
خبرگزاري آريا-رييس جمهوري دوشنبه شب با تشريح نتايج و دستاوردهاي سفر خود به نيويورک و آستراخان گفت: نشست امسال مجمع عمومي سازمان ملل به دليل وضعيت و مسايل پيش آمده در منطقه ما و اساساً وضعيتي که در دنيا بوجود آمده، اهميت مضاعفي داشت و در سخنراني ام در مجمع عمومي سازمان ملل، مواضع ملت ايران را تشريح کردم.
به گزارش خبرگزاري آريا، حجت الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحاني به خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد گفت: درباره برنامههاي سفر به نيويورک دو نکته را لازم به ذکر ميدانم. يکي اينکه امسال تفاوت زيادي درباره مسايل مربوط به موضوع هستهاي ايران، مشاهده ميشد که نشانه اراده جديتر براي حل و فصل اين موضوع بود و به نظر مي رسيد همه مصمم بودند که براي برنامه هستهاي ايران، راهحلي درست و مصالحهجويانه پيدا شود، چرا که به اين نتيجه رسيده بودند که مصالحه با ايران به نفع همه و منطقه است.
رييس جمهوري ادامه داد: همزمان با برنامههاي سفر به نيويورک، مذاکرات هستهاي بين ايران و اعضاي گروه 1+5 برگزار ميشد و اگر چه با سرعت مطلوب پيش نرفت و حرکت آن کند بود، اما به هر حال اين حرکت رو به جلو بود و مذاکرات در هفتههاي آينده ادامه مي يابد که اميدوارم به راهحلي در بر دارنده منافع همه منتج شود و اساساً اگر پرونده هستهاي ايران در چارچوب مقررات بينالمللي حل و فصل شود به نفع همه خواهد بود.
دکتر روحاني در توضيح نکته دوم، با بيان اينکه در اين سفر نخست وزير انگليس نيز از ما درخواست ملاقات داشت که با آن موافقت کرديم، گفت: در اين ملاقات عمده مباحث درباره موضوع هستهاي کشورمان، تروريسم و خشونت و مسايل مبتلا به منطقه از ناحيه اين مسأله و روابط دو جانبه بود.
رييس جمهوري اضافه کرد: درباره مسايل هستهاي بحثهاي خوبي شد البته اختلافنظرهايي هم وجود داشت که طبيعي است. درباره مسأله تروريسم و خشونت نيز نسبت به اين موضوع تذکر داديم که غرب چه شيوههايي در برابر اين معضل اتخاذ کرده و بايد حالا چگونه مسير را اصلاح کنند. همچنين درباره روابط دوجانبه، آنها خواهان شرايط جديدي بودند و به طور طبيعي مسير ما هم مسير تعامل سازنده با جهان است.
دکتر روحاني با خوب ارزيابي کردن مذاکرات خود با نخست وزير انگليس اظهار داشت: به طور طبيعي هر چه در اين مذاکرت هست اتفاق نظر نيست و اختلاف نظر هم هست. اينکه نخست وزير انگليس پس از اين ديدار در نطق خود جملهاي نادرست و غيرقابل قبول بيان کرد، پاسخ آن را همان زمان وزارت امور خارجه کشورمان داد، اما اول اينکه همه بايد بدانيم که اين قرن، قرن بيست و يکم است و هر کس بخواهد در فضاي قرن نوزدهم فکر کند به حال خودش ضرر زده و بايد فضاي امروز را در نظر بگيريم چرا که آن دوران سپري شده است.
رييس جمهوري ادامه داد: نکته بعدي اين است که مردم عزيز ايران امروز فرصت جديدي را براي جهان بوجود آوردهاند، مردم تصميم گرفتند که به تعامل سازنده با جهان راي بدهند، حالا هر کس از آن درست استفاده کند، منتفع ميشود و هرکس از اين فرصت بهره نگيرد، خود ضرر ميکند.
دکتر روحاني در ادامه سخنان خود تصريح کرد: در اين سفر جلسات و نشستهاي مهمي داشتيم از جمله جلسه مفصلي با رهبران اسلامي در آمريکا، سياسيون، مديران رسانهها، اقتصاديون آمريکا، اعم از مالکان شرکتهاي بزرگ و مسئولان اقتصادي، ديدار با ايرانيان، ديدار با اساتيد ايراني دانشگاههاي آمريکا و ديدار با اقتصاددانان ايراني مقيم آمريکا داشتيم که همه در فضاي خوبي برگزار شد که توانستيم شرايط داخلي ايران را توضيح داده و از آنان براي فعاليت در اقتصاد ايران دعوت کنيم.
رييس جمهوري در بخش ديگري از سخنان خود، به چهارمين اجلاس سران کشورهاي حاشيه درياي خزر اشاره کرد و گفت: قبلاً کار کارشناسي زيادي درباره موضوعات اين نشست انجام شده بود که نتيجه آن امضاي چند تفاهمنامه مهم بود. مهمترين توافق صورت گرفته در اين اجلاس، توافقي بود که بين سران کشورهاي ساحلي درباره ميزان حاکميتي هر کشوري در درياي خزر صورت گرفت که از مدتها پيش مورد بحث بود و در اين اجلاس پيشنهاد ايران به تصويب رسيد.
دکتر روحاني با خوب و سازنده توصيف کردن فضاي نشست سران، اظهار داشت: درياي خزر پهنه آبي است که هنوز به خوبي از ظرفيتهاي آن در حمل و نقل، تجارت، انرژي و توريسم استفاده نشده است.
رييس جمهوري در پايان سخنان خود به ملاقات با روساي جمهوري روسيه و آذربايجان اشاره و تصريح کرد: در اين ملاقاتها مسايل دوجانبه مطرح شد و باعث خوشحالي است که روابط ايران با اين کشورها با سرعت خوب و قابل قبولي رو به پيشرفت است.