خبرگزاري آريا- خالق هنر تخشيب برگزاري اولين حراج ملي را بهترين تجربه در حوزه اقتصاد هنر ارزيابي کرد و اين اتفاق مثبت را باعث ترغيب هنرمندان براي توليد آثار هنري جديد دانست.
به گزارش خبرگزاري آريا، محمدرضا توابي به عنوان مبدع هنر تخشيب، با ارزيابي مثبت نسبت به برگزاري حراج ملي تاکيد کرد: «با توجه به اينکه اولين بار بود که اين گونه حراج در سطح کشور برگزار مي شد، قطعا با آزمون ها و خطاهايي مواجه بوده، همانطور که تمام نوآوري ها چنين بوده و هستند. اما من روي هم رفته برگزاري اين حراج را مثبت ارزيابي کرده و اميدوارم حرکت هاي اينچنيني ادامه دار باشد.»
توابي که قصد خود را از ابداع هنر تخشيب معرفي دوران هاي طلايي هنر خوشنويسي و تذهيب مي داند، درباره تاثير برگزاري حراج براي هنر و هنرمند گفت: « به طورکلي اگر حراج ها به درستي برگزار شوند، قطعا خيلي شبهات وارد به آن از بين خواهد رفت و حراج ملي يکي از اتفاقات مثبت در اين زمينه بود» وي در اين باره ادامه داد: «اولين اتفاق مثبتي که بعد از حراج مي افتد اين است که هنرمندان ترغيب خواهند شد تا آثار خود را در کشور خودشان ارائه دهند تا اثرشان در همانجا ماندگار شود. علاوه براين باعث معرفي و شناخته شدن هنرمند و اثرش مي شود.»
به چرخه درآمدن اقتصاد هنر از ديگر وجوهي است که محمدرضا توابي از پيامدهاي برگزاري چنين حراج هايي برشمرد و با تاکيد بر اينکه برگزاري چنين حرکت هايي اساسا بايد در دستور کار بخش خصوصي باشد، افزود: «حمايت از هنر سنتي چيزي است که تا به حال به آن توجه نشده، بخش دولتي هم آن انگيزه کافي براي برگزاري چنين برنامه هايي ندارد. اما بخش خصوصي انگيزه شان نسبت به اين موضوع بالاتر است تا بتواند بيشتر خودشان را نشان داده و به سود بالاتري دست يابند. » وي در اين خصوص تاکيد کرد: « هم براي هنرمند، هم برگزار کننده و هم کساني که آثار فاخر دارند، مهم است که اين اتفاقات به دست بخش خصوصي بيافتد تا آن تاثيري که لازم است برجاي گذاشته شود.»
محمدرضا توابي هنرمند تخشيب کار که به صورتي مبتکرانه اين سبک را ابداع کرده، درباره به نمايش درآمدن تابلوي شمسه خود در اين حراج گفت: « سبک من هنري جديد است که از هرحيث با آثار هنري پيشين متفاوت است، اما آنگونه که بايد به اين هنر در ايران توجه نشده. من برگزاري اين حراج و به نمايش درآمدن اثر تابلوي شمسه در آن را اتفاق خوش يمني ارزيابي مي کنم.»
وي با تاکيد براين نکته که گروه مينياتور اولين حراج هنرهاي ملي را در سطح کشور پايه گذاري کرده، اذعان مي دارد: « ما قبل از اين تنها حراجي که داشتيم حراج تهران بود که در حوزه نقاشي خط و مجسمه و به طور کلي هنرهاي معاصر بود. بيشتر کارها را هم خريداران به قصد حمل و نقل و فروش مجدد آثار خريداري مي کردند. » وي در اين زمينه ادامه داد: « مينياتور براي اولين بار پا در عرصه حراج هنرهاي فاخر سنتي و ملي گذاشت و به اعتقاد من انقلابي در اين زمينه به وجود آورد.»