
طرز
تهيه قورمه سبزي نذري, طرز تهيه قورمه سبزي, قورمه سبزي, طرز پخت قورمه
سبزي, طرز درست کردن قورمه سبزي, آموزش آشپزي, سايت آشپزي, پخت قورمه
سبزي,انواع خورش يا خورشت
گرچه قورمه سبزي به اندازه خورش
قيمه در ميان غذاهاي نذري فراواني ندارد اما به هر حال شايد بتوان آن را
جزو سه غذاي معمول نذري روزهاي محرم به شمار آورد .معمولا بيشتر از همه
غذاهاي نذري کار و وقت مي برد.
چون سبزي دارد و پاک کردن و خرد کردن و سرخ کردن سبزي، زمان و انرژي مي برد. اما با اين حال خيلي از عزاداران هر سال قورمه سبزي نذر امام (ع) مي کنند. چرا که در مقايسه با ساير غذاهاي نذري ماه محرم، طرفداران خاص خودش را دارد.
مواد لازم براي 100 نفر:
| گوشت گوسفندي | 8 کيلو گرم |
| لوبيا قرمز | 2 کيلو گرم |
| پياز | 10 کيلو گرم |
| ليمو عماني | 1 کيلو گرم |
| سبزي قورمه | 10 کيلو گرم |
| برنج | 15 کيلو گرم |
طرز تهيه قورمه سبزي:
1. لوبياها را بشوييد و بگذاريد بپزد .گوشت گوسفندي را هم پاک کنيد و به اندازه خورشي خرد کنيد. پيازها را خرد کنيد و کناري بگذاريد. سبزي قورمه را هم پاک کنيد و بعد از شستن خرد کنيد و در روغن سرخ کنيد.
2. ديگي آماده کنيد و گوشت را همراه با مقداري روغن در آن بريزيد و تفت دهيد.به گوشت در حال سرخ شدن پياز هم اضافه کنيد.
3. ريختن زردچوبه هم فراموش نکنيد..سپس سبزي سرخ شده و لوبياي پخته را هم بيفزاييد. حالا مقداري آب بريزيد و در ديگ را بگذاريد و صبر کنيد تا گوشت بپزد و خورش جا بيفتد نيم ساعت قبل از پايان پخت ،بعد از اينکه از پختن گوشت مطمئن شديد ،نمک به همرااه با ليمو عماني اضافه کنيد.
4. براي اينکه خورش
خوشمزه تر شود لوبياها را به جاي پختن بعد از شستن و خشک کردن ،5 تا 6
دقيقه در تابه اي بدون روغن که از قبل گرم کرده ايد تفت دهيد.البه لوبياها
را بايد مرتب هم بزنيد تا نسوزد. مراقب باشيد مقدار شنبليله سبزي زياد
نباشدزيرا خورش تلخ مي شود.
5. اگر گشنيز سبزي قورمه را زياد بريزيد خورش کمي شيرينتر ميشود . بعضي ها اصولاً آن را حذف مي کنند.
6. در مخلوط سبزي قورمه، با توجه به فصل،اسفناج يا برگ چغندر مي ريزند. حالا که فصل زمشتان است از اسفناج استفاده نماييد اسفناج به خورش لعاب مي دهد.
7. به هر کيو گرم شسبزي 5 تا 6 شاخه پيازچه هم بيفزاييد . پيازچه طعم خورش را خوشمزه مي کند. سبزي خورش قورمه را خيلي سرخ نکنيد زيرا تلخ مي شود.
8. براي پخت قورمه سبزي
در حجم زياد معمولاً لوبيا را از قبل نمي پزند آن را از شب قبل خيس کرده و
همزمان با سبزي به گوشت اضافه مي کنند ولي در اين صورت ديگر نمي شود
لوبيارا تفت داد.
9. اگر علاوه بر ليمو عماني درسته از پودر ليمو عماني هم اضافه کنيد خورش خوش طعم تر مي شود. بعضي ها علاوه بر ليمو عماني آبليمو ترش يا آبغوره هم مي ريزند.
ارزش غذايي
سبزي قورمه، شنبليله و تره و جعفري است. اين سبزي ها هم خورش را خوشمزه مي کند، هم خواص زيادي دارند؛ تره قورمه سبزي، براي عفونت هاي بدن خوب است، مخصوصا در ماه محرم که چند سالي است با فصل زمستان مقارن شده و خيلي از مردم سرما خورده هستند.
وجود شنبليله هم اين خورشت را براي افراد ديابتي مناسب مي کند. اين سبزي در گذشته، داروي مرض قند بوده است. لوبيايي که در خورشت قورمه سبزي مي ريزند، پروتئين و فيبر دارد و اين غذا را براي ايام عزاداري که انرژي و توان زيادي نياز است، مناسب کرده.