
خبرگزاري آريا-فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: اکنون ناوگروه سي و چهارم نيروي دريايي در خليج عدن واقع در ورودي تنگه باب المندب حضور دارد و به گشت زني و انجام ماموريت مي پردازد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، امير دريادار حبيب الله سياري اخبار منتشر شده مبني بر تذکر به ناوگروه ايراني در خليج عدن را تکذيب کرد و گفت: يکي از اهداف نيروي دريايي راهبردي ارتش ، تامين امنيت در خطوط مواصلاتي دريايي کشور است که اين روند همچنان به نحو مطلوبي ادامه دارد.
وي افزود: ناوگروه هاي نيروي دريايي با اقتدار از منافع جمهوري اسلامي در آب هاي آزاد حراست مي کنند و در اين راستا در هر منطقه اي که لازم باشد حضور مي يابد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: ما طبق قوانين بين المللي با اقتدار براي مقابله با تروريسم دريايي و حراست از خطوط مواصلاتي کشورمان در آب هاي آزاد حضور پيدا مي کنيم.
سي و چهارمين ناوگروه ارتش جمهوري اسلامي ايران شامل ناو پشتيباني بوشهر و ناوشکن البرز نوزدهم فروردين راهي خليج عدن شد.
خروج ناو هواپيمابر و کشتي آمريکايي از سواحل يمن
خبرگزاري فرانسه گزارش داد: مقامات آمريکا روز جمعه گفتند يک ناو هواپيمابر و يک کشتي مجهز به موشک هدايتشونده آمريکا که در سواحل يمن مستقر شده بود در حال ترک اين منطقه و بازگشت به خليج فارس است.
اين حرکت بعد از خروج کاروان نيروي دريايي ايران از اين منطقه صورت ميگيرد.
کشتي تئودور روزولت و کشتي يواساس نورماندي در هفته جاري در حالي در منطقه مستقر شدند که نشانههاي رويارويي احتمالي با کشتيهاي ايراني به چشم ميخورد.
واشنگتن احتمال ميداد کاروان دريايي ايران براي نيروهاي حوثي در يمن سلاح حمل ميکند.
يک مقام دفاعي آمريکا گفت انتظار ميرود اين دو کشتي خيلي زود به خليج فارس باز گردند.
هفت کشتي رزمي ديگر آمريکا در خليج عدن و آبهاي مجاور يمن باقي خواهند ماند.
اظهارات متفاوت تهران و واشنگتن درباره حضور کشتيهاي ايراني نزديک يمن
رويترز گزارش داد در حالي که وزارت دفاع آمريکا (پنتاگون) اعلام کرده است يک ناو گروه متشکل از 9 کشتي ايراني که گمان مي رفت حامل سلاح براي نيروهاي انصار الله يمن است ديروز جمعه از سواحل يمن فاصله گرفته و به سمت سواحل ايران حرکت کرده است، فرمانده نيروي دريايي ايران اعلام کرد اين ناوگروه همچنان در حال اجراي ماموريت خود در خليج عدن است.
به گزارش خبرگزاري رويترز از واشنگتن، اشتون کارتر وزير دفاع آمريکا ديروز جمعه به گروه کوچکي از خبرنگاراني که او را در سفر به کاليفرنيا همراهي مي کردند گفت: «کشتي ها (ي ايراني) مسير خود را تغيير دادند... ما به درستي نمي دانيم برنامه بعدي آنها چيست». کارتر افزود: «از اين مسئله استقبال مي شود زيرا به کاهش تنش کمک مي کند و اين چيزي است که ما تلاش مي کنيم آن را به همه طرف ها در آنجا -از جمله ايراني ها- پيشنهاد کنيم زيرا کاهش تنش را بهترين راه مي دانيم».
سرهنگ استيو وارن سخنگوي پنتاگون نيز پيش از اين گفته بود کاروان کشتي هاي ايراني ديروز جمعه در آبهاي بين المللي و در نيمه راه طول سواحل عمان بود و همچنان به سوي شمال شرق پيش مي رود. وارن نگفت که کشتي ها به ايران باز مي گردند يا در مسير رفتن به ايران هستند. وي گفت ارتش آمريکا از قصد آنها آگاه نيست و اين کشتي ها هرلحظه ممکن است تغيير مسير دهند.
اما حبيب الله سياري فرمانده نيروي دريايي ايران گفت: «در شرايط کنوني ناوگروه سي و چهار در خليج عدن و نزديک ورودي تنگه باب المندب در حال گشت زني است». وي به دو کشتي جنگي اشاره داشت که بخشي از ناوگان هستند. سياري در زمان عزيمت کشتي ها گفته بود اين کشتي ها در ماموريتي عادي براي مبارزه با راهزني و محافظت از مسيرهاي کشتيراني شرکت دارند.
اشتون کارتر روز چهارشنبه گفته بود آمريکا از اين احتمال نگران است که کشتي هاي ايراني حامل سلاح هاي پيشرفته براي حوثي ها باشند.
هارف:نمي توانيم بازگشت کشتي هاي ايراني از سواحل يمن را تاييد کنيم
ماري هارف سخنگوي وزارت خارجه آمريکا در کنفرانس مطبوعاتي خود با خبرنگاران گفت: نمي توانيم بازگشت کشتي هاي ايراني از سواحل يمن را تاييد کنيم.
ماري هارف در پاسخ به سوال خبرنگاري که پرسيد:آيا کاروان کشتي هاي ايران حقيقتا به طرف ايران بازگشته اند؟گفت:ما اوضاع را زير نظر داريم.بديهي است از تمامي گام هاي مسئوولانه که سبب کاهش تنش شود استقبال مي کنيم و به نظارت خود بر وضع موجود ادامه مي دهيم اما چيزي را نمي توانيم تاييد کنيم.
خبرنگار در ادامه پرسيد:آيا شما با مقامات ايران درباره اينکه آيا اين کشتي ها بازگشته اند يا اينکه آنها تصميم گرفته اند که ديگر تسليحات نفرستند ،تماسي داشته ايد ؟گفت:من نمي توانم چيزي را تاييد کنم.
ايران و آمريکا از رويارويي پرهيز کردند
واشنگتن پست نوشت آيا دور شدن کشتي هاي ايراني و ناو هواپيمابر آمريکا از يمن به معني پرهيز از رويارويي ميان اين دو کشور است؟
اين روزنامه آمريکايي امروز در پايگاه اينترنتي خود در مقاله اي به قلم دان لاموته نوشت مقامات پنتاگون روز جمعه گفتند با توجه به اين که ناوگاني از کشتي هاي ايراني که احتمالا حامل سلاح براي شورشيان يمني بودند و يک ناو هواپيمابر آمريکايي در حال دور شدن از اين منطقه هستند، ظاهرا تنش در سواحل يمن ميان آمريکا و ايران در حال فروکش کردن است.
استيو وارن، سخنگوي پنتاگون گفت: «فکر مي کنم به تنشي که اوايل اين هفته در مورد آن سخن گفته مي شد در حال کاهش است.»
اين روزنامه نوشت مقامات نيروي دريايي آمريکا روز دوشنبه گفتند ناوهاي هواپيمابر روزولت و نورماندي از تنگه هرمز به سمت يمن در حرکت هستند، جايي که جنگي به رهبري عربستان بر ضد حوثي ها موجب افزايش تنش در اين منطقه شده است. نيروي دريايي آمريکا در بيانيه اي اعلام کرد هدف از حرکت اين ناوها حفظ امنيت و اطمينان از باز بودن خطوط کشتيراني در اين منطقه است.
همچنين اوايل اين هفته گزارش شد ناوگاني از نه کشتي ايراني که برخي از آنها حامل سلاح بودند در اين منطقه حضور دارند.
با حرکت ناوهاي روزولت و نورماندي به سمت يمن اين سوال مطرح شده بود که آيا آمريکا خود را آماده افزايش تنش ها مي کند؟ آنها با اين اقدام از خليج فارس دور مي شدند در حالي که در آن منطقه از اين ناوها براي حمايت از بمباران آمريکا بر ضد مواضع شبه نظاميان دولت اسلامي در عراق و سوريه استفاده مي شد. يک مقام نيروي دريايي آمريکا روز جمعه گفت اين کشتي ها به محل ماموريت خود در خليج فارس باز مي گردند.