خبرگزاري آريا - وزير صنعت، معدن و تجارت از تاسيس ميز ويژه رسيدگي به مشکلات زنان کارآفرين در معاونت برنامهريزي اين وزارتخانه خبر داد.
به گزارش خبرگزاري آريا، معدن و تجارت، «محمد شريعتمداري» در گردهمايي و هم انديشي زنان کارآفرين کشور که با حضور معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رييس جمهوري و نمايندگاني از بخش خصوصي برگزار شد به عمده موانع کارآفريني زنان اشاره کرد و افزود: از جمله اين موانع، فعاليت زنان در بخش هاي سنتي و غير رسمي است در حالي که در زمينه هاي نوين صنعتي، اقتصادي و تجاري فعاليت کمتري دارند.
به گفته وزير صنعت، معدن و تجارت، بررسي ها نشان داده 30 درصد زنان غير کشاورز در جهان در بخش هاي سنتي خويش کارفرما هستند و به ويژه در خردهفروشي و فعاليت هاي توليدي کم فعاليت ميکنند که بيشترين آنها در آفريقا با 63 درصد فعاليت حضور دارند.
شريعتمداري تاکيد کرد: کمبود تامين مالي براي زنان که به مراتب کمتر از مردان است، معضلي است که حتي در کشورهاي توسعه يافته نيز وجود دارد.
وي موانع قانوني و مقرراتي را ديگر مانع اصلي کارآفريني زنان برشمرد و گفت: يک مطالعه در بانک جهاني نشان داده در بين 141 کشور مورد مطالعه فقط 31 کشور از حقوق مساوي زنان و مردان در عرصه کارآفريني برخوردار بودند.
وزير صنعت، معدن و تجارت توصيه کرد: صندوق حمايت از صنايع کوچک وزارت صنعت، معدن و تجارت با اولويت زنان کارآفرين به فعاليت خود ادامه دهد.
وي در ادامه يادآور شد: زنان ايراني همواره در همه ادوار از انقلاب، جنگ تحميلي و دوران سازندگي پيشتاز بوده اند و امروز در شرايط خطير و خاص کنوني نيز حضور پررنگي در فعاليتهاي اقتصادي دارند که نشان از روحيه مقاوم و نستوه آنان در همه شرايط سخت کشور دارد.
وي بيان داشت: يکي از معيارهاي اصلي توسعه يافتگي در جهان نقش و اثر زنان کارآفرين در اقتصادهاست اما با وجود رقم روند رو به رشد کارآفريني زنان در سطح جهان و ايران هنوز فاصله بسيار زيادي با آنچه که بايد باشد وجود دارد.
شريعتمداري اظهار داشت: حدود يک دهم درآمد جهان متعلق به زنان کارآفرين است و يک صدم مالکيت اموال و دارايي هاي جهان در اختيار زنان قرار دارد که حاکي از بي عدالتي هاي موجود است.
وي يادآور شد: پيش از انقلاب فقط 30 درصد زنان کشور در عرصه دانشگاهي و آموزش عالي حضور داشتند اما امروز زنان کشورمان با سهم بيش از 50 درصدي در اشغال صندلي هاي دانشگاه، نشان از حرکت رو به جلوي اين قشر دارد.
وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره وضعيت اقتصادي کشور و تشريح سياست هاي حمايتي دولت از بخش صنعت گفت: در شرايط فعلي ممکن است در برخي واحدهاي صنعتي که از ساختار مالي و فناورانه خوبي برخوردار نيستند، ريزش داشته باشيم اما بايد اين ريزش ها را به حداقل برسانيم و تلاش کنيم واحدهاي موجود و رو پاي مان را سرپا نگه داريم.
شريعتمداري در پاسخ به برخي مشکلات عنوان شده از سوي زنان کارآفرين اظهار داشت: امروز واحدهاي کوچک حتي با داشتن معوقه و چک برگشتي مي توانند از منابع بانکي استفاده کنند.
وي تاکيد کرد: يک ميليارد و 500 ميليون دلار از منابع صندوق توسعه ملي براي فعاليت واحدهاي کوچک و متوسط و معادن کوچک در بخش هاي با جمعيت کمتر از 10هزار نفر و با نرخ سود کمتر از چهار درصد اتفاق افتاده است.
به گفته وزير صنعت، معدن و تجارت، در طرح رونق توليد نيز مبلغ 30 هزار ميليارد تومان به بنگاه هاي کوچک و متوسط اختصاص يافته است.
وي يادآور شد: امروز همه دنيا براي حرکت زنان به سمت کارآفريني گامهاي خوبي برداشته اند ولي ما در اين زمينه کمي عقب هستيم و به جز ماده 101 قانون برنامه ششم توسعه، قوانين پايه محکمي براي افزايش حضور بانوان در عرصه فعاليت ها نداريم.
در اين نشست، ابتکار معاون رييس جمهوري نيز ضمن تشريح دغدغه هاي زنان کارآفرين خواستار تشکيل کارگروهي براي رفع چالش زنان شاغل در عرصه صنعت شد و راهکارهايي جهت برون رفت از وضعيت موجود پيشنهاد داد.
در گردهمايي و هم انديشي زنان کارآفرين کشور که با حضور تعدادي از زنان کارآفرين، بازرگان و توليدکنندگان به نمايندگي از بخش خصوصي برگزار شد، شرکت کنندگان به بيان دغدغه هاي زنان کارآفرين در زمينه هاي مختلف از جمله مشکلات توليد، نحوه همکاري بانک ها با توليدکنندگان، مشکلات صادرات و نحوه تعامل صادرکنندگان با اتاق بازرگاني و نيز چالش هاي تامين و جا به جايي ارز در حين صادرات و اثر تحريم ها بر شرايط فعلي کارآفريني پرداختند.