خبرگزاري آريا - باتوجه به افزايش تعداد حملات سايبري و بدافزاري در جهان، اين گزارش به مرور و معرفي بزرگترين و رسانهايترين سرقتهاي اطلاعاتي در طول دو دهه اخير ميپردازد.
به گزارش خبرگزاري آريا از ايسنا، با توجه به افزايش حملات سايبري، بدافزاري و سرقت اطلاعات شخصي و محرمانه کاربران، بسياري از هکرها و مجرمان سايبري درصدد نفوذ به حسابهاي کاربري و دستگاههاي الکترونيکي کاربران متصل به اينترنت هستند تا بتوانند با سوءاستفاده از اطلاعات آنها، به اهداف شوم خود دسترسي پيدا کنند و اطلاعات موردنظر قربانيان را به دست بياورند.
اين روزها که آسيب پذيري و ضعفهاي امنيتي در سيستم و نرم افزارهاي مختلفي کشف و اعلام ميشود، محققان امنيت سايبري سعي دارند بدين وسيله کاربران را از حملات احتمالي هکرها و دسترسي آنها به اطلاعات شخصي خود آگاه کرده و جلوي خطر نقض حريم خصوصي کاربران را بگيرند. همچنين با انتشار اين گزارشها شرکتهاي توسعه دهنده مربوطه با انتشار زودهنگام يک نسخه بهروزرساني شده به برطرف کردن آسيب پذيري و ضعفهاي امنيتي مربوطه خواهند پرداخت.
بر اساس جدول زير، بالغ بر 93 ميليون حساب کاربري پست الکترونيکي و نام کاربري در شرکت AOL در سال 2004 ميلادي توسط هکرها و مجرمان سايبري به سرقت رفت.

همچنين در سال 2013 ميلادي هکرها توانستند سه ميليون حساب کاربري و ايميل کاربران را در ياهو به سرقت ببرند.
سال بعد از آن، بالغ بر 110 ميليون اکانت و حساب کاربري در شرکت target تحت نفوذ و دسترسي هکرها قرار گرفته است که در اين ميان، 40 ميليون نفر از اطلاعات مالي آنها به سرقت رفت.
همان سال، 145 ميليون اکانت کاربري که در سايت eBay حساب باز کرده و ثبت نام کرده بودند، به سرقت رفت.
سال 2015 ميلادي، مجرمان سايبري با نفوذ و حمله به بالغ بر 80 ميليون حساب کاربري که حاوي اطلاعات شخصي کاربران و کارمندان شرکت Anthem ميشد، توانستند به اطلاعات و دادههاي حائز اهميت متعددي همچون شماره ملي کاربران دسترسي پيدا کنند.
117 ميليون حساب کاربري ايميل در کنار گذرواژه کاربران نيز در شبکه اجتماعي لينکدين (LinkedIn) در سال 2016 ميلادي مورد حمله، نفوذ و سرقت مجرمان سايبري قرار گرفت و کاربران زيادي را با مشکلات عديدهاي مواجه کرد.
اطلاعات و دادههاي 360 ميليون حساب کاربري نيز در MySpace در همان سال به سرقت رفت.
همان سال، 133 هزار و 827 اکانت و حساب کاربري در شرکت مخابراتي Three به سرقت رفت که حاوي روشهاي پرداخت مالي همچون کارتهاي اعتباري مشترکان را دسترسي يافته است.
بر اساس آمارهاي منتشر شده در وب سايت visual capitalist، حملات سايبري و هک در سالهاي گذشته به اوج خود رسيده و با توجه به افزايش روزافزون حملات سايبري از سوي هکرها، کشورها و شرکتهاي کوچک و بزرگ بسياري در سراسر جهان، هدف اينگونه حملات قرار گرفته و آسيبها و خسارات جبرانناپذيري را متحمل شدهاند.
يکي ديگر از معروفترين حملات سايبري در جهان بدون شک سرقت اطلاعات کاربران در شرکت مالي و اعتباري اکوئيفاکس در سال 2017 بود که اطلاعات کارتهاي اعتباري متعلق به 143 ميليون کاربر آن لو رفت و در دسترس هکرها قرار گرفت.
57 ميليون حساب کاربري در اوبر نيز در سال 2016 به عنوان يک شرکت فعال در حوزه حمل و نقل الکترونيک، مورد حمله و نفوذ هکرها قرار گرفت و بسياري از مشترکان و رانندگان فعال در آن را با مشکلات عديدهاي مواجه کرد.
سال گذشته 9.4 ميليون حساب کاربري نيز در شرکت هواپيمايي Cathay Pacific هک شد و توسط هکرها و مجرمان سايبري مورد نفوذ و دسترسي قرار گرفت.
بدون شک يکي از جنجاليترين حملات سايبري و سرقتهاي اطلاعاتي که در سال گذشته صورت گرفت، رسوايي فيس بوک بود که با همکاري موسسه تحقيقاتي کمبريج آنالتيکا صورت گرفت و اطلاعات بالغ بر 50 ميليون کاربر اين شبکه اجتماعي محبوب و پرطرفدار افشا شد.
وب سايت Quora نيز در سال 2018 ميلادي ميزبان هک و نفوذ هکرها به 100 ميليون حساب کاربري بود که موجب شد سر و صداي زيادي در فضاي مجازي به وجود بيايد.