خبرگزاي آريا-شهردار تهران گفت: دو قطبي کردن جامعه در زمينه مسايل هسته اي امنيت و اقتدار ما را به خطر مي اندازد.
به گزارش خبرگزاري آريا،محمدباقر قاليباف صبح امروز طي سخناني در همايش تجليل از پيشکسوتان روحاني رزمنده شهر تهران که در محل تالار خليج فارس باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، ضمن خير مقدم به روحانيون و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس، ابراز داشت: به همه شما ايثارگران، جانبازان و بزرگواراني که علم و عمل را در مکتب اهل بيت (ع) و فرهنگ عاشورا به نمايش گذاشتيد خير مقدم عرض مي کنم و همچنين به مناسبت ايام ماه عزيز رجب و ولادت امام جواد (ع) ، عرض تبريک و تهنيت دارم.
وي افزود: خداوند را شاکرم که اين توفيق نصيب بنده شد تا در جمع شما که در حماسه دفاع مقدس حضور داشتيد و براي همه ما رزمندگان - چه يک رزمنده ساده و با اخلاص و چه فرماندهان دوران دفاع مقدس – نقطه اميد بوديد، حضور پيدا کنم. از يک طرف هم سخن گفتن در جمع علما که نماد علم و ايمان هستند براي من بسيار سخت و دشواراست.
شهردار تهران در ادامه تصريح کرد: انسان در زندگي خودش با لحظاتي روبرو مي شود که آن لحظات در واقع لحظات امتحان و آزمايش است. چنين لحظاتي براي همه ما پيش مي آيد. جامعه نيز اينگونه است؛ به نحوي که براي هر جامعه اي نيز لحظاتي براي آزمايش پيش مي آيد. دوران دفاع مقدس يکي از آن امتحان هاي بزرگ الهي بود که هم براي يکايک اين مردم و هم براي جامعه اسلامي يک آزمايش بزرگ محسوب مي شد. البته اين آزمايش ها همچنان ادامه دارد چرا که سنت الهي اينگونه است و ما اسلام و انديشه بزرگ اسلامي را از شما بزرگواران، اينگونه فهم کرده ايم. يک روز در ميدان دفاع مقدس بايد در مقابل تيرها، گلوله ها، خمپاره ها، موشک ها و حملات تانک ها امتحان پس مي داديم و امروز هم بيش از دو دهه است که بايد در جامعه اسلامي، در مقابل صدا و خواسته هاي بحق مردم و براي مقابله با تبعيض و فساد جوابگو باشيم چرا که ما مسئول هستيم و بايد امتحان پس بدهيم.
دکتر قاليباف تاکيد کرد: امروز هم بدون شک ما نيازمند همان زهد شيعي برگرفته از اهل بيت (ع) هستيم؛ آن هم نه تنها يک زهد فردي، بلکه يک زهد شيعي اجتماعي. بايد باور کنيم که امروز هم بيش از هر زمان ديگري نيازمند کلام، مرام و کردار و رفتار علوي هستيم. در فرهنگ علوي که شما بزرگواران، امام خميني (ره) و شهدا به همه ما آموختند تاکيد شده است که قدرت هدف نيست بلکه قدرت وسيله است؛ وسيله اي براي اثبات و تحقق کارآمدي دين در اداره امور جامعه.
وي خاطر نشان کرد: باور و اميد ما بر اين است و به اين موضوع ايمان داريم که اگر امروز هم با همان باورهاي دوران دفاع مقدس به ميدان بياييم، با همان گفتمان دوران دفاع مقدس که برخاسته از مکتب تشيع بود گام برداريم و با يک عمل مکتبي و علوي در زمينه مديريت، فرهنگ و با روحيه جهادي در اين عرصه در ميدان باشيم، بدون شک راه نجات و پيروزي و موفقيت را طي کرده ايم و عزت دنيا و آخرت ما در گرو اين مسير است.
شهردار تهران افزود: روحانيت شيعه به رهبري امام راحل (ره) در اين مقطع از تاريخ - در دوره مبارزه و دفاع مقدس و همچنين در پيروزي انقلاب اسلامي - پرچمدار اين مکتب و حرکت بوديد. ما نيز چه بخواهيم و چه نخواهيم در اين ابتلا و آزمايش الهي و در اين مقطع، براي نشان دادن کارآمدي دين در اداره امور جامعه نيازمند همين روحيه هستيم. امروز هم بايد باورمان بر اين باشد براي حل مشکلات اقتصادي، معيشتي و فرهنگي مردم تلاش کنيم. همچنين به تبعيت از فرهنگ عاشورا و نهضت امام حسين (ع)، توجه به ايتام و مستضعفان و توجه به زناني که امروز سرپرست خانوار هستند بايد مورد توجه باشد. زناني که هم رسالت و مسئوليت اقتصادي فرزندان خود و هم وظيفه تربيت آن ها را بر عهده دارند و در اين دوران سخت، در عرصه اقتصادي زندگي مي کنند. در اين مسير اگر حل مشکلات مردم، نيازمند فدا شدن توان، وقت و زندگي ما است بايد با فرهنگ و روحيه جهادي پا به ميدان بگذاريم تا بتوانيم به وسيله آن باري از مشکلات جامعه برداريم.
وي ادامه داد: اين مسيري است که ما از فرهنگ جهاد و مکتب تشيع و در پاي منابر و کلاس هاي شما بزرگان آموخته ايم. بدون شک در دوران دفاع مقدس هيچ خاکريز و هيچ محل سخت و همچنين درگيري هاي تن به تني نبود که ما روحانيت را در آن ميدان نبينيم؛ به گونه اي که روحانيون مظلومانه جنگيدند و به
شهادت رسيدند. امام راحل (ره) نيز به عنوان فرمانده کل قوا، در اداره کلان و پياده کردن اين گفتمان تلاش کردند و شما نيز نشان داديد که در ميدان هستيد. از اين رو است که در اين عرصه هم حتما بايد در ميدان باشيد تا با رهنمودهاي شما بر مشکلات فائق بيائيم.
* مقام معظم رهبري بر پرونده هسته اي نظارت دقيق و عميق دارند
دکتر قاليباف در بخش ديگري از سخنان خود به پرونده هسته اي ايران و مذاکرات با گروه 5 + 1 اشاره کرد و گفت: امروز در جامعه ما يک موضوع و پرونده مهم وجود دارد که همه ما - چه نخبگان و چه عموم جامعه - را در عرصه هاي مختلف به خود مشغول و درگير کرده و حتما اين موضوع پرونده هسته اي براي همه شما که مهم ترين رسالتتان توجيه کردن و روشن ساختن مردم در مکان هاي مختلف است، از اهميت خاص و ويژه اي برخوردار است. از اين جهت است که من باور قلبي خودم را پيرامون اين مسئله مهم عرض مي کنم. البته شايد در گذشته و به عنوان يک خادم مردم در شهرداري تهران، در محافل و سخنراني ها کمتر به موضوعاتي از اين جنس پرداخته ام، اما امروز احساس کردم که وظيفه دارم درک خودم را صادقانه خدمت شما عرض کنم، هر چند که ممکن است اشکالي هم بر آن وجود داشته باشد.
شهردار تهران تاکيد کرد: پرونده هسته اي يکي از مهم ترين پرونده هاي سياست خارجي در تاريخ ايران است و حتما آيندگان در سال ها و قرن هاي بعد، بر اين موضوع قضاوت خواهند کرد. اين پرونده نيز داراي پيچيدگي هاي حقوقي بسيار و همچنين بازيگران و دست اندرکاران متعددي است که در سطوح مختلف ، چه از همسايگان ما، چه در حوزه منطقه اي، چه در سطح جهاني و چه قدرت هاي بزرگ همه در اين موضوع ايفاي نقش مي کنند. اين ميدان مبارزه اي است که ملت، انقلاب و نظام اسلامي با اين پرونده روبرو است.
دکتر قاليباف در ادامه تصريح کرد: اولين نکته اي که به نظر مي رسد همه بايد به آن توجه داشته باشيم، آن است که مقام معظم رهبري بر اين پرونده مهم ، نظارت دقيق و عميق دارند و در حقيقت اداره کننده اصلي موضوع هستند. بدون شک ايشان خط قرمزهايي که بايد رعايت شود را از هر کسي و در هر جايگاهي مطالبه خواهند کرد. باور ما بر اين است که ايشان به هيچکس اجازه نخواهند داد که عزت ملت ايران و نظام اسلامي را خدشه دار نموده و بر سر اين مسايل با هيچ چيز، هيچ کس و هيچ دولتي معالمه نمي کنند و در فرهنگ تشيع و نظام ولايي نيز چنين چيزي وجود ندارد. بنابراين مهم است که باور کنيم . کاملا بپذيريم که اين پرونده، اينگونه اداره مي شود.
* نبايد تيم مذاکره کننده را تضعيف کنيم
وي افزود: از آن طرف و در کنار چنين سياست و استراتژي مشخص و روشني، وقتي به گذشته نگاه مي کنيم شاهد هستيم که دولت هاي مختلف با اين موضوع واحد، رفتارهاي متفاوتي از خودشان نشان داده اند و بعضا اين رفتارها با يکديگر متضاد هم بوده اند. طبيعتا يکي از اين رفتارها در اين مقطع از زمان اتفاق مي افتد و ما مي بينيم که مقام معظم رهبري با صراحت تمام در بيانات خود از تيم اعزامي حمايت و مي فرمايند که تيم مذاکره کننده بچه هاي انقلاب و بچه هاي خود ما هستند. اگر اين موضوع را مستقيم از امام خود مي شنويم، بايد بدانيم که نبايد اين تيم را تضعيف کنيم. نبايد قلمي بر صفحه کاغذي و بياني بر زباني جاري شود تا بر اثر اين بيان و قلم، آن ها در جايي که امروز صحنه مقابله است، احساس ضعف کنند.
قاليباف يادآور شد: نبايد از عناوين و القابي استفاده کنيم که تيم مذاکره کننده را تضعيف کند. البته نقد در هر شرايطي حق جامعه و افراد است و آن ها بايد بتوانند نقد کنند؛ ولي بايد بدانيم که نقدي اثر گذار و پايدار است و مي تواند سازنده باشد که اين اصل را رعايت کند و آن اصل نيز
در صداقت و نيت نقد کننده است. البته اين مسئله نه در موضوع هسته اي بلکه در هر موضوع نقدي وجود دارد و اگر صداقت و نيت خالص در آن نقد نباشد، آن نقد ديگر نقد ارزشمندي نيست.
* دو قطبي کردن جامعه در زمينه مسايل هسته اي امنيت و اقتدار ما را به خطر مي اندازد
وي ادامه داد: چرا اين نکته را با اين صراحت بيان کردم؟ از اين جهت که ما نبايد در موضوعات مهم و حياتي که سرنوشت جامعه اسلامي در گرو آن است، به گونه اي رفتار کنيم که جامعه اسلامي را در اين زمينه دو قطبي کنيم. اين امر امنيت ملي، اقتدار ما و مولفه هاي قدرت را به خطر مي اندازد و تبعات
آن به نظام، ملت و کشور اسلامي ما آسيب خواهد رساند. بايد توجه داشت منافع اين مسئله براي شخاص، افراد، گروه ها و دولت ها نيست بلکه اين موارد کيان نظام اسلامي است. همه ما بايد بدانيم – و تيم مذاکره کننده ما نيز حتما مي داند – که مذاکره يک فرايند دو طرفه است و نبايد انتظار داشت که بتوانند در يک فرآيند دو طرفه، همه خواسته هاي ما را به طرف مقابل بقبولانند. نمي شود همه مطالبات تامين شود، مخصوصا اينکه ما با مستکبران و آمريکاي جهانخواري طرف هستيم که در تاريخ زندگي خودش از روزي که به قدرت رسيده، نشان داده که هميشه با اين ملت و به ويژه با انقلاب اسلامي سر ستيز دارد.
شهردار تهران تاکيد کرد: بايد بدانيم تا ما در ماهيت انقلابي – اسلامي خودمان ايستاده ايم و آمريکا در خوي استکباري خودش ايستاده است، رابطه ما رابطه گرگ و ميش است. ما با چنين کساني پاي ميز مذاکره هستيم و نبايد به هيچ قيمتي به آن ها اعتماد کنيم. مقام معظم رهبري نيز بارها و بارها چه در دولت هاي گذشته و چه در اين دولت، اين موضوع را به همه متذکر شده اند. يادتان است روزي تا مرز تعليق پيش رفتيم اما بعد ديديم که آن ها خيانت کردند؟ پس نبايد ساده انديشي کنيم.
وي خاطر نشان ساخت: اگر آن ها با ما خوش و بش مي کنند و حرف مي زنند، اين ها به معني دوستي کردن با ملت ما نيست. از همين جهت است که مقام معظم رهبري مي فرمايند «نرمش قهرمانانه»؛ يعني ميز مذاکره هم يک ميدان مبارزه و نبرد است که نوع آن عوض شده است. چطور روزي دشمن با تهاجم نظامي به مبارزه انقلاب اسلامي آمد و چطور وقتي از اينجا ثمر نگرفت، با تهاجم فرهنگي به سراغ انقلاب اسلامي آمد؟ امروز هم در عرصه سياست خارجي بايد بدانيم که اين ميز گفت و گو، يک ميز مبارزه است نه يک ميز مذاکره؛ از اين رو مذاکره براي مبارزه است.
دکتر قاليباف ادامه داد: اما سوال اصلي اين است که آيا ما قبل از تحريم در اين کشور هيچ مشکلي نداشتيم؟ قبل از اينکه تحريم اتفاق بيفتد و حتي قبل از اينکه موضوع هسته اي مطرح شود، آيا وضع اقتصادي و فرهنگي ما وضع خوبي بود؟ اين سوالي است که بايد براي افکار عمومي در جامعه به روشني باز شود و به اين سوال ها پاسخ داده شود. به هر حال ما در دهه اول انقلاب نيستيم بلکه بيش از سه دهه از انقلاب اسلامي گذشته است. دولت هاي متعددي نيز با گرايش، سلايق و جهت گيري هاي متفاوت، هر آنچه خواستند را در اين کشور به نمايش گذاشتند. همه ما خروجي هاي آن اعم از خروجي هاي اقتصادي و فرهنگي را در زندگي خود ديده ايم. بايد خوب فهم کنيم که اگر امروز تحريم اتفاق افتاده و دشمن از اينجا تاخت و تاز به انقلاب اسلامي را شروع کرده است، بايد يک درس بزرگ بگيريم. گذشته نشان داده است که به مدد پول راحت الحلقوم نفت، نه با يک مديريت صحيح و درست جامعه را اداره کرديم.
وي ادامه داد: امروز که دشمن بر اين نقطه ضعف ما دست گذاشته است، بايد مراقبت باشيم. زماني که ما در جبهه بوديم، دشمن نگاه مي کرد که کجا ضعف داريم و از همان نقطه به ما حمله مي کرد، عمليات کربلاي چهار و کربلاي پنج را که فراموش نکرده ايم؟ در کربلاي چهار و در منطقه شلمچه، به خين رفتيم اما نشد، در همان عمليات فهميديم که دشمن در پيچ کوت سواري دچار اشکال است، از اين رو درکوت سواري به دشمن زديم و موفق شديم.
دکتر قاليباف افزود: دشمن نيز دشمن است؛ دشمن نگاه کرده و آسيب ما را تشخيص داده است. در دولت هاي گذشته نشان داده شده است که ضعف خودشان را با پول بي زبان نفت مديريت کردند. اين ديگر مديريت نمي خواهد بلکه هر کسي مي تواند اين کار را انجام دهد. در زير اين فرصت که فرصت بزرگ کشور ما بود، نفت را تبديل به يک تهديد کرديم. مقام معظم رهبري نيز بارها و بارها بر اين موضوع تاکيد کردند که بايد پول نفت را در حوزه هاي سرمايه گذاري ببريم نه در خرج روزمره. اين کار پيش نرفت تا زماني که سالي يک درصد از بودجه در برنامه جدا شد، اگر امروز چيزي در کشور مانده است از همان جاي است که يک درصد از بودجه جدا شده است.
وي خاطر نشان ساخت: من بارها اشاره کرده ام که در مقايسه قيمت نفت در ابتداي و انتهاي دهه 80 شاهد هستيم که در ابتداي دهه 80 قيمت نفت 10 - 12 دلار بود و در پايان دهه 80 قيمت نفت 100 دلار شده است. اين بدان معني است که قيمت نفت 10 برابر شده است اما در موضوعات مختلف از جمله بيکاري و ... اتفاقي نيافتاده است. تحريم به ما نشان داد که دشمن از اين نقطه در حال تاختن بر انقلاب اسلامي و عزت ما است؛ بايد بدانيم که تغيير رويکرد دشمن از تهاجم نظامي به جنگ اقتصادي به معناي مذاکره کردن با ما نيست. هنوز انديشه دشمن، انديشه فروپاشي نظام اسلامي است اما به روشي ديگر.
دکتر قاليباف ادامه داد: بدون شک تحريم، ظالمانه است و بايد تلاش کنيم که اين تحريم را بشکنيم. بايد تلاش کنيم به افکار عمومي جهاني نشان دهيم که به دنبال جنگ افروزي نيستيم؛ ما ملت اهل منطق هستيم، امام ما نيز با منطق اهل بيت (ع)، قرآن و عترت به دنبال صدور انقلاب اسلامي بوده است نه با کشور گشايي. آنکه جنگ را شروع کرد، شما بوديد نه ما؛ اين منطق ما است. حقا دولت بايد در اين مسير تلاش کند و همه ما نيز بايد همراهي کنيم. اما بايد باورمان باشد که دشمن به دنبال حل مشکل نيست بلکه به دنبال يک مبارزه با يک روش ديگر و به دنبال پيروزي است بنابر اين نبايد از اين موضوع غفلت کنيم.