خبرگزاري آريا- معاون وزير امور خارجه روسيه اعلام کرد روسيه آماده است در خصوص پيمان نيروهاي هسته اي ميانبرد در سطوح ديپلماتيک و نظامي با آمريکا گفتگو کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا به نقل از خبرگزاري تاس، معاون وزير امور خارجه روسيه امروز چهارشنبه اعلام کرد اين کشور آماده مذاکرات ديپلماتيک و نظامي با آمريکا در خصوص پيمان نيروهاي هستهاي ميانبرد (INF) است که سال 1987 به امضا رسيد.
سرگئي ريابکوف که در دهلي نو به سر مي برد، در گفتگو با خبرگزاري تاس اعلام کرد: "اگر آمريکا آماده باشد، ما آماده گفتگو با واشنگتن هستيم".
وي همچنين افزود: "اگر قرار باشد اين مذاکرات فردا برگزار شود، ما باز هم آمادگي خواهيم داشت اما گفتگوها بايد بر اساس برابري حقوق باشد".
دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا اکتبر سال 2018 از خروج واشنگتن از پيمان نيروهاي هستهاي ميانبرد خبر داد و مسکو را به رعايت نکردن اين پيمان متهم کرد.
کرملين اين اتهام را رد کرده است.
ريابکوف تأکيد کرد: «ما عميقا نگران وضعيت اين پيمان هستيم. احتمال بسياري وجود دارد که آمريکا در آيندهاي نزديک از پيمان INF با روسيه خارج شود».
وي افزود: «همانند گذشته، ما آماده گفتوگو هستيم، البته در صورتي که آمريکا نيز آماده انجام اين کار باشد. ما آمادگي داريم تا اين گفتوگوها را در سطح وزارتخانههاي خارجه و دفاع و همچنين شوراهاي امنيت ملي کشورها برگزار کنيم».
اين ديپلمات روس همچنين اشاره کرد که اين مذاکرات ممکن است در قالب يک کميسيون مشترک يا در هر چارچوب ديگري که آمريکا مايل باشد برگزار شود.
معاون وزير خارجه روسيه در ادامه تأکيد کرد: «چنانچه توافق براي برگزاري اين گفتوگوها همين فردا حاصل شود، ما باز هم آمادگي انجام آن را خواهيم داشت اما اين گفتوگوها بايد بر مبناي برابري انجام گيرد. برگزاري گفتوگوها ميتواند نگرانيهاي موجود در اين زمينه را برطرف سازد».
پيمان منع موشکهاي ميانبرد هستهاي (INF) در تاريخ 8 دسامبر سال 1987 ميلادي ميان شوروي سابق و آمريکا برگزار شد و در تاريخ اول ژوئن سال بعد از آن (1988) رسما اجرايي شد. اين پيمان شامل منع استقرار و توليد موشکهاي کوتاه برد بين 500 تا هزار کيلومتر تا موشکهاي ميانبرد از هزار تا 5 هزار و 500 کيلومتر ميشود.
آمريکا نخستين بار در ماه جولاي سال 2014 ميلادي روسيه را به نقض اين پيمان متهم کرد. از آن زمان به بعد واشنگتن ادعاهاي خود را در اين رابطه چندين مرتبه ديگر تکرار کرده. روسيه تمام اين اتهامات را رد کرده و در مقابل نگراني هايي را درباره اجراي اين پيمان از جانب طرف آمريکايي مطرح کرده است.
«دونالد ترامپ» رئيسجمهور آمريکا نيز در تاريخ 20 اکتبر سال 2018 ميلادي اعلام کرد که واشنگتن را از اين پيمان خارج ميکند و يک بار ديگر روسيه را به نقض مفاد اين توافق متهم کرد. مسکو تأکيد کرده که همواره به مفاد اين پيمان متعهد بوده و اين تصميم آمريکا را اقدامي بسيار خطرناک توصيف کرده است.
کمتر از يک ماه و نيم بعد از اعلام اين تصميم کاخ سفيد، «مايک پامپئو» وزير خارجه آمريکا بعد از نشست وزراي خارجه کشورهاي عضو سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) اعلام کرد که کشورش پايبندي به تعهدات خود ذيل اين پيمان را متوقف خواهد کرد مگر اينکه روسيه ظرف مدت 60 روز پايبندي کامل و قابل تأييد خود را نشان دهد.
«ولاديمير پوتين» رئيسجمهور روسيه يک روز پس از مطرح شدن اين ادعا تأکيد کرد که آمريکا هيچ شواهدي که اثبات کند روسيه اين پيمان را نقض کرده، ارائه نکرده است. وي صراحتا اعلام کرد که مسکو مخالف از بين رفتن اين پيمان است اما در صورتي که آمريکا فرايند خروج از اين پيمان را طي کند، روسيه نيز مجبور خواهد شد به طور متقابل اين اقدام را پاسخ دهد.
روسيه نمي تواند عينک خوش بيني به چشم داشته باشدکرملين اعلام کرد: آمريکا موضع خصمانه اي عليه روسيه دارد.
به گزارش خبرگزاري ايتارتاس، دميتري پسکوف سخنگوي کرملين روز چهارشنبه (امروز) گفت: باوجودي که آمريکا گفته است احتمالا برخي از تحريم هاي روسيه را کاهش مي دهد، از آنجائي که موضع واشنگتن همچنان عليه مسکو خصمانه است، روسيه نمي تواند عينک خوش بيني به چشم داشته باشد.
وي گفت ما همچنان شاهد نمايش هاي خصمانه زيادي در واشنگتن، کنگره، سنا و وزارت امور خارجه آمريکا هستيم. پسکوف گفت: متاسفانه ما نمي توانيم خوش بين باشيم و مي دانيم که اين نمايش هاي غيردوستانه همچنان در آمريکا حاکم است.
مخالفت سناي آمريکا با تحريم جديد سوريهخبر ديگر اينکه مخالفت دموکرات هاي سناي آمريکا با اعمال تحريم هاي جديد عليه سوريه، موجب شکست پيش نويس اين طرح شد.
به گزارش اسپوتنيک، اختلافات ميان دموکرات هاي آمريکا با «دونالد ترامپ» رئيس جمهور، در مورد تعطيلي دولت فدرال موجب شد تا سناتورهاي اين حزب به پيش نويس طرح اعمال تحريم هاي جديد عليه سوريه راي مخالف بدهند.
سناتورهاي دموکرات اعلام کرده اند تا زماني که تکليف تعطيلي دولت فدرال روشن نشود آنها به هيچ طرح ديگري راي نخواهند داد.