خبرگزاري آريا- گردآوري اطلاعات از دستگاههاي مختلف براي تهيه گزارشها در ستاد مستقل ايمني حملونقل نماد عملي اجراي قانون دسترسي آزاد به اطلاعات محسوب ميشود.
به گزارش خبرگزاري آريا از وزارت راه و شهرسازي، مرتضي باقري با اشاره به ضرورت تشکيل ستاد مستقل ايمني حملونقل اظهار داشت: در اکثر کشورهاي پيشرفته جهان، براي رسيدگي به سوانح حملونقلي، نهاد مستقلي وجود دارد و با توجه به اينکه پيگيري ايجاد نهاد مستقل ايمني حملونقل در ايران از سوي وزارت راه و شهرسازي از سابقه قبلي برخوردار است، انشاءالله بهزودي با تاکيدمقام عالي وزارت به نتيجه برسد.
مشاور وزير راه و شهرسازي گفت: ضرورت ايجاد نهاد مستقل براي رسيدگي به سوانح، ارتباط مستقيم با قانون دسترسي آزاد به اطلاعات دارد.
وي افزود: پيشنهاد ارائه شده مبني بر تشکيل نهاد مستقل ايمني حملونقل در قدم اول زير نظر وزارت راه و شهرسازي است و سپس انتقال آن به بيرون از مجموعه وزارتخانه در قالب يک نهاد مستقل همچون کشورهاي پيشرفته در حوزه ايمني است.
باقري با بيان اينکه رسيدگي به سوانح حملونقلي نيازمند استقلال است، تصريح کرد: در صورت وجود ارتباط کاري بين حوزه ايمني در شق حملونقلي مربوطه با دستگاه متولي، احتمال بروز تضاد منافع و دخل و تصرف در زمان ارائه گزارش نسبت به سوانح وجود دارد.
وي هدف از تشکيل ستاد مستقل ايمني حملونقل را رسيدگي به سوانح، تهيه گزارش و عبرت آموزي براي جلوگيري از وقوع سوانح مشابه عنوان کرد و گفت: به طور مثال ستادهاي مستقل ايمني همچون TSB در کانادا، NTSB در آمريکا و ATSB در استراليا وظيفه رسيدگي و تهيه گزارش به سوانح را دارند.
عضو هيأت علمي دانشگاه علم و صنعت ايران، استقلال و عدم وابستگي بخشهاي مرتبط با حوزه ايمني را شرط اصلي جهت ارتقاء ايمني در سازمان دانست و تصريح کرد: قرار گرفتن بخشهاي رگلاتوري، اپراتوري، مميزي و مالکيت در يک مجموعه باعث خدشه دار شدن ايمني ميشود.
وي با بيان اينکه «قويترين گزارشهاي مربوط به سوانح از سوي بخشهاي حمل و نقلي ذيربط وزارتخانه توسط سازمان هواپيمايي کشوري تهيه ميشود» گفت: سازمان هواپيمايي کشوري به عنوان رگولاتور هوايي کشور، عملکرد اپراتورها را مميزي کرده و در صورت لزوم مجوز متخلفان را بر اساس قوانين سازمان بين المللي هواپيمايي ايکائو لغو ميکند.