خبرگزاری آریا- واحدهای تولیدی به یک بازار مطمئن در داخل کشور دسترسی دارند که در چند سال گذشته بی سابقه است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، حسین فهیمی افزود: در تمامی مقاطع مختلف به نوعی با حجم قابل توجهی از واردات مواجه بودیم و با این تفکر که به مردم فشار زیادی وارد نشود حجم زیادی از واردات به کشور انجام میشد و واحدهای تولیدی از این موضوع رنج میبردند.
وی ادامه داد: در سال 98 با توجه به این که واردات ما با یک سری مشکلات و محدودیتها و نارساییها روبرو شده است، یک فرصت استثنایی برای واحدهای تولیدی بوجود آمده و در داخل کشور بازار مطمئنی برای آنها فراهم شده است.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: کشور ما به لحاظ تنوع تولید در منطقه بی نظیر است، اما همواره نگرانی تولید کنندهها نبودن بازار برای فروش محصولات بود که با شرایطی که در سال 98 برای کشور پیش آمده یک فرصت تاریخی برای بنگاههای اقتصادی فراهم شده که میتوانند محصولات خود را به صورت پیش فروش و نقدی به توزیع کننده و عمده فروش بفروشند که طبیعتاً به دست مردم عادی و مصرف کننده خواهد رسید.
فهیمی گفت: اگر تولید کنندههای ما حداقلها را برای مصرف کننده فراهم کنند میتوانند روی یک بازار مطمئن برای فروش تضمینی محصولات خود حساب کنند.
وی با بیان این که بنگاههای تولیدی میتوانند از طریق پیش فروش و فروش قطعی محصول خود اقدام کنند، افزود: یک اتفاق خوب هم برای بازار سرمایه در پی دارد و در این شرایط بازار سرمایه میتواند جریان نقدی بنگاههای تولیدی را فراهم کرده و بنگاههای تولیدی از روشهای جدید تأمین مالی استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: اگر یک واحد تولیدی خط تولید آزاد و یا وثیقهای مانند ملک و املاک برای دریافت وام ندارد میتواند از طریق ابزارهای جدید در بازار سرمایه مثل مرابحه یا سلف برای تأمین مالی بنگاه خود اقدام کند.
فهیمی ادامه داد: اگر چه یکسری محدودیتها برای بنگاههای تولیدی و برای مردم ناشی از تحریمها ایجاد شده، اما در کنار آن فرصتهای عظیمی هم ایجاد شده که نباید از آنها غافل شد و مدیران موفق کسانی هستند که از این فرصتها استفاده کنند.
وی با بیان این که محدودیتهایی در منابع ارزی و همچنین واردات برخی از کالاها داریم، افزود: واردات برخی از کالاها با قیمتهای کنونی اصلاً به صرفه نیست، زیرا بازاری در داخل کشور برای فروش این محصولات وجود ندارد و این شرایط برای تولید کننده داخلی شرایط مناسبی است، زیرا تولید کننده داخلی حقوق و دستمزد خود را به صورت ریال پرداخت میکند و خط تولید داخلی دارد.
مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: بسیاری از تولید کنندهها فقط به مواد اولیه وابسته هستند که این مواد اولیه نیز قیمت نهایی کالا را به اندازه یک کالای خارجی افزایش نمیدهد به همین دلیل کالاهای داخلی با قیمتهای مناسبی وارد بازار میشود.
فهیمی افزود: در گذشته تولید کنندهها مجبور بودند که با یک کالای خارجی با کیفیت بالاتر رقابت کنند که در حال حاضر این شرایط از بین رفته و تولید کنندههای داخلی با افزایش کیفیت محصولات خود میتوانند بازارهای مطمئنی در داخل کشور را داشته باشند.
وی به مشکلات بنگاههای اقتصادی اشاره کرد و گفت: تولید کنندهها به صورت مزمن و تاریخی برای تأمین مالی بنگاههای خود با مشکلاتی روبرو هستند و همچنین با مشکلاتی ناشی از کمبود منابع برای واردات مواد اولیه خود روبرو هستند، ولی در شرایط حاضر آنها میتوانند با مراجعه به یک بازار عظیم، چون بازار سرمایه، نقدینگی لازم برای بنگاه اقتصادی خود را جذب کنند.
مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: دولت باید به بنگاههای اقتصادی آموزش بدهد تا به نحو درستی از بازار سرمایه استفاده کنند و اگر در این زمینه هر میزان هزینه کنند سود خوبی هم به همراه خواهد داشت.
فهیمی گفت: در شرایط حاضر دسترسی ما به منابع خارجی به شدت محدود شده و سرمایه گذاری خارجی هم با مشکلاتی روبروست به همین دلیل امکان دسترسی به منابع جدید وجود ندارد و در شرایط حاضر استفاده از بازار سرمایه تنها گزینه و بهترین گزینه برای بنگاههای تولیدی است.
وی ادامه داد: تأمین مالی از طریق بازار سرمایه هم منابع نقدی جامعه را کنترل میکند و هم نقدینگی را که به بخشهای مخرب وارد میشود، به بخش کارآمد کشور اختصاص میدهد و به این شکل فرصتهای مختلفی برای سرمایه گذاری سرمایه گذاران بوجود میآورد.
توجه به بهبود فضای کسب و کارهای سنتی و مدرن
مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در خصوص فضای کسب و کار در کشور گفت: در کشور ما دو نوع کسب و کار سنتی و مدرن وجود دارد که بهبود فضای هر دوی آنها باید در اولویت باشد.
فهیمی افزود: بنگاههای ما به صورت سنتی عادت به یکسری حمایت از طرف دولت دارند، اما به بهبود کیفیت خدمات خود اهمیت نمیدهند و امسال بنگاههای اقتصادی ما به بهبود کیفیت خدمات خود و خدمات پس از فروش خود باید توجه ویژه داشته باشند و استانداردهای لازم را رعایت کنند.
وی ادامه داد: بنگاههای ما با انبوهی از قوانین و مقررات دست و پاگیر و مشکلاتی مثل وام بانکی و ... روبرو هستند که در سال جاری ما شاهد کاهش این قوانین و مقررات و حمایت از طرف حاکمیت روبرو هستیم که امیدواریم در نیمه دوم سال جاری آثار این حمایتها را ببینیم.
مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در خصوص کسب و کارهای نوین گفت: کسب و کارهای نوین با مشکلاتی، چون مقاومت کسب و کارهای سنتی روبرو هستند در صورتی که این کسب و کارهای مدرن در کشور کسب و کارهای سنتی را از بین نمیبرد بلکه میزان بیکاری را در کشور کم میکند و در حال حاضر این کسب و کارها از طریق بازاری که در فرابورس تشکیل شده مورد حمایت هستند.