خبرگزاری آریا- مسئولان و روسای سازمانهای هواشناسی کشورهای عضو اکو بر لزوم همکاریها برای کاهش مخاطرات بلایای طبیعی و تبادل اطلاعات تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری آریا، در سومین نشست روسای سازمانهای هواشناسی کشورهای عضو اکو که صبح امروز در تهران برگزار شد نمایندگان کشورهای حاضر بر لزوم تبادل اطلاعات و دادههای هواشناسی و آخرین اطلاعات دریافتی مرتبط با مخاطرات طبیعی در منطقه غرب آسیا با هدف کاهش ریسک این حوادث و افزایش قدرت پیش بینی تاکید کردند.
مسئولان و روسای سازمانهای هواشناسی کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی منطقهای (اکو) بر لزوم همکاریهای دو و چند جانبه اعضا برای کاهش مخاطرات بلایای طبیعی و تبادل اطلاعات اقلیمی و هواشناسی تاکید کردند.
رئیس سازمان هواشناسی کشورمان در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران گفت: مرکز مدیریت ریسک بلایای طبیعی کشورهای عضو اکو از چند سال قبل در شهر مشهد مستقر است و با تجمیع دادههای هواشناسی اعضا اقدام به پیش بینی و صدور هشدارهای کوتاه و میان مدت میکند.
خانم سحر تاج بخش مسلمان افزود: اهداف بلندمدت این دبیرخانه پایش و پیش بینی مخاطرات جوی و تولید سامانههای هشدار سریع در منطقه اکو است و امیدواریم با همکاری اعضا به پایگاه داده مشترکی دست یابیم تا سامانههای هشدار سیل و سایر مخاطرات ناشی از تغییرات اقلیمی و آب و هوایی را بهتر مدیریت کنیم.
وی افزود: این مرکز حدود 10 سال است که تشکیل شده و مدیریت آن با کشورمان است، چون دبیرخانه اکو در ایران واقع شده و کشورها نیز در آن مشارکت میکنند و امیدواریم اساسنامه جدیدی را برای توسعه آن مرکز به تصویب اعضا برسانیم چراکه اساسا کار مرکز مدیریت ریسک بلایای طبیعی اکو پایش مخاطرات جوی و غیر جوی طبیعی است.
تاج بخش افزود: سازمان هواشناسی مسئول مخاطرات غیر جوی نیست، اما موظف هستیم با سایر سازمانها و نهادها از جمله دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی در خصوص سایر مخاطرات مانند زلزله و رانش زمین هم مشارکت داشته باشیم و این مرکز را در آن حوزهها هم تقویت کنیم. اما آنچه مهم است اینکه مانیتورینگ و پیشبینی مخاطرات جوی باید در این مرکز انجام شود و به کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) خدمات دهد.
رییس سازمان هواشناسی تاکید کرد: این کار هم اکنون در حال انجام است، اما هر حرکت رو به جلو نیازمند توسعه همکاریهای بیشتر و جمع آوری اطلاعات بیشتر است که در این زمینه در حال حرکت هستیم.
وی درباره کشورهای حاضر در اجلاس گفت: نمایندگان کشورهای ترکیه، افغانستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، پاکستان و ایران در این نشست حضور دارند و با توجه به برگزاری یک کارگاه آموزشی در حاشیه نشست، روسای برخی سازمانهای هواشناسی کشورها هم برای شرکت در کارگاه و نشست حضور یافتهاند و همچنین سفیران برخی از این کشورها نیز در جلسه حاضر هستند.
وی در خصوص ادامه این نشست دو روزه در مشهد نیز گفت: فردا نیز در مشهد اعضای حاضر در جلسه از مرکز مدیریت ریسک بلایای طبیعی بازدید میکنند تا از نزدیک با نحوه تولیدات هواشناسی این مرکز آشنا شوند و تلاش میکنیم روند همکاریها را تقویت کنیم.
تاج بخش با اشاره به محورهای افزایش تاب آوری مد نظر برای مقابله با آثار بلایای طبیعی و مخاطرات جوی گفت: در سند این محورها دیده شده، اما اساسا نخست باید سامانههای هشدار مخاطرات دیده شود و تاب آوری بر اساس آن ملاحظه شود.
سومین نشست روسای سازمانهای هواشناسی کشورهای عضو اکو و دومین دوره آموزشی پایش و پیش بینی خشکسالی در منطقه اکو با حضور نمایندگان بخش هواشناسی کشورهای عضو اکو 21 و 22 آبان در تهران و مشهد برگزار میشود.