خبرگزاری آریا- رئیس دفتر رئیس جمهوری با تقدیر از حمایت صبح امروز رهبر انقلاب اسلامی از تصمیم سران قوا در اصلاح قیمت بنزین گفت: حمایت ارزشمند مقام معظم رهبری نشان میدهد شجاعت و تدبیر در زمان تصمیمگیری برای انجام جراحیهای اقتصادی با هدف حمایت از معیشت مردم و بهبود شرایط اقتصادی کشور یکی از مطالبات رهبر انقلاب است.
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری آریا، محمود واعظی با بیان اینکه "هدف اصلی این طرح کمک معیشتی به طبقه متوسط و کمتر برخوردار میباشد"، اظهارداشت: دولت از سال گذشته همواره به دنبال منابع مورد نیاز برای کمک معیشتی به حدود 60 میلیون نفر میباشد که با اصلاح قیمت بنزین همه درآمدها میان آنها توزیع میشود. حدود نیمی از خانوارهای کشور خودرو ندارند و با این طرح بیشتر از درآمد بنزین بهره خواهند برد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری همچنین تاکید کرد: اکنون راه بهانه جویی و ایرادگیری و مانع گذاری در مقابل دولت که مجری این تصمیم بزرگ اقتصادی است بسته شده و امیدواریم همه مسئولین و صاحبنظران با همدلی و وحدت بتوانیم به خوبی این طرح را اجرا کنیم.
واعظی همچنین با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره قیمت دیگر کالاها، تاکید کرد: دولت قطعا این موضوع را در نظر دارد و تلاش خواهد کرد با نظارت و مدیریت بازار، اجازه برخی سودجوییها و گرانی دیگر کالاها را ندهد و با حمایتهای معیشتی، نگرانیهای مردم را برطرف کند.
رییس دفتر رییس جمهور با اشاره به اعتراضات مردم در برخی شهرها افزود: دولت همواره تاکید کرده اعتراض امری عادی و از حقوق مسلم مردم و شهروندان است و همه ما می بایست در کنار مردم و شنونده نظرات و مطالبات آنها باشیم.
دستور روحانی برای پرداخت کمکهای معیشتی از فردارئیس جمهور عصر یکشنبه در جلسه هیات دولت با اشاره به حوادث 3 روز گذشته تاکید کرد: اساس و هدف دولت در طرح حمایت معیشتی، کمک به خانوارهای متوسط و کم درآمد است که در شرایط تحریم اقتصادی، به لحاظ معیشتی تحت فشار هستند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی اظهارداشت: برای این کار سه راه بیشتر نداریم، یا باید مالیات مردم را افزایش دهیم و از محل درآمد حاصل از آن پرداخت ها را انجام دهیم، یا باید نفت بیشتری صادر کنیم و از محل آن این هزینه ها را تامین کنیم و یا باید از یارانه ها بکاهیم و از محل آن به خود مردم نیازمند برگردانیم.
روحانی ادامه داد: فروش نفت ما با محدودیت هایی مواجه است و اگر محدودیت هم نداشتیم، پول نفت برای اینگونه مصارف مناسب نیست، در سال 1390 ما 110 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم اما امروز شرایط متفاوت است.
رئیس جمهور افزود: میزان اخذ مالیات را هم بخاطر شرایط اقتصادی جامعه نمی توانیم زیاد افزایش دهیم و دریافت مالیات از مردم باید متعادل باشد.
روحانی با بیان اینکه ماه های متمادی این موضوع مطرح بود که چگونه می توانیم از اقشار ضعیف حمایت کنیم تا زمانی که گشایشی ایجاد شود، گفت: در این دولت تلاش کردیم تولید بنزین را افزایش دهیم . در سال 92بنزین تولیدی در کشور 56 میلیون لیتر در روز بود که این رقم را در سال 98 به 107 میلیون لیتر رساندیم و در بنزین خودکفا شدیم، قبلا میلیاردها دلار برای واردات بنزین هزینه می شد ضمن اینکه با مشکلات خاصی برای خرید و واردات بنزین نیزمواجه بودیم.
دکتر روحانی با اشاره به افزایش مصرف بنزین درکشور، افزود: مصرف بنزین در سال گذشته و اوایل امسال رو به فزونی گرفت و به طور متوسط 9.7 درصد رشد کرد، و مصرف روزانه ما امسال 97 میلیون لیتر بود که اگر همین روند ادامه داشته باشد در سال 1400 ما مجددا وارد کننده بنزین می شدیم.
دستور وزیر کشور به استانداران برای اجرای مصوبههای ستاد تنظیم بازاروزیر کشور با صدور دستور به استانداران سراسر کشور، خواستار پیگیری و اجرای تمامی مصوبههای کارگروه تنظیم بازار شد.
عبدالرضا رحمانی فضلی طی دستوری به استانداران سراسر کشور و معاونان خود، پیگیری و اجرای تمامی مصوبههای جلسه 57 کارگروه تنظیم بازار (جمعه 24 آبان) را خواستار شد.
در پنجاه و هفتمین جلسه کارگروه تنظیم بازار که تنها ساعاتی پس از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت به ریاست وزیر صمت و با حضور اعضاء از جمله معاون هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور برگزار شد، استانداران سراسر کشور مکلف شدند، تا اطلاع بعدی، جلسات کارگروه تنظیم بازار استانها را با دعوت از اعضای اصلی و نمایندگان شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و دادستانیها برگزار و نسبت به حفظ آرامش بازار و پیگیری رفع هرگونه کمبود اقدام نمایند.
بر اساس این مصوبه ها، اعمال هر گونه افزایش قیمت در کالا و خدمات تا اطلاع بعدی ممنوع است و هرگونه مجوز افزایش نرخ که تا کنون اعمال نشده است، لغو میشود.
اعضای کارگروه تنظیم بازار در تصمیم دیگر خود که مورد تاکید و توجه وزیر کشور قرار گرفته است، مقرر کردند همه استانداری ها، ضمن جلوگیری از هرگونه کمبود، با تخلفهای احتکار، اختفاء، گران فروشی و کم فروشی با حداکثر توان برخورد نمایند.
مصوبههای کارگروه تنظیم بازار که پیگیری اجرای کامل آن از سوی وزیر کشور به استانداران سراسر کشور تکلیف شده است، همچنین نسبت به رصد و پایش مستمر و ویژه کالاهای اساسی و ضروری و سایر کالا و خدمات مورد نیاز مردم، از سوی همه استانداری ها، دستگاهها و وزارتخانهها تا کید شده است.
هشدار همتی: مردم مراقب سرمایههای خود باشندرئیس کل بانک مرکزی هشدار داد: مردم مراقب سرمایههای خود باشند تا از ناحیه سودجویان و سفته بازان آسیب نبینند.
عبدالناصر همتی با انتشار پست اینستاگرامی خاطرنشان کرد، طی روزهای گذشته و امروز همچنان بانک مرکزی در بازار ارز حضور فعال دارد چرا که مدیریت بازار ایجاب میکند که به عنوان بازارساز اصلی نیازهای واقعی را تامین کرده و مازاد عرضه ارز را نیز مطابق ماههای گذشته جمع آوری و به ذخایر کشور اضافه کند.
وی افزود: مجموعه ذخایر بانک مرکزی از محل خرید ارز صادرات غیرنفتی و بازار ارز این اجازه را میدهد که با رصد تحرکات بازار ارز هرگونه تلاش برای سفتهبازی را خنثی کند و هم زمان اجازه دهد روند عادی عرضه و تقاضای ارز نرخ آن را تعیین کند.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی تجربه بیش از یک سال و اندی گذشته این بانک در مدیریت علمی بازار ارز همچنان ادامه پیدا کرده و اطمینان است که شکلگیری انتظارات این چند روز تاثیر چندانی بر بازار ارز نخواهد داشت و همان روند گذشته و منطقی در بازار ادامه خواهد داشت.