خبرگزاری آریا- مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا فردا دوشنبه برای نخستین بار پس از تصدی این سمت به ایران سفر میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، پایگاه اینترنتی اتحادیه اروپا با انتشار بیانیهای اعلام کرد: در این سفر نماینده ارشد اتحادیه اروپا با حسن روحانی رئیس جمهور، علی لاریجانی رئیس مجلس و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار خواهد کرد.
این دیدارها فرصتی به منظور بحث و گفتگو درباره تحولات اخیر در منطقه فراهم میکند.
بورل حکمی از وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای تعامل در گفتگوهای دیپلماتیک با شرکای منطقهای به منظور تنش زدایی و ایجاد فرصتهایی برای رسیدن به راه حلهای سیاسی برای بحرانهای کنونی دریافت کرده است.
سفر بورل به تهران بعد از سفر او به اردن خواهد بود. بورل قرار است امروز با ملک عبدالله پادشاه اردن و وزیر امور خارجه این کشور دیدار کند. سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران همچنین فرصتی خواهد بود برای ابلاغ تعهد اتحادیه اروپا به حفظ برنامه جامع اقدام مشترک و بحث و گفتگو درباره روابط دوجانبه و همکاری میان ایران و اتحادیه اروپا.
بورل در تهران با روحانی، لاریجانی و ظریف دیدار میکنددفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این بیانیه از سفر بورل به تهران در روزهای سوم و چهارم فوریه (14 و 15 بهمن ماه) و دیدارهای او با حسن روحانی رئیسجمهور، علی لاریجانی رئیس مجلس و محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران خبر داد.
طبق اعلام این دفتر، سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران و دیدارهایش با مقامهای ایران، «فرصتی برای رایزنی در خصوص تحولات جاری فراهم خواهد کرد».
پیشتر، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران خبر داده بود.
موسوی: جوزف بورل برای اولین بار به تهران می آیدسیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد: جوزف بورل هماهنگ کننده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا که جانشین خانم فدریکا موگرینی شده است برای نخستین بار پس از تصدی این سمت فردا به ایران سفر می کند و با وزیر امور خارجه و سایر مقامات ارشد کشورمان دیدار و رایزنی خواهد کرد.
ماموریت آقای بورل در تهرانبه گفته دفتر بورل، وزرای خارجه اتحادیه اروپا به او برای انجام مذاکرات دیپلماتیک با شرکای منطقهای، کاستن از تنشها و تلاش برای حصول به راهحلهای سیاسی ماموریت و اختیار مهمی دادهاند.
پاسخ به شکیبایی ایران؟!بورل در مصاحبه اخیر خود گفته است: ایران بعد از خروج یکجانبه آمریکایی ها از توافق، خیلی صبوری از خود نشان داد اما، پاداش این شکیبایی را دریافت نکرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفتگو با اشپیگل اذعان کرد : ایران بعد از خروج یکجانبه آمریکا از توافقنامه اتمی(برجام)، بسیار صبوری کرد اما در نهایت، پاداش این شکیبایی اش را دریافت نکرده است .
خبرنگار اشپیگل از جوزب بورل پرسید: بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس از امکان جایگزینی توافقی موسوم به «توافق ترامپ» که برگرفته از پیشنهادهای اوست بجای برجام خبر داده است. با این وصف به نظر نمی رسد اروپایی ها از یک سیاست مستقل و یکپارچه برخوردار باشند. درست است؟
بورل تصریح کرد: ایران بعد از خروج یکجانبه آمریکایی ها از توافق، خیلی صبوری از خود نشان داد اما در نهایت، پاداش این شکیبایی را دریافت نکرد. باید ترتیبی دهیم این توافق، ثمرات اقتصادی داشته باشد که ایران به حق، انتظارش را دارد. وقتی آمریکا تحریمهایش (علیه ایران) را توسعه می دهد، لازم است ما نیز ابزارهایی را بکار بندیم که شرکتهای اروپایی امکان تجارت با ایران را داشته باشند.
خبرنگار در ادامه سوال کرد : آقای بورل! شما از «اینستکس» یا همان «کانال پرداخت» که قصد دارد به شرکتهای اروپایی در حمایت از تحریمهای (فراسرزمینی) آمریکا محافظت کند، صحبت کردید اما چنانچه تحریمهای سازمان ملل دوباره اعمال شود، «اینستکس»، مرده است. در هر صورت به نظر می رسد این (کانال مالی) به ابزار درماندگی و عجز اروپا بدل شده است. چون تاکنون از طریق «اینستکس» هیچ معامله و تجارتی انجام نشده است. در این باره توضیح می دهید؟
مسئول هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا پاسخ داد : این درست است که تا «اینستکس» آماده بهره برداری شود، مدت زمان زیادی به طول انجامیده است اما حالا دیگر این ابزار مالی، عملیاتی شده است. در حال حاضر استقلال اقتصادی ما به مخاطره افتاده است.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که چهارم بهمن ماه از توافق تروئیکای اروپایی برای تمدید چارچوب زمانی مکانیسم حل اختلاف در برجام خبر داده بود، روز دوشنبه (7 بهمن) در سفر به برلین با وزیر خارجه آلمان درباره توافق هستهای ایران رایزنی کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از این نیز گفته بود بند مربوط به ساز و کار حل اختلاف در توافق هستهای روشن نیست و به همین دلیل طرفهای حاضر در توافق در حال رایزنی در خصوص نحوه اجرای این بندها هستند.
بورل که در پایان نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، در پاسخ به سؤالی در مورد زمانبندی دقیق اجرای ساز و کار حل اختلاف، گفت: «داریم به تماس با تمام شرکتکنندگان ادامه میدهیم و داریم در مورد مسیر پیش رو بحث میکنیم.»
وی افزود: «جملهبندی برجام در مورد نحوه مدیریت تاریخ [ساز و کار] روشن نیست، از جمله اینکه این فرصت چه زمانی آغاز میشود. این بخشی از ضمیمه دوم است که باید به صورت محرمانه روی آن کار شود.»
بورل گفت نمیتواند به این سؤال پاسخ دهد که آیا اکنون ضربالاجلهای مربوط به ساز و کار حل اختلاف آغاز شده است یا نه.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: «وزرای خارجه سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) که از من خواستند که روند حل اختلاف برجام را آغاز کنم، تأکید داشتند که هدف از انجام این کار حفظ این توافق است، نه جایگزین کردن این توافق با توافقی تازه.»