خبرگزاری آریا- وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد با جان باختن 457 دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا، شمار فوتیها به 13 هزار و 798 تن رسید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، وزارت بهداشت اسپانیا امروز (سهشنبه) اعلام کرد که ظرف 24 ساعت گذشته، 743 مورد جدید به قربانیان ویروس ناشناخته «کووید-19» در این کشور افزوده شدند تا مجموع قربانیان این ویروس به 13 هزار و 798 نفر برسد.
طبق اعلام وزارت بهداشت اسپانیا، ظرف 24 ساعت گذشته، پنج هزار و 748 مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور شناسایی شدهاند و مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور اروپایی به 140 هزار و 510 نفر رسیده است.
با آمار و ارقام اعلام شده، اسپانیا بعد از آمریکا بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس ناشناخته کووید-19 را در جهان دارد و ایتالیا با 132 هزار و 547 مورد ابتلا و 16 هزار و 523 قربانی، در جایگاه سوم قرار دارد.
روند شیوع کرونا در اسپانیا به شیوه ای است که به گفته مقامهای این کشور اروپایی، قوانین مربوط به وضعیت اضطراری مقابله با ویروس کرونا در اسپانیا تا 26 آوریل (هفت اردیبهشت) تمدید خواهد شد.
مرگ بیش از 1800 نفر بر اثر کرونا در آلمانکرونا در آلمان تا ساعت 11 روز سه شنبه به وقت محلی، 1810 نفر را به کام مرگ کشانده است. شمار مبتلایان به کووید 19 در آلمان نیز به 103 هزار و 375 نفر رسیده است.
از زمان شناسایی اولین فرد آلوده به کرونا در هشتم بهمن ماه تا کنون بیش از 36 هزار نفر پس از آلودگی به کرونا در آلمان درمان شده اند.
استقراض دولت آلمان برای ارائه کمکهای اقتصادیخبرنگار بی بی سی با اشاره به تبعات شدید اقتصادیِ بحران کرونا بر شرکتهای کوچک، متوسط و بزرگِ آلمانی، گفت: دولت آلمان برای ارائه بسته کمکهای بزرگ اقتصادی به شرکتهای این کشور، برای نخستین بار در تاریخ معاصرِ آلمان، مجبور به استقراض از بانکها شد.
بحران کرونا باعث افت شدید فروش خودرو در آلمان شده است بنا به گزارشی که سازمان فدرال خودرو در آلمان منتشر کرده است در ماه مارس 2020 میلادی /فروردین 99 تعداد فروش خودرو 37/7 (سی و هفت و هفت دهم درصد) نسبت به قبل کاهش یافته است.
سفارش خرید خودرو در مدت سه ماهه نیز با کاهش 20/3 درصد (بیست و سه دهم درصد) مواجه شده است.
فولکسواگن به عنوان بزرگترین تولید کننده خودروی جهان با افت فروش 35 درصدی، مرسدس بنز با 28 درصد و ب ام و با 21 درصد افت فروش مواجه شده اند.
مرکل: سلامت بر کسب کار اولویت داردصدر اعظم آلمان گفت با وجود ضرورتهایی که فعالیتهای اقتصادی دارند، اما سلامت مردم مهمتر است.
مرکل گفت: خیلیها مایلند که محدودیتها برداشته شود و همه چیز سریع پیش برود، اما اگر ما سریع عمل کنیم و عدهای جانشان را از دست بدهند و نظام بهداشتی نتواند از پس کار برآید درست همه چیز برعکس خواهد شد.
وی افزود: ما همواره این را در نظر داریم که بار زیادی بر دوش نظام بهداشت و درمان تحمیل نکنیم.
افزایش مبتلایان شمار بیکاران در سوئیس شمار بیکاران در سوییس با بالا رفتن تعداد مبتلایان به ویروس کرونا، افزایش پیدا کرده و براساس گزارش دبیرخانه اقتصاد این کشور از دو ممیز پنج دهم به دو ممیز 9 دهم درصد رسیده است.
تا پایان ماه مارس شمار بیکاران سوییس به دلیل بحران ویروس کرونا به 135 هزار و 624 نفر رسیده است. بر اساس گزارش وزارت بهداشت سوییس 21 هزار و 652 نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده اند. 746 نفر هم به دلیل ابتلا به این ویروس جان باخته اند.
قرنطینه 18 هزار نفر در ترکیه وزیر ورزش و جوانان ترکیه اعلام کرد: هم اکنون 18 هزار و 156 نفر در 84 خوابگاه دانشجویی در 57 استان کشور قرنطینه شدند.
محرم قصاب اوغلو گفت: تبدیل خوابگاههای دانشجویی به محل قرنطینه افراد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا تصمیمی به جا برای مبارزه با این ویروس بوده است و بسیاری از شهروندانی که از مسافرتهای خارجی بازگشته بودند، در این خوابگاهها قرنطینه شده اند.
وی همچنین افزود: در 47 استان کشور نیز 73 خوابگاه دانشجویی در اختیار 3 هزار و 120 نفر از کارکنان بهداشتی قرار گرفته است.
ساخت دو بیمارستان ویژه بیماران کرونایی در استانبولرجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفت: 2 بیمارستان هزار تخت خوابی، ویژه بیماران کرونایی در دو قسمت اروپایی و آسیایی استانبول ساخته میشود.
ابتلای یک نماینده مجلس ترکیه به کرونارسانههای ترکیه از ابتلای فتی ییلدیز نماینده حزب حرکت ملی گرای این کشور به کرونا ویروس خبر دادند.
فتی ییلدیز معاون حزب حرکت ملی گرای ترکیه نخستین نماینده مجلس ملی این کشور است که به ویروس کویید-19 مبتلا میشود. روز گذشته نیز مصطفی شنتوپ رئیس مجلس ملی ترکیه از ابتلای پزشک پارلمان ترکیه به کرونا ویرس اطلاع داده بود.
ناتوانی اردوغان در مهار کرونا آینده سیاسی وی را به چالش می کشدرجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای جلوگیری از انتشار سریع ویروس کرونا در میان مردم این کشور ناتوان خواهد بود و این ناتوانی، آینده سیاسی وی را به چالش خواهد کشید.
خیام الزعبی در یادداشتی در روزنامه رای الیوم نوشت: ترکیه با سالی پر از تحولات و حوادث مواجه است؛ زیرا علاوه بر انتشار سریع ویروس کرونا با مشکلات جدیدی مواجه شده است که اقتصاد ترکیه قادر به تحمل آنها نیست.
آخرین وضعیت بوریس جانسون در بخش مراقبت های ویژهنخست وزیر انگلیس که دوشنبه شب به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان سنت توماس لندن منتقل شده بود، هم اکنون تحت اکسیژن درمانی قرار گرفته است.
یک عضو ارشد کابینه انگلیس با تایید این خبر گفت نخست وزیر انگلیس که به کرونا مبتلا شده بود در بخش مراقبتهای ویژه تحت اکسیژن درمانی است.
مایکل گوو (Michael Gove) از اعضای ارشد کابینه انگلیس در مصاحبهای با شبکه بی بی سی گفت: بوریس جانسون به دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) وصل نیست بلکه اکسیژن کمکی دریافت میکند.
وزیر خارجه انگلیس در پی بستری شدن جانسون اداره امور را به عهده میگیردبی بی سی اعلام کرد بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس به دلیل وخامت حالش پس از ابتلا به ویروس کرونا به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شد. دومنیک راب وزیر امور خارجه انگلیس آماده تصدی امور است.
«دومنیک راب» سرپرست نخست وزیری انگلیس شدبا انتقال «بوریس جانسون» به بخش مراقبت های ویژه، «دومنیک راب» سرپرست نخست وزیری انگلیس شد.
به گزارش راشاتودی، «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس، به عنوان سرپرست نخست وزیری این کشور معرفی شد.
کمبود شدید کیسه حمل جسد و تجهیزات حفاظتی در انگلیسبه نوشته اسکای نیوز، به علت کمبود کیسه حمل جسد در شهرستان سوری در جنوب شرقی انگلیس اجساد کشتههای ناشی از کرونا برای حمل و نقل در ملحفه پیچیده میشوند و کارکنان درمانی به علت کمبود تجهیزات حفاظتی به شدت در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند. به گفته اتحادیه تجاری جی ام بی GMB در انگلیس، با افزایش تلفات ناشی از همه گیری سریع ویروس کرونا در این کشور کارکنان سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس NHS دچار نگرانی و تشویش شده اند و اوضاع به حدی خراب است که به علت کمبود کیسههای حمل اجساد، کشتههای ناشی از کرونا تا زمانیکه جمع آوری شوند برای جابجایی در ملحفه پیچیده میشود، چون سردخانههای بیمارستانها با تراکم بیش از حد اجساد مواجه اند. همچنین خدمه و کارکنان بیمارستانها نگران کمبود تجهیزات حفاظت شخصی هستند و مجبورند از پیش بندهای پلاستیکی نازک، دستکشهای یکبار مصرف و ماسکهای معمولی نازک استفاده کنند. پیش از این هم انجمن موسسات خیریه اجتماعی از کمبود شدید تجهیزات حفاظتی برای کارکنان مراکز مراقبت اجتماعی در سراسر کشور شکایت داشته است.
هلن اوکانر سخنگوی اتحادیه GMB به شدت درباره سلامت روانی و جسمی کارکنان بیمارستانها که در خط مقدم مبارزه با کرونا با مشکلات ناشی از این همه گیری دست و پنجه نرم میکنند، ابراز نگرانی کرد و گفت کار کردن بدون لباسهای حفاظت شخصی موجب میشود کارکنان مراکز درمانی و خانواه هایشان بطور فزاینده در معرض ابتلا به این ویروس مرگبار قرار گیرند. این اتحادیه از مسئولان مجموعههای بیمارستانی خواست اقدامات فوری برای حفاظت از سلامت کارکنان شان در جریان این بحران اتخاذ کنند. به گفته این اتحادیه، گزارشهای مشابهی از کمبود تجهیزات لازم در دیگر بخشهای انگلیس وجود دارند و گفته میشود در برخی مناطق از جمله میدلندز حتی کیسه زباله برای انباشت زبالههای بیمارستانی وجود ندارد.
آمار قربانیان کرونا در انگلیس از 5000 نفر گذشتوزارت بهداشت انگلیس از افزایش شمار قربانیان ویروس کرونا (بیماری کووید-19) در این کشور به بیش از 5300 نفر خبر داد.
به نقل از شبکه خبری یورونیوز، وزارت بهداشت انلگیس روز دوشنبه اعلام کرد شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور طی 24 ساعت گذشته 439 نفر افزایش یافته و به 5373 نفر رسیده است.
وزارت بهداشت انگلیس شمار مبتلایان به ویروس کرونا (بیماری کووید-19) در این کشور را نیز بالغ بر 51 هزار نفر اعلام کرده است. طی 24 ساعت گذشته 3800 مورد جدید ابتلا به کرونا در انگلیس به ثبت رسیده است.
انگلیس از لحاظ تعداد قربانیان ویروس کرونا، پس از کشورهای ایتالیا، اسپانیا، آمریکا و فرانسه در رتبه پنجم جهان قرار دارد.
تدابیر سخنگیرانه کرونایی در جمهوری چک کاهش می یابدجمهوری چک اعلام کرد تدابیر سختگیرانه خود را که به دلیل ویروس کرونا به اجرا گذاشته بود کاهش میدهد و مردم این کشور اجازه انجام دادن ورزشهای فردی را خارج از خانه دارند.
تاکید وزیر کشور فرانسه بر نظارت بر قرنطینه خانگیکریستوف کاستانر وزیر کشور فرانسه بر نظارت بخشداران منطقهای فرانسه بر قرنطینه خانگی در این کشور به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کووید-19 تأکید کرد.
وزیر کشور فرانسه در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: من از بخشداران منطقهای درخواست کردم با حفظ روابط تنگاتنگ با شهرداریها و به صورت مورد به مورد، لزوم تشدید اقدامات در زمینه قرنطینه خانگی را در مناطقی که نشانههایی از بی خیالی نسبت به شیوع ویروس کرونا دیده میشود و یا عدهای قوانین را دورمی زنند، بررسی کنند.
هنوز به اوج شیوع کرونا نرسیدهایموزیر بهداشت فرانسه با بیان اینکه اوج شیوع ویروس کرونا در این کشور هنوز رخ نداده، هشدار داد که هنوز در مرحله وخیمتر شدن اوضاع هستند.
در حالی که فرانسه رکورد تلفات روزانه ویروس «کووید19» در جهان را به خود اختصاص داده اما مسئولان درمانی این کشور درباره تداوم وخامت اوضاع هشدار میدهند.
«اُلیویر وِران» وزیر بهداشت فرانسه امروز (سهشنبه) گفت نقطه اوج همهگیری ویروس کرونا در این کشور هنوز رخ نداده است.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وران در یک مصاحبه تلویزیونی با بیان اینکه هنوز به پیک کرونا در فرانسه نرسیدهاند، توضیح داد: «ما هنوز در مرحله وخیمشدن این همهگیری هستیم».
وی همچنین تاکید کرد تا زمانی که لازم باشد وضعیت قرنطینه اجباری در این کشور برای مقابله با شیوع این ویروس ادامه مییابد.
بر اساس آمار اعلامی، تا کنون در فرانسه 98010 مبتلا به ویروس کرونا و 8911 مورد فوتی بر اثر ابتلا به آن گزارش شده است.
آمار فوتیها در فرانسه بدان دلیل شاهد افزایش تصاعدی بوده که دولت فرانسه به تازگی علاوه بر بیمارانی که در بیمارستانها جان خود را از دست میدهند، شمار قربانیان کرونا را که در دیگر مکانها از جمله منازل شخصی و خانههای سالمندان فوت کردهاند، جمعآوری و اعلام کرده است.
رئیس فدراسیون بیمارستانهای فرانسه نیز چندی پیش اعلام کرده بود در آینده نزدیک بیمارستانهای این کشور دیگر قادر به پذیرش بیماران جدید نخواهند بود.
جنگ ماسک در اروپا و مداخله مکروننشریه فرانسوی لوپوئن از جنگ ماسک در اروپا و مداخله امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در این زمینه خبر داد.
دستیابی به واکسن کرونا دو سال زمان می برددکتر ژان لانگ رئیس واحد بهداشت عمومی آزمایش سانوفی پاستور فرانسه در گفتگو با لوپاریزین مهلت زمانی برای آنکه واکسن ضد ویروس کرونا که منشا همه گیری کنونی است در دسترس قرار گیرد دو سال اعلام کرد.
انتقاد ژرار آرو از اوضاع اقتصادی فرانسه سفیر سابق فرانسه در آمریکا با انتقاد از اوضاع اقتصادی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت تا کی میخواهیم بپذیریم که اقتصاد پیرامون ما در حال فروپاشی است؟ شاید قرار است امکانات معیشتی هر یک از ما به رهن گذاشته شود. این مسئله دیر یا زود باید مطرح شود.
تولید ناخالص ملی فرانسه امسال منفی خواهد شدبر اساس محاسبات، تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا و اعلام قرنطینه دو ماهه، رشد اقتصادی ایتالیا را منفی خواهد کرد.
وزارت دارایی فرانسه از وقوع بدترین رکود اقتصادی پس از جنگ دوم جهانی بیمناک است. وی در سنا از سوی سناتورها مورد سوال قرار گرفت. برونو لومر وزیر اقتصاد و دارایی در این جلسه تبعات اقتصادی این بحران سلامت را تشریح کرد و گفت بحران ویروس کرونا برخی از فعالیتهای اقتصادی را کاملا متوقف کرده است.
وزیر بهداشت نیوزیلند پس از نقض قرنطینه استعفا کردپس از آنکه با هدف مقابله با شیوع ویروس کرونا در نیوزیلند قرنطینه اعلام شد، وزیر بهداشت این کشور که به همراه خانواده خود به ساحل رفته بود، استعفای خود را تقدیم نخستوزیر کرد.
شبکه بیبیسی روز سهشنبه در گزارشی از ولینگتن اعلام کرد، بعد از آنکه وزیر بهداشت نیوزیلند به همراه خانواده مقررات قرنطینه را شکست و در ساحل دریا رانندگی کرد، با ابراز پشیمانی از این عمل، خود را "احمق" خواند و استعفایش را تقدیم نخستوزیر کرد.
بر اساس این گزارش، دیوید کلارک، وزیر بهداشت این کشور با اعتراف به نابخردی خود پذیرفت که رانندگی به طول 20 کیلومتر کنار ساحل مصداق نقض مقررات قرنطینه عمومی است، لذا معترف و پشیمان از این اقدام، ضمن حفظ پست خود در این شرایط بحرانی تا اطلاع ثانوی، استعفای خود را نیز تقدیم "جاسیندا آردرن" نخست وزیر کرد.
جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند، اعلام کرد: اگر شرایط عادی بود کلارک برکنار میشد. اما وی تنها تصمیم گرفت کلارک را از نقش معاون امور مالی برکنار کند و رتبه وی را در میان اعضای کابینه تنزل دهد.
او گفت: کاری که وی انجام داد اشتباه بود و هیچ بهانهای در این زمینه وجود ندارد. اما در شرایط کنونی اولویت من مبارزه جمعی با کووید-19 است. ما نمیتوانیم اجازه بیثباتی در حوزه سلامت یا سیاستهای خود را بدهیم. به همین دلیل و تنها به همین دلیل دکتر کلارک در سمت خود باقی میماند.
یکشنبه گذشته نیز یک مقام ارشد درمانی اسکاتلند به سبب انجام دو سفر به منزل دوم در مدت قرنطینه از مقام خود استعفا داده بود.
بلژیک/ افزایش شمار جان باختگان به دو هزار و 35 تنوزارت بهداشت بلژیک اعلام کرد با شناسایی هزار و 380 مورد جدید ابتلا به کرونا، شمار مبتلایان به 22 هزار و 194 تن رسید و با جان باختن 142 تن دیگر بر اثر ابتلا به کرونا، شمار جان باختگان به دو هزار و 35 تن رسید.
نروژ مدعی کنترل شیوع کرونا شدوزیر بهداشت نروژ از به کنترل در آمدن شیوع ویروس کرونا در این کشور خبر داد اما گفت که محدودیتها در این کشور همچنان ادامه خواهد داشت.
«بنت هوئیی» وزیر بهداشت نروژ اعلام کرد که همه گیری کرونا در این کشور تحت کنترل در آمده است.
وی با اشاره به نرخ پایین انتقال ویروس کرونا در این کشور گفت که نرخ انتقال ویروس کرونا از فرد مبتلا به افراد دیگر در نروژ 0.7 است و تلاش دولت این است که این میزان را تا حد ممکن کاهش دهد.
دولت نروژ روز چهارشنبه تصمیم گرفت که محدودیتها در این کشور از جمله بسته ماندن مدارس و مهد کودکها را پس از نیمه آوریل (27 فروردین) نیز تمدید کند.
بر اساس آخرین آمار، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در نروژ 5 هزار و 760 نفر بوده که از این تعداد 74 نفر جان خود را از دست دادهاند.
همچنین از مجموع مبتلایان به کرونا در نروژ تنها 83 نفر در شرایط بحرانی به سر میبرند.
افزایش شمار مبتلایان در اتریش به 12 هزار و 332 نفر براساس آمارهای جدید وزارت بهداشت اتریش، تاکنون 12 هزار و 332 نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و همچنین 220 نفر هم جان خود را از دست داده اند. در اتریش تا به امروز نزدیک به 112 هزار تست کرونا انجام شده است. روز گذشته دولت اتریش طرح خود را برای بازگشایی آهسته و گام به گام کسب و کار مردم اعلام کرد. اتریش بعنوان نخستین کشور اروپایی بطورآهسته از تدابیر سختی که از حدود یک ماه پیش در این کشور به اجرا گذاشته است خداحافظی میکند.
از روز سه شنبه هفته اینده کسب و کارهای کوچک در این کشور فعالیت خود را آغاز خواهند کرد. فروشگاههای بزرگ در اتریش اول ماه مه باز خواهند شد. اواسط ماه مه هم احتمالا دانش آموزان میتوانند به مدرسه بازگردند. رستورانها و هتلهای اتریش باید صبور باشند و از اواسط ماه مه فعالیتشان آغاز میشود.
تا پایان بحران کرونا در قاره اروپا فاصله زیادی مانده استخبرنگار بی بی سی با اشاره به ادامه شیوع ویروس کووید-19 در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا، گفت: تا پایان بحران کرونا در قاره اروپا هنوز هم فاصله زیادی باقی مانده است.
گِرِی کالت خبرنگار بی بی سی گفت: هر روزه صدای آژیر آمبولانسها که در خیابانهای شهرهای مختلفِ فرانسه به سرعت حرکت میکنند، شنیده میشود. بیش از هفت هزار تن در فرانسه به دریافت مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای این کشور نیاز دارند. مقامات فرانسه هشدار داده اند که تا زمان پایان یافتن این شرایطِ ناگوار، فاصله بسیار زیادی باقی مانده است.
اولیویه وِران، وزیر بهداشت فرانسه، گفت: «این (بحران) پایان نیافته است، بلکه ما با پشتِ سر گذاشتنِ آن هنوز فاصله زیادی داریم. ما حتی در دورهِ پایانیِ اوج گرفتن این همه گیری قرار نداریم. این مسیرِ (پیشِ رویِ ما)، همچنان بسیار طولانی است و هیچ چیزی پایان نیافته است.»
خبرنگار افزود: در ایتالیا، سیاست قرنطینه خانگی در حال اثربخشی است، زیرا هر روزه از شمار مبتلایانِ جدید به ویروس کووید-19 در این کشور، کاسته میشود. در عین حال، شمار تلفات بر اثر این بیماری در ایتالیا همچنان روند صعودی دارد. تاکنون بیش از 16 هزار و 500 تن در این کشور جان باخته اند. تعطیلی مشاغل و کسب و کارها، هزینههای اقتصادیِ سنگینی را بر این کشور تحمیل کرده است. به عنوان مثال، در میلان که پایتخت مالیِ ایتالیا لقب گرفته است و مرکز ارائه جدیدترین مُدهای لباس به جهان محسوب میشود، همه فروشگاهها و کسب و کارها باید همچنان بسته باقی بمانند.
خبرنگار در ادامه گفت: نیروهای پلیس اسپانیا در برابر یکی از بیمارستانهای این کشور صف کشیدند و پرستاران آن بیمارستان نیز بیرون آمده و در کنار یکدیگر ایستادند. اینها دو گروهِ اصلی در اسپانیا هستند که در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند. آنها برای این که به هم روحیه و دلگرمی بدهند، برای یکدیگر دست میزنند و بدین وسیله، از همدیگر تشکر و قدردانی میکنند و همبستگی خود را نشان میدهند. نشانههایی از امید در اسپانیا وجود دارد. این چهارمین روز متوالی است که از شمار کشته شدگان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این کشور کاسته میشود. این دستاوردها همه به لطف تلاشهای بی وقفه این کارکنانِ حیاتی (پزشکان، پرستاران و پلیس) در اسپانیا محقق شده است. آنها زندگی خود را به مخاطره میاندازند تا جانهای دیگران را نجات دهند.