خبرگزاری آریا-سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی از کسب رتبه نخست این استان در اجرای عملیات آبخیزداری در کشور خبرداد.
دکتر هادی قاسمی در گفتگو با خبرنگار آریا اظهار داشت: اجرای طرحهای آبخیزداری با هدف جلوگیری از رسوب و فرسایش خاک و همچنین افزایش آبهای زیرزمینی مورد توجه قرار گرفته است که این مهم بعد از بررسی سازمان جنگلها، مشخص شد که این استان در خصوص اجرای طرحهای آبخیزداری بیشترین فعالیت را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی تاکید کرد: آبخیزداری یکی از بخشهای مورد توجه دولت در سال های اخیر بوده که این استان نیز تنها در 2 سال گذشته نزدیک به 790 میلیارد ریال برای اجرای این طرحها در 25 هزار هکتار از حوزه آبخیرداری هزینه شده که با انجام این مهم یک میلیون و 350 هزار متر مکعب آب ذخیره سازی شده است.
قاسمی با اشاره به برنامه های سالجاری در حوزه آبخیزداری گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته امسال در 48 حوزه آبخیزدار استان، برای 390 هزار هکتار از اراضی طرح آماده شده که با تخصیص اعتبار فعالیت اجرایی آنها آغاز خواهد شد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی افزود: در حال حاضر چهار کانون بحرانی در زیرحوضه دریاچه ارومیه در شهرستانهای مهاباد، میاندوآب، ارومیه و سلماس وجود دارد که پروژههای بیولوژیکی احیایی مانند نهالکاری، بوتهکاری، آبیاری و مراقبت در آنها اجرایی میشود.
وی در خصوص میزان فرسایش خاک در این استان گفت: متاسفانه در برخی از مناطق میزان فرسایش به عدد 18 تن در هکتار رسیده که امیدواریم با تزریق 2 میلیارد و 400 میلیون تومانی که از صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های نهال کاری و بذر پاشی اختصاص یافته است بتوانیم کانون های بحرانی را به حداقل برسانیم.
قاسمی حال دریاچه ارومیه را خوب توصیف کرد و گفت: اگه چه هنوز با دریاچه ارومیه در دهه های گذشته فاصله داریم اما میزان تراز آب دریاچه با توجه به بارش های دوسال اخیر بالا آمده است.
وی تصریح کرد: درراستای تحقق شعار هفته منابع طبیعی تحت عنوان نهال کاری همگانی برای ایرانی سرسبز، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیش از 240 هزار اصله نهال با مشارکت نهادهای دولتی و سازمان های مردم نهاد را در سطح استان غرس گردید.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: در سال گذشته با پیگیری های موثر یگان حفاظت منابع طبیعی، و همکاری خوب دستگاه قضاء 1200 هکتار از عرصه های ملی این استان خلع ید شد.
وی یکی از اهداف اداره کل مطبوع خود را پیشگیری از تخریب اراضی ملی دانست و گفت: به همین منظور 40 کانکس سیار گشت و مراقبت از عرصه های منابع طبیعی در استان ایجاد شده است تا از تصرف عرصه های منابع طبیعی در آذربایجان غربی جلوگیری شود.
قاسمی همچنین از توزیع آبگرمکن خورشیدی در بین جوامع محلی خبر داد و گفت: به منظور جلوگیری از تخریب جنگل و همچنین کمک به جوامع محلی 230 دستگاه آبگرمکن خورشیدی در بین جنگل نشینان توزیع شده است.
قاچاق چوب یکی دیگر از مواردی بود که دکتر قاسمی در این گفتگو به آن اشاره کرد و گفت: در راستای جلوگیر از تخریب جنگل و جلوگیری از قاچاق چوب با در دو شهرستان شاهین دژ و میاندوآب افزون بر 280 تن چوب از قاچاقچیان کشف و ضبط گردید.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی به افرایش 3 برابری ظرفیت دام در استان نیز اشاره ای داشت و گفت: متاسفانه با چرای بی رویه علاوه بر کاهش پوشش گیاهی شاهد افزایش فرسایش خاک نیز در عرصه های ملی خواهیم بود.
گفتنی است در حال حاضر مساحت جنگل های زاگرسی استان آذربایجان غربی بالغ بر 101 هزار هکتار است، جنگلهای زاگرس با گستردگی در 11 استان کشور با 6 میلیون هکتار مساحت، 40 درصد جنگلهای ایران را تشکیل میدهند که حدود 70 درصد تیپ گونههای جنگلی زاگرس را بلوطها شامل میشوند. بارندگی این ناحیه از 600 میلیمتر در قسمتهای شمالی تا 300 میلیمتر در جنوب غرب در نوسان است .
کدM-ch2531