خبرگزاری آریا- حدود 45 درصد مبتلایان به کرونا، هیچ نشانی از بیماری ندارند.
بررسی ها بر روی بیماران کرونایی نشان میدهد ناقلان «خاموش» کرونا، تلاش برای پیشگیری از گسترش بیماری را ناکام میگذارند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری آریا، به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، محققان علوم پزشکی در موسسه تحقیقاتی اسکریپس در کالیفرنیا در آمریکا اعلام کردند بررسی ها بر روی 16 گروه از بیماران کرونایی نشان میدهد ناقلان «خاموش» کرونا، تلاش برای پیشگیری از گسترش بیماری را ناکام میگذارند.
بر اساس یافتههای دکتر اریک توپول و همکارانش که نتایج آن در شماره اخیر نشریه یافتههای طب داخلی منتشر شد، گروه وسیعی از بیماران کرونا، علائمی ندارند و ممکن است به صورت ناقل خاموش، بیماری را گسترش دهند. به گفته محققان، گسترش آرام ویروس، کنترل آن را دشوار میکند.
بررسی محققان نشان میدهد این دسته از بیماران، که هیچ نشانهای از بیماری ندارند ممکن است حتی بیشتر از 14 روز، ویروس را انتقال دهند.
دانشمندان میگویند تحقیقات نشان میدهد بین 40 تا 45 درصد از مبتلایان به کرونا، هیچ نشانهای از بیماری ندارند و در واقع، بدون علامت اند؛ یعنی تقریبا هر فرد، به اندازه احتمال پرتاب سکه، در خطر ابتلا به کرونا قرار دارد.
اثر تغییر فصول بر ویروس کرونانتایج مطالعه محققان دانشگاه آمریکایی پرینستون، نشان میدهد که دما و رطوبت در انتشار ویروس، حداقل در روزهای ابتدایی همه گیری اثر جانبی دارد.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی تحت عنوان «آیا ویروس به فصول حساس است؟» به بررسی نقش گرما بر فعالیت این ویروس پرداخت و اعلام کرد از همان زمانی که همه گیری بیماری ویروس کرونا 2019، (کووید-19)، در جهان و اروپا مطرح شد این فکر مطرح شد که آیا ممکن است ویروس کرونا نیز مانند ویروس SARS-CoV-2 با فرارسیدن فصل گرما از بین برود. همچنان که آنفلوآنزای فصلی با فرا رسیدن فصل گرما از بین میرود.
سه ماه بعد شیوع بیماری کووید-19 در اروپا، حالا که اندک اندک فصل گرما در اروپا در حال فرا رسیدن است از میزان ابتلا به بیماری ویروس کرونا 2019، نیز دراین قاره کاسته شده است. همین مسئله فرضیه فصلی بودن ویروس کرونا را تا حدی تقویت میکند.
این ایده برای یک ویروس تنفسی زیاد دور از ذهن و عجیب و غریب نیست حتی همین مسئله موضوع چندین مطالعه در میان انبوهی از انتشارات علمی درباره موج همه گیر بیماری کشنده ویروس کرونا 2019، بوده است.
آنتوان فلائو Antoine Flahault، اپیدمیولوژیست، در این باره میگوید بسیاری از ویروسهای تنفسی فصلی هستند، مانند آنفلوآنزا یا ویروس پیوستهیاخته تنفسی (RSV) که عامل بروز التهاب نایژک یا برونشیولیت در نوزادان است. از این رو، SARS-CoV-2 نیز میتواند تحت تأثیر فصول باشد: دما، رطوبت، آفتاب یا رفتار انسان میتواند بر این ویروس تاثیر گذارد. اما چه اسناد و مدارکی در تایید این ادعا وجود دارد؟
کاهش پررنگ موارد ابتلا به بیماری ویروس کرونا 2019:
اول از همه، در زمستان و در سرزمین چین بود که این ویروس در اواخر سال 2019 پدیدار شد. سپس این امر باعث همه گیری شدید در مناطق معتدل نیمکره شمالی بین ژانویه و مه شد. حال آنکه فعالیت آن در مناطق معتدل نیمکره جنوبی کمتر بود.
اکنون چندین هفته است که ما در همه جا به جز در مناطق خاصی از نیمکره شمالی مانند سوئد، لهستان و برخی ایالات آمریکا، شاهد کاهش چشمگیر ویروس کرونا بوده ایم. این کارشناس که ریاست موسسه بهداشت جهانی دانشگاه ژنو را بر عهده دارد در بخش دیگر از سخنان خود در همین ارتباط چنین تصریح کرد:با فرارسیدن فصل سرما در نیم کره جنوبی به ویژه در، آرژانتین، شیلی، جنوب برزیل، آفریقای جنوبی ویروس کرونا در حال گسترش است. در واقع این کشورها اکنون همان حالتی را تجربه میکنند که کشورهای اروپایی و کشورهای واقع در نیم کره شمالی در چند ماه پیش تجربه کردند.
وجود این واقعیات در کل این تصور را به دست میدهد که یک ترمز تابستانی برای ویروس کرونا وجود دارد، اما ممکن است جزئی باشد و لزوماً در جلوگیری کامل از شیوع کافی نباشد.
ژان فرانسوا دلفراسی، رئیس شورای علمی کووید-19 که به دولت فرانسه در مورد این بیماری همه گیری، مشاوره میدهد، بر همین فرضیه تاکید میکند.
وی در این زمینه میگوید با این وجود سناریوهای متفاوتی برای تابستان امسال انتظار میرود. سناریوی شماره یک که برای تابستان انتظار میرود، کنترل همه گیری این بیماری در کشور (فرانسه) است. چون هم مقررات قرنطینه و محدودیتهای خارج شدن از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا تاکنون در کشور رعایت شده است، اما ویروس مربوطه به گرما حساس است.
اما برخی متخصصان بیماریهای عفونی و تنفسی در این باره شک و تردیدهای خاص خود را دارند. پیر تاتوین، متخصص عفونی از هیجانی که این مسئله به وجود آورده است مقداری میکاهد و میگوید اثبات فرضیه فصلی بودن SARS-CoV-2 همچنان دشوار است. وی در همین باره میگوید در زمانی که دما و نور آفتاب در فرانسه و اروپا افزایش یافت، ما کاملاً در قرنطینه بودیم. یعنی به عبارتی اگر اکنون ارزیابیها و آمار و ارقام مربوط به ابتلا به بیماری ویروس کرونا 2019، (کووید-19)، در کشورهای اروپایی کاهش یافته است تا حد زیادی ناشی از اعمال مقررات قرنطینه و محدودیتهای خارج شدن از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا است و نه گرم شدن هوا.
این کارشنارس میافزاید اینقدر پارامترهای مختلف وجود دارد و باید به حساب آیند که نتوان فهمید چه چیزی مربوط به تغییر آب و هوا، چه چیزی مربوط به فصلی بودن و چه چیزی مربوط به این واقعیت است که مردم پروتکلهای بهداشتی را برای جلوگیری از شیوع بیماری کووید-19 در جهان، رعایت کرده اند.
شرایط آب و هوایی هر چه باشد:
نتایج مطالعه محققان دانشگاه آمریکایی پرینستون، که در ماه مه در نشریه ساینس منتشر شد، نشان میدهد که دما و رطوبت در انتشار ویروس، حداقل در روزهای ابتدایی همه گیری اثر جانبی دارد.
راشل بیکر، نویسنده اصلی این تحقیق در این باره میگوید: ویروس به سرعت صرف از نظر اینکه آب و هوا چگونه باشد گسترش مییابد. چیزی که عاملی بسیار مهم برای شیوع گسترده SARS-CoV-2 است ایمنی جمعی ضعیف مردم است.
با این حال، آنتوان فلئو یادآوری میکند که فصلی بودن ویروسها مانند آنفلوآنزا محدود به دما و رطوبت نیست. آفتابی شدن روزها و گرم شدن دما با توجه به نقش مخرب اشعه ماوراء بنفش بر پوشش ویروسها و رفتار مرتبط با فصل (مدت زمان بیشتری که مردم در آب و هوای خوب در بیرون از خانه میگذرانند) مورد توجه قرار میگیرد.
آنفولانزا هرگز در اروپا در تابستان یک بیماری همه گیر نبوده است، اما در طول سال در مناطق بین حاره همه گیر بوده است.
به هر حال فصلی بودن ویروس کرونا نوید دهنده این است که تابستان در نیمکره شمالی امسال از نظر شیوع بیماری کووید-19 در جهان، آرامتر خواهد بود. اما با بازگشت سرما فرارسیدن پاییز و زمستان ممکن است ویروس کرونا با تهدید جدی تری باز گردد.
تاکید محققان بر استفاده از ماسکمحققان: استفاده از ماسک صورت، قطعا در پیشگیری از انتقال فرد به فرد ویروس کرونا، موثر است.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه تگزاس در آمریکا اعلام کردند استفاده از ماسک صورت، قطعا در پیشگیری از انتقال فرد به فرد ویروس کرونا، موثر است.
مطالعه دکتر رینی ژانگ و همکارانش نشان میدهد در صورت استفاده نکردن از ماسک، احتمال انتقال ویروس کرونا از یک فرد به فرد دیگر، به طور چشمگیری افزایش مییابد.
محققان، با بررسی بر روی 78 هزار نفر در ایتالیا، و بیش از 66 هزار نفر در نیویورک، و همچنین بر روی گروهی از مردم در چین، دریافتند استفاده از ماسک، همچنان در کاهش شمار مبتلایان به کرونا موثر است.
دکتر ژانگ میگوید نتایج این مطالعه، پیام روشنی است به مردم سراسر جهان: استفاده از ماسک، عاملی مهم در مبارزه با کرونا است!
استفاده از ماسک، ابتلای جدید به کرونا را چهار برابر کاهش می دهدنتایج یک مطالعه مستقل در آلمان نشان داد استفاده از ماسک، صرفنظر از تاثیر محافظتی برای فرد در کاهش میزان ابتلای جدید به ویروس کرونا نقش قابل ملاحظهای دارد.
به نوشته پایگاه اینترنتی کانال اول تلویزیون آلمان، «آ. اِر. دِ»، به نظر میرسد ماسکهای پارچهای نیز که روی بینی و دهان را میپوشانند از شیوع ویروس کرونا جلوگیری میکنند. نتایج یک مطالعه جدید نشان داد این نوع ماسکها تاثیر محافظتی در برابر شیوع این عفونت ویروسی دارند. پژوهشگرانی از آلمان و دانمارک در این بررسی، سیر بیماری را در افرادی که از ماسک استفاده کرده بودند با سایر نقاط دیگر آلمان مقایسه کردند.
این مطالعه تایید کرد استفاده از ماسکهای روزانه پارچهای نیز با ممنوعیت به چرخش آمدن جریان هوا در حین صحبت از انتقال ذرات عفونی (برآمده از قطرههای تنفسی به بیرون) جلوگیری به عمل میآورند و آن را مهار میکنند. به همین علت است که متخصصان، استفاده روزانه از ماسک را به عنوان یک الزام توصیه میکنند. شهر «یِنا» (از ایالت تورینگن) آلمان از آغاز آوریل گذشته، نخستین شهر بزرگ آلمان بود که استفاده از ماسک در آن، اجباری شد. این اجبار موجب شد آمار مبتلایان جدید به کرونا به طور قابل ملاحظه و چشمگیری کاهش یابد. دانشمندان دانشگاه «ماینتس» آلمان، کاهش شمار مبتلایان را تابعی از این الزام، اعلام و این مساله را تایید کردند.
در شهر «یِنا»، استفاده از ماسک در وسایل حمل و نقل عمومی و حین خرید از ششم آوریل (18 فروردین 99) اجباری شد. در همان زمان بود که البته مقامات ذیربط در دولت آلمان در خصوص اجباری شدن استفاده از ماسک تردید داشتند. سرگروه تحقیق بررسی آثار محافظتی استفاده از ماسک در شهر «یِنا» را کلاوس وِلده، از دانشگاه «یوهانس گوتنبرگ» آلمان برعهده داشت. برای بررسی تطبیقی اثر محافظتی استفاده از ماسکهای پارچهای در شهر «ینا»، دانشمندان از دو منظر ساختار جمعیتی و نیز زیرساختهای پزشکی، یک شهر ساختگی، مشابه شهر «ینا» برای خود فرض کردند تا در نهایت اجبار به استفاده از ماسک و استفاده نکردن از آن در این دو شهر واقعی و مجازی، قیاس شود. محاسبات و برآوردها بعد از سه هفته از الزام استفاده از ماسک در شهر «ینا» نشان داد موارد ابتلای جدید به ویروس کرونا به میزان چهار برابر کمتر از زمان الزامی نبودن استفاده از ماسک بود. به بیانی بهتر آنها با مقایسه شکاف مهم میان آمار ابتلا در دو گروه مقایسه به لحاظ اجبار به استفاده و عدم اجبار به استفاده، با گذشت 20 روز پس از اعمال استفاده اجباری از ماسک در شهر «ینا» دریافتند کل آمار مبتلایان ثبت شده جدید به ویروس کرونا در این شهر به ترتیب از 142 به 158 مورد افزایش یافته است که در این مدل مقایسه، برعکس، این آمار برای شهر تصنعی مشابه «ینا» از 143 به 205 مورد افزایش یافت.
وِلده با اشاره به آنکه محققان این مطالعه، میزان توسعه موارد ابتلای جدید را در دیگر شهرها و نواحی آلمان مورد بررسی قرار دادند، در ادامه خاطر نشان کرد: به طور خلاصه میتوان گفت اعمال اجباری استفاده از ماسک در مناطق مختلف به کند شدن شیوع بیماری کووید-19 کمک کرده است. این در حالی است که پژوهشگران دانشگاه سلطنتی لندن نیز با تجزیه و تحلیل موارد منجر به فوت (متاثر از ابتلا به کرونا) دریافتند انجام این گونه اقدامات (استفاده روزانه و اجباری از ماسک) مانع از انتقال میلیونی عفونت و در نهایت کاهش آمار مرگ و میر میشود. نتایج این تحقیق دانشگاه لندن که در نشریه تخصصی «نیچر» منتشر شده است، نشان میدهد تعطیلیهای گسترده همراه با بستن مرزها، ممنوعیت ارتباطات و تماسها و نیز تعطیلی مدارس به تنهایی در یازده کشور اروپایی تا ابتدای ماه مه گذشته توانستت از مرگ سه میلیون و یکصد هزار نفر جلوگیری به عمل آورد و کنترل سیر این همه گیری جهانی را امکانپذیر کند.
یک تیم تحقیقاتی در این زمینه، مطالعه دومی را نیز در شش کشور اروپایی تا ششم آوریل گذشته انجام دادند که نشان داد این اقدامات خودمراقبتی و حفاظتی توانسته اند از انتقال نزدیک به 530 میلیون عفونت ویروسی جلوگیری کنند. این دانشمندان تا موعد زمانی مزبور، سیر بیماری را در کشورهای چین، کره جنوبی، ایتالیا، ایران، فرانسه و آمریکا مورد تجزیه و تحلیل قرار داده بودند.
مادران مبتلا به کرونا تغذیه نوزاد با شیر خود را قطع نکنندسازمان جهانی بهداشت تاکید کرد مادران مبتلا به کرونا نباید به بهانه احتمال انتقال ویروس به نوزاد، از دادن شیر خود به فرزندشان خودداری کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس، سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد مادران مبتلا به کرونا نباید به بهانه احتمال انتقال ویروس به نوزاد، از دادن شیر خود به فرزندشان خودداری کنند.
به گفته دکتر تدروس ادهانوم، مدیر کل این سازمان، بررسی جامع نتایج به دست آمده نشان میدهد حتی در صورت مبتلا بودن مادر به کرونا، مزایایی که تغذیه نوزاد از شیر مادر دارد به مراتب بسیار بیشتر از خطرهای احتمالی انتقال ویروس کرونا به نوزاد است و از این رو سازمان جهانی بهداشت به صورت جدی به مادران توصیه میکند تحت هیچ شرایطی، شیر دادن به نوزاد خود را قطع نکنند.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: بر اساس یافتههای ما، کرونا معمولا خطر به مراتب کمتری برای کودکان و نوزادان دارد، ولی خطری که قطع تغذیه با شیر مادر برای نوزاد در پی میآورد، جدی است.
واکسن موثر علیه ویروس کرونا شاید هرگز ساخته نشودالیور کپلرویروس شناس آلمانی اعلام کرد: واکسن کوید 19 باید بدون عوارض جانبی، برای همه گروههای جمعیتی مناسب و تولید انبوه و سریع آن ممکن باشد؛دستیابی به همه اینها غیرممکن است.
اُلیور کپلر، ویروس شناس آلمانی معتقد است، واکسن موثر علیه ویروس کرونا شاید هرگز ساخته نشود.کپلر میگوید: به جای واکسن فوق العاده موثر علیه کرونا، باید به فکر موفقیتهای کوچکتر در مقابله با این ویروس بود. این در حالیست که بیش از 100 گروه در دنیا در حال پژوهش برای ساخت واکسن هستند و برخی کشورها از جمله آلمان، چین و آمریکا تست بالینی داروی پایه واکسن را آغاز کرده اند.
کپلر که استاد ویروس شناسی در دانشگاه مونیخ و مدیر انستیتو ماکس فون پتن کوفر است معتقد است کرونا با سرخک، اوریون، آبله یا فلج اطفال فرق میکند و ممکن است ساخت واکسن آن سالها و شاید دههها طول بکشد و در نهایت هم به طور کامل موثر و بی خطر نباشد.
این ویروس شناس میگوید: در حالیکه بسیاری از پژوهشگران برجسته دنیا و شرکتهای داروسازی با میلیاردها دلار سرمایه در پی ساخت واکسن هستند، اما باید صادقانه اعتراف کرد که هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد.
کپلر درباره دلیل بدبینی خود توضیح میدهد که تلاشهای فراوان در 30 سال گذشته برای ساخت واکسن مؤثر علیه بیماریهای عفونی همهگیر مانند ایدز، تب دنگی، سل یا مالاریا به شکست انجامیده و تنها باعث افزایش و رنج انسانها شده که به نتیجه هم نرسیده است. واکسن آنفلوانزا نیز که در حال حاضر موجود است کارایی اش بین 30 تا 70 درصد است و باید هر سال تکرار شود، زیرا ویروس آنفولانزا بطور قابل توجهی تغییر میکند و ایمنی ناشی از واکسیناسیون یا عفونت سال قبل، یا جزئی است یا اصلاً هیچ اثری ندارد.
کپلر به گزارشهایی که از موفقیت آمریکا در تولید واکسن کرونا منتشر شده است اشاره کرده و گفته است: در آخرین گزارش هشت مورد از 34 مورد واکسن آزمایشی، پاسخ ایمنی دادهاند که این موفقیت نیست بلکه فاجعه است و در چنین مواردی باید آزمایش واکسن متوقف و یا دوباره به طور کامل از نو آغاز شود.
الیور کپلر میگوید واکسن موثر واکسنی است که از فرد واکسینه شده برابر ویرسجدید کرونا و بیماری کوید 19 محافظت کند، عوارض جانبی جدی نداشته باشد و برای همه گروههای جمعیتی از جمله کودکان خردسال و سالمندان مناسب و تولید انبوه و سریع آن ممکن باشد دستیابی به همه اینها غیرممکن است و به جای آن باید در مورد اینکه آیا میتوانیم به موفقیتهایی جزئی برسیم یا خیر، گفتگو کنیم.
این ویروسشناس آلمانی گفته است که به زودی واکسنهایی ساخته خواهد شد که در برخی گروهها مصونیت جزئی ایجاد میکند، اما نباید تمام امید و انرژی خود را صرف ساختن واکسن کرد، بررسی ویروس نشان میدهد که حتی پس از شیوع در یک منطقه، انواع مختلفی دارد و پژوهشگران با ویروسهای تغییر یافته مختلفی در یک منطقه و در نقاط مختلف جهان سر و کار دارند.
کپلر میگوید: ما حتی نمیدانیم که فردی که به عفونت کوید 19 مبتلا شده، هفته بعد یا ماه بعد هم دوباره به ویروس کرونا مبتلا خواهد شد یا خیر.
سازمان جهانی بهداشت: واکسن کرونا باید کالای عمومی باشدمدیرکل سازمان جهانی بهداشت میگوید باید شمار بیشتری از رهبران جهان به صف کسانی بپیوندند که تعهد دادهاند واکسن مقابله با کووید-19 بهعنوان یک کالای عمومی و غیررقابتی در سطح بینالمللی تولید خواهد شد.
به گزارش رویترز، تدروس آدانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، در جریان کنفرانس خبری خود تاکید کرد باید عزمی جهانی برای ارائه برابر و عادلانه واکسن احتمالی ویروس کرونا به وجود آید، حتی پیش از آنکه خودِ واکسن تولید شود.
به گفته وی، «بسیاری از رهبران جهان این ایده که واکسن باید یک کالای عمومی بینالمللی باشد را اشاعه کردهاند، اما تاکید بر این امر مهم باید همچنان ادامه یابد».
او افزود باید شمار بیشتری از رهبران جهان به این گروه بپیوندند: «ما واقعا به یک تعهد سیاسی بینالمللی نیاز داریم، حتی پیش از آنکه واکسن تولید شود».
سخنان تدروس در واکنش به گمانهزنیها و پرسشهای مطرحشده پیرامون دسترسی برابر به واکسن احتمالی و اینکه ممکن است برخی کشورها از ارائه عمومی آن بهخصوص به کشورهای فقیرتر خودداری کنند، مطرح شدهاست.