خبرگزاری آریا- فرمانده تیپ 110 مزدوران سعودی در این کشور کشته شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، این شخص همراه با دهها مزدور دیگر در حمله کمیته های مردمی و ارتش یمن در جبهه خب و الشعف در الجوف کشته شده است.
در این گزارش به جزییات بیشتری اشاره نشده است.
روز گذشته منابع یمنی از حمله جنگندههای متجاوزان سعودی به مناطقی در استان الجوف خبر دادند.
به گزارش شبکه المسیره، جنگنده های سعودی، مناطق الخنجر و المرازیق در استان الجوف را 14 بار بمباران کردند.
از سرگیری درگیریها در استان حدیدهمنابع خبری از درگیری شدید میان نیروهای وابسته به انصار الله یمن با نیروهای تحت حمایت امارات در اطراف شهر دریهمی، جنوب شهر حدیده خبر دادند.
به گزارش تلویزیون الجزیره، منابع خبری از درگیری شدید میان نیروهای وابسته به انصار الله یمن با نیروهای تحت حمایت امارات در اطراف شهر دریهمی، جنوب شهر حدیده خبر دادند.
این درگیریها موجب شد بار دیگر نیروهای وابسته به حوثیها در دریهمی در محاصره قرار بگیرند. مقامات یمنی از کشته شدن 52 نفر از جمله غیر نظامیان در این درگیریها خبر دادند.
مارتین گریفیتس نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این باره ضمن ابراز نگرانی از افرایش درگیریها در حدیده، این درگیریها را نقض توافق آتش بس و در تعارض با روح مذاکراتی دانست که زیر نظر سازمان ملل متحد برگزار میشود.
آتش بس شکننده در حدیده که مبنایی برای اجرای توافق استکهلم بود حال پس از یک هفته درگیری و افزایش دامنه درگیریها به شهرهای جنوبی دریای سرخ به ویژه شهر دریهمی و اطراف شهرستان حیس، به چالشی در مسیر توافق مذکور تبدیل شده است.
دلایل تنش به اواسط دسامبر 2018 باز میگردد که نیروهای وابسته به دولت قانونی یمن (دولت وابسته به عبد ربه منصور هادی) دهها نیروی وابسته به حوثیها را در مرکز شهر دریهمی محاصره کردند، دو سال پس از آن اتفاق حوثیها با حمایت صدها نفر از نیروهای خود حملات گستردهای را آغاز کردند تا بتوانند محاصره طولانی مدت نیروهایشان را بشکنند.
از زمان آغاز درگیری ها، مارتین گریفیتس تلاشهایی را برای اجرا شدن مجدد آتش بس آغاز کرد، اما این تلاشها به نتیجه نرسید. گریفیتس میگوید، با نگرانی شدید اوضاع استان حدیده به ویژه گزارشها از کشته شدن دهها غیرنظامی از جمله زنان و کودکان را تحت نظر دارد. از نظر گریفیتس این درگیریها نقض توافق آتش بس و مخالف با روح مذاکرات است.
سازمان ملل متحد از دو طرف درگیر دعوت کرده است به درگیریها پایان دهند، به تعهداتشان در استکهلم پایبند باشند و با سازوکار مشترک اجرایی سازمان ملل متحد برای حمایت از توافق مذکور همراه شوند.
بسیاری از یمنیها اتفاقات استان حدیده را نشان از شکست توافق استکهلم میدانند که تاکنون جز تبادل هزار اسیر، هیچ بخشی از آن اجرایی نشده است.
سودان قصد خروج از جنگ یمن را داردوزیر خارجه سودان با اشاره به اینکه دخالت کشورش در جنگ سودان در دوران ریاستجمهوری عمر البشیر صورت گرفته، تاکید کرد که خارطوم به دنبال خروج از این جنگ است.
«عمر قمرالدین» وزیر خارجه سودان گفت که دخالت ارتش سودان به جنگ یمن در دوره ریاستجمهوری «عمر البشیر» روی داد و خارطوم اکنون به دنبال خروج از این ورطه است.
قمرالدین در گفتوگو با «فرانس 24» تصریح کرد: ورود به جنگ مانند خروج از آن نیست. ما به خواسته البشیر در این جنگ دخالت کردیم اما اکنون تلاش داریم تا از آن خارج شویم. بسیاری از نیروهای ما از آن خارج شدهاند و تنها شمار اندکی باقی ماندهاند.
به نوشته روزنامه فرامنطقهای «القدس العربی»، وی در پاسخ به سوالی درباره مشارکت خارطوم در جنگ لیبی گفت: سودان حتی یک نظامی در لیبی ندارد و من هر کسی را که حتی یک نظامی وابسته به دولت سودان در لیبی نشان دهد، به مبارزه میطلبم. مزدوران هیچ ارتباطی با دولت ندارند. آنها افرادی هستند که خود برای خود تصمیم میگیرند که به این گروه ملحق شوند یا آن. در این کشور بجنگند یا آن دیگری.
وزیر خارجه سودان در پاسخ به این سوال که چه چیزی این مزدوران را برای جنگ در دیگر کشورها ترغیب میکند و آیا در اینباره اطلاعاتی دارد، توضیح داد: من هیچ اطلاعاتی ندارم. من مزدور نیستم و نمیدانم چی چیزی آنها را به این کار ترغیب میکند.
خبرنگار فرانس 24 سوال خود را کمی تغییر داد و گفت: من شما را به مزدوری متهم نمیکنم اما شما به عنوان یک مسئول سودانی میتوانید درباره این پرونده اطلاعاتی داشته باشید. اما قمر الدین با همان ادبیات پاسخ داد: با هیچ مزدوری در هیچ جای جهان ارتباطی ندارم و نه من و نه دولتم نمیدانیم که چه چیزی مزدوران را به این کارها ترغیب میکند.
وزیر خارجه سودان در حالی میگوید که خارطوم به دنبال خروج از جنگ یمن است که چند روز پیش، منابع سعودی گزارش دادند صدها نظامی سودانی اخیرا از طریق عربستان سعودی وارد یمن شدند که همین امر نشان میدهد خارطوم به دنبال افزایش مشارکت در جنگ علیه یمن است.
وبگاه «میدل ایست آی» به نقل از منابع سعودی گزارش کرد که 1018 افسر و نظامی ارتش سودان روز 22 سپتامبر با قایقهایی وارد عربستان شده و از مراکز بازرسی گذرنامهها در شهر جازان واقع در جنوب شرقی این کشور در نزدیکی مرز یمن عبور کردند.
به نوشته روزنامه «القدسالعربی»، یک منبع آگاه در این باره گفت که دو هواپیمای سودانی نیز نظامیان را از خارطوم به فرودگاه نجران در جنوب عربستان سعودی منتقل کردند.
سودان پیشتر در ژانویه گذشته اعلام کرده بود که قصد دارد شمار نظامیان خود در یمن را از حدود پنج هزار نظامی به حدود 650 نظامی کاهش دهد. سودان پیش از این 15 هزار نظامی در یمن داشت که در قالب ائتلاف اماراتی-سعودی علیه یمن وارد این کشور شده بودند.
گفتوگوی مقام یمنی با سفرای اتحادیه اروپا، هلند و چینرئیس هیأت مذاکرهکننده دولت نجات ملی یمن در دیدارهای ویدئوکنفرانسی با سفرای اتحادیه اروپا، هلند و چین درباره آخرین تحولات یمن و جنایات ائتلاف سعودی رایزنی کرد.
«محمد عبدالسلام» رئیس هیأت مذاکرهکننده دولت نجات ملی یمن دیدارهایی (از طریق ویدئوکنفرانس) با سفرای اتحادیه اروپا، هلند و چین برگزار کرد.
بر اساس گزارش شبکه «المسیره»، در این دیدارها وضعیت انسانی، تبادل اسرا، نفتکش «صافر»، تشدید تنشهای نظامی و اعلامیه مشترک پیشنهادی از «مارتین گریفیتس» فرستاده سازمان ملل در امور یمن برای صلح مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
عبدالسلام تأکید کرد، کسانی که در برابر صلح در یمن ایستادهاند کشورهای عضو ائتلاف متجاوز هستند که بر ادامه محاصره اصرار دارند، بحران بشری تنها یکی از تبعات محاصره ظالمانه و تأثیرات فاجعهبار آن بر همه ملت یمن است.
وی در دیدار با سفیر هلند به سالروز حمله ائتلاف سعودی به سالن بزرگ همایشها در صنعاء اشاره و تأکید کرد: در زمان معاصر ما فجیعتر و وحشتناکتر از جنایات ائتلاف سعودی-آمریکایی علیه ملت یمن وجود ندارد.
در حمله مذکور در اکتبر 2016 ، حدود 140 یمنی به شهادت رسیدند و تعداد مجروحان به ششصد نفر رسید.
عبدالسلام در دیدار با سفیر چین نیز وضعیت سیاسی، امنیتی و انسانی، چالشهای منطقهای و بینالمللی و روابط دوجانبه میان ملت یمن و چین مورد بررسی قرار گرفت.
وی تأکید کرد، ائتلاف سعودی پس از شکست سیاسی سعی در گرسنگی دادن به ملت یمن و تحمیل موانع اقتصادی بیشتر برای تنبیه جمعی همه یمنیها کرده است.
اقدام پارلمان اروپا علیه ریاضپارلمان اروپایی بر ضرورت پایان یافتن جنگ در یمن و محاکمه واقعی عاملان قتل جمال خاشقجی تاکید کرد.
به گزارش تلویزیون الجزیره، پارلمان اروپا خواستار محاکمه عاملان قتل جمال خاشقجی مخالف نظام سعودی و پایان یافتن جنگ در یمن شد.
پارلمان اروپا خواستار کاهش سطح نمایندگی این اتحادیه در نشست سران گروه 20 در ریاض شد. این نشست قرار است ماه نوامبر آینده برگزار شود. پارلمان اروپا در نامههای جداگانه به شارل میشل، رئیس شورای اروپا و اورزولا فون در لاین، رییس کمیسیون اتحادیه اروپا، خواستار آن شده است که نشست گروه 20, آزادی زندانیان و محاکمه واقعی عاملان قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی را از دولت ریاض مطالبه کند. پارلمان اروپایی همچنین بر ضرورت پایان یافتن جنگ در یمن تاکید کرده است.