خبرگزاری آریا-وزیر خارجه جمهوری آذربایجان در تماس تلفنی با همتای ایرانی خود آخرین تحولات میدانی در مناقشه قره باغ را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا،در تماس تلفنی بعد از ظهر امروز جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، آخرین تحولات میدانی در مناقشه قره باغ از سوی طرف آذری تشریح شد.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این گفتوگوی تلفنی با تشریح مجدد مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران و تاکید بر تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان، آمادگی کشورمان برای کمک به دستیابی به صلح و راه حل پایدار این مناقشه در چارچوب ابتکار منطقهای ایران، ترکیه و روسیه - به عنوان مکمل ساز و کار گروه مینسک- را به اطلاع طرف مقابل رساند.
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان همچنین بر اهمیت و نقش ابتکارات منطقهای برای حل این بحران چند دههای تاکید کردند.
8ادعای ایروان: 120 نظامی باکو در 24 ساعت گذشته کشته شدند
رسانه های ارمنستان در آماری به نقل از مقام های این کشور مدعی شدند، جمهوری آذربایجان طی 24 ساعت گذشته حداقل 120 سرباز را در درگیری ها بر سر منطقه قره باغ کوهستانی از دست داده است.
به رغم باقی بودن آتش بس بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان روی کاغذ، درگیری ها بین دو طرف ادامه دارد و هر طرف، دیگری را به نقض این آتش بس متهم می کند.
« آیسور » و دیگر رسانه های ارمنستانی امروز جمعه مدعی شده اند که جمهوری آذربایجان طی روز گذشته حداقل 120 تن از سربازانش را در درگیری ها از دست داد.
بنا بر این ادعا، جمهوری آذربایجان در 24 ساعت گذشته یک پهپاد، 6 خودروی زرهی و یک فروند جت خود را هم از دست داده است.
در گزارش ادعایی آیسور آمده است: «از زمان شروع درگیری ها علیه آرتساخ (منطقه قره باغ کوهستانی)، جمهوری آذربایجان 181 پهپاد، 16 بالگرد، 21 جت، 552 خودروی زرهی و 5959 نیروی خود را از دست داده است».
ادعای رسانه های ارمنستانی درباره این تلفات و خسارت ها در حالی مطرح شده که مقام های جمهوری آذربایجان پیشتر بارها ادعاهای ارمنستان را رد کرده اند.
آذربایجان و ارمنستان به میز مذاکره بازگردند
وزیر امور خارجه آمریکا، با انتقاد از رفتار ترکیه درباره مناقشات بر سر قرهباغ از جمهوری آذربایجان و ارمنستان خواست به میز مذاکره بازگردند
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا، در بیانیهای با انتقاد از مواضع ترکیه در قرهباغ خواستار حل سریع مشکلات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد.
پمپئو در مصاحبه اخیرش با شبکه «دبلیواسبی آتلانتا» اظهار نظر جدیدی درباره آتشبس میان دو طرف بیان کرد.
پمپئو در این مصاحبه با انتقاد از رفتار ترکیه درباره مناقشات بر سر قرهباغ از جمهوری آذربایجان و ارمنستان خواست به میز مذاکره بازگردند و افزود: «اکنون ترکیه مداخله میکند و تدارکات نظامی و لجستیکی در اختیار جمهوری آذربایجان قرار میدهد این رفتار مخاطرهآمیز است و باعث میشود آتش میان دو طرف هرچه بیشتر زبانه بکشد.»
او همچنین گفت: «مناقشات میان دو طرف باید از راه رایزنی انجام شود و نباید در این میان کشور سومی مداخله کند یا تجهیزات نظامی در اختیار آنها قرار دهد.»
این مقام ارشد آمریکا همچنین گفت: «امیدواریم ارمنستان بتواند از خودش در مقابل آذربایجانیها دفاع کند. و تا قبل از آن امید است دو طرف از آتشبس پیروی کنند و با مذاکره راهحلی برای مناقشات بیابند.
کشته شدگان ارمنی در قره باغ به بیش از 630 نفر رسید
مقامات منطقه قره باغ اعلام کردند تعداد کشته شدگان ارتش این منطقه از زمان شروع دوباره درگیریها به 633 نفر افزایش یافته است.
به گزارش رویترز؛ مقامات منطقه قره باغ اعلام کردند تعداد کشته شدگان ارتش این منطقه از زمان شروع دوباره درگیریها به 633 نفر افزایش یافته است.کشته شدگان ارمنی در قره باغ به بیش از 630 نفر رسید
مقامات منطقه قره باغ روز جمعه با اعلام کشته شدن 29 تن دیگر از نیروهای این منطقه در درگیری با ارتش جمهوری آذربایجان اظهار داشتند شمار جان باختگان این ارتش از زمان ازسرگیری درگیریها با جمهوری آذربایجان در ششم سپتامبر، به 633 نفر رسیده است.
مناقشه قره باغ از دهه 1990 به شدیدترین مرحله بحران خود رسیده است. در دهه 1990 حدود 30 هزار نفر در
درگیریهای بین دو طرف کشته شدند.
گوترش خواهان توقف درگیری ها در قره باغ شد
گوترش در گفت و گوی تلفنی با مناساکانیان وزیر امور خارجه ارمنستان خواهان آغاز مذاکرات مربوط به حل مناقشه قره باغ شد.
دبیرکل سازمان ملل خواهان توقف هرچه سریعتر درگیری های نظامی در قره باغ شد.گوترش خواهان توقف درگیری ها در قره باغ شد
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل امروز در گفت و گوی تلفنی با ظهراب مناساکانیان وزیر امور خارجه ارمنستان همچنین گفت می بایست مذاکرات مربوط به حل مناقشه قره باغ هرچه زودتر آغاز شود.
مناساکانیان وزیر امور خارجه ارمنستان در این گفت و گوی تلفنی از وخیم تر شدن اوضاع منطقه و شدت درگیری ابرازنگرانی کرد .
رایزنیهای باکو با تهران، آنکارا و لندن
همزمان با تداوم درگیریها بین باکو و ایروان بر سر منطقه قرهباغ کوهستانی، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با مقامهای کشورهای مختلف از قبیل ایران، ترکیه، انگلیس و جمهوری چک درباره این درگیریها تماس تلفنی برقرار کرد.
جمهوری آذربایجان، «جیحون بایراموف» وزیر خارجه این کشور در تماسهای تلفنی جداگانه با مقامهای ارشد ایران، ترکیه، جمهوری چک و انگلیس درباره درگیریها بر سر منطقه قره باغ کوهستاین با ارمنستان صحبت کرد.
پیشتر وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه شب خبر داده بود که وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با محمد جواد ظریف تماس تلفنی برقرار کرد و در آن آخرین تحولات میدانی در مناقشه قره باغ از سوی طرف بایراموف تشریح شد.
ظریف در این گفتوگوی تلفنی با تشریح مجدد مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران و تاکید بر تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به دستیابی به صلح و راه حل پایدار این مناقشه در چارچوب ابتکار منطقه ای ایران، ترکیه و روسیه - به عنوان مکمل ساز و کار گروه مینسک - را به اطلاع طرف مقابل رساند.
بنا بر گزارش رسانههای جمهوری آذربایجان، وزیر خارجه این کشور روز گذشته تلفنی با وزرای خارجه ایران، ترکیه و جمهوری چک و همچنین معاون پارلمانی وزیر خارجه انگلیس، معاون وزیر در امور همسایگان اروپایی و آمریکا صحبت کرد.
طبق این گزارش، درگیریها بر سر منطقه قره باغ کوهستانی، محور اصلی رایزنیهای بایراموف با محمد جواد ظریف، «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه، «توماس پتریچک» وزیر خارجه جمهوری چک و «وندی مورتون» معاون پارلمانی وزیر خارحه انگلیس، معاون وزیر در امور همسایگان اروپایی و آمریکا بود.
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد که به رغم موافقت ارمنستان با توافق آتش بس به میانجیگری روسیه، این کشور در حال نقض آتشبس و هدف قرار دادن غیرنظامیان و مناطق پر جمعیت جمهوری آذربایجان است.
به گفته او، جمهوری آذربایجان ضمن پایبندی به آتشبس پایبند بوده و اقداماتی را در راستای حق دفاع از خود انجام داده است.
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان در بخشی از این رایزنی تلفنی روز گذشته خود به حمله موشکی ارمنستان به شهر گنجه اشاره کرد و گفت در این حمله حداقل 10 غیرنظامی کشته شدند.
بایراموف افزود، مسئولیت کامل وضعیت جاری در منطقه بر دوش رهبران سیاسی و نظامی ارمنستان است.
رایزنیهای تلفنی این مقام ارشد باکو درباره درگیریها بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در حالی انجام شده که ایروان پیش از این ادعا کرده است که جمهوری آذربایجان به مناطق مسکونی حمله و آتشبس را نقض کرده است.
جمهوری آذربایجان: ارتش ارمنستان به نخجوان حمله موشکی انجام داد
بر اساس گزارش وزارت دفاع جمهوری آذربایجان، ارتش ارمنستان امروز ساعت 10 و 44 دقیقه به شهرستان اردوباد در جمهوری خود مختار نخجوان موشک شلیک کرد .
طبق این گزارش، این حمله موشکی تلفات انسانی و خسارات مالی برجا نگذاشته است .
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان صبح امروز نیز از ادامه درگیریها در منطقه مورد مناقشه قره باغ خبر داده بود.
درگیریهای نظامی میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان از ششم مهر ماه جاری پس از یک وقفه چند هفتهای بار دیگر از سرگرفته شده است.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیر) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات نظامی به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود.
با وجود حصول توافق آتشبس در مذاکرات جمعه گذشته ( 18 مهر ماه جاری) وزیران امور خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مسکو، توافق آتشبس در چند روز اخیر در منطقه مورد مناقشه قره باغ بصورت مرتب نقض شده است.
تاکید سفیر ایران در ترکیه بر لزوم تلاش برای حل عادلانه مسئله قره باغ
سفیر ایران در ترکیه بر لزوم تلاش برای حل عادلانه مسئله قرهباغ اشغالی تاکید کرد و گفت: گروه مینسک منافع خود را به ادامه این درگیری ترجیح میدهند.
به گزارش آناتولی، محمد فرازمند، سفیر ایران در آنکارا طی سخنانی در یک پنل با عنوان «موضع ایران در قبال قفقاز و درگیریهای آذربایجان-ارمنستان» گفت: بحران قرهباغ ایران را نیز متاثر میکند. بدین دلیل خواهان بروز درگیری و بیثباتی در منطقه نیستیم. باید برای حل عادلانه این مسئله تلاش شود.
وی تصریح کرد: اگر کشورهای منطقه در برابر اهداف آمریکا و اتحادیه اروپا همکاری و مقاومت کنند، موفق میشوند. هر یک از اعضای گروه مینسک در منطقه منافع متفاوتی دارند و این باعث ناکامی آنها در حل این مسئله میشود. بدین دلیل نتوانستند حتی کوچکترین راهحلی پیشنهاد کنند. آنها منافع خود را به ادامه این درگیری ترجیح میدهند.
عثمان نوری گلآچار، رئیس گروه دوستی پارلمانی ترکیه-ایران نیز اظهار داشت: مردم این کشور از آذربایجان به شدت حمایت میکنند، این حمایت از سوی مقامات ایران صورت نگرفته است. ایران در قبال این مسئله بی طرفانه عمل میکند.
وی افزود: ایران فقط طرفهای درگیر را به خویشتنداری فراخوانده و به آنها پیشنهاد میانجیگری ارائه کرد. امیدواریم ایران سیاست خود در قبال قفقاز را به یک نقطه معقول برای ترکیه سوق بدهد. اتخاذ موضع مشترک برای حفظ ثبات منطقه مهم است.
گفتنی است پنل مذکور از سوی موسسه تفکر استراتژیک در آنکارا برگزار شده و در آن آلپر تان و دکتر گورای آلپار معاونان رئیس این موسسه و سینان تاووکچو رئیس بنیاد تفکر و مطالعه راهبردی نیز حضور یافتند.
درگیریهای پراکنده در قرهباغ ادامه دارد
دررگیریهای پراکنده در قرهباغ ادامه داردهمچنان که جنگ میان نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره باغ ادامه پیدا کرده، ساکنان این منطقه در حال پیوستن به جوخههای نیروهای داوطلب با هدف دفاع از شهرهایشان هستند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دور جدید جنگ ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره باغ در تاریخ 27 سپتامبر بالا گرفت و از آن زمان تا کنون صدها کشته به جا گذاشته است. به رغم تلاشهای روسیه برای واسطه شدن برای آتش بس خشونتهای این جنگ شامل حملات توپخانهای، راکتی و پهپادی همچنان ادامه دارند.
روسیه چند روز میزبان دیپلماتهای ارشد ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای مذاکرهای به طول بیش از 10 ساعت بود که در نهایت با توافق آتش بس روز شنبه گذشته پایان یافت، اما این توافق خیلی زود متزلزل شد و دو طرف یکدیگر را به نقض آن متهم کردند.
جمهوری آذربایجان بار دیگر نیروهای ارمنستانی را متهم به گلوله باران چند منطقه آن کرده و بیان داشت، یکی از حملات یک قبرستان را هدف گرفته و سه تن از مردم را کشته است. این ادعا سریعا از سوی ترکیه نیز که علنان در این جنگ جانب جمهوری آذربایجان را گرفته مورد حمایت قرار گرفت.
وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیهای بیان داشت: "ارمنستان همچنان به نادیده گرفتن آتش بس انسانی اعلام شده در دهم اکتبر برای تبادل اسرا و قربانیان ادامه میدهد و نیروهای این کشور حتی اجازه ندادند برادران آذربایجانی کشتههای خود را دفن کنند. "
مقامهای ارمنستان متقابلا گفتند، جمهوری آذربایجان آتش بس را نقض کرده و مدعی شدند که نیروهای آن در یک حمله به خاک این کشور در روز چهارشنبه دو تن را کشتند. مقامهای دولت خودخوانده منطقه قره باغ نیز وقوع حملات جدید به شهر استپاناکرت (خانکندی)، مرکز قره باغ را که چند روز پیش هدف گلوله باران شدید قرار داشت، گزارش کردند. در "مارتونی" خانهها و ساختمانها به شدت به سبب گلوله باران آسیب دیدهاند.
در همین حال در مارتونی به مردم فراخوان تحویل گرفتن سلاح داده شده و به افراد سلاحهای کلاشنیکف داده شده تا به جوخههای نیروهای داوطلب با هدف دفاع از شهرهایشان بپیوندند. آراییک هاروتیونیان، رهبر دولت خودخوانده منطقه قرهباغ مورد حمایت ارمنستان نیز به اعلام قوانین "شرکت نیروهای شبه نظامی" در جنگ پرداخته است.
او همچنین محدودیتهای مسافرتی را برای آنهایی که واجد شرایط جنگیدن هستند گذاشته و افراد تنها تحت شرایطی ویژه و با مجوز مقامات میتوانند منطقه را ترک کنند.