خبرگزاری آریا-رییس جمهوری چین در بیستمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای گفت: چین واکسن کرونا را در اختیار کشورهای عضو سازمان شانگهای قرار میدهد.
به گزارش خبرگزاری آریا،شی جین پینگ که روز سه شنبه از پکن در این نشست سخن می گفت، با اشاره به تلاش های کشورش برای دستیابی به واکسن کرونا تصریح کرد: چین مایل است فعالانه نیاز کشورهای دیگر به واکسن را در نظر بگیرد و این واکسن را در اختیار آنها قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه دوستی و حسن نیت لازمه تعامل و همکاری میان همسایگان است، اظهار کرد: همکاری سودمند متقابل باید جایگزین بازی های با مجموع صفر شود.
رییس جمهوری چین با اشاره به نقش و اهمیت سازمان همکاری شانگهای در شکوفایی کشورهای عضو گفت: کشورهای عضو باید اقدامات عملی تری را برای ارتقا جامعه ای با آینده مشترک بشر انجام دهند.
شی تاکید کرد: بین تمدن ها خوب و بد وجود ندارد تنها، تفاوت و ویژگی وجود دارد باید ضمن کمک به آموزش و هم آموزی بین تمدنها، افزایش حسن همجواری و دوستی بین کشورها، پایه افکار عمومی برای توسعه سازمان همکاری شانگهای در راستای تحقق توسعه دراز مدت را تحکیم کنیم.
رییس جمهوری چین با یاداوری اینکه چندجانبه گرایی سرانجام یکجانبه گرایی را شکست خواهد داد اظهار کرد: ما باید با اقدامات عملی ضمن اجرای چندجانبه گرایی و بهبود مدیریت جهان، از نظم و ترتیب بین المللی دفاع کنیم.
وی گفت: باید با اصرار بر اصول مشورت مشترک، ایجاد مشترک و بهره برداری مشترک، بر حل امور جهانی از طریق مشورت کشورها، مشارکت در برقراری نظام مدیریت جهانی و بهره مند شدن مردم کشورهای جهان از نتایج توسعه حمایت کنیم.
شی اظهار داشت: کشورش قاطعانه مخالف دخالت نیروهای خارجی به بهانه های واهی در امور داخلی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای است.
وی تاکید کرد: توسعه واقعی، توسعه همه جانبه، خوب و پایدار است ما باید با اصرار بر آرمان توسعه توام با نوآوری، هماهنگی سبز، بهره برداری مشترک و گسترش فضای همکاری عملی، به احیای اقتصادی و بهبود زندگی مردم کمک کنیم.
بیستمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به صورت مجازی و با میزبانی "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه از ساعاتی پیش آغاز شد.
این سازمان، 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد. بعدها، هند و پاکستان نیز به این سازمان پیوستند. کشورهای ایران، مغولستان، افغانستان و بلاروس هم اعضای ناظر این سازمان هستند.
در نشست امروز ضمن بحث و بررسی وضعیت فعلی و چشم اندازهای توسعه همکاری سازمان همکاری شانگهای، سران کشورهای شرکت کننده با تبادل نظر و سخنرانی، مهمترین موضوعات سیاسی، اقتصادی و امنیتی منطقهای و بین المللی را بررسی و تبیین میکنند.
نگرانی مالزی از موج تازه کرونا
مالزی از موج تازه کرونا در آستانه جشن " دیپاولی" یا جشنواره نور متعلق به هندیهای مقیم این کشور ابراز نگرانی کرد.
به گزارش نیو استریت تایمز، پلیس مالزی از بازرسی خانهها برای نظارت مستقیم بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی در حین برگزاری میهمانیها خبر داد و اعلام کرد: با متخلفان به شدت برخورد میکند.
دبیرکل وزارت بهداشت مالزی هم در بیانیهای خواستار خودداری هندی تباران از تجمع در بازارها برای خریدهای غیر ضروری به منظور پیشگیری از شیوع موج تازه کرونا شد. تمدید تعطیلات سراسری مدارس همراه با آموزشهای مجازی، انتقاد تند وزیر آموزش و پرورش سابق مالزی را به علت محرومیت 40 درصد دانش آموزان این کشور از اینترنت، تبلت و گوشیهای تلفن همراه درپی داشت.
اسپانیا اولین واکسن کرونا را در اوایل 2021 دریافت میکند
با اعلام خبر کشف واکسن کرونا، اسپانیا در تلاش است برای دستیابی به این واکسن اقدام کند.
به گزارش رویترز، «سالوادور ایلا» وزیر بهداشت اسپانیا اعلام کرد، اسپانیا اولین واکسنهای تولید شده توسط شرکت دارویی فایزر آمریکا را دریافت میکند.
ایلا در مصاحبه تلویزیونی اعلام گفت: در ابتدا 20 میلیون دوز واکسن خریداری میکنیم که برای ایمن سازی 10 میلیون نفر کافیست.
او اضافه کرد: این واکسیناسیون به صورت رایگان خواهد بود.
اسپانیا با بیش از 810 هزار نفر مبتلا به ویروس کرونا، رتبه هفتم را در بین کشورهای جهان دارد.
واکسنهای آمریکایی و چینی کرونا در انتظار مجوز سازمان جهانی بهداشت
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به نظر می رسد سازمان بهداشت جهانی هم برای واکسن mRNA شرکت آمریکایی فایزر و هم واکسن سینوواک چین (واکسن ویروس ضعیف شده) مجوز لازم را صادر می کند. این شرکت ها مدارک لازم را به این سازمان ارسال کردند و منتظر پاسخ هستند.
به گزارش روز سه شنبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر سیدمحمدرضا هاشمیان، با اشاره به ایمنی بخشی چشمگیر واکسن آمریکایی، گفت: داده ها نشان می دهد این واکسن در مقابل ویروس کووید - 19، پوشش بیش از 90 درصدی ایجاد می کند.
این متخصص بیهوشی در خصوص واکسن تولید شده شرکت داروسازی آمریکایی، عنوان کرد: براساس داده ها، واکسن تولید شده توسط شرکت فایزر با همکاری شرکت بیون تک آلمان، ایمنی بخشی بیش از 90 درصد نشان داده است.
وی ادامه داد: فایزر، یک شرکت معتبر دارویی است که تولیدات آن مورد اعتماد داروسازان و پزشکان در سراسر جهان است و نوآوری های خاص خود را دارد.
هاشمیان با اشاره به اینکه این خبر دنیا را شگفت زده کرد، گفت: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده بود، با توجه به شرایط همه گیری، واکسن با پوشش 50 درصدی ایمنی بخشی نیز مورد قبول است، اما خبر کشف واکسن این شرکت با پوشش بیش از 90 درصدی، خبری مسرت بخشی است.
عضو هیات علمی دانشگاه نسبت به دسترسی مردم دنیا به این واکسن در ماه های آینده ابراز امیدواری کرد و افزود: حدود 30 هزار نفر، جمعیت مورد آزمایش این شرکت بودند که واکسینه شدند و این نتایج از این تعداد جمعیت موجه است.
شرکت فایزر آمریکا به عنوان یک غول دارویی و شرکت آلمانی بیوتک در بیانیهای اعلام کردند که واکسن تولیدی آنها با عنوان BNT162b2 در 90 درصد موارد در جلوگیری از عفونت کووید-19 موفقیتآمیز بوده است.
پوتین: به زودی واکسن سوم کرونا را رونمایی خواهیم کرد
رئیس جمهور روسیه از رونمایی واکسن سوم تولید کشورش در آینده نزدیک خبر داد.
به نقل از ریانووستی، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه اعلام کرد کشورش به زودی واکسن سوم ضد کرونا را رونمایی خواهد کرد.
پوتین با بیان آنکه روسیه به زودی واکسن سوم خود را ارائه خواهد کرد، افزود: «تمامی واکسنهای ما تاثیرگذاری بسیار قابل ملاحظهای دارند.»
این مقام ارشد روسی در ادامه با بیان آنکه کشورش حاضر به همکاری با تمامی کشورهای دنیا در زمینه واکسن ویروس جدید کروناست از جامعه بینالمللی خواست تا از سیاسی کردن این مسئله بپرهیزند.
این اظهارات پوتین در حالی مطرح شده که شرکت «فایرز» روز گذشته (دوشنبه) در بیانیهای اعلام کرد واکسن جدیدی را تولید کرده که اثربخشی بیشتری نسبت به واکسنهای قبلی دارد. این شرکت که از شرکتهای تراز اول داروسازی دنیا محسوب میشود، مدعی است اثربخشی واکسن جدیدش نتیجهای بسیار بیشتر از حد انتظار نشان داده است.
به دنبال اعلام این خبر «دونالد ترامپ» و «جو بایدن» دو رقیب انتخاباتی آمریکا، به این مسئله واکنش نشان دادند.
همچنین اتحادیه اروپا اعلام کرد در نظر دارد قراردادی برای خرید میلیونها دوز از واکسن کرونای «شرکت فایرز» را خریداری کرده و به انحصار خود درآورد.
رژیم اشغالگر صهیونیستی نیز اعلام کرد برای خرید واکسن جدید کرونای ساخت شرکت آمریکایی «فایرز» از واشنگتن طلب کمک کرده است.