خبرگزاری آریا-رئیسجمهور آمریکا گفته نتیجه انتخابات ریاستجمهوری این کشور از هفته آینده مشخص خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری آریا، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در پیامی جدید در توئیتر مدعی شده که نتیجه انتخابات ریاستجمهوری این کشور هفته آینده مشخص خواهند شد.
ترامپ در توئیتر نوشت: «داریم به پیشرفتهای عظیمی میرسیم. مشخص شدن نتایج از هفته آینده شروع میشود. دوباره آمریکا را باعظمت کنیم.»
او در پیامی دیگر، چند ثانیه بعد نوشته است: «برنده میشویم.»
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روز سوم نوامبر (13 آبان) برگزار شد. برآورد آسوشیتدپرس تا این لحظه حاکی است «جو بایدن» 290 رأی الکترال و ترامپ 214 رأی الکترال کسب کردهاند.
برخی رسانههای دیگر مانند «سیانان» هنوز 11 رأی الکترال ایالت «آریزونا» را به بایدن اختصاص ندادهاند و بر همین اساس آرای الکترال بایدن را 279 رأی اعلام کردهاند.
آسوشیتدپرس هنوز برآورد نهایی خود از پیروز انتخابات در ایالتهای «جورجیا» (16 رأی الکترال)، «کارولینای شمالی» (15 رأی الکترال) و «آلاسکا» (3 رأی الکترال) را اعلام نکرده است.
در ایالت جورجیا بر اساس شمارش 99 درصد آرا، جو بایدن با 0.2 درصد اختلاف از ترامپ پیش افتاده است. در ایالت کارولینای شمالی با شمارش 99 درصد آرا ترامپ تقریباً 1.5 درصد از بایدن پیشی گرفته است. در آلاسکا هم 58 درصد آرا شمارش شده و نتیجه با 62.3% در برابر 33.6% به نفع دونالد ترامپ است.
طبق قوانین آمریکا هر یک از نامزدهای انتخاباتی که بتواند 270 رأی الکترال را به دست بیاورد به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب شده و مجوز ورود به کاخ سفید را به دست میآورد.
رهبر اکثریت سنای آمریکا: بایدن را به عنوان رئیسجمهور منتخب به رسمیت نمیشناسیم
«میچ مککانل» رهبر اکثریت جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا گفت که «جو بایدن» را به عنوان رئیسجمهور منتخب ایالات متحده به رسمیت نمیشناسند.
رهبر اکثریت جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا تاکید کرد که همچنین «کامالا هریس» را به عنوان معاون جو بایدن قبول ندارد.
وی ضمن استقبال از موفقیت جمهوریخواهان در کنگره از عدم پذیرش نتیجه انتخابات ریاستجمهوری از سوی ترامپ حمایت کرد.
میچ مککانل در جلسه سنا گفت كه دونالد ترامپ «کاملا حق دارد که تمام اتهامات را بررسی کرده و درخواست بازشماری آرا کند».
الجزیره در ادامه گزارش داد، 30 عضو سابق جمهوریخواه کنگره از ترامپ میخواهند که نتایج انتخابات آمریکا را بپذیرد و دست از ادعاهای بی پایه و اساس خود بردارد.
او گفت: ترامپ صد در صد حق دارد که اتهامهای مربوط به تخلف را بررسی کرده و گزینههای حقوقی پیش روی خودش را بسنجد و نهادهای ما برای این امر طراحی شدهاند. ما سازوکاری برای بررسی چنین نگرانیهایی داریم.
همزمان، «چارلز شومر» رهبر اقلیت دموکرات سنای آمریکا اعلام کرد که در بیستم ژانویه به یکی از اختلاف انگیزترین و آشفته ترین فصلها پایان خواهند داد.
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا که بنابر اعلام رسانههای این کشور بازنده انتخابات ریاست جمهوری شده و باید 70 روز دیگر دولت را تحویل جو بایدن بدهد، با تأکید بر اینکه در فرآیند برگزاری انتخابات و شمارش آرا تخلف و تقلب گسترده صورت گرفته است، تاکنون از پذیرش نتیجه اعلام شده از سوی رسانهها خودداری کرده و چندین بار نیز خود را برنده انتخابات خوانده است.
واشنگتن پست: کاخ سفید دستور داده با تیم انتقالی بایدن همکاری نشود
یک روزنامه آمریکایی خبر داد دولت کنونی این کشور به سازمانهای فدرال دستور داده تا با تیم انتقالی نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری هیچگونه همکاری نداشته باشند.
روزنامه «واشنگتنپست» در مطلبی نوشت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور این کشور به مدیران ارشد دولتی دستور داده که مانع هرگونه همکاری با تیم انتقال قدرت «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات شوند، کسی که از سوی رسانههای آمریکایی پیروز انتخابات اعلام شده است.
بر این اساس، مسئولان دولتی که در حال آمادهسازی گزارشهایی برای ارائه به تیم انتقال قدرت بایدن و همچنین فراهم کردن فضای دفتری برای حضور مسئولان این تیم در ادارات خود بودند، در عوض از سوی کاخ سفید موظف شدهاند که تا زمانی که «اداره خدمات عمومی» پیروزی بایدن را به رسمیت نشناخته است این اقدامات را ادامه ندهند.
اداره خدمات عمومی، یک سازمان فدرال در ایالات متحده است که بعد از مشخص شدن تقریبی نامزد پیروز در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بر اساس ارزیابیهای رسانهای، پیروزی او را به رسمیت شناخته و آغاز روند انتقال قدرت را تایید میکند.
بر اساس این خبر، علیرغم ارزیابی رسانههای آمریکا مبنی بر پیروزی بایدن در انتخابات ریاستجمهوری (279 رأی الکترال از نظر سیانان و 290 رأی الکترال از نظر فاکسنیوز)، به دلیل مخالفت ترامپ با پذیرش شکست و تاکید وی به شکایت به دیوان عالی، اداره خدمات عمومی نیز هنوز پیروزی بایدن را به رسمیت نشناخته است.
یک مقام ارشد دولتی آمریکا که خواست نامش فاش نشود، به واشنگتنپست خبر داد: «به ما گفته شده که به رسانهها توجهی نکنیم و منتظر رسمی شدن آن (انتقال قدرت) از سوی دولت باشیم».
بر این اساس، دو منبع مطلع میگویند که «جان بارسا» معاون موقت اداره توسعه بینالمللی آمریکا به همکاران خود گفته که بایدن در انتخابات پیروز نشده و مهم است که با فرایند انتقال قدرت همکاری نکنند.
پیش از این، یکی از اعضای ستاد بایدن بامداد امروز به خبرنگاران گفت این تیم در حال بررسی اقدام قانونی علیه «اداره خدمات عمومی» به دلیل تأخیر در به رسمیت شناختن پیروزی بایدن در انتخابات و تعویق فرایند انتقال قدرت است.
شبکه «سیاِناِن» نیز شامگاه گذشته گزارش داد ترامپ هنوز سندی را که فرایند رسمی انتقال قدرت به رئیسجمهور منتخب این کشور را آغاز میکند، امضا نکرده است.
مسئول سیاست گذاری پنتاگون استعفا کرد
یک مقام ارشد پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) سه شنبه شب به وقت تهران از سمت خود کنارهگیری کرد. به نوشته وبگاه «پولیتیکو» «جیمز آندرسون» مسئول سیاستگذاری پنتاگون به دنبال اختلاف با کاخ سفید از سمت خود استعفا کرد. گفته میشود «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا قصد دارد «آنتونی تاتا» را جاگزین جانسون کند.
در ادامه تغییر و تحولات در پنتاگون یکی از مقامات ارشد وزارت دفاع آمریکا پس از درگیری با مسئولان دفتر پرسنل کاخ سفید از سمت خود کناره گیری کرد.
یک مقام ارشد پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) سه شنبه شب به وقت تهران از سمت خود کنارهگیری کرد.
به نوشته وبگاه «پولیتیکو» «جیمز آندرسون» مسئول سیاستگذاری پنتاگون به دنبال اختلاف با کاخ سفید از سمت خود استعفا کرد.
گفته میشود «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا قصد دارد «آنتونی تاتا» را جاگزین جانسون کند. کنارهگیری جانسون از این سمت درست یک روز بعد از اخراج «مارک اسپر» وزیر دفاع رخ داد. گفته می شود که جانسون نامه استعفای خود را به مقامات مافوق ارائه داده است.
به عنوان یکی از ارشدترین مقامات پنتاگون، معاون وزیر دفاع در امور سیاستگذاری مشاور اصلی وزیر دفاع در زمینه تنظیم امنیت ملی و سیاستهای دفاعی در طیف وسیعی از موضوعات پراهمیت است.
به گفته منابع آگاه نظامی، آندرسون بعد از درگیری با مسئولان دفتر پرسنل کاخ سفید تصمیم به کناره گیری از سمت خود گرفت. گفته میشود بعد از اخراج مارک اسپر، تحوالت دیگری در پنتاگون در راه است. سخنگویان پنتاگون و کاخ سفید از هرگونه اظهار ظر در این زمینه خودداری کردند.
رئیس جمهور آمریکا دوشنبه مارک اسپر وزیر دفاع این کشور را برکنار کرد.رئیس جمهور آمریکا در پیامی در توییتر با اشاره به برکناری اسپر، گفت که «کریستوفر میلر» مدیر مرکز ملی مبارزه با تروریسم وظایف وی را بر عهده خواهد گرفت. مارک اسپر در حالی توسط ترامپ اخراج شد که وی قرار بود هفته آینده به اروپا برود و درباره کاهش نیروهای آمریکایی در آلمان مذاکره کند.
یک خبرنگار سیانان نیز در واکنش به این اقدام ترامپ در پیامی توییتری نوشت که طبق قوانین آمریکا، در صورت برکناری وزیر دفاع، «دیوید نورکویست» معاون وی که مورد تایید سنا است باید وظایف وزیر دفاع را برعهده بگیرد مگر آنکه ترامپ نورکویست را نیز اخراج کرده باشد
ترامپ وزیر دفاع را برکنار کرد
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا «مارک اسپر» وزیر دفاع این کشور را برکنار کرد. رئیس جمهور آمریکا در پیامی در توئیتر با اشاره به برکناری اسپر، گفت که «کریستوفر میلر» مدیر مرکز ملی مبارزه با تروریسم وظایف وی را بر عهده خواهد گرفت. یک خبرنگار سیانان نیز در واکنش به این اقدام ترامپ در پیامی توئیتری نوشت که طبق قوانین آمریکا، در صورت برکناری وزیر دفاع، «دیوید نورکویست» معاون وی که مورد تایید سنا است باید وظایف وزیر دفاع را برعهده بگیرد مگر آنکه ترامپ نورکویست را نیز اخراج کرده باشد.
رئیس جمهور آمریکا در پیامی در توئیتر از برکناری وزیر دفاع این کشور خبر داد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا «مارک اسپر» وزیر دفاع این کشور را برکنار کرد.
رئیس جمهور آمریکا در پیامی در توئیتر با اشاره به برکناری اسپر، گفت که «کریستوفر میلر» مدیر مرکز ملی مبارزه با تروریسم وظایف وی را بر عهده خواهد گرفت.
مارک اسپر در حالی توسط ترامپ اخراج شد که وی قرار بود هفته آینده به اروپا برود و درباره کاهش نیروهای آمریکایی در آلمان مذاکره کند.
یک خبرنگار سیانان نیز در واکنش به این اقدام ترامپ در پیامی توئیتری نوشت که طبق قوانین آمریکا، در صورت برکناری وزیر دفاع، «دیوید نورکویست» معاون وی که مورد تایید سنا است باید وظایف وزیر دفاع را برعهده بگیرد مگر آنکه ترامپ نورکویست را نیز اخراج کرده باشد.
سه روز پیش بود که روزنامه واشنگتنپست به نقل از منابع مطلع گزارش داد ترامپ ممکن است «مارک اسپر»، وزیر دفاع و «جینا هاسپل»، رئیس سیا را اخراج کند.
برخی از مقامها گفتهاند «کریستوفر رای»، رئیس افبیآی هم یکی از کسانی است که در فهرست اخراجیها قرار دارد. برخی از منابع دیگر گفتهاند ترامپ از اخراج «رای» منصرف شده و او در سمتش باقی خواهد ماند.
پایگاه خبری آکسیوس نیز گزارش داده بود که کریستوفر ری و جینا هاسپل در حلقه داخلی ترامپ در کاخ سفید جزو غیرقابل اعتمادترینها هستند و اگر دردسرهای انتخاباتی و تبعات آن نبود هر دوی آنها را حتی قبل از انتخابات تغییر میداد.
چند روز پیش رسانهها گزارش داده بودند که مارک اسپر استعفانامهاش را آماده کرده است اگر چه سخنگوی پنتاگون این خبر را تکذیب کرد.
آکسیوس: ترامپ در اندیشه نامزدی مجدد در انتخابات 2024
دو منبع آگاه به آکسیوس گفتند ترامپ به مشاوران خود گفته است به این فکر می کند که درسال 2024 مجددا نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.
رئیس دفتر سابق ترامپ: در صورت شکست رئیس جمهور، او در سال 2024 و 2028 بار دیگر کاندید میش
این واضح ترین نشانه ای است که ترامپ پذیرفته است که انتخابات سال 2020 در برابر جو بایدن را به او واگذار کرده است. هرچند البته همچنان به غلط ادعا می کند که برنده واقعی است و در انتخابات تقلب صورت گرفته است. در همین راستا هم تیمش برای اثبات تقلب در انتخابات از طریق شکایت های قضایی تا آخرین روز مبارزه خواهد کرد.
روسای جمهور در آمریکا محدود به دو دوره هستند اما لازم نیست این دو دوره، متوالی باشد.
مشاوران جمهوری خواهانی که احتمالاً در سال 2024 نامزد می شوند، از احتمال نامزدی ترامپ با توجه به تأثیر فوق العاده ای که وی بر میلیون ها رأی دهنده جمهوری خواه دارد، وحشت دارند.
ترامپ: ما پیروز خواهیم شد
رئیسجمهور آمریکا با انتشار پیامهایی در توئیتر گفته در انتخابات پیروز خواهد شد و نتایج انتخابات هفته آینده اعلام خواهد شد.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا با انتشار پیامهایی در توئیتر اظهار امیدواری کرده که در انتخابات پیروز خواهد شد.
ترامپ در اولین پیام خود نوشت: «ما در حال پیشرفت بزرگی هستیم و نتایج هفته آینده خواهد آمد. "آمریکا را دوباره عظیم خواهیم کرد"» (اشاره به شعار انتخاباتی امسال خود).
رئیسجمهور آمریکا به فاصله یک دقیقه بعد در پیامی دیگر نوشت: «ما پیروز خواهیم شد!»
دونالد ترامپ در حالی این پیامهای توئیتری را منتشر کرده که برخی رسانههای آمریکایی «جو بایدن»، نامزد دموکراتها را به عنوان رئیسجمهور معرفی کردهاند و برخی از مقامات ارشد کشورهای دیگر نیز به وی تبریک گفتهاند.
ترامپ تاکنون نتایج انتخابات را نپذیرفته و با ادعای تقلب رقیب، شکایتهایی را در چند ایالت طرح کرده است.
از سوی دیگر برخی مقامات نزدیک به ترامپ از جمله «مایک پنس»، معاون او و «رودی جولیانی»، وکیل شخصیاش نیز در اظهاراتی گفتهاند انتخابات هنوز به پایان نرسیده است.
پنس روز گذشته با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: «دونالد ترامپ، رئیس جمهور هرگز مبارزه برای ما را متوقف نکرده و ما این مبارزه را تا زمانی که تمامی رأیهای قانونی شمارش شود حفظ خواهیم کرد».
همچنین «ویلیام بار» وزیر دادگستری آمریکا نیز در نامهای به دادستانهای فدرال و افبیآی خواستار تحقیقات درباره «ادعاهای گسترده مطرح شده» درباره انتخابات ریاست جمهوری و تخلفات در رأیگیری شده است.
برخی از تحلیلگران نیز گفتهاند ترامپ همچنان میتواند با متوسل شدن به دیوان عالی به پیروزی در انتخابات برسد.
پامپئو: انتقال قدرت انجام میشود اما به دولت بعدی ترامپ
وزیر امور خارجه آمریکا روز سهشنبه در پاسخ به سئوالی درباره زمان انتقال قدرت به «جو بایدن» گفت که انتقال قدرت
«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا امروز سهشنبه در پاسخ به سئوالی درباره روند انتقال قدرت به «جو بایدن»، نامزد حزب دموکرات در انتخابات آمریکا اظهارنظر کرد.
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا وزارت خارجه با تیم انتقال قدرت جو بایدن در تماس است گفت: «قدرت با آرامش به دولت دوم ترامپ منتقل خواهد شد.»
پامپئو در ادامه گفت: «ما آمادهایم. دنیا در حال تماشای اتفاقاتی است که به وقوع میپیوندد. ما همه آرا را خواهیم شمرد، وقتی که فرایند امور به پایان رسید الکتورها انتخاب شدند. در اینجا فرایندی وجود دارد که قانون اساسی آن را به روشنی مشخص کرده است.»
ستاد انتخاباتی ترامپ مدعی یافتن شواهدی از تقلب شد
ستاد انتخاباتی رئیسجمهور آمریکا مدعی شده شواهدی از تقلب را در ایالت «ویسکانسین» یافته که میتواند به پیروزی وی در انتخابات منجر شود.
یکی از اعضای ستاد انتخاباتی «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا مدعی شده که دادههای مربوط به رأیگیری در شهر میلواکی ایالت ویسکانسین، اقدام غیرقانونی دموکراتها در این شهر را نشان میدهد.
به نوشته وبگاه خبری «اماسان»، این عضو از ستاد ترامپ که خواسته نامش فاش نشود، در مصاحبه با وبگاه «واشنگتن اگزمینر» ادعا کرده که رأیهایی که در این شهر به نفع «جو بایدن»، نامزد دموکرات انتخابات شمارش شدهاند قانونی موسوم به «قانون بِنفورد» را نقض کرده است.
یکی از مشاوران ستاد انتخاباتی ترامپ نیز مدعی است بازرسان اینترنتی طرفدار ترامپ، وقتی میگویند رأیها در این شهر به طور غیرواقعی به نفع بایدن است، حتماً چیزی را کشف کردهاند.
تحلیلگران بحث انتخابات در آمریکا یا خارج از این کشور اغلب از قانون بِنفورد برای تشخیص هرگونه تقلب در رأیگیری یا دیگر تخلفات در انتخابات استفاده میکنند.
نهادهای دولتی آمریکا مانند وزارت کشاورزی، معمولاً هنگام حسابرسی اطلاعات از کشاورزان متکی به یارانههای فدرال، از قانون بِنفورد استفاده میکنند.
با این حال وبگاه واشنگتن اگزمینر دادههای مربوط به رأیگیری در ایالت ویسکانسین را مورد تجزیه و تحلیل قرار نداده تا متوجه شود آیا این قانون نقض شده یا خیر.
همچنین شواهدی نیز از نقض قانون که نشان دهد اقدامی مجرمانه در این ایالت صورت گرفته، وجود ندارد.
بایدن در ایالت ویسکانسین حدود 20 هزار و 500 رأی از ترامپ پیش است. با این وجود این دو مقام ستاد انتخابات ترامپ مدعیاند که تخلفات کافی صورت گرفته که میتواند نتایج انتخابات این ایالت و در نتیجه نتایج کل انتخابات را عوض کند.