خبرگزاری آریا-دونالد ترامپ پنج روز پس از اعلام پیروز انتخابات همچنان نتیجه رای گیری را نپذیرفته است و به نظر نمیرسد به این زودیها روند انتقال قدرت در آمریکا را قبول کند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از یورونیوز،رئیس جمهوری ایالات متحده کمتر از دو ماه دیگر باید سکان رهبری کشورش را به دستان جو بایدن بدهد. اما آیا رئیس جمهوری ایالات متحده بزودی و در روندی آسان راضی میشود که قدرت را ترک کند؟
ترامپ در آخرین توییت خود در روز سهشنبه نوشت: «ما برنده این انتخابات خواهیم بود.»
دونالد ترامپ سهشنبه اعلام کرد که تیم کارزار انتخاباتی او هفته آینده پاسخشان را در ارتباط با «تقلب گسترده و اشتباهات فاحش» در جریان انتخابات در روز سوم نوامبر، دریافت خواهند کرد و بر این اساس نامزد جمهوریخواهان گفت که «نشانه های پیروزی بسیار نزدیک است.»
وی که ماهها تلاش کرده تا نتایج انتخابات را با «اتهامات اثبات نشده تقلب» تضعیف کند، شنبه گذشته متعهد شد که با یک استراتژی قانونی پیش خواهد رفت و امیدوار است نتایج انتخابات در برخی از ایالتها را لغو کند.
تا امروز تنها معدودی از سیاستمداران جمهوریخواه که اغلب اعضای این حزب در کنگره هستند، تا حد زیادی از استراتژی او حمایت کرده و اغلب آنها سکوت اختیار کردهاند.
دونالد ترامپ، چهار روز پیش در صفحه توییتر خود نوشت: «واقعیت ساده این است كه این انتخابات هنوز به پایان نرسیده است. جو بایدن به عنوان برنده هیچ ایالتی تأیید نشده است، چه رسد به برخی از ایالات که بسیار مورد مناقشه است و یا ایالاتی که مبارزات انتخاباتی ما دارای چالشهای قانونی معتبر و قانونی است؛ ایالتهایی که میتواند پیروز نهایی را تعیین کند.»
از سوی دیگر، هرچند جمهوریخواهان پرنفوذ هنوز به جو بایدن تبریک نگفتهاند اما ظواهر امر نشان میدهد که آنها نیز شانس پیروزی ترامپ در روند شکایات خود را بسیار ناچیز میدانند.
میت رامنی، یکی از معدود اعضای جمهوریخواه کنگره آمریکا که پیروزی بایدن را تبریک گفته و سابقه طولانی در مخالفت با دونالد ترامپ دارد، در مصاحبه خود با شبکه سی ان ان گفت: «دونالد ترامپ از اولین روزی که به قدرت رسید نشان داد که با تمامی روسای جمهور پیشین متفاوت است. عدم پذیرش شکست در انتخابات اخیر هم یکی از این نشانههاست.» به گفته آقای رامنی، که خود پیشتر نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری بوده و در مقابل باراک اوباما تن به شکست داده است، «شاید اگر نتیجه ادعاهای کارزار انتخاباتی ترامپ مورد بازبینی قرارگیرد و شواهد و مدارک کافی دال بر تقلب وجود نداشته باشد، آن زمان میتوان انتظار داشت که رئیس جمهوری شکست را بپذیرد.»
به نظر میرسد همین تفاوت های دونالد ترامپ با دیگر سیاستمداران قبلی و کنونی آمریکاست که باعث محبوبیت او شده است. حتی اگر «عدم پذیرش شکست» از سوی او باشد.
همزمان برای پیشبرد روند حقوقی شکایات کارزار انتخاباتی ترامپ، پول زیادی نیاز است و گفته میشود جمهوریخواهان در تلاشند حداقل 60 میلیون دلار برای تأمین بودجه چالشهای حقوقی جمع آوری كنند.
یکی از نزدیکان دونالد ترامپ به رویترز گفته است که دونالد ترامپ بیتردید خود را برای انتخابات 2024، درصورت پذیرش شکست در انتخابات کنونی ، نامزد خواهد کرد. شاید هم دلیل اصرار او بر «تقلب از سوی دموکراتها در جریان انتخابات» در همین راستا باشد. رئیس جمهوری میداند که امکان دارد حزب جمهوریخواه در صورت شکست فعلی، دیگر او را به عنوان یک بازنده ببیند و روی مردی که 4 سال دیگر نزدیک به 80 سال خواهد داشت، سرمایه گذاری نکند.
اما برای حفظ محبوبیت در میان جموریخواهان، برخی از شخصیتهای حامی و هوادار دونالد ترامپ در روزهای اخیر گفتهاند که رئیس جمهوری باید «شکست را بپذیرد تا همچنان اسطوره باقی بماند.»
لورا اینگراهام، مجری شبکه فاکس نیوز، جمعه از ترامپ خواست «نتیجه نامطلوب انتخابات را با لطف و خونسردی بپذیرد» چرا که این گونه است که اسطوره باقی خواهدماند.
به گفته این مجری حامی ترامپ در چهار سال گذشته، «رئیس جمهوری موفق شده است برای اولین بار رای بسیاری از رنگین پوستان آمریکایی را برای حزب جمهوریخواه به دست آورد. او بیشتر از 70 میلیون رای، بیش از تمام روسای جمهور قبلی به جز رقیب فعلی اش جو بایدن، کسب کرده است.» به گفته خانم اینگراهام ترامپ باید شکست را پذیرفته و همزمان در مقام رهبر جمهوریخواهان باقی بماند.
تا زمان انتشار این مقاله دونالد ترامپ همچنان قاطعانه خود را پیروز انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا میداند و بعید است براحتی از شکست را در روزهای آینده بپذیرد. حال باید منتظر نتیجه تحقیقات درباره شکایت کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ ماند تا شاید نتیجه آن در تصمیمات رئیس جهوری آمریکا تاثیربگذارد.
مشاور ترامپ: پذیرش شکست در دایره واژگان ما نیست
«جیسون میلر»، از مشاوران ستاد انتخاباتی «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور مستقر آمریکا گفته که «پذیرش شکست» در دایره واژگان تیم ترامپ نیست.
میلر که در مصاحبه با فاکسنیوز حضور داشت در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا انتظار دارد رئیسجمهور به زودی شکست در انتخابات ریاستجمهوری را بپذیرد یا خیر گفت: «ماریا، این لغت الان حتی در دایره واژگان ما هم نیست. ما همه روشهای قانونی و روشهای بازشماری آرا را پیگیری خواهیم کرد.»
این مشاور ستاد انتخاباتی ترامپ در ادامه گفت: «ما به تحقیق در خصوص همه موارد تخلف یا سوءاستفاده ادامه خواهیم داد تا اطمینان حاصل کنیم مردم آمریکا میتوانند به این انتخابات اعتماد کامل داشته باشند.»
وی اضافه کرد: «هفتاد و یک میلیون آمریکایی به این رئیسجمهور رأی دادند. آنها میخواهند مطمئن شوند که عدالت اجرا میشود.»
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روز سوم نوامبر (13 آبان) برگزار شد. برآورد آسوشیتدپرس تا این لحظه حاکی است «جو بایدن» 290 رأی الکترال و ترامپ 214 رأی الکترال کسب کردهاند.
برخی رسانههای دیگر مانند «سیانان» هنوز 11 رأی الکترال ایالت «آریزونا» را به بایدن اختصاص ندادهاند و بر همین اساس آرای الکترال بایدن را 279 رأی اعلام کردهاند.
آسوشیتدپرس هنوز برآورد نهایی خود از پیروز انتخابات در ایالتهای «جورجیا» (16 رأی الکترال)، «کارولینای شمالی» (15 رأی الکترال) و «آلاسکا» (3 رأی الکترال) را اعلام نکرده است.
در ایالت جورجیا بر اساس شمارش 99 درصد آرا، جو بایدن با 0.2 درصد اختلاف از ترامپ پیش افتاده است. در ایالت کارولینای شمالی با شمارش 99 درصد آرا ترامپ تقریباً 1.5 درصد از بایدن پیشی گرفته است. در آلاسکا هم 58 درصد آرا شمارش شده و نتیجه با 62.3% در برابر 33.6% به نفع دونالد ترامپ است.
طبق قوانین آمریکا هر یک از نامزدهای انتخاباتی که بتواند 270 رأی الکترال را به دست بیاورد به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب شده و مجوز ورود به کاخ سفید را به دست میآورد.
پامپئو: انتقال قدرت به دولت بعدی ترامپ انجام می شود
وزیر امور خارجه آمریکا روز سهشنبه در پاسخ به سئوالی درباره زمان انتقال قدرت به «جو بایدن» گفت قدرت با آرامش برای یک دوره دیگر به دولت ترامپ منتقل خواهد شد.
«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا روز سهشنبه در پاسخ به سئوالی درباره روند انتقال قدرت به «جو بایدن»، نامزد حزب دموکرات در انتخابات آمریکا اظهارنظر کرد.
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا وزارت خارجه با تیم انتقال قدرت جو بایدن در تماس است گفت: «قدرت با آرامش به دولت دوم ترامپ منتقل خواهد شد.»
پامپئو در ادامه گفت: «ما آمادهایم. دنیا در حال تماشای اتفاقاتی است که به وقوع میپیوندد. ما همه آرا را خواهیم شمرد، وقتی که فرایند امور به پایان رسید الکتورها انتخاب شدند. در اینجا فرایندی وجود دارد که قانون اساسی آن را به روشنی مشخص کرده است.»
وی در ادامه تصریح کرد دنیا باید اطمینان داشته باشد انتقال قدرتی که لازم است تا کارآمدی وزارت خارجه را تضمین کند، با موفقیت انجام خواهد شد.
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا تصور میکند در انتخابات آمریکا تخلف گسترده صورت گرفته گفت: «من وزیر خارجه هستم؛ با من از همه جای دنیا تماس گرفته میشود. این آدمها میدانند که ما یک روند قانونی داریم که زمانبر است. اعلام نتیجه انتخابات در سال 2000 بیش از 37 روز طول کشید. آن موقع، انتقال قدرت با موفقیت انجام شد. من کاملاً مطمئنم که ما همه آرای قانونی را خواهیم شمرد و باید همین کار را انجام دهیم.»
مایک پامپئو در بخش دیگری از این کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا هیچ کشور خارجی در انتخابات آمریکا دخالت کرده یا خیر، گفت که وزارت امنیت داخلی آمریکا باید به این سئوال پاسخ دهد، اما تلاشهای عظیمی برای جلوگیری از دخالت در انتخابات انجام شده است.
یک خبرنگار دیگر از پامپئو پرسید وزارت خارجه آمریکا دائماً برای کشورهای دیگر بیانیه صادر میکند و نامزدهای بازنده را به پذیرش نتیجه انتخابات دعوت میکند. او سپس پرسید: «آیا عدم پذیرش نتیجه انتخابات از سوی رئیسجمهور ترامپ از این تلاشها اعتبارزدایی نمیکند؟»
پامپئو در جواب گفت: «این احمقانه است و شما هم میدانید که احمقانه است و به همین خاطر که احمقانه هم هست این سئوال را پرسیدی.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت که وزارت خارجه آمریکا برای کشورهای دیگر هم به این اهمیت میدهد که نتیجه رأیگیری انعکاس خواست مردم باشد. او سپس گفت: «به همین منوال، ما انتظار داریم که در کشور خودمان هم همه آرا شمرده شوند.»
پیش از اظهارات پامپئو، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در پیامی جدید در توئیتر مدعی شده که نتیجه انتخابات ریاستجمهوری این کشور هفته آینده مشخص خواهند شد.
ترامپ در توئیتر نوشت: «داریم به پیشرفتهای عظیمی میرسیم. مشخص شدن نتایج از هفته آینده شروع میشود. دوباره آمریکا را باعظمت کنیم.»
او در پیامی دیگر، چند ثانیه پس از پیام اخیرش نوشته است: «برنده میشویم.»
رهبر جمهوریخواهان سنا از ادعاهای انتخاباتی ترامپ حمایت کرد
میچ مک کانل که دقایقی پیش دوباره به عنوان رهبر اکثریت جمهوریخواهان در مجلس سنا انتخاب شد، از تلاش ها و ادعای دونالد ترامپ درباره تقلب در انتخابات حمایت کرده است.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، مک کانل در کنفرانس خبری جمهوریخواهان مجلس سنا، نگرانی در مورد تلاش های مداوم ترامپ برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات 2020 ریاست جمهوری را رد کرد و به خبرنگاران گفت که "هیچ دلیلی برای هشدار" وجود ندارد.
مک کانل در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد حمایت جمهوریخواهان از تلاش های ترامپ گفت: آنچه در مورد آمریکا می گویند این است که هر کسی که کاندیدا شود می تواند نگرانی خود در مورد نحوه شمارش را در هر دادگاه صالحی مطرح کند.
رهبر اکثریت سنا افزود: این اقدامات غیرمعمول نیست و نباید جای نگرانی باشد، در برهه ای از زمان سرانجام خواهیم فهمید که چه کسی در هر یک از این ایالت ها پیروز شده و رای الکترال برنده را تعیین می کند و آن شخص در 20 ژانویه ( 30 دی ماه) سوگند یاد می کند.
مک کانل همچنین گزارش هایی مبنی بر تلاش ترامپ برای امتناع از انتقال منابع به تیم بایدن را نیز رد کرد.
سخنان مک کانل در حالی مطرح می شود که روزنامه واشنگتنپست روز سه شنبه نوشت: دولت ترامپ به سازمانهای فدرال دستور داده با تیم انتقالی بایدن هیچگونه همکاری نداشته باشند.
جو بایدن شنبه شب با کسب 290 رای الکترال در برابر تنها 214 رای دونالد ترامپ، به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا انتخاب شد و خانم کامالا هریس نیز به عنوان اولین زن، به عنوان معاون رئیس جمهوری این کشور برگزیده شد.
بایدن شنبه شب در اولین توئیت پس از اعلام پیروزیاش در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نوشت: رئیس جمهوری تمام مردم آمریکا خواهم بود، چه آنهایی که به من رای دادند و چه آنهایی که به من رای ندادند.