خبرگزاری آریا-یکی از اعضای با نفوذ حزب دموکرات ایالات متحده آمریکا، گفت که مهلت انتقال قدرت به جو بایدن،قرار است هفته آینده آغاز شود.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از اسپوتنیک به نقل از NBC ، ران کلاین ، یکی از اعضای با نفوذ حزب دموکرات ایالات متحده آمریکا، گفت که مهلت انتقال قدرت به جو بایدن، نامزد انتخابات ریاست جمهوری امریکا که تا کنون بیشترین رای را به خود اختصاص داده، اعلام شده است. این روند قرار است هفته آینده آغاز شود.
کلاین گفت: "آنچه واقعاً می خواهیم هفته آینده ببینیم ... این است که اداره خدمات عمومی ایالات متحده هفته اینده را به عنوان زمان انتقال تدریجی قدرت تخمین می زنند".
گفتنی است، پس از اعلام پیروزی جو بایدن توسط رسانه ها در انتخابات ریاست جمهوری، ترامپ این انتخابات را نادرست اعلام کرد و اعلام کرده که در انتخابات تقلب شده است.
ترامپ بالاخره اعتراف کرد: بایدن پیروز شد، البته با تقلب
ترامپ در توییت خود نوشت بایدن به خاطر تقلبی که در انتخابات صورت گرفت توانست پیروز شود.
ترامپ در پیامی توییتری نوشت: «او (بایدن) پیروز شد زیرا انتخابات تقلب صورت گرفت. [به این دلیل که] هیچ مراقب و ناظری راه داده نشد، رأیها توسط شرکتهای خصوصی چپگراهای افراطی و [شرکت] دومینیون که اعتبار بدی دارند برای شمارش دستهبندی شدند، دستگاههای خرابی که حتی نتوانستند در تگزاس مورد تأیید قرار گیرند (که من با اختلاف زیاد در آن پیروز شدم)، رسانههای جعلی و ساکت».
رئیس جمهور آمریکا در توئیت دیگری نوشت: «تمام "نقایص فنی" ماشینی که شب بعد از انتخابات رخ داد در واقع دست آنها را حین دزدیدن رأیها رو میکرد. به هر حال آنها بدون اینکه مچشان گرفته شود به میزان زیادی موفق شدند. انتخابات پُستی شوخی کثیفی است».
علیرغم ارزیابی رسانههای آمریکایی مبنی بر پیروزی بایدن در انتخابات ریاستجمهوری، به دلیل مخالفت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور با پذیرش شکست و تأکید وی به شکایت به مراجع حقوقی بهخاطر «تقلب گسترده در انتخابات»، اداره خدمات عمومی این کشور هنوز پیروزی بایدن را به رسمیت نشناخته است.
با توجه به عدم پذیرش شکست از جانب نامزد جمهوریخواهان و در جریان بودن برخی اقدامات حقوقی، بایدن زمانی میتواند خود را پیروز قطعی انتخابات بداند که توسط مجمع گزینندگان به عنوان رئیسجمهور تعیین شود و یا ترامپ رسما شکست را بپذیرد.
تا کنون تلاش کارزار ترامپ برای اثبات تقلب در دادگاههای آمریکا راه به جایی نبرده است. دادگاهی در شهر «فیلادلفیا» ایالت «پنسیلوانیا» روز جمعه پنج شکایت حقوقی ستاد انتخاباتی ترامپ و جمهوریخواهان را که در آن مدعی بینظمی و تخلف در آرای صندوقهای پستی انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا شده بودند، رد کرد.
حتی در ایالت جوجیا نیز که آرای انتخابات در حال بازشماری قرار هستند، گلایههای ترامپ همچنان پابرجا است و به عقیده او: «بازشماری دستی آراء در جورجیا، اتلاف وقت است. آنها امضاءها را تطابق نمیدهند. بازشماری را تا زمانی که تطابق دهند، متوقف کنید. اجازه ندهید دموکراتهای افراطی چپگرا، انتخابات را سرقت کنند».
با این حال ترامپ در پیامهای توییتری روز یکشنبه خود برای اولین بار بایدن را «پیروز» انتخابات نامیده اگرچه این پیروزی را ناشی از انتخاباتی تقلبآمیز خوانده است.
ترامپ: نتیجه انتخابات هفته آینده مشخص میشود
رئیسجمهور آمریکا گفته نتیجه انتخابات ریاستجمهوری این کشور از هفته آینده مشخص خواهند شد.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در پیامی جدید در توئیتر مدعی شده که نتیجه انتخابات ریاستجمهوری این کشور هفته آینده مشخص خواهند شد. ترامپ در توئیتر نوشت: «داریم به پیشرفتهای عظیمی میرسیم. مشخص شدن نتایج از هفته آینده شروع میشود. دوباره آمریکا را باعظمت کنیم.»
او در پیامی دیگر، چند ثانیه بعد نوشته است: «برنده میشویم.»
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روز سوم نوامبر (13 آبان) برگزار شد. برآورد آسوشیتدپرس تا این لحظه حاکی است «جو بایدن» 290 رأی الکترال و ترامپ 214 رأی الکترال کسب کردهاند.
برخی رسانههای دیگر مانند «سیانان» هنوز 11 رأی الکترال ایالت «آریزونا» را به بایدن اختصاص ندادهاند و بر همین اساس آرای الکترال بایدن را 279 رأی اعلام کردهاند.
آسوشیتدپرس هنوز برآورد نهایی خود از پیروز انتخابات در ایالتهای «جورجیا» (16 رأی الکترال)، «کارولینای شمالی» (15 رأی الکترال) و «آلاسکا» (3 رأی الکترال) را اعلام نکرده است.
کارزار ترامپ از چالش حقوقی درباره نتایج انتخابات پنسیلوانیا عقب نشینی کرد
کارزار دونالد ترامپ از بخش اصلی اقدام حقوقی خود در ایالت پنسیلوانیا که در آن خواهان توقف تایید نتایج آرا در این ایالت بود، عقب نشینی کرد. پنسیلوانیا ایالتی بود که با پیروزی جو بایدن دموکرات در آن، پیروزی وی در انتخابات نهایی شد.
کارزار دونالد ترامپ از بخش اصلی اقدام حقوقی خود در ایالت پنسیلوانیا که در آن خواهان توقف تایید نتایج آرا در این ایالت بود، عقب نشینی کرد. پنسیلوانیا ایالتی بود که با پیروزی جو بایدن دموکرات در آن، پیروزی وی در انتخابات نهایی شد.
به گزارش روزنامه گاردین، کارزار ترامپ قبل از جلسه دادرسی روز سهشنبه این پرونده، از اتهام خود مبنی بر آنکه 682 هزار و 479 برگه رأی پستی و غایب در پنسیلوانیا به صورت "غیرقانونی" و "بدون نظارت نمایندگان" این کارزار پردازش شدهاند، صرفنظر کرد.
پنسیلوانیا یکی از ایالتهای سرنوشتساز در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود که برآورد پیروزی جو بایدن در آن و کسب 20 رای الکترال این ایالت باعث شد آرای الکترال جو بایدن به عدد 270 برسد و رسانهها او را برنده انتخابات اعلام کنند.
در نسخه تازه شکایت تیم حقوقی ترامپ به دادگاه فدرال، این ادعا که مقامهای انتخاباتی به صورت غیرقانونی مانع از نظارت بر شمارش صدها هزار رای پستی در شهرهای فیلادلفیا و پیتسبرگ ایالت پنسیلوانیا شدهاند، حذف شده است.
دادخواست تازه تنها به تعداد محدودی از آرای پستی در بخشهایی از ایالت پنسیلوانیا مربوط میشود. بایدن، نامزد حزب دموکرات در این ایالت با اختلاف بیش از 60 هزار رای (حدود یک درصد آرا) برنده شد.
آسوشیتدپرس در 7 نوامبر (17 آبان) پس از تصمیم درباره اینکه آرای باقیمانده در آن زمان در ایالت پنسیلوانیا به ترامپ اجازه برنده شدن نمیدهند، رقابت را به نفع جو بایدن اعلام کرد و ترامپ از تسلیم شدن امتناع کرد.
موضوع اصلی ترامپ و هوادارنش این ادعا بوده که فیلادلفیا- سنگری دموکراتیک که ترامپ در آن شکست بدی داشت- به نمایندگان کارزار ترامپ اجازه نداده بر پردازش و جدولبندی آرای پستی و غایب نظارت داشته باشند.
با این حال وکلای جمهویخواه در دادرسی جدید فدرال اذعان کردهاند که ناظران، آرای در حال پردازش در فیلادلفیا را مورد تأیید قرار دادهاند.
اداره "تام وولف"، فرماندار فیلادلفیا گفته است که تمام احزاب طی فرآیند شمارش آرا دارای ناظرانی بودهاند و هرگونه تلقینی جز این دروغ است.
وکیل ترامپ: رئیس سیا باید اخراج شود
یکی از وکلای رئیس جمهور آمریکا گفت، رئیس سازمان سیا باید به خاطر نادیده گرفتن هشدارها درباره نرمافزار مورد استفاده در انتخابات اخراج شود
«سیدنی پاول» از وکلای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه گفت، «جینا هاسپل» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیآیاِی) باید اخراج شود.
به نوشته نشریه «نیوز ویک»، پاول در مصاحبهای با حمایت از ادعای ترامپ درخصوص تقلب در انتخابات گفت، «افشاگرهایی» وجود دارند که میگویند نرمافزار رأیگیری شرکت «دومینیون»، «میلیونها» رأی ترامپ را حذف کرده است.
وکیل ترامپ با انتقاد از نادیده گرفته شدن هشدارها درباره این نرمافزار گفت: «اینکه جینا هاسپل همچنان آنجا در سیآیاِی باشد از درک من خارج است. او باید فوراً اخراج شود».
هنگامی که مجری برنامه از پاول درخواست کرد به شواهدی که از ایراد نرمافزار دومینیون دارد اشاره کند، وی پاسخ داد در مقابل دوربین تلویزیون چنین کاری نخواهد کرد.
با این حال پاول تأکید کرد این در این نرمافزار ایراداتی دارد و هنگامی که دعوی حقوقی در این زمینه به نتیجه برسد، نتیجه انتخابات عوض خواهد شد.
وی مدعی شد، با اینکه درخصوص این نرمافزار شبهاتی وجود داشته، مقامات برخی ایالات در قبال دریافت پول، از آن استفاده کردهاند.
ای در حالی است که سازمان امنیت زیرساخت و فضای سایبری وزارت امنیت داخلی آمریکا ادعاهای پیرامون این نرمافزار را در کرده و نقایصی که در آن رخ داده را ناشی از خطای انسانی توصیف کرده است.
این سازمان که گفته میشود مدیرش در صف پاکسازیهای کاخ سفید قرار گرفته در این باره گفته است هیچ شواهدی از حذف یا گمشدن یا تغییر آرای انتخاباتی توسط این نرمافزار وجود ندارد.
عقبنشینی ستاد ترامپ از بخش بزرگی از شکایت انتخاباتی در «پنسیلوانیا»
ستاد انتخاباتی رئیسجمهور آمریکا با عقبنشینی از بخش بزرگی از شکایت حقوقی خود برای جلوگیری از تایید نتایج رأیگیری در ایالت پنسیلوانیا، پرونده را به فقط چند شعبه اخذ رأی محدود کرد.
ستاد انتخاباتی رئیسجمهور آمریکا با عقبنشینی از بخش بزرگی از شکایت حقوقی خود برای جلوگیری از تایید نتایج رأیگیری در ایالت پنسیلوانیا، پرونده را به فقط چند شعبه اخذ رأی محدود کرد.
بعد از اذعان تلویحی و با اکراه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به شکست در انتخابات ریاستجمهوری، تیم حقوقی ترامپ از بخش بزرگی از شکایت انتخاباتی در ایالت پنسیلوانیا عقبنشینی کرد.
خبرگزاری «رویترز» نوشت، ستاد انتخاباتی ترامپ بامداد امروز (دوشنبه به وقت تهران) با ارائه اصلاحیه شکایت خود به دادگاه فدرال پنسیلوانیا، از ادعای خود مبنی بر ممانعت غیرقانونی مسئولان انتخاباتی این ایالت از حضور ناظران در زمان شمارش آراء در فیلادلفیا و پیتسبورگ انصراف داد.
بر این اساس، شکایت تقلیلیافته ستاد انتخاباتی ترامپ اکنون روی این ادعا تمرکز دارد که شهرستانهای متمایل به دموکراتها (در پنسیلوانیا) به شکل غیرقانونی به رأیدهندگان اجازه دادند ایرادات در برگههای رأی خود را اصلاح کنند.
مسئولان انتخاباتی میگویند این مجادله حقوقی فقط روی بخش کوچکی از شعب اخذ رأی در این ایالت و حدود 60 هزار رأیی که به نفع بایدن داده شده، اثر میگذارد.
به نوشته رویترز، یک مقام مسئول در شهرستان «مونتگومِری» واقع در ایالت پنسیلوانیا اما طی شهادت در دادگاه گفته در این مرکز فقط 100 رأیدهنده اجازه اصلاح تعرفه رأی خود را آنهم به دلیل ایرادات فنی، پیدا کردند.
این در حالی است که ترامپ بامداد امروز مدعی شده بود: «بسیاری از موارد شکایتهای حقوقی در سراسر کشور از جانب ما نیست بلکه از سوی افرادی است که تخلفات وحشتناکی را با چشمان خودشان دیدهاند».
علیرغم اظهارات ترامپ درباره تقلب در انتخابات، رسانههای آمریکایی مدعی هستند که وکلای او تا کنون هیچ مدرکی در این زمینه به دادگاهها ارائه نکردهاند.
ترامپ: قانون اساسی آمریکا به بدترین شکل در انتخابات متلاشی شد
رئیسجمهور آمریکا با انتشار رشته توییتهایی تأکید کرد که تخلفات انتخاباتی به بدترین شکل قانون اساسی آمریکا را متلاشی و نقض کرد.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا ساعاتی پیش بار دیگر با انتشار رشتویی، مدعی شد که تخلفات انتخاباتی به بدترین شکل، قانون اساسی آمریکا را متلاشی و نقض کرده است.
از زمان اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری سوم نوامبر 2020 (13 آبان) آمریکا، ترامپ تاکنون صراحتاً حاضر به پذیرش نتایج انتخابات نشده است.
ترامپ بار دیگر با متهم کردن رسانههای آمریکا به تلاش برای وانمود کردن «جو بایدن» به عنوان رئیسجمهور بعدی آمریکا نوشت: «به چه دلیل رسانههای اخبار جعلی، به طور مداوم وانمود میکنند که جو بایدن، به ریاستجمهوری میرسد و حتی به طرف ما اجازه نمیدهند که نشان دهیم -که البته ما تازه آماده میشویم که نشان دهیم- چه طور قانون اساسی بزرگ ما را در انتخابات 2020 به بدترین شکل متلاشی و نقض کردند».
ترامپ در ادامه این پیام توییتری، به مجموعهای از تخلفاتی که به نظر وی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا صورت گرفته تا مانع پیروزی وی در این انتخابات شود، اشاره کرد و نوشت: « قانون اساسی به شیوهای مورد حمله قرار گرفت که هرگز پیش از این اتفاق نیافتاده بود! از شمار زیادی از ناظران انتخاباتی که از اتاقهای شمارش آراء در بسیاری از ایالات ما، بیرون انداخته شدند، گرفته تا میلیونها رأیی که دموکراتها تنها به نفع دموکراتها تغییر دادند، همچنین رأیدهی بعد از پایان زمان انتخابات و استفاده از نظام رأیگیری «دامینین» چپ افراطیها (رأیگیری الکترونیکی) که در تگزاس و مکانهای بسیار زیاد دیگری رد شده است زیرا خوب و ایمن نیست».
رئیسجمهور آمریکا سپس با اشاره به این موارد بار دیگر تأکید کرد که آراء صندوقهای پستی باید فاقد ارزش باشد و ادامه داد: «آنهایی که مسئول محافظت از قانون اساسی ما هستند، نمیتوانند اجازه دهند که نتایج جعلی انتخابات پستی 2020 همچنان پابرجا باشد. جهان نظارهگر است!».
ترامپ که همچنین روز گذشته در پیامی بایدن را پیروز انتخابات معرفی کرده بود که با تقلب پیروز شده، امروز در جدیدترین پیام توییتری خود، بار دیگر خود را پیروز معرفی کرد و گفت: «من در انتخابات پیروز شدم!»
فرماندار جمهوریخواهِ اوهایو: ترامپ روند انتقال قدرت را شروع کند
فرماندار جمهوریخواه ایالت اوهایو از رئیس جمهور آمریکا درخواست کرد درکنار پیگیری شکایات انتخاباتی، روند انتقال قدرت به رقیب دموکرات خود را آغاز کند.
«مایک دیواین» فرماندار جمهوریخواه ایالت اوهایو از «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درخواست کرد روند انتقال قدرت را شروع کند.
به نوشته پایگاه خبری «هیل»، دیواین در مصاحبهای گفت، ترامپ باید در کنار رسیدگی به شکایات انتخاباتی، اجازه دهد روند انتقال قدرت به «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات و پیروز احتمالی انتخابات شروع شود.
فرماندار اوهایو افزود: «ما باید به نظامی قضایی و نظام انتخاباتی کشورمان ایمان داشته باشیم. من یقیناً یکی از حامیان رئیس جمهور هستم و خواهم ماند و رئیس جمهور کاملاً حق دارد به دادگاه مراجعه کند، کاملاً حق دارد هرگونه شواهدی که دارد ارائه کند و کسی نباید مانع آن شده یا چنین کاری را غیرقانونی تلقی کند».
او درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری گفت: «روشن است که بر اساس آنچه در حال حاضر اطلاع داریم، جو بایدن رئیس جمهور منتخب است و به خاطر [منافع] کشور شروع روند عادی انتقال قدرت حائز اهمیت است».
او در ادامه گفت: «رئیس جمهور میتواند مسیر خودش، مسیر قانونیاش را ادامه دهد، ما باید به این مسئله احترام بگذاریم اما باید این روند (انتقال قدرت) را نیز شروع کنیم».
«لَری هوگِن»، فرماندار جمهوریخواه ایالت «مریلند» نیز هفته گذشته گفته بود: «فکر میکنم در بحبوحه این بیماری همهگیر، این فروپاشی اقتصادی و مرگ مردم در سراسر کشور، واقعاً خطرناک است که ندانیم آیا انتقال قدرتی در کار خواهد بود؟»
بر اساس برآورد خبرگزاری رویترز، تا روز 20 ژانویه (1 بهمن) که بایدن احتمالا به قدرت میرسد بیش از دو ماه باقی مانده و با توجه به روند ابتلا به کرونا در آمریکا، تا آن تاریخ بیش از 8 میلیون آمریکایی دیگر به کرونا مبتلا خواهند شد و تعداد قربانیان نیز 70 هزار نفر افزایش خواهد یافت.
بولتون: جمهوریخواهان واقعیت را بگویند؛ ترامپ انتخابات را باخت
مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید با تاکید بر اینکه تاریخ از دونالد ترامپ به عنوان یک «رئیسجمهور شکستخورده» یاد خواهد کرد، از جمهوریخواهان خواست واقعیت پیروزی جو بایدن را بپذیرند.
«جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در یک مصاحبه جدید، از سران حزب جمهوریخواه خواست به «ناز کردن» دونالد ترامپ پایان دهند و به شکست او در انتخابات اذعان کنند.