خبرگزاری آریا-مدرنا دومین شرکت داروسازی آمریکایی است که میگوید نتایجی که از آزمایش واکسن جدید خود به دست آورده، فراتر از انتظار بوده است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از یورونیوز،شرکت داروسازی مدرنا، مستقر در ایالت ماساچوست آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که بر اساس دادههای آخرین مرحلۀ آزمایشها، واکسنی که برای جلوگیری از ابتلا به کرونا تولید کرده تا 94.5 درصد موثر بوده است.
پیش از این شرکت داروسازی فایزر، مستقر در نیویورک که در حال حاضر بزرگترین شرکت داروسازی جهان محسوب میشود نیز از موثر بودن 90 درصدی واکسن کرونای خود خبر داده بود.
به این ترتیب دولت ایالات متحده آمریکا میتواند مجوز استفاده اضطراری (EUA) از دو واکسن را در اوایل ماه دسامبر صادر کند و تا پایان سال جاری میلادی نیز بیش از 60 میلیون دوز از این واکسنها را در اختیار داشته باشد.
انتظار میرود در سال 2021 نیز بیش از 1 میلیارد دوز از این دو واکسن در ایالات متحده تولید شود؛ مقداری بیش از نیاز دولت آمریکا برای واکسینه کردن جمعیت 330 میلیون نفری این کشور.
هر دوی این واکسنها از مسیر استفاده از یک فناوری جدید به نام «آرانای پیامرسان» ساخته شدهاند.
اخبار تولید این واکسنها در زمانی منتشر میشود که ویروس کرونا نزدیک به 55 میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده و منجر به مرگ بیش از 1 میلیون و 300 هزار نفر از آنها شده است.
اتحادیه اروپا: گفتگوها با شرکت مدرنا برای خرید واکسن کووید19 در جریان است
استلا کیریاکیدس، کمیسر بهداشت اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که اتحادیه اروپا در حال مذاکره با شرکت داروسازی مدرنا برای خرید واکسن کووید19 است.
او افزود مذاکرات هنوز پایان نیافته است و «هنوز قراردادی را نهایی و امضا نکردهایم.»
پیش از این نمایندگان برخی از کشورهای جهان از جمله کانادا، سوئیس، ژاپن، اسرائیل و قطر موفق به امضای قرارداد با این شرکت آمریکایی برای خرید واکسن جدید شدهاند.
علاوه بر اتحادیه اروپا، بریتانیا و برنامه جهانی دسترسی عادلانه به واکسن کووید19 موسوم به «کوواکس» نیز بطور جداگانه در حال گفتگو با این شرکت برای خرید این واکسن هستند.
شرکت مدرنا قصد دارد امسال 20 میلیون دوز و در سال 2021 میلادی نیز بین 500 میلیون تا یک میلیارد دوز از این واکسن را با همکاری شرکای صنعتیاش در ایالات متحده، سوئیس و اسپانیا تولید کند.
شرکت آمریکایی مدرنا: واکسن تولیدی ما 94.5 درصد در پیشگیری از ابتلا به کووید19موثر است
مدرنا روز دوشنبه رسما اعلام کرد که آخرین مرحله از آزمایش این واکسن نشان داده است که می توان با استفاده از ان، خطر ابتلا به کووید19 را تا 94.5 درصد کاهش داد.
این شرکت در این مرحله از ازمایش بزرگ بالینی، از دو گروه پلاسیبو و واکسینه شده به بزرگی 30 هزار نفر در امریکا استفاده کرده است. نتایج نشان داد که 90 درصد از شرکت کنندگان در گروه پلاسیبو به ویروس کرونا مبتلا شده اند؛ درحالی که این درصد در میان گروه واکسینه شده تنها 5 درصد بوده است.
هنوز روشن نیست که پس از استفاده از یان واکسن، دوره مقاومت بدن در مقابل ویروس کرونا چقدر است و فقط زمان این موضوع را روشن خواهد کرد. اما اگر نتایج به دست امده در این آزمایش درست باشد، آنگاه این شرکت توانسته است (در مقایسه با واکسنهایی همچون واکسن سرخک و انفولانزا) یکی از موثرترین واکسنهای موجود را تولید کند.
آژانس دارویی اروپا در نظر دارد با تایید هر چه سریعتر کارایی نخستین واکسن بیماری کووید19 زمینه توزیع آن را از ماه ژانویه سال آینده میلادی فراهم کند.
مدیر آژانس دارویی اروپا روز شنبه با اشاره این مطلب گفت نهاد تحت ریاست وی در نظر دارد با توجه برنامه تعیین شده برای توزیع نخستین واکسن کرونا در اتحادیه اروپا در ژانویه آینده، تا پایان سال جاری نظر مساعد خود را در خصوص این واکسن اعلام کند.
گیدو راسی، مدیر آژانس دارویی اروپا در گفتگویی با یک نشریه ایتالیایی که روز شنبه 14 نوامبر منتشر شد، تصریح کرد: «اگر دادهها معتبر و قابل دفاع باشد ما تا پایان سال جاری چراغ سبز خود را نشان میدهیم و توزیع واکسن از ماه ژانویه آغاز خواهد شد.»
آژانس دارویی اروپا ماموریت دارد تا بر صدور مجوز و توزیع محصولات دارویی در اتحادیه اروپا نظارت کند. برای آنکه لابراتوارها بتوانند داروهای خود را در سراسر اتحادیه اروپا به بازار عرضه کنند نیز در نهایت به چراغ سبز کمیسیون اروپا نیاز خواهد بود.
آندریا اَمون، مدیر مرکز کنترل بیماریهای آژانس اروپایی مبارزه با بیماریهای همهگیر نیز چهارشنبه گذشته پیشبینی کرده بود که در خوشبینانهترین حالت واکسیناسیون کرونا در اروپا از سه ماهه نخست سال 2021 آغاز خواهد شد.
یک منبع اروپایی نیز روز سهشنبه به خبرگزاری فرانسه گفته بود که مجوز استفاده از نخستین واکسن کرونا در اتحادیه اروپا به احتمال قوی ابتدای سال 2021 صادر خواهد شد.
نخستین واکسیناسیون کووید19 در اروپا سه ماه نخست سال جدید انجام میشود
دو شرکت داروسازی مدعی دستیابی به واکسن کرونا با کارایی 90 درصد شدند
گیدو راسی در ادامه تصری کرد: «آژانس دارویی اروپا پیشتر روی شش یا هفت پروژه مختلف تولید واکسن برای توزیع در سال 2021 حساب باز کرده بود و روز جمعه نخستین دادههای نهایی آزمایشهای بالینی واکسن تولید شده توسط شرکت فایزر را دریافت کرد.»
مدیر آژانس دارویی اروپا همچنین یادور شد که دادههای بالینی شرکت بریتانیایی-سوئدی آسترازنکا که مربوط به آزمایش به روی حیوانات است دریافت شده و در حالی بررسی است و گفتگوهای مفصلی نیز با شرکت مدرنا صورت گرفته است.
به گفته مدیر آژانس دارویی اروپا در صورتی که توزیع واکسن کووید19 از ماه ژانویه آغاز شود نخستین نشانههای تاثیر آن بر شیوع ویروس پنج تا شش ماه بعد، عمدتا در تابستان آینده قابل مشاهده خواهد بود.
این مسئول اروپایی تاکید کرد که واکسینه کردن همه مردم در حال حاضر امکانپذیر نیست و واکسن کووید در ابتدا در بین اقشار خاصی چون سالخوردگان و کارکنان بخشهای درمانی و بیمارستانی که بیش از دیگران در معرض ویروس هستند توزیع خواهد شد.
مدیر آژانس دارویی اروپا در عین حال تاکید کرد: «برای آنکه بتوان شاهد کاهش چشمگیر روند همهگیری بیماری باشیم بایست بیش از نیمی از جمعیت اروپا واکسینه شوند و برای این منظور به دست کم 500 میلیون دوز واکسن نیاز است.»
وی همچنین تصریح کرد که واکسیناسیون همه شهروندان دست کم یک سال طول خواهد کشید اگر همه چیز خوب پیش بروند برای پایان سال آینده میلادی به سطح ایمنسازی کافی دست خواهیم یافت.
امیدها برای دستیابی به واکسنی موثر برای مقابله با همهگیری بیماری کووید19 در حالی نسبت به قبل پررنگتر شده که رسانهها ابتدای هفته جاری اعلام کردند دو شرکت آلمانی «بایونتک» و غول داروسازی «فایزر» در ایالات متحده در یک همکاری مشترک به یک واکسن مقابله با بیماری کووید19 با تضمین کارایی 90 درصدی دست پیدا کردهاند.
این پیشرفت علمی در حالی بدست آمده که بسیاری از شرکتها و موسسات علمی و دانشگاهی در کشورهای مختلف همزمان مشغول طی مراحل نهایی آزمایشهای بالینی به روی دیگر پروژههای تولید واکسن کرونا هستند.
تولید کننده واکسن کرونا: زمستان آینده زندگی به روال عادی باز میگردد
پروفسور اوگور شاهین، از بنیانگذاران شرکت آلمانی بایوانتک و یکی از سازندگان واکسن دو شرکت فایزر و بایوانتک، گفته که واکسن جدید باعث کاهش تعداد مبتلایان در زمستان پیشرو خواهد شد.
واکسن کرونا، احتمالا تا یک سال دیگر، نمیتواند زندگی را به شیوه معمول خود بازگرداند. یکی از سازندگان واکسن شرکت فایزر ابراز امیدواری کرده که در تابستان آینده، تاثیر واکسن دیده شود و در زمستان زندگی به شیوه معمول خود باز گردد.
حدود 43 هزار نفر در مرحله آزمایشی واکسنی شرکت کردهاند که این دو شرکت تهیه میکنند. فایزر مدعی شده که نتایج به دست آمده از آزمایشهای این واکسن نشان میدهد که این واکسن حدود 90 درصد کارآیی دارد.
پروفسور شاهین، به بیبیسی گفته که امیدوار است این واکسن باعث جلوگیری از ابتلای گروه گستردهای به کرونا شود. همچنین او گفت که واکسن باعث کاهش علائم بیماری در دیگرانی میشود که به صورت کامل ایمن نشدهاند.
واکسن شرکت فایزر، در شش کشور جهان آزمایش شده است. این واکسن دو مرحله دارد که به فاصله سه هفته از هم به افراد تزریق میشود.
کشورهای زیادی از حالا سفارش خرید این واکسن را دادهاند. اما به نظر میرسد که هنوز یکی دو ماه زمان لازم است تا کشورها، واکسنهای سفارشی خود را بگیرند.
پروفسور شاهین گفته که امیدوار است تا فروردین سال آینده 300 میلیون دوز از این واکسن به سراسر جهان ارسال شود. و تازه از آن زمان است که میتوان تاثیر واکسن را دید.
میشل رابرتز، سردبیر بخش سلامت بیبیسی، اما معتقد است که باید به چند نکته مهم درباره اخبار مربوط به واکسن کرونا توجه کرد. اول اینکه، هنوز مشخص نیست که مقامهای بهداشتی جهانی آیا عملکرد این واکسن را تایید میکنند یا نه. مسئله دوم این است که هنوز اطلاعاتی منتشر نشده که نشان دهد این واکسن آیا بر سالمندان هم موثر است یا نه. هر چه باشد، آنها بیشتر از بقیه گروههای سنی در خطر این بیماری هستند.
نکته سوم این است که مشخص نیست کسانی که واکسن به آنها تزریق میشود آیا همچنان ناقل ویروس به دیگران میتوانند باشند یا خیر.
نکته چهارمی که هنوز درباره این واکسن مشخص نیست، این است که آیا این واکسن احتیاج به تزریق سالانه دارد یا فقط یک بار استفاده از آن کافی است تا فرد در تمام عمر به این بیماری ایمن شود.
شاهین هم به نظر میرسد که پاسخ مشخصی برای این سوالها ندارد. او گفته که چند هفتهای طول میکشد تا بتوانند برای این سوالها، پاسخی داشته باشند.
او گفته که بعضی از افراد که در آزمایش این واکسن حضور داشتند، عوارض جانبی داشتهاند. مثلا درد در ناحیه تزریق و تب. اما عوارض جانبی به حدی نبوده که آنها بخواهند آزمایش را متوقف کنند.
به جز واکسنی که این دو شرکت در حال ساخت آن هستند، ده شرکت دیگر هم واکسنهایی درست کردهاند که در مرحله آزمایش هستند