خبرگزاری آریا-دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا اعلام کرد که مایل است تاریخ خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را به قبل از 20 ژانویه (1 بهمن 99) زمانی که قدرت را واگذار میکند، جلو بیندازد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل ازنشریه تایمز انگلیس، ترامپ قصد دارد تا آن تاریخ، چهار هزار و 500 نظامی آمریکایی را از افغانستان خارج کند.
انتظار می رود که وی پیش از خروج از کاخ سفید در ماه ژانویه(بهمن)، دستور عقب نشینی همه نیروهای آمریکایی از افغانستان و عراق را صادر کند.
تغییرات اخیر در پنتاگون و برکناری مقام های ارشد این نهاد نیز بخشی از برنامه ترامپ برای عملی کردن وعده اش در زمینه بازگرداندن نظامیان آمریکایی به کشور تلقی می شود.
پاکسازی پنتاگون روز دوشنبه هفته گذشته با اخراج مارک اسپر وزیر دفاع سابق آمریکا آغاز شد. اسپر ماه ها مهره ای سوخته تلقی می شد، اما اخراجش دو روز پس از اعلام پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری، واشنگتن را بهت زده کرد.
ترامپ، کریستوفر میلر را به جای اسپر نشاند. میلر در سال 2001میلادی به عنوان مامور نیروهای ویژه در مرحله نخست سرنگونی طالبان خدمت می کرد.
وی اینگونه نشان داده که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، اولویتش است.
ترامپ مخالف مداخلات نظامی آمریکا در خاورمیانه است و میخواهد تا رسیدن سال جدید میلادی، نیروهای ارتش این کشور را از افغانستان بیرون برده و به خانه بازگرداند.
این در حالی است که مارک میلی رییس ستاد مشترک نیروهای آمریکا در افغانستان در مورد اشاره ترامپ به خروج نظامیان این کشور از افغانستان تا ابتدای سال نو میلادی جدید، گفت که به جزییات این موضوع نمیپردازد اما قطعا همه نیروهای آمریکایی از این کشور خارج نخواهند شد.
میلی با اعلام اینکه خروج نیروهای آمریکایی بر اساس توافق نامه سیاسی آمریکا و طالبان در دوحه است، افزود: هرچند واشنگتن تلاش دارد تا شمار سربازانش در افغانستان را به 5 هزار و 400 نفر برساند، اما در مورد کاهش بیشتر سربازان توسط ترامپ تصمیم گرفته می شود.
آمریکا فوریه سال جاری میلادی (اسفند 98) توافقی را با طالبان امضا کرد که براساس آن تا ماه می سال 2021 نیروهای خارجی از افغانستان خارج میشوند.
رییس جمهوری آمریکا که بازگشت نیروهای نظامی این کشور به وطنشان جزو وعدههای مهم انتخاباتی او بود، پیشتر گفته بود تا نوامبر سال جاری میلادی (مهر-آبان) شمار نظامیان آمریکایی در افغانستان به 4 تا 5 هزار نیرو کاهش مییابد.
سیانان:به زودی فرمانی رسمی برای خروج نیروهای آمریکا در افغانستان و عراق صادر خواهد شد
فرماندهان آمریکایی پیش بینی میکنند «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا به زودی فرمانی رسمی برای کاهش شمار نیروهای آمریکا در افغانستان و عراق صادر خواهد کرد.
دو مقام آمریکایی به سیانان گفتهاند فرماندهان آمریکایی پیشبینی میکنند دونالد ترامپ از همین هفته یک فرمان رسمی برای تسریع خروج نظامیان آمریکا از عراق و افغانستان صادر خواهد کرد.
پنتاگون، اطلاعیهای موسوم به «فرمان هشدار» برای فرماندهان آمریکایی صادر کرده که به موجب آن این فرماندهان باید برنامهریزیهای لازم برای کاهش شمار نیروها در عراق و افغانستان را آغاز کنند.
مقامهای آمریکایی به سیانان گفتهاند پنتاگون قصد دارد شمار نیروها در افغانستان را به 2500 نفر و شمار نیروها در عراق را نیز به 2500 نفر کاهش دهد. آمریکا در حال حاضر 4500 نظامی در افغانستان و 3000 نظامی در عراق دارد.
پاکسازیها در پنتاگون که بعد از اخراج «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا صورت گرفت به استقرار مقامهای وفادار بقه ترامپ در این وزارتخانه منجر شده است.
سیانان پیش از این گزارش داده بود یکی از دلایل اخراج اسپر و پاکسازی پنتاگون از افراد نزدیک به او مخالفت آنها با خروج آمریکا از افغانستان بوده است.
ترامپ هفته گذشته بعد از اخراج اسپر «کریس میلر» را به جای او به عنوان سرپرست وزارت دفاع آمریکا منصوب کرد.
افرادی که میلر به عنوان مشاور انتخاب کرد این شائبه را که هدف ترامپ از اخراج اسپر، سرعت بخشیدن به خروج نظامیان آمریکا از منطقه بوده تقویت کرد.
یک مقام ارشد دولت آمریکا چند روز پیش به آکسیوس گفت موج اخراجها در پنتاگون و به خدمت گرفتن «داگلاس مکگرهگور» به عنوان مشاور میلر را تا حدودی میتوان روش خاص ترامپ برای توبیخ دیگران بنا به دلایل شخصی دانست؛ اما مقامهای ارشد کاخ سفید از پنتاگون خواستهاند اظهارات علنی بیشتری درباره خروج نظامیان آمریکا از افغانستان تا پایان سال جاری میلادی مطرح کنند.
یک مقام ارشد دیگر گفت ترامپ که سال 2016 با وعده خارج کردن نظامیان امریکا از خاورمیانه روی کار آمد از سرعت پایین خروج نیروهای آمریکا از این منطقه احساس سرخوردگی میکند.
ترامپ چندین بار تا به حال به مشاورانش گفته خواستار خروج نظامیان آمریکا از افغانستان تا قبل از کریسمس است.
مکگرهگور، مشاور جدید سرپرست وزارت دفاع آمریکا در مصاحبهای در سال 2019 با فاکسنیوز گفت که او به ترامپ توصیه میکند «در اسرع وقت» از افغانستان خارج شود. مکگرهگور علاوه بر این گفته که آمریکا منافعی در سوریه ندارد و باید به سرعت از این کشور خارج شود.
روزنامه القدس العربی: نظامیان آمریکایی تا پایان امسال از عراق و روسیه خارج می شوند
یک روزنامه فرامنطقهای در یادداشتی با تکیه بر تحلیلهای متعدد درباره عزلو نصبهای جدید در پنتاگون، نوشت که به احتمال زیاد نیروهای آمریکایی تا پایان سال میلادی و پیش از پایان دوره ترامپ از عراق و سوریه خارج میشوند.
منابع آگاه میدانی و فعالان در استان الحسکه سوریه میگویند که نیروهای آمریکایی شماری از خودروهای نظامی و سربازان خود را از حومه شهر «المالکیه» در این استان خارج کردهاند و از طریق گذرگاه مرزی «الولید» به عراق انتقال دادهاند. هنوز مشخص نیست که آیا این تحرکات بخشی از آمادگیهای آمریکا برای خارج کردن نیروهایش از شرق سوریه است یا خیر.
روزنامه القدس العربی با انتشار این خبر در یادداشتی از احتمال عقبنشینی نیروهای آمریکایی از منطقه پیش از سال جدید میلادی خبر داد و نوشت: این امر همزمان با پیام «کریستوفر میلر» وزیر دفاع جدید آمریکا برای سربازان آمریکایی صورت میگیرد که از نزدیک بودن زمان عقبنشینی آنها از غرب آسیا خبر داد و گفت: «زمان آن رسیده که سربازان آمریکایی به خانه برگردند. افراد زیادی از جنگ خسته شدهاند اما در حال حاضر در مرحله حیاتی تبدیل نقش رهبری به نقش حمایتی هستیم.پایان جنگها مستلزم مصالحه و همکاری است. ما باید با این چالش رو در رو شویم. تمام تلاش خود را مبذول داریم. اکنون زمان بازگشت به خانه است».
اما یک منبع آگاه نظامی که خواست نامش فاش نشود در گفتوگو با «القدس العربی» تصریح کرد که این تحرکات آمریکا در چارچوب تغییر تناوبی و دورهای کارشناسان آمریکایی است نه بیشتر و یک کاروان شامل 50 کارشناس آمریکایی از پایگاه «الشدادی» در حومه الحسکه به پایگاه آمریکایی در استان نینوی عراق منتقل شد.
«بدر ملا رشید» کارشناس سیاسی و تحلیلگر امور شرق سوریه نیز گفت: نزدیک یک دهه است که ایالات متحده آمریکا از عقبنشینی از بسیاری از مناطق خاورمیانه سخن میگوید. اما در عمل ما چیزی جز عملیات بازاستقرار و بازگشت به منطقه نمیبینیم. چیزی که در دوره ریاستجمهوری «باراک اوباما» در عراق و دوره ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» در شرق الفرات شاهد آن بودیم. خبر عقبنشینی آمریکا از منطقه پس از آن مورد توجه قرار گرفت که سرپرست جدید وزارت دفاع آمریکا از تسریع روند عقبنشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان و خاورمیانه سخن گفت.
فرانسه اعلام کرده که مخالف خروج آمریکا از عراق و افغانستان است
به گزارش رویترز، ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه جمعه گفت که این کشور با توجه به ادامه جنگ با شبهنظامیان، مخالفت خود را با خروج یکجانبه آمریکا از افغانستان و عراق اعلام خواهد کرد.
فرانسه در جریان سفر هفته آینده مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به پاریس این مخالفت را اعلام می کند.
به گفته لودریان، پمپئو دوشنبه آینده در پاریس با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه دیدار خواهد کرد.
نیروهای آمریکا در چند پایگاه در مناطق مختلف عراق مستقر هستند که بزرگترین پایگاه آنها «عین الاسد» در استان الانبار در غرب این کشور است.
پارلمان عراق پیشتر با صدور مصوبهای بر لزوم خروج نیروهای بیگانه از خاک این کشور تاکید کرده است.
مردم عراق در مناسبتهای مختلف مخالفت خود را با اشغالگری آمریکا ابراز داشته و تلاشهای واشنگتن برای متوسل شدن به هر دستاویزی به منظور بقای بیشتر در خاک کشورشان را رد و محکوم کردهاند.
آمریکا همچنین اعلام کرده است که قصد دارد تا اوایل سال آینده میلادی، شمار نیروهای نظامی خود در افغانستان را به 2 هزار و 500 نفر کاهش دهد.
پس از اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در دی ماه 1398، پارلمان عراق مصوبه اخراج نظامیان خارجی از این کشور را تصویب کرد، ولی به دلیل فشارهای واشنگتن این مصوبه تا کنون اجرایی نشده است.
پس از عدم اجرای این مصوبه، هشت گروه وابسته به سازمان الحشد الشعبی (بسیج مردمی) در بیانیهای، تأکید کردند، این مصوبه مورد تأیید ملت عراق است و این ملت نشان داد که قاطعانه مخالف حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی، نقض حاکمیت عراق، کشتار ملت و ترور فرماندهان این کشور و بمباران اردوگاههای نیروهای امنیتی است.
در این بیانیه خطاب به عناصر آمریکایی تأکید شد که «تمامی عملیاتهایی که علیه شما صورت گرفت، فقط پاسخ کوچکی به تجاوزات شما بود... پس در بیشتر پایگاههای خود بمانید... اگر همه گروههای مقاومت تصمیم بگیرند که در آن واحد، با شما مقابله کنند، چه واکنشی خواهد داشت؟l
جو بایدن: خروج کامل نیروهای ما از افغانستان سبب بی ثباتی در منطقه خواهد شد
جو بایدن، معاون پیشین ریاست جمهوری ایالات متحده هشدار می دهد که خروج کامل نیروهای این کشور از افغانستان منتج به بی ثباتی در این منطقه خواهد شد. ترامپ بر بیرون کشیدن سربازان کشورش از افغانستان بار دیگر تاکید کرده است.
حضور یا خروج نیروهای ایالات متحده امریکا از افغانستان بخشی از مباحث انتخاباتی را در سال های پسین، در واشنگتن به خود اختصاص داده است. شماری از سیاستمداران بر حضور دوام دار شان در افغانستان و برخی ها بر خروج فوری سربازان شان از این کشور همواره تاکید کرده اند.
به تازگی جو بایدن، معاون پیشین ریاست جمهوری ایالات متحده خواستار تداوم ماموریت نیروهای این کشور در افغانستان شده است. بایدن هشدار داده است که خروج کامل سربازان امریکایی از افغانستان سبب می شود که در منطقه بی ثباتی حکمفرما شود. جو بایدن عضو حزب دموکرات، معاون بارک اوباما، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده از سال 2009 تا 2017 بود.
جو بایدن در جریان گفتگوی انتخاباتی در ایالت نیوهمپشایر گفت که نیروهای شان هنگام خروج از عراق "شرم سار" بودند در حالی که کردها می خواستند که این نیروها در آنجا باقی بمانند.
این اظهارات جو بایدن در واکنش به خواست الیزابت وارن، سناتور ایالت ماساچوست صورت گرفته است. خانم وارن پیش از این گفته بود، حالا زمان آن فرا رسیده است که نیروهای ایالات متحده از افغانستان به کشورشان بر گردند.
ترامپ: وظیفه ما نیست که نیروی امنیتی کشورهای دیگر باشیم
دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در سخنرانی سالانه اش موسوم به «وضعیت کشور» به قصد خروج سربازان از افغانستان تاکید کرد.
ترامپ در کانگرس گفت: «ما بر روی این کار می کنیم که سرانجام طولانی ترین جنگ امریکا را پایان دهیم و سربازان مان را به خانه بازگردانیم.»
او تاکید کرد که ایالات متحده امریکا نمی خواهد «صدها هزار انسان» از جمله انسان های «کاملا بیگناه» در افغانستان کشته شوند.
ترامپ گفته است که افزون بر آن، این وظیفه ایالات متحده امریکا نیست که یک نیروی نظارتی یا امنیتی برای دیگر کشورها باشد. افزون براین، او به گفتگوهای صلح با طالبان اشاره کرد که ایالات متحده امریکا باید شرایط خروج سربازان امریکایی از افغانستان را ایجاد کند.