خبرگزاری آریا-طبق آخرین آمار جهانی تاکنون بیش از 59 میلیون و 516 هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا-کووید19- مبتلا شدهاند.
به گزارش خبرگزاری آریا، بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی "worldometer" تا صبح امروز 59 میلیون و 516 هزار و 610 نفر در جهان به ویروس کرونا ــ کووید19 ــ مبتلا شدهاند که از این تعداد، یکمیلیون و 402 هزار و 42 نفر جان خود را از دست دادهاند.
از مجموع تعداد مبتلایان در جهان، تاکنون 41 میلیون و 157 هزار و 756 نفر بهبود یافته و توانستهاند این بیماری را شکست دهند.
کشور آمریکا با بیشترین تعداد مبتلایان در جهان با افزایش 172 هزار و 300 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 12 میلیون و 777 هزار و 371 نفر رسیده است؛ تاکنون 263 هزار و 678 آمریکایی مبتلا به کووید19 در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
کشور هند پس از آمریکا در رده دوم جهان قرار دارد که با افزایش 37 هزار و 410 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 9 میلیون و 177 هزار و 840 مبتلا رسیده است؛ در این کشور تعداد 134 هزار و 254 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشور برزیل بهعنوان سومین کشور جهان با افزایش 16 هزار و 603 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 6 میلیون و 88 هزار و 4 نفر رسیده است؛ تاکنون 169 هزار و 541 برزیلی جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشورهای فرانسه، روسیه، اسپانیا، انگلیس و ایتالیا نیز بهترتیب با 2میلیون و 144 هزار و 660، 2میلیون و 114 هزار و 502، یک میلیون و 606 هزار و 905، یک میلیون و 527 هزار و 495 و یک میلیون و 431 هزار و 795 نفر مبتلا در ردههای چهارم تا هشتم جهان قرار گرفتهاند.
همچنین کشورهای آرژانتین با یکمیلیون و 374 هزار و 631 مبتلا و کلمبیا نیز با یکمیلیون و 254 هزار و 979 نفر مبتلا در ردههای نهم و دهم جهان قرار دارند.
هشدار چین درباره احتمال بازگشت کرونا
کمیسیون ملی بهداشت چین خواستار تلاش های مداوم و بی وقفه برای حفظ و ادامه اقدامات مهار کرونا به منظور جلوگیری از بازگشت همه گیری این ویروس در فصل های زمستان و بهار پیش رو شد.
به گزارش شینهوا، کمیسیون بهداشت ملی چین روز سه شنبه طی یک کنفرانس ویدئویی به مقامات محلی این کشور تاکید کرد تا نظارت های خود بر همه گیری کرونا و اطلاع رسانی در این زمینه را تقویت کنند.
این نهاد چینی ضمن اینکه خواستار افزایش تست های منظم نوکلئیک اسید شد، تاکید کرد: آزمایش های اسید نوکلئیک باید با هدف تحت پوشش قرار دادن تعداد بیشتری از مردم که نیاز به انجام تست های کرونا دارند، گسترش پیدا کند.
این کمیسیون همچنین تاکید کرد: تلاش ها باید در زمینه نظارت، گزارش و انتقال موارد مشخص شده مبتلا به کرونا در کلینیک های تب متمرکز باشد و نهادهای پزشکی نباید حقیقت را پنهان کنند.
کمیسیون ملی بهداشت چین همچنین خواستار انجام اقداماتی جهت جلوگیری از ورود کرونا از خارج از کشور و عفونت های بیمارستانی، تقویت واکنش های اضطراری در زمینه مقابله با شیوع خوشه ای و تقویت اقدامات در زمینه پیشگیری و کنترل اپیدمی در آستانه برگزاری جشنواره بهاره شد.
بر اساس گزارش ها، کرونا هم اکنون در چین کنترل شده است. هرچند مواردی محدود در روزهای گذشته از ابتلا به این ویروس در برخی شهرهای شمالی و جنوبی کشور گزارش شده با این حال به دلیل شیوع بیماری هایی مانند سرما خوردگی و آنفلوانزا در فصل زمستان، خطر کرونا در این فصل بیشتر است.
واکسیناسیون کرونا در پروازهای بینالمللی اجباری میشود
آلن جویس مدیر اجرایی بزرگترین خط هواپیمایی استرلیا ،کانتاس، گفت با همتایان خود از دیگر شرکت های هواپیمایی در سراسر جهان درباره اجباری شدن واکسن کرونا و صدور «گواهی واکسینانسیون» برای مسافران بین المللی رایزنی کرده است.
تارنمای شبکه خبری ای بی سی نیوز نوشت: مدیر اجرایی کانتاس دوشنبه شب در مصاحبه ای اعلام کرد به محض آماده شدن واکسن کرونا، مسافران باید مدارکی را ارائه دهند که نشان می دهد قبل از پرواز با هواپیمای این شرکت واکسن را دریافت کرده اند.
وی درباره سیاست این شرکت هواپیمایی در رابطه با واکسن کرونا به محض دسترس جهانی به آن گفت: ما شروط خود برای مسافران بین المللی را تغییر خواهیم داد و از آنها خواهیم خواست قبل از ورود به هواپیما واکسینه شوند.
جویس در خصوص گذرنامه های واکسیناسیون گفت، صدور این گذرنامه ها برای مسافران داخلی و خارجی به تدابیر و پیشتیبانی های زیادی نیاز دارد و ممکن است نیاز به مداخله دولت باشد. ما مطمئنا مسافران بین المللی و کسانی که استرالیا را ترک می کنند لازم است واکسینه شوند.
اظهارات این مقام ارشد شرکت کانتاس به دنبال پیشرفت های اعلام شده ناشی از ازمایش واکسن کرونای دانشگاه اکسفورد و شرکت آسترازنکا مظرح شده است که نشان می دهد این واکسن تا 70 درصد از ابتلا افراد به کووید-19 جلوگیری می کند.
دانشمندان از خبر واکسن این دو شرکت استقبال کرده اند زیرا این واکسن هم ارزان تر است و هم اسانتر می توان آن را نگهداری کرد و امکان توزیع آسانتری دارد.
محدودیت های کرونایی در استرالیا به جمعیت 26 میلیون نفری این کشور برای کنترل شیوع این ویروس کمک کرده است. تاکنون حدود 28 هزار مورد ابتلا در این کشور گزارش شده و شمار جان باختگان آن از زمان شروع همه گیری اندکی بیش از 900 نفر بوده که بسیار کمتر از کشورهای هم اندازه خود است.
خیز پاریس برای کاهش محدودیتهای کرونایی
فرانسه روز سه شنبه اعلام کرد قصد دارد بخشی از قرنطینه و محدودیتهای اعمال شده برای جلوگیری از شیوع کرونا در سراسر این کشور را کاهش دهد.
به گزارش یورونیوز، قرار است امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه خبر کاهش بخشی از محدودیت های کرونایی اعمال شده از اواخر اکتبر (اوایل آبان) را اعلام کند.
بسیاری انتظار دارند که کسب و کارهای غیرضروری در ماه آینده میلادی ازسرگرفته شود.
دولت فرانسه مراسم بلک فرایدی (جمعه سیاه) را به 4 دسامبر (14 آذر) منتقل کرده است تا امکان بازگشایی فروشگاه ها فراهم شود.
بلک فرایدی، حراج جمعه سیاه است که در آخرین جمعه ماه نوامبر برابر با 7 آذر ماه در اکثر نقاط دنیا برگزار می شود.
«گابریل آتال» سخنگوی دولت فرانسه گفت: بدیهی است که قرنطینه ادامه می یابد، از اینرو محدودیت های اعمال شده در زمینه مسافرت به قوت خود باقی است.
وی تصریح کرد که سه مرحله برای کاهش محدودیت ها در نظر گرفته شده که با آغاز ماه دسامبر، شروع می شود؛ مرحله دوم تا قبل از تعطیلات کریسمس به اجرا در می آید و مرحله سوم در نهایت ژانویه 2021 (دی ماه) عملی می شود.
مکرون اولین پیروزی فرانسه در برابر ویروس کرونا را 14 ژوئن (25 خرداد) جشن گرفت، زمانی که موارد ابتلا به کووید – 19 در این کشور درپی موج اول شیوع، کاهش قابل توجهی داشت.
وی سپس در ماه اکتبر (آبان ماه) به هنگام شیوع موج دوم کرونا در فرانسه گفته که سرعت شیوع ویروس به حدی است که حتی بدبینانه ترین پیش بینی ها از آن خبر نداده بودند.
باید دید که آیا دولت فرانسه همچنان می تواند مردم را به کار از منزل و محدود کردن ترددشان به مسافت یک کیلومتری از منازل ترغیب کند یا نه.
از زمان آخرین سخنرانی کرونایی مکرون، آزمایش سه واکسن نوید نتایج ثمربخشی را داده و به نوعی امید به بازگشت به زندگی عادی در فرانسه در سال 2021 را زنده کرده است.
به گفته مقام های فرانسوی، قرنطینه دوم به کاهش زنجیره انتقال بیماری کمک کرد و موارد جدید ابتلا کاهش یافت.
داده های یک اپلیکیشن دولتی (TousAntiCovid) حاکی است که حدود 88 درصد از بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه فرانسه، بیماران کرونایی هستند. این رقم از آمار 95 درصدی در 12 نوامبر (22 آبان) کاهش قابل توجهی داشته است.
همچنین آمار روزانه ابتلا به کرونا در فرانسه از رقم 30 هزار مورد جدید در هفته گذشته به 14 هزار مورد جدید رسیده است.
تاکنون بیش از 2.1 میلیون مورد ابتلا به کووید – 19 و 48 هزار و 732 مرگ ناشی از این بیماری در فرانسه به ثبت رسیده است.
شمار قربانیان کرونا در روسیه به 37 هزار نفر رسید
روسیه شاهد ثبت حداکثر موارد فوت روزانه بیماران مبتلا به کرونا (491 مورد) بود و در کل تعداد افراد آلوده در این کشور به 2 میلیون و 139 هزار نفر رسیده و مقامات نگران پیچیدهتر شدن وضعیت شیوع عفونت در زمستان هستند.
به گزارش خبرگزاری «تاس»، ستاد عملیاتی پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در روسیه، امروز (سهشنبه) گزارش داد که تعداد مرگ و میرهای ناشی از عفونت کووید-19 در این کشور، طی یک روز گذشته 491 مورد افزایش یافت، در حالیکه این شاخص یک روز قبل، 361 نفر بود.
طبق این اطلاعات، بدین ترتیب، در مجموع، 37 هزار و 31 بیمار تاکنون در اثر این عفونت جان خود را از دست دادهاند. میزان تقریبی مرگ و میر بیماران، در حد 1.73 درصد باقی مانده است. بیشترین موارد فوت طی روز گذشته، 80 مورد در سنپترزبورگ، 76 مورد در شهر مسکو، 24 مرگ در سرزمین کراسنویارسک، 21 مرگ در منطقه مسکو و 18 مورد هم در منطقه راستوف ثبت شده است.
این ستاد همچنین اعلام کرد، تعداد موارد تایید شده از عفونت ویروس کرونا در روسیه با افزایش 24 هزار و 326 مورد جدید طی روز گذشته، به دو میلیون و 138 هزار و 828 نفر (2138828) رسید. تاکنون پنج روز است که تعداد موارد جدید آلودگی در در این کشور به بیش از 24 هزار مورد افزایش یافته است. از لحاظ نسبی، این افزایش حدود 1.2 درصد است.
بیشترین موارد جدید ابتلای روزانه، 5 هزار و 838 مورد در شهر مسکو، 970 مورد در منطقه مسکو، 443 مورد در منطقه نیژنی نووگوراد، 384 مورد در منطقه سهوردولوفسک و 351 مورد در منطقه آرخانگلسک شناسایی شد.
بطور کلی در حال حاضر، 467 هزار و 126 نفر در روسیه بیمار فعال بوده و همچنان به درمان خود ادامه میدهند.
در عین حال، تعداد شهروندان روس بهبود یافته از این عفونت، طی 24 ساعت اخیر 23 هزار و 226 افزایش یافته و در مجموع به یک میلیون و 634 هزار و 671 (1634671) نفر رسید.
نسبت بیماران درمان شده، 76.4 درصد افراد آلوده شده است. به طور خاص، طی روز گذشته 5 هزار و 601 بیمار در شهر مسکو، یک هزار و 628 نفر در سنپترزبورگ، 890 نفر در منطقه نیژنی نووگوراد و 558 نفر در منطقه مسکو، پس از بهبودی، از بیمارستانها مرخص شدند.
نگرانی مقامات روسیه از پیچیدهتر شدن وضعیت شیوع کرونا در این کشور
"تاتیانا گالیکووا" معاون نخست وزیر روسیه، امروز سه شنبه در نشست شورای هماهنگی حقوق بشر این کشور اعلام کرد که وضعیت گسترش ویروس کرونا با آغاز فصل اپیدمی پاییزی و زمستانی در کشور پیچیدهتر شده است.
به گفته وی، در 32 منطقه کشور، در حال حاضر میزان بروز بیماری در حال بیشتر شدن از سطح هر 100 هزار نفر است. در مجموع ، بیش از دو میلیون و 138 هزار مورد آلودگی در روسیه ثبت شده که به منزله تقریباً 1457 مورد در هر 100 هزار نفر است.
معاون نخست وزیر یادآور شد، رشد روزانه عفونت از اول ماه اکتبر تا 23 نوامبر (10 مهر ماه الی سوم آذر) 2.8 برابر شده است. وی افزود: «بدین ترتیب، متأسفانه، همانطور که انتظار میرفت، با شروع فصل اپیدمی پاییز و زمستان، وضعیت شیوع ویروس کرونا نگران کننده شده، ولی به طور کلی، هنوز می توان اوضاع در کشور را کنترل کرد.»
هشدار مقام بهداشتی اتریش درباره اوضاع وخیم بیمارستانها
یک مقام بهداشتی در اتریش با توجه به آمار بالای مبتلایان به کرونا درباره شرایط بیمارستانها در این کشور ابراز نگرانی کرد و فشار بر آنها را همچنان بالا دانست.
به گزارش روزنامه اتریشی "کرونن سایتونگ"، "پیتر هاکر" از مقامات بهداشتی عضو حزب سوسیال دموکرات اتریش با اشاره به اینکه کشور مدتی است در آمار مبتلایان به کرونا در مسیر پایداری قرار گرفته؛ در عین حال درباره شرایط در بیمارستانهای این کشور ابراز نگرانی کرد و همچنان فشار بر بیمارستانها را شدید عنوان کرد.
وی تأکید کرد که در حال حاضر حدود 160 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و از این رو در حال حاضر ما از خبرهای خوش فاصله زیادی داریم. این تعداد بسیار نزدیک مرز ظرفیت بیمارستانها قرار دارد و کارکنان بخش بهداشت و سلامت شغل وحشتناکی دارند.
وی شرایط در بیمارستانها را متشنج دانست.
سباستین کورتس، صدراعظم اتریش هم بر لزوم تستگیریهای سراسری برای مهار کرونا قبل از کریسمس تأکید کرد و از تزریق احتمالاً حدود 100هزار دوز واکسن کرونا به شهروندان در ماه ژانویه خبر داد و گفت: ابتدا گروههای خطر، کارکنان پزشکی و کارمندان خانههای سالمندان واکسینه میشوند.
"رادولف آنشوبر"، وزیر بهداشت اتریش هم اخیراً با اشاره به دشواریهایی که موج دوم کرونا ایجاد کرده اظهار داشت که از این رو بعد از پایان این موج دوم همه چیز مانند سابق نخواهد بود.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی که روز دوشنبه برگزار شد اعلام کرد که آمارهای مبتلایان همچنان بسیار بالاست.
وزیر بهداشت اتریش در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت که تأثیر قرنطینه سخت در کشور تازه در روزهای آینده مشخص میشود.
وی تأکید کرد که همچنان برای پایین آوردن آمارها و کاهش محدودیتها راهی طولانی را در پیش داریم.
آنشوبر پایان دوران قرنطینه سخت در کشور را بازگشت به روال سابق ندانست و گفت: برای جلوگیری از ورود به موج سوم کرونا بعد از تعطیلات همچنان اقدامات ضد کرونایی و محدودیتها لازم است.
وی از کاهش هدفمند و ایمن برخی محدودیتها برای دوران تعطیلات کریسمس حمایت کرد و در عین حال گفت که برای دوران بعد از قرنطینه روی یک طرح حمایتی دیگر کار میشود.
وی بخصوص درباره شرایط در خانههای سالمندان و شیوع این بیماری در بین کارکنان این بخشها و افراد سالمند ابراز نگرانی کرد.
اتریش هم مانند دیگر کشورهای اروپایی با موج دوم کرونا دست و پنجه نرم میکند و حدود یک هفته است که مقامات این کشور برای مهار این بیماری قرنطینه سختی را در سراسر کشور اعمال کردهاند؛ این محدودیتهای سخت تا 8 دسامبر(18 آذر) در این کشور ادامه دارد.
جدیدترین آمارها نشان میدهد که تا به حال 250333 نفر در اتریش به کرونا مبتلا شده و 2459 نفر هم بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
واکسن روسی کرونا ارزانتر از واکسنهای آمریکایی خواهد بود
شرکت روسی سازنده واکسن کرونا در حساب توییتر خود اعلام کرد که قیمت واکسن "اسپوتنیک وی" بسیار پایین تر از رقبای آمریکایی خود یعنی "فایزر" و "مدرنا" خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری تاس، شرکت روسی سازنده واکسن کرونا روز یکشنبه در حساب توییتر خود اعلام کرد که قیمت واکسن "اسپوتنیک وی" بسیار پایین تر از رقبای آمریکایی خود یعنی "فایزر" و "مدرنا" خواهد بود.
در توییت این شرکت روسی آمده است: قیمت 19.5 دلار برای هر دوز واکسن فایزر و 25 تا 37 دلار برای هر دوز واکسن مدرنا اعلام شده و این در واقع به این معنی است که برای هر نفر هزینه واقعی 39 دلار و 50 تا 74 دلار آمریکا است چرا که هر نفر به دو دوز واکسن احتیاج دارد. قیمت واکسن اسپوتنیک وی بسیار پایین تر خواهد بود.
به گفته سخنگوی صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه، قیمت واکسن روسی هفته آینده اعلام خواهد شد.
در تاریخ 11 آگوست، روسیه اولین واکسن جهان را علیه ویروس کرونای جدید ثبت کرد. این واکسن که Sputnik V نامیده می شود، توسط مرکز تحقیقات ملی گامالیا برای اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی وزارت بهداشت روسیه تولید شده و آزمایشات بالینی آن با موفقیت از ماه ژوئن تا ژوئیه انجام شد.
مرحله سوم یعنی آزمایشات بالینی پس از ثبت نام، در تاریخ 25 آگوست آغاز شد. این واکسن در پلتفرمی ساخته شده که برای تعدادی واکسن دیگر نیز استفاده شده است.
طبق گفته وزارت بهداشت روسیه، این واکسن ها توانایی خود را در ایجاد ایمنی پایدار برای مدت حداکثر دو سال اثبات کرده است. اولین دسته از این واکسن ها در 12 سپتامبر به مناطق مختلف روسیه ارسال شد.
بیشترین آمار مرگ روزانه در ترکیه
وزیر بهداشت ترکیه نوشت: طی 24 ساعت گذشته از 161 هزار و 125 نفر تست کرونا گرفته شده است که از بین آنها 6713 نفر مبتلا تشخیص داده شدهاند.
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه درخصوص آخرین وضعیت شیوع کرونا در این کشور در صفحه توئیتر خود نوشت: طی 24 ساعت گذشته از 161 هزار و 125 نفر تست کرونا گرفته شده است که از بین آنها 6713 نفر مبتلا تشخیص داده شده و 153 نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود: به این ترتیب در مجموع از 17 میلیون و 406 هزار و 742 نفر تست گرفته شده است که 453535 نفر از آنها مبتلا به کرونا تشخیص داده شدهاند؛ همچنین 12511 نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. تعداد مبتلایان بدحال نیز 4409 نفر است.
وزیر بهداشت ترکیه ادامه داد: تا زمان استفاده از واکسن که سرعت شیوع را کاهش می دهد، از کادر درمان حمایت کنید. ماسک بزنید. به بهداشت دقت کنید و تا زمانیکه مجبور نشده اید وارد محیطهای شلوغ نشوید.