خبرگزاری آریا- روزنامه صهیونیستی هدف از برگزاری دیدار بین نخست وزیر این رژیم و ولیعهد سعودی را هماهنگی سیاسی و فروش تسلیحات به ریاض دانست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، روزنامه صهیونیستی هدف از برگزاری دیدار بین نخست وزیر رژیم صهیونیستی و ولیعهد سعودی را هماهنگی سیاسی و فروش تسلیحات به ریاض دانست.
صالح النعامی کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی با انتشار پیامی در توئیتر، نوشت روزنامه صهیونیستی گلوبز اعلام کرد هدف از دیدار بنیامین نتانیاهو و بن سلمان در «نیوم» هماهنگی سیاسی و فروش سامانههای تسلیحاتی اسرائیلی به عربستان بود.
رایزنی برای تشکیل جبهه واحد علیه ایرانیک نشریه صهیونیستی به نقل از مقامات سعودی مدعی شد که نخستوزیر این رژیم و ولیعهد سعودی طی دیدار در خاک عربستان، درباره تشکیل جبهه واحد علیه ایران رایزنی کردند.
در حالی که رژیم سعودی خبر دیدار «محمد بن سلمان» ولیعهد ریاض با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی را تکذیب کرده اما منابع سعودی از روز گذشته تا کنون بارها بر این قضیه صحه گذاشته و جزئیات بیشتری از این دیدار افشا کردهاند.
نشریه عبریزبان «اسرائیل هیوم» امروز (سهشنبه) گزارش داد، مقامهای ارشد سعودی میگویند موضوع اصلی دیدار و رایزنی نتانیاهو با بنسلمان، تشکیل جبهه واحدی علیه ایران در آستانه روی کار آمدن احتمالی دولت «جو بایدن» در ایالات متحده آمریکا است.
بر این اساس، مقامهای سعودی مذکور که ادعا میکردند از جزئیات دیدار نتانیاهو و بنسلمان مطلع بودند، به این نشریه گفتند که ریاض مطمئن است بایدن و مشاورانش از هماکنون طرحی برای توافق هستهای آتی با ایران آماده کردهاند و میخواهند آسیبی که ممکن است از آن ببینند را به حداقل برسانند.
به نوشته وبگاه «عاروتصشوع» به نقل از این گزارش، آنها همچنین گفتند که سلطنت سعودی به اسرائیل به چشم مهمترین شریک خود در تلاشهایش برای مهار کردن تهدید ایران مینگرد.
روز گذشته شبکههای رادیویی کان و گالاتز گزارش دادند که نتانیاهو و «یوسی کوهن» رئیس موساد شب گذشته به صورت مخفیانه به عربستان سعودی سفر کرده و با بنسلمان در شهر «نئوم» دیدار کردند.
«یواف گالانت» وزیر آموزش رژیم صهیونیستی نیز با تایید دیدار نتانیاهو و بنسلمان در خاک عربستان، این دیدار و علنی شدن آن را حائز اهمیت بسیار بالایی دانست.
بعد از آن بود که یک منبع سعودی در گفتوگو با نشریه «والاستریت ژورنال» خبر داد نتانیاهو و بنسلمان درباره موضوعات حول ایران و همچنین توافق سازش بین ریاض و تلآویو صحبت کردهاند.
نتانیاهو به نتیجه جدیدی دست نیافترسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند، نخستوزیر این رژیم طی سفرش به عربستان در راستای تلاشش برای قانع کردن محمد بن سلمان به اعلام روابط رسمی با این رژیم به نتیجه جدیدی دست نیافت.
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی نوشت: بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به عربستان رفت بدون اینکه دولت در غیاب او جانشینی را تعیین کند. نتانیاهو حتی ارتش را از سفرش به عربستان که هنوز آن را به عنوان کشور دشمن میشناسد، آگاه نکرد.
این شبکه گزارش داد: دیدارهایی مثل دیدار نتانیاهو در عربستان با محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور در شهر نیوم در گذشته هم اتفاق افتاده اما اسرائیل برای اولین بار این دیدار را اعلام میکند چراکه این نشست خود یک "دستاورد" مهم است.
نتانیاهو و مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا انتظار داشتند بعد از این نشست عربستانیها گام دیگری را به سمت عادیسازی روابط بردارند اما یک دیپلمات برجسته تاکید کرد که اکنون نمیتوان انتظار چیزی بیشتر از این را داشت. نتانیاهو و یوسی کوهن، رئیس موساد در روابط با عربستانیها سرمایهگذاری میکنند و دیدار میان دو طرف اشارهای به جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا و ایرانیها است.
آوی بلوت، مشاور نظامی ارتش اسرائیل در این سفر نتانیاهو را همراهی کرد بدون اینکه آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش را که در قرنطینه است، باخبر کند.
به گفته رسانههای رژیم صهیونیستی در این سفر مئیر بن شبات، رئیس شورای امنیت داخلی بدون اطلاع بنی گانتس، وزیر جنگ و نخستوزیر جایگزین نتانیاهو را همراهی میکرد.
این شبکه اعلام کرد: اینکه نتانیاهو جانشینی را در نبودش تعیین نکرد مسئله خطرناکی بود چراکه اگر حادثهای رخ میداد ارتش نمیتوانست در زمان مناسب پاسخ دهد. سفر نتانیاهو بدون اطلاع شرکایش در دولت صورت گرفت. اعلام دفتر نخستوزیر درباره به تأخیر افتادن نشست دولت درباره کرونا که قرار بود یکشنبه آغاز و تا دوشنبه ادامه یابد، صرفا یک داستان بود.
بعد از اعلام تصمیم گانتس برای تشکیل کمیته حقیقتیاب درباره پرونده زیردریاییها، اعضای کنست و وزرای لیکود تلاش کردند با نتانیاهو تماس بگیرند اما دفترش به آنها خبر داد که او در دفترش نیست. موافقت دفتر نظارت نظامی اسرائیل با انتشار خبر سفر نتانیاهو به عربستان بی سابقه بود و امکان نداشت بدون موافقت اسرائیل و عربستان این اتفاق بیفتد.
این شبکه گزارش داد: سه مسئله برای عربستانیها به محک گذاشته شده است. یکی فلسطینیها، دوم کمک بایدن و سوم تفاهمات درباره مسئله ایران. تغییر دولت در آمریکا تا حدودی تهدید برای عربستان است و آنها به دنبال تضمینی در تلآویو و هماهنگی با اسرائیل درباره این موضوع هستند.
در این راستا، یک خاورشناس اسرائیلی گفت: محمد بن سلمان معتقد است که برای توجیه عادیسازی روابط با اسرائیل باید دستاوردهایی درباره مسئله فلسطین کسب کند چراکه او نگران ورود بایدن به کاخ سفید است و میداند که رفتنش به سمت اسرائیل روابط را با دولت جدید آمریکا تقویت میکند.
ایهود یعاری در مقالهای برای شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی نوشت: فلسطینیها به محمد بن سلمان توجهی ندارند اما به افکار عمومی عربستان توجه میکنند و به رغم دشمنی که محمد بن سلمان با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دارد اما خواهان دستاورد چشمگیری در مسئله فلسطین برای توجیه عادیسازی با اسرائیل است.
وی گفت: سفر نتانیاهو به عربستان درحالی صورت میگیرد که عربستان معتقد است روابطش با بایدن مثل دونالد ترامپ گرم نخواهد بود. درست است که واشنگتن به عربستان پشت نخواهد کرد اما آنها نگرانند که روابطشان با دولت جدید سست باشد این مسئله آنها را تشویق میکند تا به سمت تلآویو گام بردارند.
بزرگترین خنجر آل سعود به فلسطینیک روزنامه لبنانی به ابعاد سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به عربستان سعودی پرداخت و آن را بزرگترین خنجر سعودی به فلسطین قلمداد کرد.
منابع خبری رژیم صهیونیستی دوشنبه (روز گذشته) از دیدار نتانیاهو با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی خبر دادند که حجم بسیار بالایی از محکومیتها و واکنشهای منفی را در میان مسئولان جهان اسلام و کشورهای عربی به همراه داشت.
روزنامه الاخبار لبنان با گزارشی تحت عنوان «بزرگترین خنجر سعودی به فلسطین» به این سفر پرداخت و نوشت، روابط سعودی-صهیونیستی از سالها پیش، به صورت غیر علنی بود، ولی علنی کردن آن توسط رسانههای صهیونیست و استقبال از آن، نشانگر آغاز مرحه جدیدی است.
به گزارش این روزنامه، وزارت خارجه ریاض اما ضمن تکذیب دیدار نتانیاهو با بن سلمان، ولی اصل سفر صهیونیستها به خاک خود را تکذیب نکرد؛ اقدامی که حکایت از آغاز مرحله جدید دارد به نام ائتلاف علنی صهیونیستی-سعودی.
بنا بر این گزارش، این سفر همچنین نشان میدهد که طرفین پیش از خروج دونالد ترامپ رئیس جمهور مستقر آمریکا از قدرت، قصد دارند دست به ماجراجویی بزنند و بیشترین خطر آن برای فلسطین است.
الاخبار در ادامه نوشت، مردم فلسطین بر این باور هستند که این سفر هنوز به توافق فراگیر و ملموسی منجر نشده است، ولی باعث بهبود وضعیت نتانیاهو در داخل اراضی اشغالی خواهد شد.
به گزارش این روزنامه، بر خلاف دفعات پیشین، سرویسهای نظارتی صهیونیستی اجازه دادند که سریعا این دیدار محرمانه علنی شود؛ اقدامی که نشان میدهد قطار عادیسازی روابط سعودی-صهیونیستی حرکت کرده است و به همراه ریاض، کشورهای دیگری نیز به این کاروان خواهند پیوست.
بنا بر این گزارش، همین مسئله باعث نگرانی محافل فلسطینی شدده است و بسیاری از آنان، تشکیلات خودگردان را سرزنش میکنند؛ چرا که به صورت «رایگان» روابط خود را با دشمن صهیونیست از سر گرفت. به گفته آنان، همین اقدام رام الله باعث شده است که روابط ریاض-تلآویو علنی شود.
این روزنامه تأکید کرد، با وجود اینگه گروههای فلسطینی از نقش منفی سعودی خبر دارند، ولی بر این باورند که عادیسازی علنی روابط، آنچه «اصول عربی» نامیده میشود را از بین میبرد.
در همین ارتباط، حماس این سفر را اقدام خطرناکی توصیف و تأکید کرد که ریاض با این اقدام خود به امت اسلامی توهین و حقوق فلسطین را تضییع کرده است. جهاد اسلامی هم این سفر را «سقوط سیاسی و بازگشت از اصول و خیانت به قدس و مکه مکرمه» عنوان کرد.
آل سعود با چشم باز به دام ذلت افتادعبدالباری عطوان در واکنش به سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به عربستان در گزارشی نوشت که سعودیها با چشم باز به دام ذلت افتادند و عربستان بزرگترین بازنده عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خواهد بود.
«عبدالباری عطوان»، سردبیر روزنامه رأی الیوم و تحلیلگر برجسته جهان عرب، در مقالهای نوشت: زمانی که تمام رسانههای رسمی و غیررسمی رژیم صهیونیستی دیدار سهجانبه میان « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم اشغالگر صهیونیستی و «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا را در شهر «نئوم» در ساحل شمالی دریای سرخ فاش کردند ، انکار شرمآور این دیدار از سوی «فیصل بن فرحان» ، وزیر خارجه سعودی ، قانعکننده نبود.
صحیح است که دفتر نتانیاهو این دیدار را تأیید یا تکذیب نکرد و به گفتن اینکه «نظری در این باره نمیدهد» بسنده کرد ؛ اما «یواف گالانت»، وزیر آموزش رژیم صهیونیستی و عضو کابینه امنیتی اسرائیل ، در گفتگو با رادیو ارتش رژیم غاصب اسرائیل، این دیدار را تأیید و اعلام کرد : «این دستاوردی است که نیاکان ما آرزوی آن را داشتند و موفقیت اصلی آن به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی کشورهای سنی و از بین رفتن خصومت و دشمنی از ریشههای آن است».
اقدامات مقدماتی عربستان در عادیسازی با اشغالگران منجر به نتایجی که اکنون و در آینده شاهد آن خواهیم بود، میشود. محمد بن سلمان که روند عادیسازی روابط میان عربستان و رژیم اشغالگر را رهبری میکند، از آغاز ولیعهدیاش از معامله موسوم به «معامله قرن» حمایت کرده و به دنبال تعامل با رژیم اشغالگر صهیونیستی بوده است و صدها میلیارد از ثروت کشورش را برای حمایت از دولت « دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی آمریکا و « جراد کوشنر» ، داماد وی و برنامههای آنها برای اجرای این معامله، پروژه عادیسازی روابط، یهودیسازی قدس اشغالی و الحاق بیشتر مناطق اردن، کرانه باختری، بلندیهای جولان اختصاص داده است.
عطوان اظهار داشت که ما بیانیهای از جانب ولیعهد سعودی در مورد محکومیت اشغالگری ، شهرکسازی و یهودی سازی قدس و جنایات جنگی رژیم اسرائیل در کرانه باختری و نوار غزه نشنیده و نخواندهایم؛ بلکه ما شاهد بودهایم که عربستان سعودی در دوران ولیعهدی محمد بن سلمان حریم هوایی خود را برای هواپیماهای صهیونیستی باز کرده و توافقنامههای عادی سازی امارات، بحرین و سودان را تایید کرده و برنامههای درسی که ممکن است به شکل مستقیم یا غیرمستقیم رژیم اسرائیل و حاکمیت آن را زیر سوال ببرد، را حذف کرده است.
شاید رهبری سعودی به لابی صهیونیستها در برابر اقدامات « جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا امید دارد؛ چراکه دولت دموکراتها، عربستان را به توقف فروش تسلیحات به دلیل کارنامه سیاهش در جنگ یمن تهدید و اعلام کرد که پروندههای ترور «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستان و نقض حقوق بشر را باز خواهد کرد. اما امیدواری عربستان به لابی صهیونیستها مانند سراب است.
نظرسنجیها درخصوص عادیسازی روابط اعراب با صهیونیستها نشان میدهد که اکثریت ملت عربستان مانند دیگر ملتهای عربی و اسلامی به ویژه در مصر، اردن، امارات و بحرین با این کار مخالف هستند. اگر سرکوبگریها و اقداماتی برای ترساندن ملتها نبود، شاهد بودیم که میلیونها نفر از این مردم برای مخالفت با سیاستهای دولتهای خود در این زمینه، در خیابانها اعتراض میکردند.
همان طور که تجربههای گذشته ثابت کرده ، رویکرد عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی با تکیه بر پروپاگاندای تبلیغاتی آمریکا و رژیم اسرائیل صورت میگیرد. بر این اساس بعید نیست توافقی صورت گرفته باشد که رسانههای اسرائیلی برگزاری دیدار سهجانبه در نئوم برای عادیسازی روابط و سفر نتانیاهو به سرزمین حرمین شریفین با همراهی رئیس موساد را فاش کنند، سپس عربستان از طریق توئیت وزیر خارجه خود، این موضوع را تکذیب کند. در غیر این صورت، چرا دولت عربستان کنفرانس مطبوعاتی بینالمللی را برای تکذیب این گزارشهای اسرائیلی برگزار نکرد؟
عربستان سعودی بزرگترین بازنده مراحل عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی خواهد بود ؛چراکه اعتبار و رهبری جهان اسلام و یا آنچه را از این اعتبار باقی مانده، از دست خواهد داد. اولین قدم در این زمینه محدود کردن این رهبری به کشورهای سنی و ایستادن در سنگر رژیم صهیونیستی در رویارویی با مسلمانان است.
پس از این اتفاق حمایت آل سعود از دو حرم مقدس در مکه و مدینه و قیمومیت آن بر فصول حج و عمره و بدون هیچ گونه اختلاف و درگیری، با خطرات جدی و شاید قیام دو میلیارد مسلمان در سراسر جهان روبرو خواهد شد ، زیرا پذیرفتن خادم الحرمین به عنوان دوست رژیم اشغالگر برای مسلمانان ممکن نیست.
شاید برخی از کشورهایی که این روزها برای عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل عجله دارند ، معتقدند که ملت عرب در بدترین و ضعیفترین روزهای خود به سر میبرد و این فرصتی است که آنها میتوانند به عقاید اخلاقی و مذهبی و مسائل ملی عربی و اسلامی پشت کنند.
ما به این افراد و کسانی که رویکرد آنها را دنبال میکنند میگوییم که آنها در بزرگترین دام باج خواهی در جهان افتادهاند ، زیرا آنها مانند مردمی که در مصر ، سوریه ، لبنان ، اردن و فلسطین اشغالی با رژیم صهیونیستی جنگیدند و آنها را شکست دادند، رژیم اسرائیل را نمیشناسند. این جنگها بیش از 50 سال به طول انجامید و در این جنگها هیچگاه اسرائیل پیروز نشد. مرحله کنونی یک مرحله گذراست و طولانی نخواهد شد و سازشکاران هرگونه که میخواهند به سوی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بروند؛ اما در آینده به شدت پشیمان خواهند شد.