خبرگزاری آریا- نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر انتخابات سال آینده بی تاثیر نخواهد بود، اما نکته مهم نوع تاثیرپذیری می باشد که در جهت له یا علیه منافع ملی و مشی استقلال طلبانه استفاده شود.
گروه سیاسی؛ زینب میرآخوری: محمد ناظمی اردکانی، اولین وزیر تعاون در دولت محمود احمدی نژاد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آریا پیرامون انتخابات ریاست جمهوری 1400 و تاثیرات نتیجه انتخابات ایالات متحده در آن، اظهار داشت: انتخابات 1400 برای آینده کشور سرنوشت ساز است. همانطور که فرصت های زیادی پیش روی داریم، تهدیدات هم کم نیست. مقام معظم رهبری برداشتن گام دوم برای چهار دهه آینده در بیانیه ای ترسیم کردند. این بیانیه که تحلیل واقع بینانه از چهار دهه گذشته است. انتظار می رود که نتایج انتخابات 1400 پاسخ درخور و مناسبی برای اجرای نقشه راه تحقق مفاد بیانیه مذکور باشد.
وی در ادامه اضافه کرد: میزان مشارکت مردم در انتخابات سال آینده بسیار پراهمیت است و نباید تجربه تلخ انتخابات مجلس یازدهم تکرار شود که با مشارکت و حضور غیرقابل قبول برگزار شد. فساد، تبعیض و شکاف طبقاتی و برخی بی عدالتی ها باعث اعتماد سوزی شده در نتیجه انگیزه های همراهی و مشارکت را پایین آئرده است. امید است که تا زمان باقی مانده به انتخابات مسئولان میانی کشور در دولت، مجلس و دستگاه قضایی در جهت حفظ منافع ملی قادر به تامین رضایت نسبی مردم باشند، بویژه در شرایطی که وضعیت سخت کرونایی بر کشور حاکم شده است و در صورت ادامه به جهت تاثیر بر فضای رقابت میدانی و حضور فیزیکی برای اخذ رای، می تواند به نوعی عامل کاهش آمار شرکت کنندگان باشد.
ناظمی اردکانی تاکید کرد: همانطور که در فرآینده رقابت های سیاسی دو حزب دموکرات و جمهوری خواه مواضع هر کدام نسبت به ایران و برجام در جذب آرای شهروندان آمریکایی و سیاسیون آن کشور، نقش موثری داشت. برای حضور حداکثری مردم در انتخابات 1400 دو عامل تعیین کننده رقابت و رضایت ایفای نقش می کند؛
1- حضور نامزدهایی که قابلیت و ظرفیت لازم برای اداره کشور داشته باشند. به این معنا که برنامه و راه کار معتبر داشته و قادر به معرفی تیم همکار خود به مردم باشند. تیمی که گذشته کارآمد و بی حاشیه داشته و کارنامه آنان با برنامه پیشنهادی سنخیت دارد.
2- رضایت مردم از عملکرد مسئولانی که با رای خود آن ها را در جایگاه تصمیم گیری در پست های سیاسی ارکان نظام از جمله دولت و مجلس رسانده اند. بدهی است که شکست در برجام و شرایط بد اقتصادی که امروز پیش آمد نموده است در میزان مشارکت و حضور مردم در پای صندوق آراء موثر است.تورم و گرانی کم سابقه در اقتصاد ملی، تحمل مردم و نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر انتخابات سال آینده بی تاثیر نخواهد بود. اما نکته مهم نوع تاثیرپذیری می باشد که در جهت له یا علیه منافع ملی و مشی استقلال طلبانه استفاده شود. فردی که راهی کاخ سفید می شود تابع سیاست های حزبی و حاکمیت کشورش است و این دو حزب در ماهیت سلطه طلبی بر سایر کشورهای جهان ماهیت یکسانی دارند و خوی استکباری در رهبران سیاسی آمریکا متبلور است. صرفا در روش و تاکتیک با هم متفاوت همل می کنند و معمولا حزب دموکرات و رهبران آن در مواجهه با مسائل بین المللی از جمله ایران و انقلاب اسلامی که دشمن خود و رژیم صهیونیستی می دانند پیچیده تر عمل می کنند. بنابراین لازم است سیاستمداران و تحلیل گران سیاسی و مسئولان ما هم هوشمندانه تر عمل می کنند و مردم را در تاثیر پذیری منفی در راستای منافع ملی آگاه کنند.