خبرگزاری آریا- با گذشت چند روز از سفر محرمانه نتانیاهو به عربستان، هر روز ابعاد جدیدی از پشت پرده این سفر محرمانه منتشر می شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، نتانیاهو یکشنبه هفته جاری از فرودگاه «بن گوریون» راهی عربستان شد و در شهر نیوم با بن سلمان ولیعهد این کشور و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا دیدار کرد.
اطلاعات منتشر شده در وب سایتهای مربوط به ردیابی پروازها نیز پرواز یک هواپیما از فلسطین اشغالی به عربستان سعودی را تایید کرد.
وزیر آموزش رژیم صهیونیستی نیز در اظهاراتی، دیدار نتانیاهو و محمد بن سلمان را تایید کرد، هر چند که وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز دوشنبه در حساب کاربری توئیتر خود در واکنش به گزارش رسانههای اسرائیلی درباره دیدار ولیعهد این کشور با نتانیاهو، هرگونه دیدار میان بن سلمان با مقامهای اسرائیل را تکذیب کرد.
مسؤولان بلندپایه ریاض برای اذعان به دیدار با صهیونیستها شتاب دارنددر حالی که رهبری عربستان در اعلام عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی علی رغم همه دیدارهای محرمانهای که میان دو طرف برگزار میشود و آخرین آن دیدار میان محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود، تردید دارد اما مسؤولانی در ریاض برای اذعان به دیدار با صهیونیستها کاملا شتاب دارند.
مسؤولان بلندپایه سعودی که در جریان جزئیات دیدار مذکور قرار دارند به روزنامه "اسرائیل الیوم" گفتند، محور اصلی دیدار نتانیاهو و بن سلمان که هفته جاری صورت گرفت تشکیل یک جبهه واحد علیه ایران و دولت جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا بود. مقامات ذیربط در عربستان کاملا اطمینان دارند که جو بایدن و دولتش طرحی را برای توافق جدید با ایرانیها آماده کردهاند، در نتیجه این مقامات میخواهند خسارات را به حداقل برسانند. همچنین ریاض در مساله "تهدید ایران"، رژیم صهیونیستی را مهمترین متحد میبیند.
این مسؤولان سعودی گفتند، ریاض در حال حاضر به این حد از روابط با رژیم صهیونیستی اکتفا خواهد کرد. روزنامه اسرائیل الیوم نوشت، این حرف را بن سلمان شخصا به نتانیاهو زده و بعد هم نظرسنجی یک مرکز مطالعات معروفی را به او نشان داده که طبق آن تقریبا نیمی از مردم عربستان عادی سازی روابط با تلآویو را حمایت میکنند.
پامپئو از پاسخ درباره انجام دیدار نتانیاهو و بنسلمان طفره رفتوزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره گزارشها درباره دیدار نخست وزیر رژیم صهیونیستی و ولیعهد سعودی در حضور وی طفره رفت.
«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا درباره دیدار میان «بن سلمان» ولیعهد سعودی با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که وی با ولیعهد سعودی دیدار داشته و جزئیات بیشتری در این باره ارائه نمیکند.
وزیر خارجه آمریکا که با فاکسنیوز مصاحبه میکرد، افزود: «گزارشها درباره دیدار نتانیاهو و رئیس موساد با ولیعهد سعودی را خواندم و آنها باید در این باره که آیا دیدار برگزار شده یا خیر صحبت کنند.»
پامپئو افزود: «انتظار دارم کشورهای بیشتری به عادیسازی روابط با اسرائیل بپردازند و سخت است که بدانیم این موضوع طی 30 یا 60 روز آینده انجام خواهد شد.»
پیام دیدار محرمانه نتانیاهو با بن سلمان به دولت بایدنروزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» روز چهارشنبه و در شماره جدید خود از قول مقام های سعودی نوشت که مساله اصلی مورد بحث «بنیامین نتانیاهو» و «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان ایجاد جبهه ای علیه دولت بایدن است.
این نشریه خاطرنشان کرده که ریاض در موضوع تهدید ایران، اسرائیل را مهمترین متحد خود می داند.
از سوی دیگر، «اتمار آیخنر»، تحلیلگر سیاسی روزنامه «یدیعوت آخرونوت»، با اشاره به سفر مخفیانه نتانیاهو به عربستان و دیدار وی با ولیعهد سعودی گفت که این دیدار پیامی از جانب اسرائیل و عربستان به چند طرف است، ازجمله پیامی است به ایران و خاورمیانه با این مضمون که وقتی پای ایران درمیان باشد عربستان و اسرائیل در یک محور قرار دارند.
وی افزود که این دیدار پیامی هم به بایدن و دولت او دارد، به این معنا که عربستان آماده عادیسازی روابط با اسرائیل است و نیز این مضمون مهمتر که اگر بایدن بخواهد سیاستهای آمریکا در قبال ایران را تغییر دهد، عربستان و اسرائیل در برابر آن خواهند ایستاد.
دیدار مقامات آمریکایی با نتانیاهو و فرد نزدیک به بنسلمان در قدس اشغالییک وبگاه فلسطینی از دیدار میان مقامات ارشد دولت آمریکا، یک شخصیت نزدیک به ولیعهد سعودی و نخستوزیر رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی خبر داد.
«المنار» فلسطین در خبری به نقل از منابع مطلع گزارش کرد، دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در آغاز هفته دوم ماه جاری میلادی شاهد دیدارهایی در بالاترین سطح میان مشاوران و مسؤولان ارشد دولت آمریکا با نتانیاهو و نیز حضور یک شخصیت سعودی نزدیک به «محمد بن سلمان» بوده است.
این وبگاه فلسطینی افزود، در این دیدار به میزبانی نتانیاهو درباره عادیسازی روابط سعودی-اسرائیلی و اسامی شش کشوری که قرار است به روند عادیسازی روابط بپیوندند، صحبت شد.
المنار فلسطین در ادامه گزارش کرد: ولیعهد سعودی از تأخیر در ملحق شدن به ماشین عادیسازی روابط با اسرائیل پشیمان است و پس از پیروزی جو بایدن دریافت که محاسباتش اشتباه بوده است... وی برای آینده سیاسی خود بر روی دونالد ترامپ حساب باز کرده بود و در انتظار دور دوم ریاستجمهوری ترامپ بود اما این اتفاق نیفتاد و دلیل ترس زیاد این روزهای بنسلمان همین است.
این وبگاه فلسطینی در خبری دیگر به اینکه دیدار میان بنسلمان و نتانیاهو در ریاض در هفته جاری برای سومین بار انجام میشده، پرداخت و نوشت، از نظر نخستوزیر رژیم صهیونیستی، هدیه بزرگی که تلآویو میتواند به بنسلمان بدهد عادیسازی روابط ریاض و رژیم صهیونیستی است ؛ هدیهای که بن سلمان نیز خود را با آن در مسیر تخت پادشاهی میبیند.
المنار سپس گزارش داد، این دیدار میان بنسلمان و نتانیاهو در نئوم با هماهنگی «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا صورت گرفت، کسی که خود را نامزد حزب جمهوریخواه برای انتخابات سال 2024 آمریکا میداند.
در ادامه این گزارش آمده، جنگندههای صهیونیستی بیش از یک ماه است که در پایگاهی نظامی در عربستان سعودی حضور دارند .
این وبگاه فلسطینی در پایان افزود، «سلمان بن عبدالعزیز» شاه فعلی عربستان سعودی در زمانی که حاکم ریاض بوده با «اسحاق رابین» نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی تماسهایی داشته است.
نتانیاهو و بن سلمان بارها با یکدیگر دیدار داشته اندایهود یعری کارشناس صهیونیست ادعا کرد، سعودیها فکر می کنند رژیم صهیونیستی ضامن امنیت عربستان است.
به گزارش المنار، رسانههای صهیونیستی اعلام کردند که نتانیاهو و بن سلمان بارها با یکدیگر دیدار داشته اند و مقامات سعودی رژیم صهیونیستی را ضامن امنیت خود در منطقه در دوران بایدن میدانند.
شبکه تلویزیونی المنار گزارش داد: رسانههای رژیم صهیونیستی تاکید کردند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی چندین بار با یکدیگر دیدار داشته اند و دیدار اخیر آنها را بن سلمان ترتیب داده بود.
احمد عمار گزارشگر این شبکه افزود: همه محافل صهیونیستی اعلام کردند که دیدار نتانیاهو و بن سلمان برای نخستین بار صورت نگرفته است و آنها بارها با یکدیگر ملاقات داشته اند و حتی دیدار مقامات صهیونیست از عربستان هیچگاه قطع نشده است. در واقع جنجال رسانهای اخیر تنها به علت علنی شدن این دیدار و زمینه سازی برای دیدارهای آشکار بعدی بوده است. یوسی کوهن رئیس موساد هم گفته است اگر محمد بن سلمان حاکم سعودی بود روابط ریاض-تل آویو از مدتها پیش عادی سازی شده بود.
مجری کانال 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: نخست وزیر اسرائیل به عربستان رفته و با بن سلمان دیدار کرده است. ریشه این دیدارها در گذشته است، اما این بار اسرائیل برای نخستین بار اجازه داد تا خبر این دیدار اعلام شود.
یوسی کوهن رئیس موساد در گفتگو با کانال 11 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت نباید توافق با فلسطینیان شرط ارتباط گیری با کشورهای منطقه باشد. اگر بپرسید که آیا اگر محمد بن سلمان پادشاه سعودی بود، توافق بین عربستان و اسرائیل قبل از این اتفاق میافتاد میگویم بله.
المنار ادامه داد: محافل صهیونیستی اعلام کردند که عربستان برای دیدار اخیر نتانیاهو و بن سلمان برنامه ریزی کرده بود و آنچه برای آنها نگران کننده است، روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا و بازگشت واشنگتن به توافق هستهای است. همین مسئله باعث شده است ریاض به سوی هماهنگی بیشتر و حتی ائتلاف با رژیم صهیونیستی برود تا تل آویو ضامن عربستان در منطقه باشد.
تسفی یحزکالی تحلیلگر صهیونیست در گفتگو با کانال 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت آنچه برای سعودیها مهم است، روز بعد از خداحافظی ترامپ است. بخاطر همین آنها این دیدار را ترتیب دادند. نکته بسیار مهم دیگر آنکه حوثیها چند ساعت بعد از خروج نتانیاهو از شهر نیوم در هزار کیلومتری جده موشکی را به سوی تاسیسات آرامکو شلیک کردند.
ایهود یعری کارشناس صهیونیست در گفتگو با کانال 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت سعودیها اسرائیل را ضامن (امنیت) خود میدانند. آنها هم مانند بقیه میدانند که بایدن به توافق هستهای باز میگردد بنابر این به توافق با اسرائیل روی آورده اند.
رسانههای رژیم صهیونیستی همچنین اهمیت توافق با عربستان را در وجود حرمین شریفین در این کشور میدانند، یعنی اماکنی که برای همه مسلمانان جهان مقدس هستند.
احتمال تسویه حساب دولت بایدن با بن سلماناین گزارش ها در حالی منتشر می شود که روزنامه عبری "یدعوت احرنوت" در گزارشی طولانی و غافلگیر کننده از ملاقات مخفیانه بن سلمان و نتانیاهو، نگرانی های بن سلمان از تلاش دستگاه اطلاعاتی آمریکا برای امحای او و بازگرداندن محمد بن نایف به سلطنت را فاش کرد.
در همین راستا این روزنامه اشاره کرد که عربستان و رژیم صهیونیستی برای آغاز دوره رئیس جمهور منتخب آمریکا - جو بایدن- آماده می شوند و هردو از روی کار آمدن دولت جدید واشنگتن نگرانی هایی دارند.
به گزارش یدیعوت احرنوت، صهیونیست ها میزان دشمنی کنگره آمریکا با سیاست های عربستان و ولیعهد آن محمد بن سلمان را نمی دانند و معتقدند که دموکرات ها به دلیل نقض برخی حقوق قصد تسویه حساب با او را دارند.
بن سلمان نیز بر این باور است که دستگاه اطلاعاتی آمریکا قصد محو کردن وی -دستکم از عرصه سیاسی- و بازگرداندن امیر محبوب خود محمد بن نایف را دارد. کسی که بن سلمان پس از سلب عنوان ولیعهدی از او، وی را به حصر خانگی درآورد.
بایدن نیز در کمپین انتخاباتی خود از "ارزیابی مجدد" روابط آمریکا با عربستان سخن گفته بود که تلمیحی به نیت بایدن برای تسویه حساب با عربستان به دلیل اقداماتی بود که در دوره چهار ساله ترامپ انجام داده بود.
به عقیده این رسانه، صهیونیست ها هم مانند عربستانی ها در تلاشند تا نقش موثری در مذاکرات و برقراری ارتباط با ایران ایفا کنند، چرا که همکاری و هماهنگی در مسئله ایران دارای وزنی است که می تواند توجه دولت بایدن را به آنها جلب کند.
این روزنامه بیان داشت که طبق گفته نیویورک تایمز، احتمال حمله آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران وجود دارد و این می تواند دلیلی برای حضور ضلع سوم، یعنی مایک پمپئو، در این دیدار باشد.
این روزنامه ضمن اذعان به معقول بودن مسئله ایران و عادی سازی در این دیدار، صورت گرفتن این ملاقات را درصورت عدم نیاز عربستان به اسرائیل به عنوان سپری در مقابل دولت متخاصم واشنگتن، اساسا بعید دانست.
دوگانگی در تایید و تکذیب این دیدار در اظهارات مقامات عربستانی و صهیونیستی، برخی مفسرین آمریکایی را در خوانش این اقدام و پیام های آن دچار سردرگمی کرده است.
به عقیده برخی تحلیل گران بن سلمان شتابزده خواهان عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی پیش از ورود بایدن به کاخ سفید است. اما در سایه مخالفت عمومی و تردید پدرش ملک سلمان، از انجام علنی آن ناتوان است.
ناظران آمریکایی مسائل عربستان می گویند که این شتابزدگی عربستان نشان از ضعف در خاندان سلطنتی این کشور دارد. ولیعهد سعودی در تلاش است تا چهره بهتری از خود به دموکرات های واشنگتن نشان دهد اما می داند با همکاری های عمیقی که با جرد کوشنر و ترامپ داشته، این کار آسان نخواهد بود.
برخی نیز بر این باورند که ملاقات نیوم از نظر ریاض یک پیروزی دیپلماتیک محسوب می شود و گامی برای بهبود وضعیت خود برای ایجاد روابط جدید با واشنگتن است.