خبرگزاری آریا- وضعیت تورم افسار گسیخته و گرانی های هر روزه کالاها و اجناس و مایحتاج اصلی مردم باعث شده مشکلات بازنشستگان بیش از پیش شود که لازم است دولت تدابیر ویژه ای را دنبال کند .
به گزارش خبرگزاری آریا، با گرانی های هر روزه و مشکلات اقتصادی که بطور مداوم با آن روبرو هستیم یکی از اقشار آسیب پذیر جامعه که دچار مشکلات فراوان شده است بازنشستگان هستند که به نظر می رسد باید تدابیر ویژه ای در نظر گرفته شود . مردادماه سال جاری بود که مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از اجرای 9 طرح معیشتی و رفاهی از سوی این صندوق برای بهبود وضعیت بازنشستگان و فرزندان آنان و نیز بهبود قدرت خرید آنها در شرایط کنونی اقتصادی خبر داد.
اکبر افتخاری در مراسم رونمایی از درگاه خدمات الکترونیکی صندوق بازنشستگی کشوری و قرعهکشی جوایز طرح یاری، گفت که گام اول صندوق بازنشستگی کشوری در این جهت، امضای تفاهمنامه سه جانبه با بانک صادرات ایران و فروشگاههای زنجیرهای رفاه تحت عنوان طرح «یاری» در اسفند ماه گذشته بود که طبق آن، در سه مرحله یک میلیون و 200 هزار تومان به صورت وام کوتاهمدت با نرخ سود دو درصد در کارت بانکی بازنشستگان واریز میشود تا از این طریق، بتواننداز فروشگاههای رفاه به شکل اقساطی کالاهای مورد نیاز خود را خریداری کنند.
وی همچنین از پرداخت 20میلیون تومان تسهیلات وام ازدواج به هزار نفر از فرزندان بازنشستگان در هر فصل خبر داد و تصریح کرد: بهزودی طرحی برای خرید کالاهای ماندگار و لوازم خانگی بازنشستگان و تکمیل جهیزیه فرزندان آنان با اقساط پنج ساله را نیز اجرا خواهیم کرد.
سیدحسین قریشی نماینده بازنشستگان هم گفت: اقدامات دیگر صندوق بازنشستگی همچون افزایش رقم وام ضروری و سرانه بیمه درمان و مهمتر از همه پیگیری جدی همسانسازی حقوق بازنشستگان، نشانه تحرک و فعالیت ویژهای است که در دوره مدیریت جدید شاهد آن هستیم.امکانات رفاهی که پیش از این صرفا به شاغلان اعطا میشد، امسال برای نخستین بار در لایحه بودجه آمد و مشکلات اجرایی آن هم با بخشنامه دکتر نوبخت، ریاست سازمان برنامه و بودجه، رفع شد.
وی به مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری پیشنهاد کرد که دو طرح را برای افزایش ارقام بیمه عمر و حوادث و بیمه دندانپزشکی بازنشستگان را نیز در دستور کار قرار دهد و با همکاری موسسات بیمهای آنها را عملیاتی کند.
نماینده بازنشستگان همچنین از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست تا توجه بیشتری به صندوق بازنشستگی کشوری داشته باشد تا هم جایگاه این صندوق ارتقا یابد و به شکل سازمان درآید و هم حمایتهای این وزارتخانه بیش از پیش متوجه این نهاد مهم شود.
همکاریهای تازه با صندوق بازنشستگی کشوری
حمید تاجیک رئیس هیات مدیره بانک صادرات ایران هم از مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری بعنوان مدیری توانمند در استفاده از اهرمها و فضای کسبوکار یاد کرد که توانسته امکانات لازم را برای ارتقای وضعیت معیشت و رفاهی بازنشستگان جلب و تامین کند و مشارکت بانک صادرات ایران در طرح «یاری» را هم از منظر مسئولیت اجتماعی و هم ایجاد شبکههای مشارکتی اقتصادی برای این بانک مفید و موثر دانست و گفت: ما با سابقه طولانی همکاری با صندوق بازنشستگی کشوری، آمادگی داریم در موارد مشابه دیگر نیز با چنین ابتکاراتی، زمینه ارائه خدمات مشترک به بازنشستگان و خلق ارزش را فراهم سازیم.
مدیرعامل فروشگاههای زنجیرهای رفاه هم گفت: این اتفاق، یک درس و تجربه مدیریتی برای همه ماست که در زمان محدودیت و تحریم و شرایط نامناسب اقتصادی ناشی از کرونا، باز هم میتوان با ایدههای خلاقانه و ابتکارهای مدیریتی، اقدامات مناسبی را برای خدمترسانی به مردم و بهویژه بازنشستگان صورت داد.
رسول محمدی با اشاره به توجه ویژه فروشگاههای زنجیرهای رفاه به حوزه مسئولیتهای اجتماعی، طرح «یاری» را شاخصترین اقدام این فروشگاه در حوزه رفاهی دانست و گفت: برای اجرای این طرح، کار بزرگی در حوزه IT صورت گرفت و طی یکی دو روز و بدون نیاز به صدور کارت اعتباری جدید، منابع مالی به کارت پرداخت حقوق بازنشستگان واریز شد.

کمر خم بازنشستگان تامین اجتماعی در مقابل تورم
اما امروز رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در نشستی خبری وضعیت معیشتی بازنشستگان در شرایط حال حاضر را بسیار وخیم توصیف کرد.
علی دهقان کیا،گفت: در آخر سال 98 سبد هزینه خانوار 4 میلیون و 946 هزار تومان بود و امروز به 10 میلیون تومان رسیده است. در ابتدای سال 99 برای بازنشستگان کشوری و لشکری افزایش حقوق و متناسب سازی انجام شد، انتظار داشتیم دولت بدهی خودش به تامین اجتماعی را بپردازد تا سازمان تامین اجتماعی هم بتواند از آن محل، متناسب سازی را یک مرتبه دیگر انجام دهد. باید به همان میزان افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هم افزایش می یافت.
وی با اعلام اینکه 60 درصد بازنشستگان ما حداقلی بگیر و 14 درصد زیرحداقلی بگیر هستند، گفت: سبد هزینه خانوار در 9 ماهه اول سال با توجه به افزایش دو برابری تورم در تمامی اجناس باید دو برابر افزایش یابد و توقع ما این است که جلسات شورای عالی کار برای تعیین دستمزد زودتر تشکیل شود. دولت قانون گریزی کرده و ما ده 41 را مبنی بر افزایش حقوق و دستمزد متناسب با تورم اجرایی نمیکند در حالی که در پایان سال گذشته 50 درصد حقوق شاغلین خود را افزایش داد و برای بازنشستگان لشکری و کشوری نیز دو بار متناسب سازی شد. ظاهراً بدنه وزارتخانه آمادگی تشکیل جلسات شورای عالی کار را ندارد در حالی که پارسال در همین زمان، کمیتههای شورای عالی کار فعال شده بودند و انتظار ما این است که دولت بدهی خود را پرداخت کند تا بتوانیم متناسب سازی را به معنای واقعی انجام دهیم.
بدهی 300 هزار میلیارد تومانی دولت به تامین اجتماعی
رئیس کانون بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی تهران تصریح کرد: بدهی دولت تا پایان سال 98، 300 هزار میلیارد تومان است و در پی تصویب 26 قانون تحمیلی به تأمین اجتماعی 3 میلیون و 200 هزار نفر بر سفره تأمین اجتماعی اضافه شدند به طوری که 7 درصد حق بیمه را خود و مابقی را باید دولت پرداخت میکرد که آن را انجام نمیدهد.بدهی جاری دولت به تأمین اجتماعی ماهانه سه هزار و 500 میلیارد تومان است، بدهی قطعی شده تأمین اجتماعی از سال 83 تا 95، 92 هزار و 500 میلیارد تومان بود که دولت از این رقم 58 هزار و 595 میلیارد تومان کم کرد و دلیلش این بود که بدهی تأمین اجتماعی با بهره مرکب محاسبه شده در حالی که نباید اینگونه باشد.اگر دولت بدهی خود را به موقع پرداخت میکرد ما میتوانستیم در جایی دیگر سرمایه گذاری کنیم و در حال حاضر صاحب بیش از یک تریلیون و 400 هزار میلیارد تومان بودیم در حالی که امروز از 300 هزار میلیارد تومان بدهی ما، 880 هزار میلیارد تومان کم شده است.
خروج 79 قلم دارو از شمول بیمه
دهقان کیا به وضعیت نامناسب بیمه تکمیلی درمان و خروج 79 قلم دارو از شمول بیمه اشاره و تصریح کرد: هزینه درمان از سال گذشته تاکنون دو تا سه برابر افزایش یافته در حالی که 79 قلم از داروهای ما را از شمول بیمه خارج کردند و ما عملاً درمان مان را از دست داده ایم. در خصوص ثبت نام وام ضروری بازنشستگان اقدامات خوبی انجام شده به طوری که طی ماه گذشته 7 هزار نفر از بازنشستگان برای دریافت وام اقدام کردند و همچنین کمک تأمین اجتماعی برای پرداخت سرانه بیمه تکمیلی سه هزار تومان بود که امسال در قرارداد جدید به 21 هزار تومان افزایش یافته است.
شورای عالی کار مبلغ واقعی حقوق را در نظر بگیرد
رئیس کانون بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی تهران افزود: براساس قانون بدهی دولت به تأمین اجتماعی باید به روز رسانی شود در حالی که دولت این موضوع را اجرایی نمیکند و به آن پای بند نیست. و براساس بند «ن» تبصره 5 لایحه بودجه 1400 محاسبه بدهی تأمین اجتماعی با بهره ساده در نظر گرفته شده که ما به شدت با آن مخالفیم و اگر این اتفاق رخ دهد با عکس العمل جامعه کارگری مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: از شورای عالی کار انتظار داریم با توجه به افزایش دوبرابری نرخ تورم، سبد هزینه خانوار را تنظیم و مبلغ واقعی حقوق را در نظر بگیرد چرا که بسیاری از بازنشستگان در وضعیت خوبی به سر نمیبرند.
به هر حال این وضعیت تورم افسار گسیخته و گرانی های هر روزه کالاها و اجناس و مایحتاج اصلی مردم باعث شده مشکلات بازنشستگان بیش از پیش بشودو لازم است دولت تدابیر ویژه ای را دنبال کند .