خبرگزاری آریا- رئیس مجلس گفت: کسری بودجه و ضعف نظارت؛ دو عامل اصلی نابسامانی بازار است.
قالیباف گفت :بحث گرانی به دو بخش باید تقسیم شود بخشی از مشکلات ریشه ای است که تا پیش از این مردم همواره پیش از شرایط تحریم و کرونا، پذیرفته بودند که ابتدای هر سال 25 درصد روی قیمت ها می رفت اما الان این افزایش قمیت ها در سال چند بار متوالی اتفاق می افتد .
وی افزود : این مشکل ناشی از کسری بودجه دولتها در ادوار گذشته بوده و هست ، حتی بودجه سال 1400 که تازه ارائه شده با همین مشکل مواجه است.
رئیس مجلس گفت: بحث دیگر مسائل مدیریتی است به گونه ای که به دلیل مشکلات موجود در شبکه تهیه و تامین و توزیع در کشور و ضعف نظارت، مردم با مشکل مواجه می شوند .
وی افزود : باوجود شرایط دشوار تامین در شش ماهه نخست امسال بیش از 4 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی برای تامین کالاهای اساسی اختصاص یافته است اما این تخصیص در بازار نمود چندانی ندارد و این ناشی از ضعف نظارت است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی مشاهدات میدانی خود و نمایندگان مجلس از مشکلات معیشتی مردم گفت : ما به عنوان نمایندگان فرصت هایی است که میدانی با مردم صحبت می کنیم ،در بحث گرانی ها مردم واقعا گله مند هستند من در یکی از مواجهه های خود با مردم در یک نانوایی با تعجب دیدم که نان نوشته شده نسیه داده نمی شود ،از نانوایی پرس و جو کردم علت این نوشته چیست ؟ او گفت برخی افراد روز مزد که بیکار شده اند حتی برای خرید نان هم مشکل دارند نانوایان هم بعضا در پاسخ به این درخواست دچار مشکل هستند اخیرا هم بحث مرغ تشدید شد .
تلاش مجلس برای تصویب طرح اصلاح مالیاتی قبل از بررسی بودجه
رئیس مجلس شورای اسلامی از تلاش برای تصویب طرح اصلاح نظام مالیاتی قبل از بررسی لایحه بودجه 1400 خبر داد.
محمدباقر قالیباف با تبیین سوء مدیریت ها در حوزه دریافت مالیات گفت: این از موضوعاتی است که مدیران و قانون گذاران باید بایستند و این عرصه را اصلاح کنند.
وی تصریح کرد: به جرات می گویم در گذشته به علل مختلف در این زمینه نایستاده اند و نتیجه این شده است دلالان ، حجم عظیمی از پول و درامد را کسب می کنند بدون آن که مالیاتی بپردازند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در 6 ماه گذشته یکی از کارهایی که ما با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی انجام دادیم ، اصلاح نظام مالیاتی است که در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شده و در نوبت صحن است و درصددیم که قبل از بررسی بودجه 1400 آن را برسی کنیم و مطمئنیم به شدت حجم درآمد ها را افزایش می دهد.
آقای قالیباف با اشاره به تصمیم دوم مجلس در این باره گفت: دو سال است که شرکت های دولتی باید درامدهایشان را مشخص کنند؛ در بودجه 1400 بودجه دولتی 850 هزار میلیارد تومان اما بودجه شرکت های دولتی 1500 هزار میلیارد تومان یعنی تقریبا دو برابر بودجه دولتی است.
وی افزود: این مربوط به بیش از 300 شرکت دولتی است که از آن میان 30 شرکت 80 درصد از این بودجه را در اختیار دارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همین دیروز با حضور مسئولان مرکز پژوهش های مجلس و دیوان محاسبات در جلسه ای به طور مفصل و جزئی این مسئله را بررسی کردیم که مشخص شد که این شرکت ها کلا از 50 درصد سود ویژه از بخش مالیات و سودی که از سهام به دولت می دهند در مجموع سالانه 25 هزار میلیارد تومان از هزار و 500 هزار میلیارد تومان است اما بدهی ای که برای دولت ایجاد می کنند 70 تا 80 هزار میلیارد تومان است.
آقای قالیباف با طرح این پرسش که آیا ما نمی خواهیم این رویه را درست کنیم؟ افزود: مگر ما کسر بودجه نداریم چرا تصمیم نمی گیریم که این را اصلاح کنیم این همه اموال در اختیار شرکت هایی است که آن را خصولتی می نامیم.
وی گفت: همان شرکت هایی که به هیئت مدیره می سپارند اما کنترل و نظارت بر آنها نمی شود، پس از کجا باید این مسائل را حل و فصل کنیم ؟ وقتی از درآمد های پایدار سخن می گوییم باید اینها را سامان دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس در 6 ماه گذشته متمرکز بر این موضوع بوده و این قانون تصویب شده است ما وقتی از تولید سخن می گوییم مشکل از کجاست؟ آیا از نقدیندگی است؟ نه که نقدینگی نداریم بلکه هدایت نشده است. وقتی هم هدایت شده است از آن استفاده نکردیم.
آقای قالیباف همچنین با اشاره به مشکلات بورس گفت: بورس تا قبل این که مردم به قول مسئولان اعتماد کردند وارد بازار سرمایه شدند دو هزار و 200 هزار میلیارد تومان کل ارزش آن بود اما وقتی نقدینگی هدایت شد بیش از دو هزار هزار میلیارد تومان نقدیندگی وارد آن شد اما این نقدینگی کجا رفت؟
وی افزود: اگر بگویم هر روز موضوع بورس و مسائل حساس اقتصادی دغدغه اصلی ماست مبالغه نکردم؛ در همین 6 ماه گذشته دولت در شورای عالی اقتصاد می خواست قانونی در خصوص سود شرکت ها برای افزایش سرمایه تصویب کند اما من در آن شورا به رئیس جمهور گفتم اجازه بدهید این مصوبه آن جا تصویب نشود زیرا اعتبارش یکساله است و یکسال هم قابل تمدید است و مردم خیلی نمی توانند به آن اعتماد کنند ، چون ممکن است قانون عوض شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این لایحه را به مجلس آوردیم و در مدت سه هفته، دو فوریت اش تصویب شد و به کمیسیون رفت در صحن آمد به تصویب رسید و پس از ارسال به شورای نگهبان تایید و به دولت ابلاغ شد.
آقای قالیباف تصریح کرد: اما متاسفانه در بورس به درستی اجرا نشد که ناشی از سوء مدیریتی است که گفتم البته ما پیگیری می کردیم و آن را به شدت پیگیری می کنیم تا این کار انجام شود.
وی گفت: این قانونی که در قالب لایحه دو فوریتی تصویب کردیم دقیقاً برای افزایش سرمایه از محل سود سهام بدون حق تقدم ایجاد کنیم یعنی اجازه دهیم که مردم بیایند در همان ارائه اولیه سهام، این کار انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اینکه در بورس، برای کسانی که کار درست انجام نمی دهند برخورد امنیتی و قضایی شود، مخالفم اما مدیران بورس باید نظارت دقیقشان را انجام دهند و به همین علت با وزیر اقتصاد و رئیس بورس مرتب جلسات متعدد داشتم و به آنان گفتم شما برای نظارت قانون دارید و باید با اعمال انضباط با تخلفات اداری برخورد کنید شما حق دارید که جریمه و اعمال محدودیت کنید؛ در این بخش، سوء مدیریت وجود دارد.
آقای قالیباف با طرح این پرسش که برای رفع سوء مدیریت چه کردید ؟ افزود: ما کمیسیون اقتصاد را فرستادیم نظارت دقیق کردند و گزارش دقیق آوردند گزارشی مبتنی بر ماده 45 آیین نامه داخلی که الان در دستور کار مجلس است که این هم تا قبل از تصویب بودجه 1400 به تصویب می رسد.
وی اضافه کرد: در پیشنهاد این گزارش طرحی آمده است که قانون بورس را عوض می کنیم که این مشکلات رفع شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه در 6 ماه گذشته ما در مجلس چه کردیم هم نظارت میدانی داشتیم هم مرتب با مدیران دستگاه های اجرایی و وزرا جلسه گذاشتیم و نارسایی های اجرایی را بررسی کردیم.
وی افزود: یکی از ویژگی های خوب ملجس این است که تعداد زیادی از نمایدگان مجلس سابقه استانداری و مدیریت های شرکت های بزرگ و وزارتخانه ها را دارند و پیشکستوتان بزرگی هستند که با مدیران اجرایی جلسه می گذاریم و خلاء های بزرگ را بررسی و برای رفع آن قانون گذاری می کنیم و با تبدیل آن به قانون و دستور العمل در صدد رفع مشکلات هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ما در بورس دو ناظر داریم که اینها به شکل تخصصی فعالند و گزارش ها را ارائه و نظارت می کنند.
مدیران ؛ مقصر اصلی در موضوع قاچاق
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مقصر اصلی مقوله قاچاق ما مدیران هستیم.
محمد باقر قالیباف رئیس قوه مقننه با بیان این که این حجم از قاچاق که امروز شاهد آن هستیم با چهار کولبر و دو قایق اتفاق نمی افتد، افزود: مقصر اصلی ما مدیران هستیم که جوانان کولبر اقدام به چنین کاری می کنند و در حقیقت کولبرها مقصر نیستند اگر بازارچه های مرزی درست عمل کنند ، چنین اتفاق نمی افتد.
وی گفت: چند ده میلیاردی که به صورت قاچاق وارد کشور می شود از بندر، روی ریل توسط کانتینر و روی جاده های کشور وارد می شود و این اتفاق به سبب سیستم بروکراسی فاسد داخل کشور و سوء مدیریت داخلی است که باید با ایستادگی این مشکلات را رفع کرد.
آقای قالیباف افزود: با نگاه کارشناسی بنده ایراد کار 60 تا 65 درصد برعهده سوء مدیریت و 30 تا 35 درصد مربوط به تحریم ها می شود.
او در مثالی گفت: در بحث تحریم ها وقتی صحبت می کنیم همین چند وقت دولت فرانسه قصد دادن 5 میلیارد وام به ما را داشت، که ما در ازای آن پس از تحریم ها به آن نفت بدهیم. نامه ما به صندوق بین المللی پول هم برای 5 میلیارد پول بود؛ ما یک باره تصمیم گرفتیم که قیمت ارز را 4200 تومان کنیم، حال مبنای 4200 تومان از کجا آمد ؟!
آقای قالیباف افزود: حداقل دو سال است که داریم 15 میلیارد دلار، ارز 4200 تومانی می گذاریم، من می گویم که اگر تحریم 5 میلیاردی می آمد، این 15 میلیارد را داریم که 4200 آن را در شش ماهه به نهاده های دامی دادیم و به این ترتیب مرغ کیلویی 9 هزار تومان را 29 هزار تومان کردیم این در حالی است که بابت این کالا ارز 4200 تومانی از ما دریافت شده، این اوج بی عرضگی است، این اوج چوب حراج زدن به اموال بیت المال است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: با نگاهی به عقب تر می رسیم به روزی که در این کشور نفت بشکه ای 110 دلار بود و درآمد کشور نزدیک 100 میلیارد دلار و ما همین تورم 20 درصد را داشتیم و کسری بودجه ما هم همین بود، روزی هم که ما 24 میلیارد دلار درآمد داشتیم وضع مان بهتر بود، تفاوت این دو اتفاق فقط 4 سال است.
آقای قالیباف افزود: نمی گویم که در شرایط تحریمی بر روی سیستم بانکی کشور فشار نیست، اما در شرایطی که ما پول داریم یا نداریم، به راحتی به این 18 میلیارد دلار چوب حراج می زنیم، این جاست که من به جرات می گویم 35 درصد مشکلات سهم تحریم است و 65 درصد سهم سوء مدیریت، این ها واقعیت هایی است که وجود دارد و باید پذیرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما اینجا نماینده مردم هستیم و بگذارید مثل مدیران دولتی صحبت نکنیم، الان وقتی مردم مالیات پرداخت می کنند برخی از ممیزی ها می آیند و می گویند چقدر مالیات داری، بر فرض اگر بگویند 100 میلیون تومان ، می گویند خیلی خوب اگر 20 میلیون تومان به ما بدهید، مالیات می شود 50 میلیون تومان ، این جاست که از هوشمندسازی صحبت می کنیم .
اگر موظفیم که همه این روند هوشمندسازی شود و هوشمندانه دنبال شود، دراین خصوص، هوشمندسازی برای بخشی از شبکه توزیع و فروش دیده شده و فضای قانونی آن تصویب شده که باید از نیمه دوم امسال اجرایی شود که البته با کمی تاخیر در حال اجراست و نیازمند فشار بیشتر است، بخش دیگر آن این است که اگر قرار به تامین مالیات باشد باید به روش درستش انجام شود.
آقای قالیباف افزود: دولت در این جا پیش بینی 2 و نیم میلیون بشکه نفت در روز، یا فروش داخلی یا خارجی را کرده است، معنی این حرف چیست؟ چرا نمی روید کاهش هزینه بدهید؟ ما که می دانیم حتی در روزی که تحریم نبودیم 2 و نیم میلیون بشکه نفت صادراتی نمی توانستیم تولید کنیم، ما خودمان نباید خام فروشی کنیم، زیرا در همین شرایط تحریمی نفت خامی را که در کشور خود تبدیل به فرآورده هایی همچون بنزین می کنیم ( در همین ستاره خلیج فارس) این را صادر می کنیم و پولش هم برمی گردد ، اما اگر خام فروشی کنیم هم ارزان فروشی کرده ایم و هم پولش برنمی گردد، اینها آیا واقعا سوء مدیریت هست یا خیر؟
رئیس قوه مقننه گفت: به رشد نقدینگی نگاه کنید وقتی که از بانک ها قرض می کنیم یعنی افزایش پایه پولی، این جاست که خیلی از مردم می گویند دولت اسکناس چاپ می کند و می دهد دست مردم، البته نظارت بر اجرای درست قوانین برعهده مجلس است برای این نکته هم نمونه هایی از بورس و بخش های دیگر اقتصاد را گفتم، ما در مجلس برنامه یک ساله داریم که به دلیل آن که از خرداد ماه به مجلس آمدیم و زمان صرف شد تا کمیسیون های مجلس شکل بگیرد و حدود 4 ماه است که عملیاتی شده است.
، شروع به نظارت میدانی کردیم و نظارت برقوانین و مصوبات ، در این راستا قوانینی را لازم است که تولید می کنیم ولی گام بعدی ما این است که بودجه 1400 را که الان به مجلس آمده است اصلاح ساختار کنیم و بودجه 1400 امسال در مجلس متفاوت تر از همه بودجه های گذشته بسته بشود، البته اصلاح کامل ساختار بودجه در یک سال انجام نمی شود.
وی به دستور جلسه یکشنبه که به احکام دائمی بودجه مربوط می شود، اشاره کرد و افزود: قرار بر این شد که بخشی از بودجه 1400 با اصلاح ساختار شکل بگیرد البته این اتفاق سال قبل هم به دلیل کرونا عملیاتی نشد، زیرا کرونا سبب شد تا مجلس تعطیل شود اما این اتفاق نیفتاد، کامل شدن اصلاح ساختار بودجه حداقل سه تا چهار سال زمان می برد.
وی گفت: حتی آقای نوبخت با اصلاح ساختار بودجه موافقت کرده است، بخشی از این اصلاح در سال 1400 انجام شود اما بقیه این اصلاح در برنامه هفتم جزو مهمترین رکن برنامه های ما اصلاح ساختار بودجه خواهد بود، ما محکم پای این بحث هستیم در این راستا ما کسری بودجه مان را با تراز اولیه صفر می بندیم و هرچقدر آن را که نشد با توجه به توان شرکت های دولتی تمرکزمان را روی آن 30 شرکت می بندیم. بخشی از این شرکت ها اگر کار دولتی انجام می دهند چرا با قانون سازمان تجارت کار دولتی می کنند.
آقای قالیباف گفت: اگر دولت ها، هر دولتی چه ما و چه دیگر دولت ها ( شهرداری هم یک دولت محلی است ) اگر بخواهند تولید خدمت بکنند چهار تا پنج برابر از بخش خصوصی هزینه درست خواهند کرد، در گام اول اجازه هر گونه تولید خدمات را جلوگیری می کنیم زیرا دولت ها موظفند خرید خدمت داشته باشند نه تولید خدمت.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: حتما اصلاح ساختار بودجه مان را در همین برنامه هفتم انجام خواهیم داد و من مطمئنم این کار قابل انجام است، من از سال 82 در جریان این کار هستم، من این مجلس را که می بینم، همکارانم را که می بینم، این را هم بگویم منظور من این نیست که مزاحم کار دولت بشویم، ما از قضا باید گره گشای این دولت باشیم، مچ گیری نکنیم.
قالیباف افزود: مدیرانی را که قوی و شجاع هستند حمایت می کنیم و اجازه می دهیم که آن ها با شجاعت تصمیم بگیرند، متاسفانه مدیران کشور با شجاعت تصمیم نمی گیرند و به هزاران دلیل در تصمیم شان تردید دارند ، ما در مجلس شورای اسلامی مدافع مدیران شجاع و قوی هستیم و از آن ها حمایت خواهیم کرد.
آقای قالیباف گفت: همت من بر این است قولی را که به مردم داده ام اجرایی کنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: بودجه نویسی کار ماست ، حتی وقتی که ما در این اصلاح بودجه وقتی بیاییم و به بودجه ارائه شده از طرف بودجه ورود کنیم حتما تغییرات اساسی در آن ایجاد خواهیم کرد و این باید اتفاق بیفتد ، البته دکتر نوبخت و آقای رئیس جمهور هم همین اعتقاد را دارند و من معتقدم که براساس قانون اگر ماهیت بودجه عوض شود باید بودجه برگردد و درحال حاضر ما در شرایطی نیستیم که بودجه مان برگردد، اینجا دولت این حس همراهی را با ما دارد که بنشینیم و ایرادات بودجه را رفع کنیم.
در موضوعات ملی باید همصدای حاکم باشد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از اقای روحانی خواهش می کنم که در موضوعات ملی کشور همصدایی باشد.
محمد باقر قالیباف رئیس قوه مقننه در باره طرح مجلس درباره برجام گفت: این مصوبه شورای عالی امنیت ملی دارد و موضوع مصوبه مجلس برای برجام، در شورای عالی امنیت ملی بحث شده است و چیزی نیست که مجلس تنهایی تصمیم بگیرد.
وی گفت: 4 یا 5 ماه است روی این طرح کار شده است و خروج از برجام بحث ما نیست و در ماده 36 برجام، هر طرف می تواند درصورت عدم عمل به تعهدات، طرف دیگر از تعهداتش کاهش دهد.
قالیباف تصریح کرد:ما به همه تعهدات عمل کردیم اما ایا انها عمل کردند!؟ ما در این طرح به دولت کمک کردیم.
قالیباف با اشاره به ترور شید فخری زاده و حاج قاسم سلیمانی گفت: آنها اطلاعات ما را می برند، ترور می کنند و به تعهدات خود عمل نمی کنند.
وی افزود: این طرح هرگز خروج از برجام نیست و براساس ماده 36 و 37 برجام درحال کاهش تعهدات هستیم، نه به صورت صوری !
رئیس مجلس تصریح کرد: در مقابل زیاده خواهی تا نایستیم نمی توانیم حق خود را بگیریم و در چارچوب برجام درحال انجام هستیم و گفتیم هر وقت به تعهدات خودشان عمل کنند ما به تعهدات خود بازخواهیم گشت.
همه ما و مردم 7سال است که منتظریم کاری انجام بشود.همه آرزوی ما این است که مردم از اخر این دولت خاطره خوشی داشته باشند.
ریل گذاری و تصویب قانون کار مجلس است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت : قانون گذاری و سیاست گذاری وظیفه مجلس است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در سیاست های کلان ما براساس قانون اساسی مکلف هستیم این سیاست ها را در قانون گذاری خود رعایت کنیم در غیر این صورت شورای نگهبان آن ها را مغایر با قانون اساسی می داند.
آقای قالیباف افزود: در حقیقت ریل گذاری و تصویب قانون کار مجلس است و تطبیق دادن آیین نامه اجرایی قانون با قانون قبل از اجرا نیز بر عهده مجلس شورای اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه در اجرا ما نباید دخالت کنیم، اضافه کرد: من هم خیلی تاکید دارم که این کار را انجام دهید.
رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که چگونه مجلس می خواهد تعادلی ایجاد کند که از یک طرف مردم حمایت معیشتی شوند و در کنار آن تورم کنترل گردد در عین حال به بودجه دولت هم فشار نیاید؟ گفت: اینکه خیلی از موضوعات نه تنها این موضوع در یک پارادوکسی هستند شکی نیست و نقش مدیریت اینجا اهمیت می یابد که بتواند اینها را باهم تنظیم و نقطه بهینه آنها را پیدا کند.
آقای قالیباف افزود: اکثر متخصصان مردم و همچنین نظرسنجی ها، سوء مدیریت و تحریم ها را مشکلات فعلی اقتصاد کشور می دانند.
وی گفت: در عین حال وضع سوء مدیریت را از تاثیر تحریم ها بیشتر می دانند.
رئیس مجلس افزود: ما در مجلس، دولت و تمام قوا و همه مدیران که تصمیم می گیرند و کار می کنند آمده ایم که مشکل را حل کنیم و این مشکلات قابل حل است.
آقای قالیباف، عدم سازگاری دخل و خرج دولت را کسری بودجه عنوان کرد و گفت: ما باید منابع و مصارف خود را تنظیم کنیم یعنی هر زمان اگر ما کسری تراز عملیاتی نداشته باشیم و بین منابع و مصارف خود تراز برقرار شود در آن صورت کسری بودجه نخواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه منابع تامینی برای بودجه باید منابعی پایدار باشند، افزود: تمام دنیا که دارای اقتصاد درستی هستند متکی به منابع پایدار هستند و منابع پایدار ما را مالیات و گمرکات تشکیل می دهد.
رئیس مجلس نفت و اوراق قرضه را جزو منابع پایدار کشور ندانست و گفت: کشوری سالم می تواند تراز عملیاتی اقتصاد خود را داشته باشد که تولید کشور به گونه ای حرکت کند و از قبال آن صادرات و واردات بتواند هزینه دولت را تامین کند و این اقتصاد، اقتصاد سالمی است که کسری بودجه ندارد.
آقای قالیباف همچنین با اشاره به اینکه مجلس و دولت باید درخصوص کسری بودجه واقع بین باشند، افزود: باید بپذیرند که این بخش از بودجه، کسری بودجه دارد.
وی گفت: زمانی که ما از منابع غیرپایدار می آوریم به عنوان مثال نفت یا اوراق قرضه در اینجا ما خیلی وقت ها نمی پذیریم و ما به طور شکلی این تراز را صفر نشان می دهیم.
رئیس مجلس با اشاره به کسری بودجه بیش از 150 هزار میلیارد تومانی بودجه در سال 98 که از منابع غیرپایدار برای تامین آن استفاده شده است، افزود: برای تامین این کسری دولت یا از بانک ها قرض کرده یا اوراق فروخته است که در سال 98 هم همین طور بوده و در سال 99 نیز همین طور این کار را انجام می دهیم.
آقای قالیباف گفت: مجلس یازدهم برای کسری بودجه، جلوگیری از تورم و برای جلوگیری از گرانی ها و برای اصلاح شبکه تهیه و توزیع کالا در 6 ماه گذشته برنامه منظمی را تنظیم کرده و اقداماتی را انجام داده است.
وی افزود: هر اقدامی که ما در مجلس انجام می دهیم باید براساس چهار رویکرد مردمی سازی، شفاف سازی، هوشمندسازی و کارآمدسازی صورت گیرد و اینها در هر تصمیمی که ما می گیریم بسیار مهم هستند.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه در موضوع کسری بودجه یک اقدام مهم این است که اول ما باید کسری بودجه را بپذیریم و زمانی که می پذیریم روش درستی را که این بودجه را به سمت بودجه پایدار ببرد، باید پیدا کنیم که یکی از این راه ها موضوع مالیات است.
آقای قالیباف همچنین درخصوص مالیات با اشاره به اینکه امروز وضعیت مالیاتی ما در کشور به شدت بهم ریخته است، گفت: حدود 600 شرکت حقوقی، 600 هزار مودی مالیاتی، حدود 3 میلیون نفر در حوزه کسب و کار و 32 هزار نفر هم ممیزی مالیاتی در کشور وجود دارد، اما تنها 60 درصد همه حوزه امکانات مالیاتی فقط 15 درصد مالیات را جمع می کنند.
وی افزود: یعنی مالیاتی که امسال در قانون 170 هزار میلیارد تومان در قانون پیش بینی شده فقط 27 تا 28 هزار میلیارد تومان را جمع می کنند.
ساختار بودجه اصلاح میشود
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید با روشهای مختلف ایجاد منابع کنیم و پول را به بدترین شکل خرج نکنیم.
محمدباقر قالیباف در موضوع هدفمندی یارانه ها افزود: زمانی که ما درخصوص هدفمندی یارانه ها صحبت می کنیم معنی آن است که ما نمی خواهیم به همه 80 میلیون ایرانی یارانه بدهیم بلکه می خواهیم یارانه را به افرادی که نیازمند یارانه هستند، پرداخت کنیم.
وی گفت: مالیات زمانی خوب شکل می گیرد و جواب می دهد که به نظام تامین اجتماعی وصل شود، یعنی آن کسانی که دخل و خرجشان باهم یکی است ما از آنها مالیات نگیریم و آنهایی که خرجشان بیشتر از دخلشان است یعنی کار ندارند و دولت باید با سیاست های جبرانی آنها را حمایت کند باید در نظام تامین مالیاتی به آنها کمک کند که این کار اساسی و اصولی است.
آقای قالیباف افزود: افرادی هم که دخلشان هزار برابر خرجشان است آنها همانگونه که درآمد تصاعدی دارند باید مالیات تصاعدی هم بدهند.
وی با اشاره به بحث هدفمندی یارانه ها در تبصره 14 بودجه گفت: 250 هزار میلیارد تومان خارج از بودجه پول را توزیع می کنیم و این غیر از آن بخش ارزی است که تعلق می گیرد.
رئیس مجلس با اشاره به بحث ارزی بودجه افزود: ما حتما برای سال آینده این بودجه را اصلاح خواهیم کرد.
آقای قالیباف با اشاره به اینکه ما سال آینده ارز 4 هزار و 200 تومانی خواهیم داشت، گفت: اما ما جلوی چوب حراج زدن به ارز را خواهیم گرفت.
وی افزود: یک میلیارد دلار ارز الان یعنی 25 هزار میلیارد تومان و باید به اینها دقت کنیم.
آقای قالیباف با اشاره به اینکه باید پرداخت یارانه به صورت صحیح و به افراد با دهک پایین و آسیب دیده از کرونا تعلق گیرد بر یکپارچه سازی پرداخت یارانه و کمک های حمایتی به اقشار آسیب پذیر تاکید کرد.
وی افزود: مجلس در این زمینه طرح و ایده هایی دارد که در زمان بررسی بودجه اشاره خواهد شد.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه یارانه ریالی و ارزی به هیچ وجه در بودجه سال آینده کل کشور قطع نخواهد شد، گفت: اما این یارانه ها واقعا هدفمند خواهد شد و به جایی تعلق می گیرد که باید هزینه شود.
آقای قالیباف همچنین به اصلاح یارانه بنزین در اصلاح ساختار بودجه نیز اشاره کرد و افزود: حدود 45 تا 50 درصد خانوارهای ما دارای خودرو نیستند و اکنون یارانه ای که ما در حوزه انرژی به خودروها می دهیم و فرد مستضعفی که ماشین ندارد و کسی که در روستا، شهرستان و مناطق محروم زندگی می کند و دارای مترو و اتوبوس نیست و خودرو هم ندارد؛ چرا باید به آنها یارانه حمل و نقل ندهیم، پول بنزین هم ندهیم اما کسی که در شهرهای بزرگ دارای خودرو برای خود و اعضای خانواده خود است از بنزین 3 هزار تومانی استفاده کند؛ آیا این واقعیت عدالت است؟
وی گفت: چگونه می شود یک روستایی پیرمرد زهک زابل که دارای 75 سال سن است این موضوع را متوجه می شود و من رئیس مجلس متوجه نمی شوم.
آقای قالیباف افزود: چرا ما شجاعت تصمیم گیری نداریم و اصلاح ساختار بودجه یعنی این.
فرقی نمی کند که طرح معیشت به نام دولت تمام شود
رئیس مجلس تصریح کرد: فرقی نمی کند طرح معیشت به نام دولت تمام شود فقط اجرا شود.
آقای قالیباف، با اشاره به اینکه ما حتما با دولت همکاری می کنیم و حتما کمکش می کنیم و دولت را وادار به کار می کنیم، گفت: اینکه دولت الان به فکر معیشت افتاده است ما خوشحالیم و هیچ فرقی نمی کند که طرح معیشت به نام دولت تمام شود، مهم این است که به افراد نیازمند کمک کنیم.
رئیس مجلس همچنین خواستار اصلاح قیمت برق و آب به افرادی شد که مصرف کننده بالا هستند و همچنین مشترکین کم مصرف ،افزود: حدود 6 میلیون نفر تنها پنج تا شش درصد برق کشور را مصرف می کنند که حل معیشت را دنبال می کنند موضوع مصرف برق برای مشترکین کم مصرف را رایگان اعلام کرده اند که مشکل قانونی داشت و ما بلافاصله در مجلس مشکل قانونی آن را ظرف مدت 48 ساعت رفع کردیم.
آقای قالیباف گفت: در زمینه گاز نیز باید پرداخت های افرادی که تنها از یک شعله گاز استفاده می کنند با افرادی که دارای چند خانه و مصرف زیاد هستند، تفاوت کند.
چرا مصرف گاز را براساس کدملی افراد نمی بینیم
وی افزود: ما چرا مصرف گاز را براساس کدملی افراد نمی بینیم که مشخص شود مصرف آنها چقدر است و باید پول آن را پرداخت کنند و آن را به انفال بدهیم.
آقای قالیباف گفت: به غیر از 250 هزار میلیارد تومانی که ما نقدینگی پرداخت می کنیم بیش از هزار و 400 هزار میلیارد تومان یارانه های پنهان می دهیم و اینها را یک قشر خاصی از جامعه دریافت می کنند و اصلاح ساختار بودجه یعنی اصلاح این موارد.
قیمت بنزین در بودجه تغییر نخواهد کرد
وی بار دیگر تاکید کرد: قیمت بنزین در بودجه تغییر نخواهد کرد.
رئیس مجلس تصریح کرد: باید در اصلاح ساختار بودجه نسبت به یارانه بنزین به خانواده هایی که خودرو ندارند و هیچ بهره ای از بنزین نمی برند اصلاح صورت گیرد.
طرح مجلس درخصوص اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها
آقای قالیباف درخصوص بحث طرح مجلس - اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها- هم در پاسخ به سوال مجری برنامه که این طرح فضای بین المللی بعد از ترامپ برای حل مشکل تحریم ها را با چالش مواجه کرده است؟ گفت: من این حرف را غیرکارشناسی می دانم و اصلا اینگونه نیست.
وی افزود: ما دو راه برای رفع تحریم ها داریم یک راه خنثی سازی اثر تحریم هاست و هر چیزی که تاکنون در حوزه اقتصاد صحبت کردیم در این خصوص بوده است.
آقای قالیباف تبدیل نفت خام به فرآورده و همچنین تبدیل گاز به محصولات پتروشیمی و ایجاد ارزش افزوده چندبرابری را راهی برای کم کردن اثر تحریم ها دانست و گفت: حالا نگوییم که اگر ما بخواهیم اگر این کار را بکنیم باید اول موضوع بانک و ای اف تی اف را حل کنیم من می گویم همه آنها را باید حل کنیم ولی باید کار را شروع کرد.
وی با اشاره به اینکه طرح مجلس یک کار کارشناسی شده است و 4 ماه بر روی این موضوع در مجلس کار شده است، افزود: اولا این موضوعات اصلا کار مجلس نیست بلکه از شئون شورای عالی امنیت ملی است چون یک عزم ملی را می خواهد و در این سطح باید تصمیم گیری شود.
رئیس مجلس گفت: ما یک بحثی در مجلس در کمیسیون امنیت ملی بر روی این موضوع داشتیم و در شورای امنیت ملی نیز بحث شده است.
آقای قالیباف افزود: یک مصوبه شورای امنیت ملی دارد که در بند 7 آن اشاره شده که مجلس با استفاده از نظرات وزارت خارجه، سازمان انرژی اتمی و با محوریت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و کمیسیون امنیت ملی مجلس این کار را انجام دهد.
وی تاکید کرد: این طرح اصلا طرح خروج از برجام نیست و هرگز خروج از برجام بحث ما نیست.
آقای قالیباف گفت: ما در این طرح از ماده 36 و 37 برجام استفاده کردیم که در آن اشاره شده دو طرفی که متعهد به برجامند در صورتی که هر کدام از آنها تعهد خود را انجام ندادند، طرف مقابل اجازه دارد به همان میزان تعهد خود را کاهش دهد.
وی افزود: من از آقایان سوالم این است که ما که تعهدات خود را عمل کردیم آیا طرف مقابل هم به تعهدات خود عمل کرد؟
رئیس مجلس گفت: اگر شش هفت سال تاکنون معطل شده ایم و از روزی که این قرارداد اصلاح شده اجرای برجام دچار بحران شده است.
آقای قالیباف افزود: ما به همه تعهدات خود عمل کردیم اما آنها به تعهدات خود عمل نکردند و این طرح کمک به دولت و کشور شده است.
وی گفت: ما در این طرح اعلام کردیم که شما قرار بوده است که تعهدات خود عمل کنید و انجام ندادید و ما 20 درصد غنی سازی را می خواهیم شروع کنیم و انجام دهیم.
آقای قالیباف افزود: ما در بند ششم این طرح که بحث پروتکل الحاقی است حادثه ترور شهید فخری زاده، حادثه خرابکاری در نطنز، شهادت شهیدسلیمانی که جنایات بزرگی بود و رئیس جمهور یک دولتی که حرف از دموکراسی می زند رسما ترور می کند و اعلام می کند که ما این کار را انجام دادیم.
وی با اشاره به جاسوسی هایی که نسبت به تاسیسات هسته ای کشور انجام می شود، خرابکاری بازرسان و جاسوسی آنها را از جمله این موارد ذکر کرد.
رئیس مجلس همچنین در موضوع برجام با اشاره به اظهارات آقای ظریف وزیرامورخارجه که اعلام می کرد برجام اجرا می شود و مشکل در روح برجام است، گفت: روح برجام یعنی اینکه آنها دومرتبه به صورت نانوشته به خاطر فشارهایی که می آورند، کسی ارتباط برقرار نمی کند.
آقای قالیباف تاکید کرد: این طرح هرگز به معنای خروج از برجام نیست و ما براساس ماده 36 و 37 کار انجام می دهیم و می گوییم به برکت خون شهید چهار ماه قبل این کار انجام شده است.
وی گفت: واقعا ما به برکت خون شهدای هسته ای و شهید فخری زاده بیاییم کاهش تعهدات دهیم نه تا کاهش تعهدات صوری بلکه کاهش تعهداتی که طرف مقابل بداند ما 20 درصد غنی سازی را انجام می دهیم.
آقای قالیباف افزود: مذاکره و حرف زدن در حوزه سیاست یعنی قدرت و ما باید تولید قدرت کنیم.
وی گفت: در مقابل زیاده روی تا نایستیم نمی توانیم حق خود را بگیریم و ما در چارچوب برجام این کار را انجام می دهیم.
تاکید بر همدلی و هم زبانی دولت و مجلس
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خواهش من از جناب آقای رئیس جمهور این است که در موضوع های ملی اعم از امنیت و منافع ملی هم صدایی، همدلی و همزبانی حاکم باشد.
محمدباقر قالیباف در ادامه اظهاراتش گفت: آقای رئیس جمهور اظهار داشت «عده ای هول شده اند؛ اجازه دهید ما کارمان را انجام دهیم» من می گویم کسی هول نشده است از قضا همه مردم و همه ما هفت سال است که منتظریم کاری انجام شود.
وی تاکید کرد: همه ما آرزویمان این است که در این هفت و هشت ماه آخر حتماً یک کاری انجام شود و دولت دوازدهم با خاطره خوشی خداحافظی کند؛ همه آرزوی ما این است که رفع تحریم به دست همین دولت اتفاق بیفتد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب قانون اقدام راهبردی رفع تحریم ها گفت: تصویب این قانون نیز برای کمک به رفع همین تحریم هاست، ما در حوزه اقتصادی برای خنثی سازی اثر تحریم ها تلاش می کنیم.
آقای قالیباف افزود: اقدام دوم ما این است که قوی شویم وگرنه دنیا از روی ما رد می شود و خدای ناکرده عزت ما را لگ مال می کنند، دیدید که چه کار می کنند.
وی با اشاره به ارتباط ویدئو کنفرانسی امروز وزیر امور خارجه با مقامات اروپایی گفت: اقای ظریف بسیار صریح و روشن اعلام کرد که «گرچه ممکن است به طرح مجلس نقدی داشته باشیم ولی قانون است و آن را اجرا می کنیم».
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قانون مجلس واقعاً لازم الاجراست و کسانی که می گویند این موضوع در حیطه اختیارات شورای امنیت ملی قرار دارد و آن را خلاف قانون می دانند، درست نمی گویند زیرا شورای نگهبان آن را تصویب کرد و مبتنی بر مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و این حرف ها نباید گفته شود.
آقای قالیباف گفت: مردم به ویژه از سران قوا توقع همدلی و همکاری برای رفع مشکلات را دارند.
وی تاکید کرد: من در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به صراحت به رئیس جمهور گفتم که برای حل مسائل مردم حتما پای کاریم و با دولت همکاری می کنیم و در عرصه بین المللی هم باید یک صدا هم زبان و قوی باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما باید اقتصادمان را قوی کنیم تا اثر تحریم ها کاهش یابد و قانون مصوب مجلس به تحقق این هدف کمک می کند و به همین علت است که نام این مصوبه طرح راهبردی در رفع تحریم و صیانت از حقوق ملت ایران انتخاب شده است.
آقای قالیباف تصریح کرد: ما قراردادی را امضا کرده ایم که طرف مقابل هیچ بخش آن را اجرا نمی کند اما ما می خواهیم همه اش را اجرا کنیم، این چه منطقی است؟
وی در پاسخ به پرسشی درباره کشمکش میان دولت و مجلس که چرا در اتاق فکر برای همکاری دولت و مجلس تدبیر نمی شود ؟گفت: سه شنبه هفته قبل که در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی خدمت رهبر معظم انقلاب بودیم و با جناب آقای رئیس جمهور کنار هم صحبت کردیم؛ پس از آن جلسه آقای روحانی خواست که با هم صحبت کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: حدود 30 تا 35 دقیقه دو نفری قدم زدیم و درباره همین موضوع طرح کمک هزینه معیشتی به مردم صحبت کردیم؛ آقای روحانی نگران این مسئله بود و نقدهایی داشت که توضیح دادم.
آقای قالیباف اضافه کرد: قانون طرح کمک هزینه معیشتی را آقای رئیس جمهور امضا نکرد و من امضا و ابلاغ کردم که البته قبلاً هم سابقه دارد و همیشه این اتفاق ها می افتد اما قانون پیش بینی کرده است.
وی ادامه داد: من به رئیس جهمور توضیح دادم که 30 میلیون یا 60 میلیون، همه مردم ایران هستند و طرح معیشتی مجلس هم که برای پرداخت سرانه 120 هزار تومان و 60 هزار تومان تومان همه برای پرداخت مردم ایران است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی این توضیح را دادم آقای رئیس جمهور قبول کرد و به آقای نوبخت گفت و اکنون این طرح اجرا می شود و این هماهنگی و همدلی ها هست.
آقای قالیباف افزود: اگر این نقدها را می کنیم اما این همدلی ها هم وجود دارد و به طور قطع بنا شد 120 هزار تومان و 60 هزار تومان پرداخت شود.
وی گفت: آقای شریعتمداری وزیر رفاه مسئول اجرای این طرح است و دیروز با حضور او و آقایان نوبخت و معاونش آقای پورمحمدی در کمیسیون های بودجه و اجتماعی مجلس درباره چگونگی اجرای این طرح جلسه بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: چون 6 ماه از پرداخت این کمک هزینه معیشتی مربوط به این طرف سال می شود به علت اینکه مشکلات بودجه وجود دارد بنا شد از آذر تا اسفند را در این طرف سال پرداخت کنند و پرداخت دو ماه را نیز در بودجه 1400 در نظر بگیرند تا در فروردین و اردیبهشت پرداخت شود.
آقای قالیباف اضافه کرد: بنابراین در این موضوع توافق شد و در پرداخت کمک هزینه معیشتی میان مجلس و دولت دو گانگی وجود ندارد.
وی تاکید کرد: به مردم از طرف خودم قول می دهم و از طرف دولت هم می گویم که طرح پرداخت کمک هزینه معیشتی انجام می شود و از انصاف و مروت به دور است که برای رفع مشکلات مردم بخواهیم لجاجت کنیم یا به انجام کار بیهوده اصرار داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ا فزود: ممکن است در موضوعات سیاسی حرف هایی باشد اما در خدمت کردن به مردم و پرداختن به مسائل اقتصادی و امنیت ملی یکپارچه و محکم در صحنه حضور داریم.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره کثرت قانون گذاری گفت: یکی از کارهایی که در مجلس درباره آن به جمع بندی رسیدیم این است که نظارت را بر قانون گذاری اولویت دهیم و به همین علت در عرصه بورس ابتدا وارد صحنه شدیم و نظارت کردیم تا بدانیم که اگر خواسته ای دارند که با قانون گذاری قابل رفع است ، قانون بگذرانیم.
آقای قالیباف افزود: ما میان صحن مجلس و کمیسیون ها اصالت را به کمیسیون ها داده ایم زیرا در آنجاست که می توانیم هم نظارت داشته باشیم و هم کار کارشناسی کنیم.
وی با قدردانی از روسای سابق مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع تنقیح قوانین از دوره آنان آغاز شد و ما نیز به طور جدی و با سرعت بیشتر آن را پیش می بریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: 40 مورد قانون را یکپارچه سازی و تنقیح کردیم و اضافه ها حذف شد.
آقای قالیباف اضافه کرد: چند روز قبل نیز بیش از 100 مورد از موضوعات قوانین ابلاغ و جایگزین شد تا طبقه بندی شود.
وی ادامه داد: بخشی از موانع تولید مربوط به همین موضوع است که برای رفع آن به سرعت در حال تنقیح قوانین هستیم.
بیش از 12 هزار قانون وجود دارد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از 12 هزار قانون وجود دارد و این از اولویت های ماست که قوانین را تنقیح کنیم.
آقای قالیباف با تاکید بر مشی مدیریتی خود برای نتیجه محوری تاکید کرد: یکی از اقدامات ما شفاف سازی است که در این چارچوب از بیش از 300 شرکت حسابرسی کردیم و بر اساس اسناد، حتماً گزارش عملکردشان را روی سایت مجلس می گذاریم تا مشخص شود که این شرکت ها چه کار می کنند، هیئت مدیره شان کیست و کدامشان ضرر کرده اند؟
وی بار دیگر با تاکید بر اعمال نظارت مجلس افزود: ما به سمت قانون گذاری نمی رویم مگر بنا به ضرورت اما نظارت، اقدام دائمی ماست که هم مبتنی بر نظارت میدانی و هم نظارت تخصصی است و از مردم می خواهیم که آنان نیز نظارت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من در حوزه های دیگر مانند نیروی انتظامی، سامانه 110 و 197 را ایجاد کردم تا مردم بر پلیس نظارت کنند و امروز نیز می خواهم که بر مجلس نظارت داشته باشند.
آقای قالیباف همچنین درباره ساز و کار نظارتی مجلس بر مجلس افزود: شورای نظارت بر رفتار نمایندگان با حضور هفت نفر از نمایندگان با تجربه که سوابق حقوقی و فعالیت های اجرایی دارند، تشکیل شده است تا هر گزارش و شکایتی که از بیرون مجلس می آید، بررسی کنند.
وی اضافه کرد: حداقل در 6 ماه گذشته به 5 تا 6 شکایت در این شورا رسیدگی و حکم صادر شد و این شورا تشخیص داد که نمایندگانی که از آنان شکایت شده تخلف کرده اند و دادگاه می تواند آنان را احضار کند.
جامعه پزشکی و پرستاری واقعا ایثار کردند
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره مشکلات ناشی از کرونا و ایثار جامعه پزشکی و پرستاری گفت: اعضای این جامعه واقعاً ایثارگرانه و فداکارانه عمل کردند و سنگ تمام گذاشتند همانند رزمندگان و ایثارگران که در دوران دفاع مقدس با خطر مواجه می شدند که باید از آنان قدردانی کنم.
آقای قالیباف افزود: یکی از موضوع های مطرح در مجلس این بود که همه نمایندگان در مراکز درمانی حوزه های انتخابیه حضور یابند که خود بنده در تهران و دیگر نمایندگان در حوزه هایشان با حضور در بیمارستان ها از اعضای جامعه پزشکی و پرستاری قدردانی کردیم.
وی گفت: در موضوع اختصاص یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای کمک به بخش درمان و تامین تجهیزات نیز همانطور که مطلعید تا حدی با تاخیر پرداخت شد که این موضوع را مجلس به طور جدی پیگیری کرد و دولت نیز همراهی نشان داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه معوقات بخش درمان به طور قطعی پرداخت می شود، افزود: در حوزه پرستاری حتماً نیاز به نیروی بیشتری وجود دارد زیرا فشارها در این بخش زیاد است و اصلا از قبل هم در این حوزه با کمبود مواجه بودیم و این موضوع حتماً در بودجه 1400 مد نظر ماست.
آقای قالیباف تصریح کرد: در بخش هایی در سطح ملی باید اقدامات جدی شود و اگر نمی شود ناشی از سوء مدیریت است به عنوان نمونه باید تلاش کنیم که تست کرونای بیشتری انجام شود.
وی گفت: طبق آمار در کشورهای اروپایی به ازای هر یک میلیون نفر روزانه 350 تا 400 هزار تست گرفته اند در حالی که در کشورمان به ازای هر یک میلیون نفر 30 تا 35 هزار تست گرفته می شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این درست نیست؛ وقتی جان مردم مطرح باشد این موضوع باید در اولویت نخست قرار گیرد.
آقای قالیباف تصریح کرد: این ناشی از ضعف مدیریت است که اولویت ها را بد تشخیص می دهیم؛ اکنون که کیت های تشخیص کرونا هم با قیمت ارزان وجود دارد پس حداقل تست ها را باید به 100 هزار مورد در روز برسانیم زیرا سلامت بیش از 80 میلیون نفر به هم پیوسته است.
وی گفت: هر چقدر جامعه بهداشت و درمان زحمت می کشد و جانشان را پای کار می گذارند اگر تصمیمات ما با تاخیر گرفته شود این زحمات به هدر می رود.
رئیس مجلس شورای اسلامی هشدار داد: با اعمال دو هفته محدودیت زنجیره ویروس کرونا تا حدی قطع شد و نباید زود کار را رها کنیم یا کند شود و ممکن است همه گیری برگردد یا با کندی باز گردد؛ ضعف مدیریتی اینجاست.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا وسیما، آقای قالیباف افزود: اگر تست کرونای برخی افراد مثبت درآمد باید به آنان توجه و پیگیری کنیم زیرا شمار افراد مبتلا کمتر از یک درصد جامعه است و منطقی نیست که یک درصد را کنترل نکنیم و بعد پی آن باشیم که وضع 99 درصد را سامان دهیم، باید این تعادل برقرار شود.