خبرگزاري آريا-مجموع اتفاقهايي که در اين چند روز افتاد، موجب شده تا بتوان با قاطعيت گفت که سعيد جليلي شانس زيادي براي برنده شدن دارد.
سعيد جليلي،دبير شوراي عالي امنيت ملي در روز آخر ثبت نام کانديداهاي رياست جمهوري به وزارت کشور رفت و ثبت نام کرد و حالا به عنوان يکي از کانديداهاي مطرح منتظر اعلام راي شوراي نگهبان و البته 24 خرداد ماه است.
به گزارش خبرگزاري آريا، دکتر امير محبيان تحليلگر مسايل سياسي و مديرعامل خبرگزاري آريا در گفت و گو با عصرايران معتقد است که اوضاع به نفع سعيد جليلي پيش مي رود ، آن گونه که حتي خود او هم فکرش را نمي کرد.
*تحليل تان از حضور سعيد جليلي در انتخابات چيست؟
در شرايطي که چهره هاي مختلف براي حضور در انتخابات ثبت نام کردند، ورود دبير شوراي عالي امنيت ملي، نميتواند اتفاق عجيبي باشد.
*اما تا پيش از ثبت نام کمتر حرف و حديثي درباره کانديداتورياش شنيده ميشد و حتي گفته مي شد که وي قصد کانديداتوري ندارد.
بايد گفت سعيد جليلي مثال آن کسي است که با اينکه دير رسيد از بقيه چهرههايي که زودتر و البته پرشورتر وارد فضاي انتخاباتي شده بودند، مطرح تر شد.
*مطرحتر؟
بله، در شرايطي که همه منتظر اعلام راي شوراي نگهبان در خصوص صلاحيتها هستند، سعيد جليلي يکي از کانديداهاي شاخص انتخابات يازدهم رياست جمهوري به شمار ميرود و از مابقي تلاشگران جلو زده است.
*البته جليلي رغبتي براي کانديداتوري نشان نميداد.
اينکه او تمايلي براي ورود به انتخابات نداشت، واقعيتي است که همه به آن اشراف دارند. بنده بر اين باورم که در فضاي نا اميدي اصولگرايان و در لحظه آخر به عنوان آخرين احتمال در حالي که خودش تمايلي چندان نشان نميداد، از سوي حاميان و همفکرانش به صحنه فرستاده شد تا فرصتي باشد علاوه بر فرصتهاي موجود.
واقعيت موجود اين است که جليلي پيش از ثبت نام گمان نميکرد که کانديداتورياش تا به اين حد مورد توجه فضاي انتخاباتي قرار بگيرد و همچنين بايد گفت که اهالي سياست هم چنين جوي را پيش بيني نميکردند. در واقع ميتوان اينطور گفت شرايطي که براي احمدي نژاد در سال 84 اتفاق افتاد اين بار درباره جليلي در حال تکرار است.
*سعيد جليلي کانديداي کدام گروه است؟
نميتوان چهره اي که به عنوان دبير در شوراي علي امنيت ملي عضويت دارد را منتسب به جناح يا گروهي بدانيم. البته ميتوان گفت که دانشگاه امام صادق(ع) حزب نامريي است که جليلي در آن عضويت دارد.
*او براي انتخابات مدنظر جبهه پايداري بود، چرا همکاري با آنها را نپذيرفت؟
سعيد جليلي تشخيص داد تا به عنوان کانديداي مستقل وارد شود و هيچ کس نميتواند اين مسئله را تصميمي غيرمنطقي تلقي کند. همچنين بايد گفت که مدل فکري جليلي همخواني چنداني با آنچه جبهه پايداري به آن معتقد و پايبند است، ندارد.
*اما برخي اعضاي جبهه پايداري بعد از انصراف لنکراني حمايت خود را از او اعلام کرده است.
ببينيد! لنکراني و همچنين جبهه پايداري، سعيد جليلي را مورد تاييد خود ميبينند و به همين دليل تصميم گرفتهاند تا حمايتش کنند. اما اين دليل نميشود که جليلي هم آنها را به همان اندازه قبول داشته باشد.
*يعني مقبوليت يک طرفه؟
عرض بنده اين است که آنقدر که آنها جليلي را قبول دارند، جليلي تفکر خود را با آنها همسان نميبيند.
*با اين شرايط چه واکنشي به اعلام حمايت پايداريها نشان خواهد داد؟
جليلي حمايت هيچ شخص و گروهي را رد نخواهد کرد.
*ميتوان گفت جليلي يکي از کانديداهاي پر شانس انتخابات است؟
مجموع اتفاقهايي که در اين چند روز افتاد، موجب شده تا بتوان با قاطعيت گفت که سعيد جليلي شانس زيادي براي برنده شدن دارد.
* کناره گيري کانديداهاي مطرح اصولگرايي به نفع او بعيد است يا محتمل؟
هيچ چيز مشخص نيست. بايد منتظر ماند و ديد اصولگرايان به چه نتيجه اي خواهند رسيد.
*امکان دارد با گروهي ائتلاف کند؟
بعضي از گروهها با او ائتلاف خواهند کرد، فعلاً او تلاش براي لابي کردن را بر اساس ارزشهايش زشت و در مسير قدرت پرستي ميداند ولي به مرور و در آينده احتمالاً او هم به اين روشها روي خواهد آورد.
* جليلي روي چه قشري از مردم براي راي حساب ميکند؟
نيروهاي انقلابي، جبهه رفتهها و نيروهاي ولايي به عنوان هسته مرکزي و فعال و نيروهاي اصولگراي سياسي کساني هستند که به احتمال زياد راي هاي خود را به نام سعيد جليلي خواهند نوشت.
*سابقه مديريتي جليلي کم است، اين نميتواند براي او فاکتور منفي باشد؟
عدم تجربه مديريتي حتماً براي او نکته منفي است. اما اين نقطه ضعف در کنار بعضي نقاط مثبت ديگر بايد ملاحظه شود و در نهايت بايد ديد که چه انتظاري از او در اين نقش جديد ميرود. آن نقطه منفي هم به احتمال زياد با کمک تيمي مناسب حل خواهد شد.
*درباره سعيد جليلي حرفي مانده است؟
بله. او تا هفته پيش حتي فکرش را هم نميکرد که در چنين موقعيتي قرار بگيرد.