خبرگزاري آريا-کمتر از دو ساعت ديگر مراسم تنفيذ رييس جمهورجديد ايران برگزار مي شود و حسن روحاني قرار است از نيمه دوم مرداد به جاي محمود احمدي نژاد ساکن ساختمان تاريخي پاستور شود. آريا به همين بهانه نگاهي دارد به مراسم تحليف 3 رييس جمهور ايران.
تحليف در جماران
12 مرداد 68 ؛ روزي که مراسم تنفيذ هاشمي رفسنجاني در حسينيه جماران برگزار شد. او پس از رياست مجلس حالا قرار بود يک پست مهم ديگر را در نظام جمهوري اسلامي تجربه کند. پستي که اولين مقام اجرايي جمهوري اسلامي و دومين مقام رسمي در کشور به شمار مي آمد.
متن سخنان مقام معظم رهبري در مراسم تنفيذ هاشمي رفسنجاني به اين شرح است:
بسماللَّهالرّحمنالرّحيم
حسينيهى جماران، نقطهيى است كه همواره سازندهى تاريخ انقلاب ما در طول ده سال اخير بوده است. در اين نقطه و در زير همين جايگاه مقدس و متبرك بوده كه ما توانستهايم در طول اين ده سال، تجربههاى دشوار را از سر بگذرانيم و مقاطع حساس را در زندگى انقلابى خود شروع كنيم و درسهاى سازنده را از امام و معلم و مرادمان بگيريم. خلاصه اين كه ملت ايران، در اين نقطه حركتها را آغاز كرده، در مشكلات به اين نقطه پناه آورده و از اين نقطه، مقاطع حساس را آغاز كرده است.
ما امروز با فقدان رهبر و امام عزيز و معظّم و بىنظيرمان، بىشك دچار كمبود و خلأ مهمى هستيم؛ ليكن با ياد صلابت و قاطعيت و معنويت و روحانيت آن بزرگوار و با الهام از درسهاى فراموشنشدنى ايشان، امروز مقطع و دوران ديگرى را آغاز مىكنيم.
به نظر من، امروز روز مهم و شروع مقطع حساس و حايز اهميتى است. البته، بلندگوهاى تبليغاتى استكبار جهانى و صهيونيسم، مىخواهند هم به ملت ايران و هم به افكار عمومى عالم و شايد هم به بعضى از مسؤولان القا كنند كه نظام جمهورى اسلامى، دوران جديدى با جهتگيرى جديدى را آغاز كرده است! اين حرف، مثل همهى حرفهاى القا شده از سوى بوقهاى استكبارى، هم غلط و هم بسيار ناشيانه و ابلهانه است.
دوران جديد، اگر به معناى انصراف از خطوط ترسيم شدهى قطعى به وسيلهى امام عزيزمان باشد - كه همان خطوط انقلاب و اسلام است و چيزى از آن فراتر نيست - هرگز در انقلاب ما پيش نخواهد آمد. تا وقتى كه دلهاى بيدار و مردم مسؤول و مسؤولان مؤمن و اسلامشناس و امامشناس، در اين كشور هستند، امريكا و ديگر دشمنان و مستكبران عالم و بدخواهان و منافقان، بايد آرزوى چنين روزى را به گور ببرند.
خطى كه امام براى انقلاب ترسيم كردند و ده سال است كه ملت ايران بر اساس آن حركت مىكند، خط عظمت اسلام و مسلمين و دفاع از محرومان و مستضعفان در سراسر عالم است. خط و راهى است كه ملت ايران را در دنيا، به صورت يك ملت زنده و سرافراز و مستقلترين و زندهترين و فعالترين ملتهاى دنيا درآورده و ما را از حالت ملت عقبافتادهى وابستهى مرده، خارج ساخته است. خطى است كه ايمان و محبت و عشق مردم به اسلام را برانگيخته و آنها را در اين راه، به فداكاريهاى اعجابانگيز و بىنظير واداشته است. اين خط، زندگى و همهى هستى و هويت ملى و انقلابى ماست و به فضل پروردگار اين خط، با قاطعيت و قدرت و اميد و با همان روحيهيى كه امام در طول دوران نهضت و انقلاب، عملاً به ما تعليم دادند، به پيش خواهد رفت. ما براى تحكيم راه امام و انقلاب و فداكارى و تلاش و كوشش شبانهروزى، آمادهايم. جانها و خونهاى ما، فداى اين راه و خط است. سعادت ما در اين است كه زندگى خود را در اين راه بگذرانيم. در اين، هيچ ترديدى نيست.
ما امروز، فصل جديدى را - كه براى ملت ايران و مسؤولان قابل توجه است - آغاز مىكنيم. ما آن خانوادهى بزرگ و فعّالى هستيم كه اميد و اتكاء و قوّت قلبش، به پدر اين خانواده بود. با بودنش، همهى تكيهها - بعد از خدا - به او بود. هر مشكلى براى كشور و مسؤولان پيش مىآمد، سرانگشت هنرمند و كارآمد او بود كه گره را باز مىكرد. در جنگ و سياست خارجى و مسايل داخلى و مسايل اقتصادى و اجتماعى، ملت و دولت و مسؤولان، حقيقتاً پشتشان به امام بزرگوارمان گرم بود. اين، واقعيتى است كه ما ده سال اينطور حركت و سير كرديم و اين كشور را اداره نموديم.
در دوران مسؤوليت ممتدى كه از روزهاى اول انقلاب داشتم، بارها به ياد اين جملهى اميرالمؤمنين(عليهالصّلاةوالسّلام) مىافتادم كه مىفرمايد: «اذا اشتدّ بنا الحراق التجينا برسولاللَّه»(1). اميرالمؤمنين مىفرمايند: وقتى در جنگها كار بر ما سخت مىشد و احساس مىكرديم كه در مقابل حادثه ضعيفيم، به رسول خدا پناه مىبرديم. وقتى اين جملهى اميرالمؤمنين(صلواتاللَّهعليه) به يادم مىآمد، مىديدم بر وضع ما نيز صادق است.
مكرّر اتفاق افتاد كه سر قضاياى مختلف، با برادران مسؤول مىنشستيم و فكرهايمان را تبادل مىكرديم و مشكل را در مجموعهيى مىگذاشتيم و خدمت امام(ره) مىبرديم و او بود كه با نظر صايب و ارادهى قوى و ايمان و توكل بىنظير خود، مشكل را حل مىكرد. خدا شاهد است كه در مدت عمر خود، كسى را در اين حد از توكل و حسنظن به خدا نديده و نشنيدهام. او، مشكل را حل و گره را باز مىكرد. امروز، اين پدر خانواده و آن متّكاى محكم و كسى كه خاطرمان آسوده بود كه در مشكلات، به او مراجعه خواهيم كرد، در ميان ما نيست.
در چنين شرايطى، بايد مثل همهى خانوادههايى كه پدر و بزرگ خود را از دست مىدهند، عمل كنيم. در چنان وضعيتى، هر كدام از افراد خانواده، به نوبهى خود احساس مسؤوليت تازهيى مىكنند و گاهى يك جوان پانزده ساله كه تا ديروز مشغول بازى يا درس خواندن بود و احساس مسؤوليتى نمىكرد، امروز در خانه، چهرهى يك مرد را به خود مىگيرد و احساس مىكند كه بايستى او هم به سهم خود، نقشى داشته باشد و مقدارى از اين خلأ را پر كند.
برادران عزيز! اين، خصوصيت دوران جديد ما مسؤولان و ملت است. بايد با تلاش و همكارى مسؤولانه و محبت و پيوند مستحكم و حضور دايمى مردم در صحنه و دلسوزى كامل علماى اعلام و بزرگان اسلام و قشرهاى مختلف كشور و با وحدت كلمه و حفظ حاكميت نظام جمهورى اسلام و مركزيت اين نظام و تجمع حول اين محور و تسليم در مقابل جهتگيريهايى كه برخاسته از همان رهنمودها و اصولى كه بر طبق مصالح كشور است، اين خلأ را پر كنيم.
شكى نيست كه فقدان امام بزرگوارمان را به هيچوجه به معناى پايان يافتن راه يا تكليف يا اميد، به حساب نمىآوريم. پيامبر خدا(ص) از دنيا رفت و تازه فتوحات عظيمهى مسلمين شروع شد. او، با ايجاد بنا و قاعدهى يك نظام عظيم جهانى، توانست جامعهيى اسلامى بسازد كه قرنها پس از رحلتش، به صورت مقام و قدرتِ اولِ سياسى و اقتصادى و نظامى و اجتماعى، در دنيا خود را نشان داد.
اگر فساد سردمداران در دورههاى بعد نبود كه به نام اسلام، سالها بعد از رحلت پيامبر(ص)، در ميان مردم حكومت كردند، يقيناً اثر حركت رسول خدا، تا قرنهاى متمادى ديگر و شايد تا اين روزها ادامه مىداشت؛ منتها فساد سردمداران، راه را قطع كرد. ما مىتوانيم بعد از رحلت امام(ره)، راه او را ادامه دهيم. همچنان كه رسول خدا، ده سال و چند ماه در ميان امت خود بود، امام عزيز ما هم كه شاگرد و پيرو راه انبيا و اوليا بود، حدود ده سال و چند ماه در ميان ما بود.
اگر ما همان اصول و خطوط و همان قاعده و مبنا را به معناى حقيقى كلمه و بهصورت جدى و با همان اراده و اميد در دست بگيريم، اين راه را ادامه خواهيم داد. اميدها و تلاشها پايان نيافته است. با همت و تلاش همه جانبهى شما ملت و با محبت و صميميتى كه روح مطهر و مبارك آن عزيز فقيد، بر سرتاسر اين ملت پاشيد و آنها را با عطر محبت و ابزارهاى كارآمد مطهر و معطر كرد، ما مىتوانيم راه را خيلى خوب و سريع ادامه بدهيم.
من، حقيقتاً به مديريت جديد كشور، از اعماق دل اعتقاد و اطمينان و اميد دارم. من، آن روزى را مىبينم كه اين مديريت صالح و سالم و كارآمد و انقلابى، بتواند انشاءاللَّه به كمك مردم - كه شرط اصلى است - همهى اين گرههايى را كه وجود دارد، باز كند و راهها را هموار نمايد. البته، همانطور كه بارها گفته شدهاست و باز هم تكرار و تأكيد مىكنيم، مبادا مردم انتظار معجزه داشته باشند. اين كشور، هشت سال در جنگ بود و اگر درست نگاه كنيم، ده سال جنگ مىكرد. مسؤولان دلسوز و عزيز و خدمتگزارى كه در اين هشت سال، براى مردم كار كردند، با انواع مشكلات دست و پنجه نرم نمودند تا توانستند كشور را در يك شرايط قابل قبول و بالنّسبه خوب - كه مبالغه هم نمىكنيم - نگه دارند و حفظ كنند. در عين حال، مشكلات جنگ از بين نرفته و تمام نشده است.
بعضى خيال مىكنند تا جنگ تمام شد، همهى مشكلاتِ جنگ از بين خواهد رفت. نه، مشكلات جنگ، بايد بعد از جنگ برطرف بشود. برطرف كردن يك مشكل، بسيار طولانيتر از ايجاد مشكل خواهد بود. يك بمب مىخورد و در يك لحظه، ساختمانى را ويران مىكند. ما اگر بخواهيم همين ساختمان را دوباره سرپا كنيم، زمان زيادى لازم است. اين همه ويرانيهايى كه در جنگ به وجود آمد، اين همه منابعى كه تعطيل ماند، اين همه منابعى كه ضايع و خراب شد، اين همه مشكلاتى كه بر مردم وارد آمد، ترميمش زمان زيادى لازم دارد. نبايد عجله بخرج داد و زياد طلبكارى كرد. اين فكر را نبايد القا كرد كه به مجرد آنكه دولت تشكيل بشود، با فاصلهى كوتاهى همهى مشكلات برطرف خواهد شد. البته مشكلات، در زمان معقول و مناسب برطرف خواهد شد. برنامهريزى و تلاش و گرفتن همكارى از مردم و ابتكارات گوناگون لازم است تا انشاءاللَّه مشكلات برطرف بشود.
اين جمله را هم مطرح كنم كه علاج مشكلات ما در اين است كه سازندگى كشور را در كنار تأمين روحيهى انقلابى در مردم و حفظ همان صلابت و چهرهى باعظمت و هيبت انقلاب ببينيم. اگر به رفاه عمومى نينديشيم و به سازندگى كشور فكر نكنيم، مطمئناً نظام جمهورى اسلامى نخواهد توانست الگو و تجربهى مطلوب را به دنيا ارايه بدهد.
اگر در مسايل رفاه زندگى عمومى و ايجاد تسهيلات و رفع مشكلات غرق شويم، به طورى كه جهتگيريهاى انقلابى را به دست غفلت بسپريم، به ابهت و هيبت انقلاب ضربه زدهايم و جاذبهى آن را در دنيا مخدوش كردهايم و اين، مطمئناً به كارايى ما ضربه خواهد زد. بنابراين، اين دو در كنار هم مطرحند.
البته، در مسايل داخلى و سازندگى، رفاه و رفع مشكلات و ايجاد سازندگى، تنها هدف نيست. در مسايل داخلى هم، تأمين عدالت اجتماعى و امنيت عمومى و رعايت طبقات ضعيف و محروم، يك ركن اصلى است؛ همچنانكه در سطح حركت عمومى كشور، اخلاق و روحيات اسلامى و برادرى و گذشت و ايثار و بقيهى خلقيات حسنهى اسلامى هم، بايد مورد توجه قرار بگيرد.
توكل ما به خداست. انشاءاللَّه عزم و همت مردم و مسؤولان، كارها را روبهراه و راهها را هموار خواهد كرد و دعاى حضرت بقيةاللَّهالاعظم(ارواحنافداهوعجّلاللَّه تعالىفرجه) انشاءاللَّه ما را كمك خواهد كرد و به پيش خواهد برد و اميدواريم آن روز دور نباشد كه ببينيم بسيارى از آرمانهاى امام بزرگوارمان، در جامعهى اسلامى و انقلابى ما تحقق پيدا كرده است.
والسّلام عليكم و رحمةاللَّه و بركاته
هاشمي ؛ بار ديگر پاستور
مراسم تنفيذ حكم رياست جمهوري حجتالاسلاموالمسلمين آقاي هاشمي رفسنجاني
4 سال بعد هاشمي رفسنجاني بازهم توانسته بود پيروز انتخابات باشد.
در مراسم تنفيذ حكم رياست جمهوري اسلامي ايران به هاشمي رفسنجاني ، عبدالله نوري وزير كشور ضمن ارائه گزارش انتخابات ششمين دوره رياست جمهوري متن اعتبارنامه رياست جمهوري را كه به تأييد دوازده عضو شوراي نگهبان رسيده است قرائت كرد.
بنا بر همين گزارش در اين مراسم روساي مجلس شوراي اسلامي و قوه قضائيه، نمايندگان آيات عظام گلپايگاني و اراكي، اعضاي شوراي نگهبان، آيتالله مهدوي كني، نمايندگان مجلس خبرگان، اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام، معاون اول رئيس جمهور، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، اعضاي هيأت دولت، معاونين و مشاورين رؤساي سه قوه، مشاورين فرمانده كل قوا، رئيس و معاونين ستاد فرماندهي كل قوا، فرماندهان عاليرتبه نيروهاي مسلح، نمايندگان ولي فقيه در مراكز استانها، معاونين وزارتخانهها، استانداران، اعضاي شورايعالي انقلاب فرهنگي، جامعه مدرسين حوزه علميه قم، مسئولان و نمايندگان ولي فقيه در ارگانها و نهادهاي انقلابي، خانواده محترم حضرت امام، خانوادههاي شهداي بزرگوار انقلاب اسلامي، جامعه روحانيت و مجمع روحانيون مبارز، مسئولان صداوسيما و ديگر رسانههاي گروهي، نمايندگان سياسي كشورهاي خارجي مقيم تهران، رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق و مسئولان برگزاري انتخابات در وزارت كشور و شوراي نگهبان حضور داشتند.
حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي در اين مراسم حكم رياست جمهوري حجتالاسلام و المسلمين آقاي هاشمي رفسنجاني رئيس جمهور منتخب ملت ايران را تنفيذ كردند.
در اين مراسم حضرت آيتالله خامنهاي رهبر امت اسلام طي سخناني هوشياري و احساس مسئوليت ملت ايران را در انتخاب و گزينشي درست و صائب تقدير كردند و اهميت نقش مسئولين اجرايي را در سرنوشت كشور مورد تأكيد قرار دادند.
رهبر انقلاب اسلامي از آمادگي، استعداد و تعهد براي انجام كار براساس سياستهاي كلي كشور بعنوان يكي از ويژگيهاي لازم براي مديريت صالح نام بردند و فرمودند: كساني كه مسئوليتي را در هر بخشي از كشور پذيرفتهاند بايد دقيقا مجري سياستهاي مشخص نظام باشند و مسئوليت خود را در جهت همان سياستها به پيش برند.
مقام معظم رهبري در سخنانشان با اشاره به ويژگيها و شرايط لازم براي مسئولان و مديران اجرايي كشور فرمودند: سستي، سهلانگاري و كار را بدست حوادث و قضا و قدر سپردن، اولين بلايي است كه يك مدير را از صلاحيت كافي و لازم ساقط ميكند لذا جدي بودن در كار و آرام نداشتن براي انجام آن و نيز احساس مسئوليت براي اصل مسئوليت و وظيفه، لازمه كفايت و لياقت براي مسئوليتپذيري است. حضرت آيتالله خامنهاي لزوم حفظ طهارت و تقوي و نيز اجتناب از هرگونه اختلاط با اهداف غير مشروع و غيراخلاقي را بعنوان شرط ديگري از مديريت سالم در نظام اسلامي مورد تأكيد قرار دادند و فرمودند: مدير خوب كسي است كه هر كاري را پس از عهدهدار شدن آن با رعايت اصول اخلاقي صحيح انجام ميدهد و با رسوخ فساد و عمل غيراخلاقي و ناصحيح مبارزه ميكند و مسئولين كشور در تمامي ردهها بايد با دقت به اين مهم توجه كنند و بدانند كه رسوخ و نفوذ فساد در دوران بازسازي خطري جدي و فلج كننده است و بايد مراقب باشند كه به وادي فساد مالي و كاري كشانده نشوند.
مقام معظم رهبري در بخش ديگري از سخنانشان در تمجيد از آقاي هاشميرفسنجاني رئيس جمهور منتخب ايران فرمودند: اينجانب از سال 1336 تاكنون ايشان را از نزديك ميشناسم و در صحنههاي مختلف يا يكديگر همكار و همفكر بودهايم يك آزمايش چهل ساله براي ايجاد اعتماد در انساني كافي است. و من در همه اين مدت ايشان را در راه خدا و حقيقت و اعلاي كلمه دين و پيشبرد اهداف اسلامي مشاهده كردهام.
رهبر انقلاب اسلامي توجه مسئولان عاليرتبه كشور را به رعايت تقوي و طهارت، امانتداري، شناخت و علاقه به كار در انتخاب مديران زير دست خود در بخشهاي مختلف جلب كردند و فرمودند: اميدوارم دولت جديد جمهوري اسلامي ايران براي ملت ايران و كشور عزيز ما داراي بركات زيادي باشد و بطور مؤكد به هيئت وزيران توصيه ميكنم كه گزينش همكاران بسيار مهم است و بايد معاونين، مديران و مسئولان سراسر كشور را با معيارهاي الهي و از ميان افراد كاردان، لايق، پاك و آراسته بخصوصيات لازم براي مديريت سالم و اسلامي برگزينند.
حضرت آيتالله خامنهاي در ادامه سخنانشان تأمين رفاه عمومي و عدالت اجتماعي را اساس نظامي اسلامي توصيف كردند و فرمودند: در نظامهاي سرمايهداري اصل بر رشد و شكوفايي اقتصادي و نيز ازدياد و توليد ثروت است و هر كه بيشتر توليد ثروت كند مقدمتر بر ديگران است در چنين نظامي تبعيض و فاصله در آمدها و برخوردار نبودن اكثريت مردم از رفاه مطرح است و نظام سرمايهداري تدابيري كه ثروت را تقسيم كند منفي و مردود ميداند اما نظام اسلامي معتقد به جامعهاي ثروتمند و عاري از فقر و محروميت است و رشد اقتصادي را در خدمت عدالت اجتماعي و رفاه عمومي ميداند. و با تبعيض در استفاده از امكانات عمومي كه متعلق به همه آحاد كشور است مخالفت ميكند. نظام اسلامي همچنين از نظام سوسياليستي نيز به اندازه نظام سرمايهداري فاصله دارد زيرا نظام سوسياليستي فرصت، ابتكار و ميدان را از مردم ميگيرد و كار، توليد، ثروت، ابزار و توليد و منابع عمده سرمايه را در دولت متمركز ميكند.
پيشواي امت اسلام نظام اقتصادي اسلامي را مغاير با مصلحتانديشي در هر دوره زماني دانستند و فرمودند: اسلام روش و مسلك روشن در باب مسائل اقتصادي دارد كه اساس آن مبتني بر رفاه عمومي و عدالت اجتماعي است و برنامهريزان كشور نيز بايد براساس همين هدف برنامهريزي كنند. رهبر انقلاب اسلامي غلبه سياسي، اقتصادي، امنيتي و نظامي بر يك ملت را در سايه غلبه فرهنگي ممكن دانستند و فرمودند: بزرگترين عنصر فرهنگي و كانال عمده انتقال فرهنگ يك ملت زبان اوست و امروز كشورهاي مقتدر دنيا تلاش ميكنند تا با رايج كردن زبان خود در دنيا، لباس، آداب، سنن، عقايد، فرهنگ و باورهاي اجتماعي خود را به ملتها منتقل كنند و امروز قدرتهاي جهاني براي اين منظور حتي از قدرت نظامي استفاده كرده و با لشكركشي به اقصي نقاط دنيا قصد دارند دولت، حكومت، نظام اقتصادي و اجتماعي را كه خود قبول دارند بر ملتها تحميل كنند.
حضرت آيتالله خامنهاي از حفظ، پرداخت و وابستگي شديد و كامل به فرهنگ ملي بعنوان سياست كلي كشور ياد كردند و فرمودند: آيين اسلام از مهمترين اركان فرهنگ ملي ماست امروز ملت ايران پس از گذشت چهارده قرن افتخار ميكند كه فرهنگ، زبان و عادات او با اسلام آميخته شده است. آداب، سنن و فرهنگ اسلامي جزء فرهنگ ماست و در اين مسأله براي ما ملي بودن عين اسلامي بودن است و هرگز در مقابل يكديگر قرار ندارند.
مقام معظم رهبري ضمن تأكيد بر لزوم حفظ فرهنگ ملي فرمودند: فرهنگ خودي از فرهنگهاي ديگر وام ميگيرد و آنچه را كه خوب و لازم بداند از هر نقطه ديگر دنيا بدست ميآورد و جمهوري اسلامي ايران با اقتصاد اسلامي، فرهنگ ملي و خودي و نيز استقلال كامل در همه جهات به راه خود ادامه خواهد داد.
رهبر انقلاب اسلامي در پايان سخنانشان استقلال را شعار اصلي و پايه و مبناي سياست نظام جمهوري اسلامي ايران خواندند و ضمن رد هرگونه زورگويي از طرف قدرتهاي جهاني فرمودند: ما در مورد مسائل جهاني بر طبق معيارهاي خود قضاوت كرده و نسبت به آن اقدام ميكنيم و تابع هيچ قدرتي نيستيم. ملت بزرگ ما ملت بيهمتايي است كه مسئولين كشور ميتوانند بطور كامل به آنان اعتماد كنند و ما انتظار داريم كه در سايه تلاش مسئولين زحمتكش و حمايتهاي الهي ملت عزيز ايران به همان جايي برسد كه شايسته اوست و وعده الهي در حق اوست.
براساس همين گزارش پيش از سخنان مقام معظم رهبري حجهالاسلام و المسلمين هاشمي رفسنجاني رئيس جمهور طي سخنان ياد امام عظيمالشأن، شهدا و جانبازان و آزادگان را گرامي داشت و ضمن تشكر و تقدير از رهبر عظم الشأن انقلاب و ملت بزرگوار ايران اسلامي به مقايسه وضعيت كنوني كشور با شرايط چهار سال پيش پرداخت و گفت: طي چهار سال گذشته اميدهاي كاذب دشمنان اسلام براي ضعف و زوال نهال مقدس انقلاب به يأس تبديل شد و آنها نتوانستند از فقدان حضرت امام(ره)، دوران سخت بعد از جنگ و وجود نظام نادرست اقتصادي بجاي مانده از رژيم منحوس پهلوي در جهت اهداف شوم خود سود ببرند و به رغم تمامي تلاشهاي دشمنان اسلام، استقبال مردم قهرمان آذربايجان از مقام معظم رهبري، اوج و شكوه يك نمايش ملي و مردمي و نيز صميميت ميان مردم با رهبر انقلاب و نظام اسلامي را در برابر ديدگان جهانيان قرار داد و هيچ كس نميتواند اين حقيقت را انكار كند كه انقلاب اسلامي امروز همچنان با طراوت و نشاط و برخوردار از حضور مردم در صحنه همانند سالهاي اول انقلاب به پيش ميرود. آقاي هاشمي رفسنجاني به پيشرفت در كارهاي زيربنايي كشور و نيز به پشت سر گذاشته شدن سختترين دوران دهه بازسازي اشاره كرد و گفت ما فرصتهاي بسياري را از دست دادهايم و فرصتهاي آينده نيز بسيار كم است و بايد رشتههاي وابستگي را قطع كنيم و به بازار و توليد ديگران وابسته نباشيم و اين امر مستلزم حركتهاي اساسي و زيربنايي در كشور است. رئيس جمهور رأي مردم در انتخابات اخير رياست جمهوري را به رغم بمباران تبليغاتي و عوامفريبي در داخل و خارج از كشور يك سند زندهاي از هوشياري و آگاهي مردم توصيف كرد و در پايان سخنان گفت: اميدوارم با اين اعتماد ارزشمندي كه از ملتمان و رهبر بزرگوارمان دريافت كردهايم بتوانيم به تلاش خود در صراط مستقيم عدالت اجتماعي، تحكيم مباني انقلاب و اسلام و قطع وابستگيهاي ايران عزيز از خارج كه مهمترين شعار و آرمان انقلاب بوده است ادامه دهيم.
خاتمي در پاستور
با پايان دوران رياست جمهوري هاشمي رفسنجاني ، سيد محمد خاتمي به عنوان رييس جمهور جديد راهي ساختمان پاستور شد.
12 مرداد 76 ؛حضرت آيتالله خامنهاى رهبر معظم انقلاب اسلامى با تنفيذ آراى ملت ايران به حجتالاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمى، وى را به رياست جمهورى اسلامى ايران منصوب كردند.
در مراسمي كه به همين مناسبت در حسينيه امام خمينى (رض) و با حضور شخصيتهاى بلندپايه كشورى و لشكرى و نمايندگان سياسى خارجى در تهران برگزار شد، پنجمين رئيس جمهور ايران اسلامى، حكم خود را از دست مقام معظم رهبرى دريافت كرد.
حضرت آيتالله خامنهاى در اين مراسم طى سخنانى ضرورت اهتمام دولت آينده را به ريشه كن كردن فقر، بىعدالتى و تبعيض مورد تأكيد قرار دادند و فرمودند: نظام اسلامى، نظام سرمايهدارى نيست. براى ما تضمين قسط و عدل در جامعه، اصل است و جهت تمامى تلاشها بايد بر اين باشد كه همه مردم بتوانند به اندازه همت، استعداد و تلاش خود، از امكانات و ثروت عمومى برخوردار شوند و كسى مظلوم، محروم و سركوب شده نماند.
رهبر معظم انقلاب اسلامى فرمودند: كسانى كه با فرهنگ اسلامى آشنا نيستند، بايد باور كنند كه انواع مسؤوليتها تنها هنگامى براى ما ارزش، محبوبيت و جاذبه دارد كه به كمك آن بتوانيم قسط و عدل و حكم خدا را اقامه كنيم و راه حق را در پيش پاى مردم هموار نماييم.
مقام معظم رهبرى خطاب به رئيس جمهور و هيأت دولت آينده فرمودند: سعى ما بايد بر اين باشد كه اولا اين ملت را بشناسيم و ثانيا خواستهها و نيازهاى او را برآورده كنيم. قشرهاى مستضعف و فقير، نيروهاى وفادار امام و انقلاب و دولتهاى مختلف بودهاند و خواهند بود. بنا بر اين عزيزانى كه در آينده نزديك، مسؤوليتها را بر عهده مىگيرند، بايد از اين ذخيره دايمى استفاده كنند و تا آنجا كه قدرت دارند براى آنها كار و خدمت كنند.
حضرت آيتالله خامنهاى ملت بزرگ ايران را پس از نصرت الهى، عمدهترين عامل توانمنديها و موفقيتهاى نظام اسلامى برشمردند و فرمودند: ملت با ايمان ايران، هميشه همراه دولت، علاقهمند به نظام حاكم و فدايى در راه آن بوده است و گذشته نشان مىدهد كه هر جا لازم باشد، اين ملت براى دفاع از كشورش و نظام مورد علاقه خود، با شجاعت، صداقت و صميميت در صحنه حاضر مىشود.
رهبر معظم انقلاب اسلامى افزودند: ملت ايران در حقيقت، مظهر قدرت پروردگار است و سرمايه عظيمى براى نظام اسلامى محسوب مىشود و هر حكومت و دولتى كه از پشتوانه چنين ملتى برخوردار باشد، بايد احساس قدرت كند و كار و خدمت براى آن را وظيفه اصلى خود بداند.
مقام معظم رهبرى در بخش ديگرى از سخنانشان، حجم كارهاى انجام شده در دوران كوتاه پس از انقلاب را از لحاظ كمى و كيفى با كارهاى انجام شده در سالهاى طولانى قبل از نظام اسلامى، غيرقابل مقايسه خواندند و فرمودند: با وجود محاصرههاى گوناگون سياسى، اقتصادى و تبليغاتى دشمنان و انواع خباثتها و توطئههايى كه براى ابراز مخالفت با ملت ايران انجام گرفت، نظام مرتبط با معنويت و ايمان الهى در ايران به سبب برخوردارى از پشتوانه عظيم عواطف و كمك مردم، توانسته است گامهاى اساسى و بلندى را براى بازسازى به پيش بردارد.
حضرت آيتالله خامنهاى افزودند: دولتهاى ايران، يكى پس از ديگرى با حمايت ملت بزرگ خود، توانستند كشور را از لحاظ عمران و آبادى، جهات سياسى، آبروى بينالمللى و اقتدار ملى به پيش ببرند و اين خود از جمله نعم بزرگ الهى و مظهر دست قدرت خداوند متعال است.
رهبر معظم انقلاب اسلامى ضمن برشمردن مضرات نظام سرمايهدارى فرمودند: نظام ما اسلامى است و براى ريشه كن كردن فقر، بىعدالتى و تبعيض از اين كشور كه ميراث حكومتهاى طواغيت گذشته است، بايد تلاش شود.
معظمله فرمودند: نظام اسلامى نه تنها خواهان يك جامعه فقير و درآمد عمومى ناچيز نيست بلكه از ثروتها استفاده مىكند، علم را پيشرفت مىدهد، منابع زيرزمينى را استخراج مىكند، انسانها را به رشد عقلانى مىرساند و تاريخ اسلام نيز نشان مىدهد كه دين مبين اسلام در يك دوره از زمان، به بركت احكام نورانى قرآن، صاحب علم و صنعت در كل جهان بوده است.
مقام معظم رهبرى در سخنانشان از شكوه و عظمت هفتمين دوره انتخابات رياست جمهورى به عنوان پديدهاى نادر در طول سالهاى پس از انقلاب ياد كردند و فرمودند: ما خدا را شكر مىكنيم كه انتخابات بسيار خوب، خوش عاقبت و همراه با خرسندى عمومى مردم انجام شد و امروز احساس مىكنيم كه براى ملت ايران روز مباركى است و اميدوارم خداوند متعال بركات خود را بر عموم ملت ايران، مسؤولان و رئيس جمهور عزيزى كه امروز اين مسؤوليت را رسما بر عهده گرفتند نازل بفرمايد.
حضرت آيتالله خامنهاى دست قدرت الهى را همواره پشتيبان نظام اسلامى بويژه در شدايد و سختيها دانستند و در پايان سخنانشان فرمودند: راه طولانىتر از آنچه كه تا كنون پيمودهايم در پيش است و در زمينههاى فرهنگى، اقتصادى و سازندگى بايد كار بيشترى نسبت به گذشته انجام شود.
خاتمي در پاستور ماند
4 سال بعد باز هم خاتمي رييس جمهور ايران شده بود. او توانست در انتخابات پيروز شود تا مانند هاشمي رفسنجاني دو دوره 4 ساله رييس جمهور ايران باشد. 12 مرداد 80 ،حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي ، با تجليل از حضور شورانگيز مردم در انتخابات رياست جمهوري، رأي ملت را به حجهالاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي تنفيذ و ايشان را به رياست جمهوري اسلامي ايران منصوب كردند.
در اين مراسم حجهالاسلام والمسلمين هاشمي رفسنجاني بعنوان آخرين رئيس جمهور قبل از آقاي خاتمي ضمن تبريك اين روز بزرگ به رهبري معظم انقلاب، مردم فهيم ايران و رئيس جمهور، حكم مقام معظم رهبري را در تنفيذ رأي ملت به آقاي خاتمي قرائت كرد.در اين مراسم موسوي لاري وزير كشور نيز در سخناني، گزارشي از روند برگزاري هشتمين دوره انتخابات رياست جمهوري ارائه كرد و اعتبار نامه رئيس جمهور را كه از جانب شوراي نگهبان مورد تأييد قرار گرفته است، قرائت نمود. وزير كشور در سخنان خود، آرامش سياسي جامعه در ايام انتخابات، توجه مردم به برنامههاي نامزدها، نظارت احزاب بر انتخابات و تشكيل ميز احزاب در ستاد انتخابات و امكانات گسترده صدا و سيما براي نامزدها را از جمله ويژگيهاي هشتمين دوره انتخابات رياست جمهوري بيان كرد.
در اين مراسم روساي قواي مقننه و قضائيه. وزراء، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، نمايندگان مجلس خبرگان رهبري، نمايندگان ولي فقيه در مراكز استانها و نهادها، استانداران سراسر كشور، اعضاي شوراي نگهبان، اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم، مسئولين قوه قضائيه، اعضاي شورايعالي انقلاب فرهنگي، حجتالاسلام سيدحسن خميني و بيتامام(ره)، فرماندهان عاليرتبه نظامي و انتظامي، جمعي از خانوادههاي معظم شهدا، جمعي از افرادي كه نشان لياقت دريافت كردهاند، مسئولين فرهنگستانها و سفرا و نمايندگان كشورهاي خارجي در تهران حضور داشتند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در حكم تنفيذ رأي ملت به حجهالاسلام والمسلمين خاتمي با تجليل از حضور سرنوشت ساز ملت در اداره كشور، هشتمين دوره انتخابات رياست جمهوري را تجلي اقتدار ملي نظام اسلامي برشمردند و تصريح كردند. با سپاس خداوند متعال و عرض تبريك به ملت عزيز و با معرفت به مراتب شايستگي انديشمند فرزانه جناب حجهالاسلام آقاي حاج سيدمحمد خاتمي دامت معاليه، رأي ملت را تنفيذ و ايشان را به رياست جمهوري اسلامي ايران منصوب ميكنم. مقام معظم رهبري خاطرنشان كردهاند تنفيذ اينجانب و رأي ملت تا زماني است كه ايشان به تعهد خود و صراط مستقيمي كه تاكنون در پيش داشتهاند، يعني راه اسلام و احكام نوراني آن و دفاع از مستضعفان و مظلومان و ايستادگي در برابر دشمنان مستكبر و حق ستيز و زورگو پايبند باشند كه با توفيق الهي انشاءالله همواره چنين خواهد بود.
مقام معظم رهبري رأي اكثريت قاطع و شورانگيز ملت به شخصيت انقلابي و فرزانه و منتسب به بيت سيادت و علم و تقوا، آقاي خاتمي را نشاندهنده پايبندي ملت به دين و اخلاق و معنويت و روحانيت خوانده و تصريح كردهاند در اين فرصت تازه و فضاي پرنشاط، لحظه لحظه وقت مسؤولان و نخبگان و امناء ملت بايد به خدمت و تلاش مخلصانه سپري شود و عزم و همت همگان بسوي بسط عدالت و ارتقاء معرفت و معنويت و گشايش امر اقتصاد و معيشت عمومي معطوف شود تا فقر و فساد و تبعيض از صفحهي زندگي ملت ايران زدوده شود.
ايشان با قدرداني از هوشياري و پايبندي ملت به برافراشته نگه داشتن پرچم حاكميت اسلامي، رئيس جمهور محترم را به ياد خدا، اخلاص در عمل، قدرداني از ملت، مراقبت از منافع ملي، اولويت دادن به نياز قشرهاي مستضعف و گرامي شمردن ارزشهاي والاي دين و انقلاب توصيه كردهاند و براي آقاي خاتمي و همه مسؤولان كشور توفيق و هدايت و كمك الهي مسئلت نمودهاند.
در اين مراسم كه با حضور مقامات كشوري و لشكري و جمعي از شخصيتهاي سياسي مذهبي و سفيران و نمايندگان سياسي كشورهاي خارجي در ايران برگزار شد حضرت آيتالله خامنهاي در سخناني مردم سالاري ديني را حقيقت زنده و درخشان نظام جمهوري اسلامي خواندند و از پروردگار مسئلت كردند دوره جديد رياست جمهوري آقاي خاتمي را براي ملت ايران و براي رئيس جمهور محترم دورهاي پر خير و بركت قرار دهد.
مقام معظم رهبري مردم سالاري ديني را راقيترين و والاترين نوع مردمسالاري در جهان برشمردند و افزودند: در جامعه اسلامي، مردم با توجه به شأن و جايگاهشان در قوانين الهي، و در پرتو نور هدايت پروردگار و در چارچوب احكام قرآن و اسلام سرنوشت اداره كشور را بدست ميگيرند.
ايشان با اشاره به چارچوبهاي متفاوت مردمسالاري در نظامهاي مختلف سياسي افزودند: در دموكراسيهاي غربي رأي و خواست مردم در عمل تنها در چارچوب منافع و خواست صاحبان ثروت و سرمايهداران اعتبار دارد و در كشورهاي سوسياليستي سابق هم تنها تمايلات و سياستهاي حزب حاكم محدوده رأي مردم را مشخص ميكرد اما در مردمسالاري ديني، انوار هدايت الهي و عنصر معنويت خواستهاي مردم را جهت صحيح ميدهد و ملت ضمن حضور در صحنه و اداره كشور از طريق منتخبان خود، هيچگاه به خارج از مسير صلاح و فلاح قدم نميگذارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي مردم سالاري ديني را هديه انقلاب و اسلام به ملت ايران ارزيابي كردند و افزودند: اين تجربه جديد و جوان براي همه ملتهايي كه به فضيلتهاي انساني و جامعهاي سعادتمند ميانديشند قابل پيروي و الگو گرفتن است.
ايشان با اشاره به حضور ملت ايران در كليه انتخابات 22 سال اخير از جمله 8 دوره انتخابات رياست جمهوري خاطرنشان كردند: دشمنان با نفي اين واقعيات تنها به مردم سالاري در ايران از انتخابات سال 76 به بعد اشاره ميكنند اما همه ميدانند كه در تمام سالهاي انقلاب، مردم با حضور در همه انتخابات، محور تصميمگيريها بودهاند.
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به وظايف سنگين مسؤولان در نظام اسلامي تأكيد كردند همه مسؤولان نظام در مقابل خدا، مردم و قانون اساسي مسؤولند و اعتبار آنها به اين است كه خود را كمر بسته دين خدا، متعهد به قانون اساسي و موظف به تأمين خواستهاي مردم بدانند و اگر هر يك از مسؤولان در هر ردهاي از اين مسير منحرف شود بدليل آنكه فاقد شروط مسؤوليتپذيري در جامعه اسلامي شده است، خودبخود از سمت خود عزل ميشود و اين، سنگيني بار مسؤوليت در اسلام را آشكار ميسازد.
مقام معظم رهبري سعادت دنيا و آخرت مردم را در گرو اجراي احكام اسلامي دانستند و افزودند: در نظام اسلامي، مسؤولان بدون مردم هيچند و ارزش و اقتدار و توانايي آنها در داخل و خارج، به حضور و پايداري مردم بستگي دارد كه اين حضور و ايستادگي نيز مرهون ايمان ملت است بنابراين بايد ايمان مردم را حفظ و تقويت كرد و اجازه نداد از هيچ طريقي اين عامل سعادتبخش مورد تهاجم قرار گيرد.
ايشان با اشاره به لزوم شروع و استمرار جدي و بيوقفه كار دولت، بر تشكيل هرچه سريعتر كابينه و همكاري كامل مجلس با دولت در اين زمينه تأكيد كردند و افزودند: فوريترين كاري كه در اين دوره جديد بايد به آن پرداخته شود توجه به مسائل اقتصادي و معيشتي مردم و در رأس همه، ايجاد اشتغال است.
مقام معظم رهبري با توصيه به رئيس جمهور و همكاران آينده آقاي خاتمي براي از دست ندادن فرصتها خاطرنشان كردند بايد نيازها را بطور صحيح اولويتبندي كرد و با آگاهي، شتاب لازم و تدبير مقتضي به تأمين آنها همت گماشت.
مقام معظم رهبري، تلاشهاي سياسي و تبليغاتي دشمنان را براي فلج كردن كشور از طريق مشكلات اقتصادي يادآور شدند و افزودند: برغم اين تلاشها منابع بزرگ ثروت و نيروي فراوان كار، زمينه مساعد شكوفايي اقتصادي كشور و زدودن چهره زشت فقر از ايران را فراهم كرده است.
حضرت آيتالله خامنهاي، تلاش هماهنگ همه دستاندركاران ستادي و اجرايي بخش اقتصادي دولت را كاملا ضروري خواندند و خاطرنشان كردند: بايد ضمن پرهيز از شعار، با جديت و نوگرايي بگونهاي عمل شود كه پس از مدتي نه چندان طولاني مردم مژده تغيير در وضع معيشتي و اقتصادي را در عمل احساس كنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي توجه به فرهنگ عمومي كشور را از ديگر مسائل مهم و ضروري برشمردند و افزودند: دشمن تلاش ميكند با تبليغ اباحيگري اعتقادي و عملي، باورها و تكيهگاههاي اعتقادي مردم را سست كند كه در داخل هم عدهاي غافل، در حرف و عمل همين كار را ميكنند.
ايشان افزودند: ترويج فساد و تشويق جريانهاي خلاف اخلاق از ديگر روشهاي دشمنان براي ترويج اباحيگري است كه مسؤولان بايد با كمال توجه در مقابل اينگونه تهاجمات به فرهنگ عمومي بايستند.
مقام معظم رهبري با اشاره به جرياني كه براي شيوع مفاسد اخلاقي و منكرات در جامعه تلاش ميكند خاطرنشان كردند: اسلام مرتكب منكر را نصيحت و هدايت ميكند اما براي او حد و مجازات هم تعيين كرده است بنابراين مسؤولان بايد با قدرت جلوي جريان فساد و منكرات را بگيرند و اجازه ندهند عدهاي بنام آزادي، بيبندوباري را در جامعه ترويج كنند. ايشان بياعتنايي مسؤولان به جريان فساد اخلاقي را موجب بدبين شدن و كنار نشستن متدينين و در نهايت تضعيف و شكست نظام ارزيابي كردند و افزودند: مسؤولان بايد بگونهاي عمل كنند كه اعتماد مردم مؤمن سلب نشود. البته سلب اعتماد به هيچ وجه مجوز قانون شكني نيست چرا كه قانون شكني جرم است و بجز در نهي از منكر بصورت زباني كه در همه احوال واجب است در برخورد با منكرات ديگر بايد همه تابع قانون باشند چرا كه اگر روزي لازم شد مردم وارد عمل شوند رهبري به مردم خواهد گفت.
مقام معظم رهبري همچنين مقابله با مفاسد مالي و اقتصادي را از بزرگترين وظايف مسؤولان خواندند و افزودند: همانگونه كه در نامه 8 مادهاي به رؤساي قوا گفته شد مقابله با اين مفاسد كار بسيار دشواري است و بايد با همكاري قواي مقننه و قضاييه در دستور كار دولت قرار گيرد و نتايج عملي آن خود را نشان دهد.
حضرت آيتالله خامنهاي همچنين همه فعالين، مسؤولين سياسي و كساني را كه به تريبونهاي عمومي دسترسي دارند به پرهيز از تهيج و تشنجآفريني توصيه كردند و افزودند: كساني كه به منبرها، روزنامهها، تريبون نماز جمعه، صدا و سيما، مجلس و ديگر تريبونها دسترسي دارند بايد فضا را كاملا آرام و متعادل نگه دارند.
ايشان با تأكيد بر وحدت كلمه، تخريب مسؤولان نظام و قواي سهگانه را از بدترين كارها خواندند و تصريح كردند نبايد بعلت ضعفي در دولت كليت آنرا زير سؤال برد و يا بدليل قبول نكردن يك حكم قضايي از ميان هزاران حكمي كه صادر ميشود كل قوه قضاييه را مورد سؤال و اهانت قرار داد و يا مجلس و شوراي نگهبان را تضعيف كرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در پايان سخنانشان خدمت به مردم را نعمتي الهي برشمردند و همه مسؤولان را به شكرگذاري اين نعمت بزرگ و حركت مصمم، متحد و جدي بسمت اهداف انقلاب توصيه كردند.
حجتالاسلام والمسلمين خاتمي رئيس جمهور در اين مراسم در سخناني با گراميداشت ياد و خاطره امام راحل عظيمالشأن و شهداي گرانقدر انقلاب اسلامي و تسليت ايام فاطميه، مراسم تنفيذ حكم رياست جمهوري از جانب رهبري بعنوان محور نظام را نماد مردمسالاري ديني و سازگاري جمهوريت با موازين دين اسلام دانست كه به بركت انقلاب اسلامي تحقق يافته و تصريح كرد: امروز خداوند را سپاسگزاريم كه رهبري امام خميني در وجود رهبر معظم انقلاب اسلامي تداوم يافته و جمهوري اسلامي ايران مستحكم بسوي اهداف انقلاب در حركت است.
آقاي خاتمي با يادآوري مسؤوليت سنگين رئيس جمهور در مقابل خداوند متعال به مسؤوليتها و وظايف رئيس جمهور در قانون اساسي اشاره كرد و گفت: رئيس جمهور در درجه اول در مقابل رهبري نظام، سپس مجلس شوراي اسلامي بعنوان نماينده حاكميت ملي و در مقابل مردم بعنوان صاحبان اصلي انقلاب اسلامي و نظام مسؤول است.
رئيس جمهور، پرسشگري، انتقاد، نظارت و مطالبه حقوق خود را براساس استقلال و آزادي بعنوان دو پايه نظام اسلامي، حق مردم دانست و تصريح كرد: از آنجا كه رئيس جمهور، رأي خود را مستقيما از مردم ميگيرد، مظهر مطالبات مردم و مظهر اراده ملي است.
حجهالاسلام والمسلمين خاتمي با اشاره به مسؤوليت سنگيني كه بواسطه رأي مردم و تنفيذ رهبري، از لحاظ شرعي، اخلاقي، قانوني و ملي برعهده رئيس جمهور قرار ميگيرد خاطرنشان كرد: رئيس جمهور بعنوان رئيس قوه مجريه براي انجام اين مسؤوليت سنگين نيازمند هدايت رهبري، همكاري و پشتيباني ديگر قواي كشور و همدلي و همراهي همه جناحها و گروهها است.
رييس جمهور متفاوت
اما انتخابات سال 84 ، بسيار خبر ساز بود. انتخاباتي که دو مرحله اي شد و برخلاف تحليل ها و پيش بيني ها ، محمود احمدي نژاد رييس جمهور جديد شد.
12 مرداد 84 زمان تنفيذ حکم او بود.در مراسم تنفيذ ،موسوي لاري وزير كشور در گزارشي از ساماندهي مقدمات، ثبت نام كانديداها و روند برگزاري مراحل اول و دوم نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: در مرحله اول انتخابات بيست و نه ميليون و چهار صد و هشتاد و پنج هزار و هفتصد نفر و در مرحله دوم انتخابات بيست و هفت ميليون و نهصد و پنجاه و نه هزار و دويست و پنجاه و سه نفر واجدان شرايط در پاي صندوقهاي راي حاضر شدند، و آقاي محمود احمدي نژاد با كسب بيش از هفده ميليون راي بعنوان ششمين رئيس جمهور برگزيده شد.
در اين مراسم، رؤساي قواي مقننه و قضائيه، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، اعضاي هيات دولت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، اعضاي شوراي نگهبان، مسؤولان قوه قضاييه، فرماندهان عاليرتبه نظامي و انتظامي، جمعي از مديران، شخصيتهاي سياسي – اجتماعي – فرهنگي، جمعي از خانواده هاي معظم شهدا شماري از نخبگان و فرهيختگان كشور و سفرا و نمايندگان كشورهاي خارجي در تهران حضور داشتند
حضرت آيت الله خامنه اي در حكم تنفيذ رياست جمهوري محمود احمدي نژاد، كه خاتمي آنرا قرائت كرد، حضور حداكثري مردم در عرصه انتخابات و نزديك به شصت ميليون راي در دو مرحله از انتخابات را جهاد بزرگ ملت ايران با مستكبران مداخله جو و سيلي ملت ايران بر گونه ي دشمنان مردم سالاري اسلامي و تجلي عزم و نشاط و سرزندگي ملت ايران دانستند و تصريح كردند: انتخابات نهم جلوه اي از اعتصام ملت ايران به حبل الله بود.
در ادامه اين مراسم رهبر معظم انقلاب در سخناني، تنفيذ راي ملت به رئيس جمهور منتخب را روزي مبارك و تجلي رحمت الهي خواندند و با تشكر صميمانه از مردم به دليل هوشياري، "درك به موقع نياز كشور و نظام" و حضور قدرتمندانه در انتخابات افزودند: نعمت بزرگ حضور مردم، هديه انقلاب و تجلي "مردمسالاري حقيقي و متكي" به ايمان است.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به برگزاري پرشور، سالم و افتخارآميز انتخابات نهم، تلاش دشمنان را براي نااميد كردن مردم و بي رونق ساختن انتخابات يادآور شدند و افزودند: ملت مؤمن، شجاع، هوشمند و مستقل ايران با حضور تحسين برانگيز در پاي صندوقهاي راي، همه تلاشهاي دشمنان از جمله حركت گستاخانه و ابلهانه رئيس جمهور امريكا در دعوت مردم ايران به شركت نكردن در انتخابات را، نقش برآب كرد بگونه اي كه انسان در مقابل اين همه هوشياري، حقا" و انصافا" احساس تواضع و خضوع مي كند.
حضرت آيت الله خامنه اي سخنان يكي از مسؤولان امريكايي را درباره مخالفت دولت امريكا با دمكراسي حقيقي در ايران، نشانه خوي پليد استكباري شيطان بزرگ ارزيابي كردند و افزودند: ملت ايران نيز دمكراسي امريكايي را كه متكي بر پول سرمايه داران صهيونيست است قبول ندارد و همانگونه كه در انتخابات نهم نشان داد براساس احساس مسؤوليت و "تكليف ديني و ملي" وارد عرصه انتخابات مي شود و اين معناي حقيقي مردمسالاري است و رئيس جمهوري كه با چنين آرايي انتخاب مي شود وامدار هيچكس جز خدا و مردم نيست.
رهبر معظم انقلاب در ادامه سخنانشان عدالت را اساسي ترين اصل اسلام، و هدف بزرگ انقلاب و نظام برشمردند و با اشاره به توجه و تاكيد آقاي احمدي نژاد بر مقوله عدالت افزودند: وظيفه اساسي دولت عدالت مدار، توجه ويژه به قشرهاي محروم است و اهداف والايي كه مطرح شده است بايد با تلاش و كار مستمر، بكارگيري همه نيروهاي بانشاط و مستعد كشور و استفاده از همه امكانات براي خدمت به مردم، دنبال شود.
ايشان با اشاره به مخالفتهاي زورگويان و مفسدان با عدالت افزودند: عده اي سعي مي كنند عدالت را به عنوان تندروي، متهم و محكوم كنند اما عدالت تندروي نيست بلكه حق گرايي، توجه به حقوق آحاد مردم، جلوگيري از ويژه خواري و مقابله با تجاوز به حقوق مظلومان است.
حضرت آيت الله خامنه اي با تاكيد بر لزوم استفاده از علمي ترين، بهترين و مدبرانه ترين روشها براي تحقق عدالت، خاطرنشان كردند: تحقق عدالت مغاير استفاده از شيوه هاي علمي نيست بلكه بايد با استفاده از همه شيوه هاي پيشرفته و نوين علمي و با تكيه بر فهم و درك و نياز ايراني، به تلاش براي تحقق آرمانهاي انقلاب ادامه داد.
ايشان با توصيه به آقاي احمدي نژاد براي پرهيز از شتاب زدگي خاطرنشان كردند: مردم عزيز نيز در مطرح كردن و پيگيري خواسته هاي خود از شتاب زدگي خودداري كنند و دولت جديد و خدمتگزار با برنامه ريزي صحيح و با همان كيفيتي كه در سند چشم انداز 20 ساله مقرر شده است اهداف مهمي همچون عدالت، رفاه عمومي و توسعه همه جانبه را پيگيري كند.
رهبر معظم انقلاب در همين زمينه خاطرنشان كردند: تحقق برخي اهداف به سالها كار و تلاش نياز دارد و ملت ايران ضمن درك اين واقعيت، از مسؤولان كار و تلاش بيوقفه و جدي را مي طلبد.
ايشان در زمينه سياست خارجي نيز، صلح طلبي هميشگي ملت ايران را يادآور شدند و افزودند: ملت ما همچون گذشته با هيچ كشور و ملتي سرستيزه ندارد اما قدرتمندان جهاني بخصوص شيطان بزرگ بدانند اين ملت همچنان از حقوق خود، مقتدرانه دفاع مي كند و به هيچ قدرتي باج نخواهد داد.
حضرت آيت الله خامنه اي وظيفه مسؤولان كشور را در دفاع از حقوق مختلف ملت و حفظ و ارتقاي جايگاه منطقه اي و جهاني نظام اسلامي يادآور شدند و افزودند: جمهوري اسلامي ايران همچون گذشته، طرفدار روابط برادرانه و صميمانه با همسايگان و همه كشورهاي برادر و دوست در همه مناطق جهان است.
ايشان در بخش ديگري از سخنانشان، آقاي احمدي نژاد رئيس جمهور را به توكل دائم بر پروردگار، اخلاص در عمل، حفظ روحيه خدمتگزاري و تواضع در مقابل مردم و توجه به انتقادات و اصلاح امور توصيه كردند و افزودند:قدرت فقط هنگامي ارزشمند است كه براي احقاق حق و تحقق عدالت باشد و اگر اين گونه تلاش ها با نيت صادقانه همراه شود رحمت بي دريغ پروردگار نيز شامل حال انسان خواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اي همچنين با تشكر صميمانه از آقاي خاتمي و همكاران ايشان به علت 8 سال تلاش و خدمت به مردم افزودند: در پرتو تلاشهاي دولت آقاي خاتمي و دولتهاي قبلي، كشور آمادگي و ظرفيتهاي فراواني يافته است و كار و تلاش صادقانه، مقابله با "فقر و فساد و تبعيض و بيعدالتي" و خدمت بيوقفه به مردم مي تواند ضمن افزايش اين ظرفيتها مشكلات موجود را رفع و شتاب حركت كشور را در توسعه همه جانبه بيشتر كند.
در اين مراسم احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران در سخناني، ضمن تشكر از حضور گسترده مردم در دو مرحله انتخابات رياست جمهوري كه باطل كننده تمام تبليغات سوء دشمنان انقلاب بود، به چهار اصل بنيادين دولت آينده اشاره كرد و گفت: عدالت گستري، مهرورزي با بندگان خدا، خدمتگزاري به آحاد ملت، و تعالي و پيشرفت مادي و معنوي كشور سرلوحه كار دولت اسلامي برآمده از راي مردم قرار دارد.
رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه رفع فقر و گسترش عدالت در همه مناطق و مبارزه با فساد و تبعيض در سازمان اداري كشور از اولويتهاي اساسي دولت است، درخصوص رويكرد دولت آينده در عرصه بين المللي خاطرنشان كرد: در عرصه بين المللي نيز عدالت، محور روابط و همكاري با كشورها خواهد بود و هرگونه تبعيض در روابط بين الملل غيرقابل پذيرش است.
احمدي نژاد، حاكم شدن روحيه مهرورزي را موجب برچيده شدن اختلافات و كينه ورزيها و تقويت وحدت و اقتدار ملي دانست و تاكيد كرد: دولت آينده تمام تلاش خود را بكار خواهد گرفت تا "خدمتگزاري بي منت"، به يك فرهنگ عمومي در سطح مديران و خدمتگزاران تبديل شود.
احمدي نژاد، حفاظت از استقلال و منافع ملي و فرهنگ و آيين اسلام، تامين حقوق شهروندي در داخل و خارج، ايجاد زمينه رشد براي همه آحاد مردم، رفع مشكلات جوانان و قشرهاي محروم، دفاع از عزت ملت ايران در عرصه بين الملل، تلاش براي وحدت كشورهاي اسلامي و حركت در جهت عدالت خواهي، صلح طلبي و تهديد زدايي را از وظايف اصلي خود برشمرد و افزود: در اين مسير به پشتيباني و همكاري علما، استادان، دانشگاهيان، نخبگان، معلمان و همه قشرهاي مردم نيازمنديم.
رئيس جمهور همچنين با قدرداني از رهنمودهاي مقام معظم رهبري، از زحمات و تلاشهاي رؤساي جمهور و دولتهاي گذشته بويژه خاتمي و همكاران ايشان سپاسگزاري كرد.
احمدي نژاد؛ رييس دولت دهم
محمود احمدي نژاد 4 سال بعد در انتخاباتي حساس بار ديگر به عنوان ساکن ساختمان پاستور و اولين مقام اجرايي کشور برگزيده شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در مراسم تنفيذ احمدي نژاد با تجليل از حضور چهل ميليوني ملت بزرگوار ايران در حماسه ماندگار 22 خرداد، با تنفيذ رأي ملت، آقاي احمدي نژاد را به رياست جمهوري منصوب كردند.
رهبر معظم انقلاب در حكم تنفيذ دوره دوم رياست جمهوري آقاي احمدي نژاد، حضور 85 درصدي مردم هوشمند و سرافراز در انتخابات رياست جمهوري دهم را نشانه آشكار اميد، دلبستگي و «غيرت و اهتمام» ملت پرافتخار ايران به دسترنج سي ساله خود برشمردند و با سپاسگزاري از رحمت و فضل پروردگار حكيم، رأي قاطع و بي سابقه مردم را، رأي به گفتمان پربركت و عزتمدار انقلاب اسلامي، مبارزه با «فقر و فساد و تبعيض و اشرافيگري»، كار و تلاش خستگي ناپذير و ايستادگي شجاعانه در مقابل سلطه گران بين المللي دانستند.
متن حكم تنفيذ رياست جمهوري آقاي احمدي نژاد كه حجت الاسلام والمسلمين محمدي گلپايگاني رئيس دفتر مقام معظم رهبري آن را قرائت كرد به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
خداوند را سپاس كه بار ديگر ايران را سرافراز و مردم هوشمند ما را به آفرينش حماسهي ماندگار ديگري موفق ساخت. بيست و دوم خرداد يكهزارو سيصدو هشتادو هشت، برگ زرّيني شد از كتاب سرنوشت ايران كه مردم ما سطر سطر آن را با همّت والا و عزم استوار خود نگاشته و هُشياري و پايداري خود را به حراست از آن گماشتهاند. حضور هشتادوپنج درصدي در پاي صندوقهاي رأي در انتخابات اخير، نشانهئي آشكار است از احساس دلبستگي و غيرت و اهتمامي كه اين ملّت كُهن و پُرافتخار، به دسترنج سيسالهي خود ميورزد و اميّد و آرزوئي كه به كمال و اعتلاي آن و زدودن كاستيها و كجيها از آن در دل ميپروراند.
اين همه از رحمت و فضل خداوند حكيم و قدير است كه اين بندهي بيقدر و ناتوان و همهي دلهاي متذكر و خاشع، بايد آن را قدر بشناسيم و جبههي شكر بر آستان مُنعم محبوب بسائيم.
رأي قاطع و بيسابقهي مردم به رئيس جمهور منتخب و محترم، رأي به ويژگيهائي است كه كارنامهي چهارسالهي دولت نهم بدانها زينت يافته است و سَمت و سوي گرايشهاي اكثريتِ بيچون و چراي ملّت را آشكار ميسازد. اين، رأي به گفتمان پُربركت و عزّتمدار انقلاب اسلامي است؛ رأي به استكبارستيزي و ايستادگي شجاعانه در برابر سلطهطلبان بينالمللي است؛ رأي به مبارزه با فقر و فساد و تبعيض و مبارزه با اشرافيگري است؛ رأي به سادهزيستي و نزديكي با مردم و غمگساري از ضعيفان و مستضعفان است؛ رأي به كار و تلاشِ بيوقفه و خستگيناپذير است.
اينها بخشهاي مهمّي است از آنچه ملّت ايران از منتخبان خود مطالبه ميكند و هرگاه كسي را با اين سَمتوسو بشناسد، به او دل ميبندد و با بهرهگيري از موهبت آزادي كه هديهي انقلاب اسلامي به اين ملّت است او را بر كرسي مسئوليت و مديريت مينشاند.
اينجانب در آستانهي زاد روز فرخندهي نجاتبخش بشريت، وليّ اعظم خدا و امام صالحان حضرت حجةبنالحسن روحيفداه و عجّلالله فرجه، اين عيد بزرگ را گرامي داشته و انتخاب جناب آقاي دكتر محمود احمدينژاد را در دهمين انتخابات رياست جمهوري تبريك ميگويم و به پيروي از ملت بزرگوار ايران، رأي آنان را تنفيذ و اين مرد شجاع و سختكوش و هوشمند را به رياست جمهوري اسلامي ايران منصوب ميكنم. و براي ايشان و همكارانشان توفيق خدمتگزاري به مردم؛ و تلاش در راه اِعلاء كلمهي اسلام؛ و اقدامات بزرگ و ماندگار و شايستهي ملّت و كشور عزيز؛ و حركت كوشنده به سوي پيشرفت و عدالت؛ از خداوند متعال مسألت ميكنم. و بديهي است كه رأي مردم و تنفيذ اينجانب تا هنگامي است كه ايشان بر اين صراط قويم پايدار باشند.
در پايان با تجليل و تكريمِ نام و ياد امام بزرگوار و شهيدان عاليمقام كه ملّت ما موفّقيّتهاي بزرگ خود را به آنان مديون است، علوّ درجات و شمول رحمت الهي بر ارواح طيبهي آنان را از خداوند متعال مسألت ميكنم.
والسلام علي عباد الله الصالحين
سيّدعلي خامنهاي
12/مرداد/1388
در ادامه مراسم تنفيذ حكم رياست جمهوري، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي با تبريك ميلاد با سعادت حضرت وليعصر (عج) تقارن اين عيد بزرگ با مراسم تنفيذ حكم رياست جمهوري را امري مبارك دانستند و تأكيد كردند: پديده بديع، جذاب و تأمل برانگيز مردمسالاري ديني كه مبين تركيب شگفت آور حضور پرشور و جدي مردم در انتخابات و توجه و اهتمام همزمان آنان به معيارهاي اسلامي و الهي است پاسخي جدي به نيازهاي امروز جامعه بشري به شمار مي آيد.
ايشان با اشاره به عدم حضور مردم در تمامي صحنه هاي تصميم گيري دوران طاغوت، همكاري و حمايت مدعيان دمكراسي و حقوق بشر با رژيم ديكتاتور و موروثي قبل از انقلاب را يادآور شدند و افزودند: در پرتو انقلاب عظيم ملت، حضور مردم در صحنه و خشوع در مقابل احكام الهي، حقيقت واحدي به نام جمهوري اسلامي را شكل داده اند.
حضرت آيت الله خامنه اي بحث درباره اولويت داشتن جمهوريت يا اسلاميت را بحثي انحرافي و بي معنا دانستند و خاطرنشان كردند: جمهوريت و اسلاميت دو عنصر جدا از يكديگر نيستند چرا كه تكيه به مردم و احترام به خواست و رأي آنان، در دل اسلاميت و اتكاي به احكام الهي قرار دارد.
حضرت آيت الله خامنه اي حوادث و فراز و نشيبهاي سه دهه اخير را، اثبات كننده كارآمدي نظام جمهوري اسلامي خواندند و افزودند: برگزاري حدود 30 انتخابات با حضور گرايشهاي گوناگون سياسي در 30 سال اخير و انتخاب «اصل نظام، قانون اساسي و مديريتهاي اساسي كشور» با رأي مردم، نشان دهنده ظرفيت عظيمي است كه اكثر ناظران بيروني، حتي اگر غرضي نداشته باشند در درك و فهم آن ناتوان بوده اند.
رهبر انقلاب اسلامي انتقال توأم با آرامش و احترام قدرت و دست بدست شدن مسئوليتهاي اجرايي در سالهاي پس از پيروزي انقلاب را نشانه هايي از ظرفيت تحسين برانگيز نظام برشمردند و خاطرنشان كردند: در اين سالها در بخشي از مديريتها و عملكردهاي آنان گاه زاويه هايي با مباني نظام ديده شده است اما انقلاب با هضم دروني اين موارد عملاً آنها را در مسير گسترشِ تواناييهاي خود به كار گرفته و با افزايش ظرفيت و تجربه خود، با قدرت بيشتر به راه خود ادامه داده است.
ايشان مردم سالاري ديني و تركيب ذاتي اسلاميت و جمهوريت را راز ماندگاري و آسيب ناپذيري جمهوري اسلامي دانستند و تأكيد كردند: به فضل الهي و هوشياري مردم و مسئولان اين حقيقت مصونيت بخش، همواره حفظ خواهد شد.
بخش ديگري از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي در مراسم پرشكوه تنفيذ به تبيين پيامها و تجربه هاي مهم انتخابات مبارك 22 خرداد اختصاص داشت.
حضرت آيت الله خامنه اي اثبات قدرت نظام جمهوري اسلامي در جلب اعتماد ملت و بسيج توده ها را اولين پيام انتخابات بسيار مهم رياست جمهوري دانستند.
ايشان در همين زمينه افزودند: برخي در سالهاي پس از انقلاب منتظر بوده اند كه نظام اسلامي كهنه شود و از چشم مردم بيفتد اما انتخابات اخير و شكسته شدن نصابهاي جهانيِ حضورِ ملتها در انتخابات، اين حقيقت روشن را نشان داد كه نظام اسلامي پس از 30 سال در جلب اعتماد مردم و بسيج آنها موفق تر و قدرتمندتر شده است و اين حقيقت ناب نبايد با برخي قضاياي حاشيه اي انتخابات، از نظرها دور بماند.
حضرت آيت الله خامنه اي، وجود اعتماد متقابل ميان نظام و مردم را دومين پيام انتخابات 22 خرداد خواندند و خاطرنشان كردند: باز بودن عرصه براي به صحنه آمدن و گفتگو و بحث گرايشهاي گوناگون، نشانه اعتماد به نفس نظام اسلامي و اعتماد نظام به ملت بود.
ايشان در همين زمينه افزودند: مردم نيز متقابلاً به نظام اعتماد كردند و با ريختن آراي عظيم خود به صندوقها، توجه و اقبال ملت به نظام منتخب خود را اثبات كردند و اين واقعيت نشان مي دهد كسانيكه از بي اعتمادي مردم حرف مي زنند اگر از روي غرض ورزي نباشد از روي غفلت است.
حضرت آيت الله خامنه اي تأكيد كردند: اعتماد مردم سرمايه اصلي نظام است و از همه مسئولان و دست اندركاران بخشهاي مختلف انتظار جدي داريم كه با رفتار خود، اين اعتماد گرانقدر به طور مستمر افزايش دهند.
وجود نشاط و اميد در مردم، سومين نكته اي بود كه رهبر انقلاب به عنوان پيامهاي انتخابات اخير رياست جمهوري به آن پرداختند.
ايشان خاطرنشان كردند: دلِ افسرده و نااميد وارد عرصه انتخابات نمي شود و حضور پرشور جوانان و ديگر قشرها در پاي صندوقهاي رأي نشان دهنده اميدي است كه درباره آينده در جامعه وجود دارد.
رهبر انقلاب اسلامي پس از تبيين پيامهاي انتخابات 22 خرداد به بررسي تجربيات اين رويداد مهم پرداختند.
حضرت آيت الله خامنه اي با دعوت از مردم و آحاد مسئولان براي جدي گرفتن اين تجربيات افزودند: حوادث انتخابات جداً به ما هشدار مي دهد كه دشمن هميشه در كمين است و غفلت از ضربات احتمالي او حتي در بهترين شرايط، بسيار خطرناك است.
ايشان، برنامه و تلاش دشمن در ايجاد دغدغه و دردسر براي مردم را واقعيتي متكي بر اطلاعات دانستند و افزودند: تجربه مهم انتخابات 22 خرداد اين است كه اگر در عرصه سياسي و اجتماعي به يكديگر بدبين باشيم و به چشم دشمن به هم نگاه كنيم و اگر فكرو بصيرت نداشته باشيم، از سوي دشمنان حقيقي ضربه مي خوريم.
رهبر معظم انقلاب اسلامي تأكيد كردند: آحاد ملت، همه مسئولان، صاحبان گرايشهاي مختلف سياسي، دلبستگان به كشور و نظام، همه و همه بايد به معناي واقعي بيدار و هوشيار باشند كه البته ملت خوشبختانه هوشيار بود و نگذاشت دشمن در فضاي غبارآلود، به اهداف خود برسد.
حضرت آيت الله خامنه اي دشمنان را نيز به تجربه اندوزي از حوادث اخير دعوت كردند و تأكيد كردند: دشمن بداند كه با چه ملت و نظامي روبروست و تصور نكند با كارهاي پيش پا افتاده مي تواند ملت را به زانو درآورد.
رهبر انقلاب اسلامي در همين زمينه هشدار دادند: دشمنان در اين خيال نباشند كه با تقليد مغلوط از حضور عظيم مردم در انقلاب پرشكوه 1357 و در يكي كاريكاتور از آن حركت عظيم، مي توانند به نظام اسلامي ضربه بزند چرا كه اين نظام مقتدر و ريشه دار با اين كارها شكست نخواهد خورد.
حضرت آيت الله خامنه اي، ايمان و هوشياري ملت را، مانع موفقيت دشمن خواندند و با اشاره به وجود نمونه هايي از سوءاستفاده از عقايد ديني مردم در تاريخ ايران تأكيد كردند: با مسجد ضرار و تقليد از امام بزرگواري كه از عمق دل و جان غرق قرآن بود نمي توان اين مردم آگاه را فريب داد چرا كه دل اين ملت، به نور ايمان روشن است.
سخنان رهبر انقلاب اسلامي در مراسم تنفيذ رئيس جمهور با تشريح امتحانهاي انتخابات 22 خرداد ادامه يافت.
ايشان ملت سرافراز ايران را برندگان و قبول شدگان اين امتحان عظيم الهي دانستند و خاطرنشان كردند: بسياري از مردم، جوانان و نخبگان براساس احساس وظيفه، ايمان و صداقت در اين انتخابات شركت كردند و بعد هم تسليم قانون بودند كه اينها برندگان اين امتحان بزرگ هستند.
رهبر انقلاب اسلامي مردود شدن برخي خواص در حوادث 2 ماهه اخير را، مورد اشاره قرار دادند و افزودند: اين انتخابات برخي خواص را مردود كرد و برخي جوانان هم كه با صداقت و سلامت وارد ميدان شده بودند در مواردي اشتباه كردند.
ايشان قدرشناسي عملي از نعمت بزرگ حضور ملت در صحنه را عرصه امتحان رئيس جمهور منتخب و ديگر مسئولان دانستند و افزودند: رئيس جمهور محترم كه از جانب ملت با رأي بالا و نصابي بي نظير به اين مسئوليت مهم گماشته شده است و همكاران او در دولت آينده بايد با قدرشناسي از اسلام و ايمان ملت همه توان و تلاش خود را براي خدمت به مردم و پيشبرد اهداف انقلابي بكار گيرند.
حضرت آيت الله خامنه اي در بخش پاياني سخنان خود نكاتي را درباره وظايف دولت آينده مطرح كردند.
ايشان سرفصلهاي سخنان دكتر احمدي نژاد در اين مراسم را متين و بجا برشمردند و تأكيد كردند: دولتي كه تشكيل خواهد شد بايد با برنامه ريزي و تكيه بر قانون، اين سرفصلها را عملياتي و اجرا كند.
ايشان تكيه بر برنامه قانون مداري و همكاري قواي سه گانه را از ضروريات شكرگذاري نعمت حضور مردم مؤمن ايران در عرصه انتخابات دانستند و دولت و مجلس و قوه قضاييه را به همدلي و ياري يكديگر فراخواندند.
حضرت آيت الله خامنه اي رئيس جمهور و دولت دهم را متعلق به آحاد ملت و همه رأي دهندگان انتخابات 22 خرداد خواندند و افزودند: اين واقعيت بايد در عمل و در برنامه ريزيها حتماً مورد توجه قرار گيرد.
ايشان با اشاره به علاقه مندان فراوان رئيس جمهور، خاطرنشان كردند: به موازات اين علاقمندان 2 دسته ديگر هستند كه بايد مورد توجه و محاسبه قرار گيرند مخالفان عصباني و زخم خورده كه در 4 سال آينده به معارضه با دولت ادامه مي دهند و منتقداني كه با نظام و رئيس جمهور دشمني ندارند و بايد ديدگاهها و نظرات آنان را مورد توجه قرار داد و من اميدوارم اينگونه عمل شود.
رهبر انقلاب اسلامي همچنين با تأكيد بر ضرورت كمك و حمايت از كسانيكه در حوادث اخير آسيبهاي جاني، مالي و احياناً آسيب حيثيتي و آبرويي ديده اند افزودند: بايد از آسيب ديدگان حمايت كرد و آسيب زنندگان را هركسي باشند شناسايي كرد و مورد مؤاخذه قرار داد.
حضرت آيت الله خامنه اي در پايان سخنانشان، امكانات فراوان طبيعي، مادي و انساني ايران عزيز را خاطرنشان كردند و افزودند: نيازها و عقب ماندگيهاي فراواني نيز وجود دارد كه بايد با استمرار تلاش و سختكوشي رئيس جمهور و همكارانش و كمك و ياري همه سليقه هاي مختلف و حتي منتقدان دولت و انجام شدن كارهاي بزرگ و ماندگار، اين نيازها برطرف شود و حركت عظيم نظام به سمت تحقق اهداف والاي ملت ادامه يابد.
در اين مراسم دكتر احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران طي سخناني سرفصل ها و اولويتهاي حركت دولت دهم را در چهار سال آينده بيان كرد.
رئيس جمهور با تبيين تفاوت دموكراسي هاي غربي و نظام مردم سالاري ديني، ثروت، حزب، و تبليغات پر حجم و پيچيده رسانه اي براي كسب قدرت را چارچوب اصلي دموكراسي هاي رايج غرب دانست و گفت در نظام مردم سالاري ديني، نقش واقعي و اصيل براي مردم است.
احمدي نژاد با تأكيد بر اينكه تشكيل نظام جمهوري اسلامي و حضور مردم در انتخابات مختلف در 30 سال گذشته تجلي بارز نظام مردم سالاري ديني است، خاطرنشان كرد: مردم هوشيار و آگاه ايران در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري با حضور 40 ميليوني خود در انتخابات و اعمال اراده خود، تأثير ناپذيري از تبليغات و جنگ رواني كم سابقه بدخواهان را نشان دادند و بار ديگر گفتمان انقلاب اسلامي و راه امام (ره) را برگزيدند.
رئيس جمهور با تجليل و قدرداني از همه آحاد مردم و نخبگان حوزه و دانشگاه و همچنين جوانان، نوجوانان و بانوان به دليل حضور مقتدرانه و هوشمندانه در صحنه انتخابات رياست جمهوري تصريح كرد: دولت برآمده از متن مردم است و دولت خود را خادم 70 ميليون ايراني و 40 ميليون رأي دهنده مي داند.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: اينجانب خود را متعلق به همه مردم و خادم آنان مي دانم و همه 40 ميليون ايراني رأي دهنده، در خلق اين حماسه، مفتخر و آحاد ملت ايران، عزيز هستند.
وي با تأكيد بر اينكه ايران اسلامي وارد دوران جديدي شده و در آستانه يك جهش بزرگ و همه جانبه قرار گرفته است، گفت انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري بار ديگر ظرفيت ملي كشور را براي حركت تكاملي به سمت تعالي و پيشرفت نشان داد و همه بايد دست در دست هم و با عزمي راسخ، و با استفاده از تجربيات 30 سال گذشته، ايران اسلامي را به الگويي نمونه تبديل كنيم.
رئيس جمهور عدالت را اصل ثابت و محور اصلي همه برنامه ها و اقدامات دانست و افزود: همه مردم شهروند درجه يك و در برابر قانون مساوي هستند و هيچ فرد يا گروهي نبايد خود را فراتر از مردم و قانون بداند و بخواهد به منافع عمومي دست اندازي كند.
احمدي نژاد احترام به مردم و رعايت حقوق آنان، خدمت بي منت به مردم،پاكدستي، صداقت، شجاعت، مهرورزي، و دفاع از مظلومان از ديگر ويژگيهاي اصلي دولت اسلامي برشمرد و خاطرنشان كرد: هيچ عاملي، مانع رشد و تعالي ايران اسلامي نخواهد بود و اراده ملت بر اراده همه بدخواهان غلبه خواهد كرد.
وي افزود: نمونه بارز غلبه اراده ملت، در موضوع هسته اي است كه هرچه فشارها را بيشتر كردند، ملت مصمم تر شد و با اراده خود گامهاي بزرگي برداشت و در اوج تحريم ها، ماهواره اميد را نيز به فضا پرتاب كرد.
رئيس جمهور سپس به اولويتهاي كاري دولت دهم در بخشهاي فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي، و سياست خارجي اشاره كرد و گفت: مفاخر علمي، ادبي و هنري و نخبگان حوزه و دانشگاه موتورهاي حركت جامعه هستند و حضور آنان در برنامه ريزيها نقش آفرين خواهد بود.
احمدي نژاد تأكيد كرد: اينجانب از همه افراد به ويژه نخبگان براي مشاركت فعال و همدل به منظور برنامه ريزي و اداره كشور دعوت مي كنم.
رئيس جمهور با تأكيد بر اينكه حركت شتابان به سوي پيشرفت و تعالي نيازمند تجديد نظر در برخي ساختارها بويژه ساختارهاي اقتصادي است، گفت: طرح تحول اقتصادي يكي از طرحهاي بزرگ براي حل مشكلات اقتصادي است كه مقدمه آن اصلاح نظام بانكي، اصلاح نظام مالياتي و نظام توزيع، ارتقاي ارزش پول ملي، و هدفمند كردن يارانه ها است.
احمدي نژاد، حل مشكل اشتغال و مسكن بويژه براي جوانان، توجه به توليد ملي و توليد ثروت ملي را از اولويتهاي اقتصادي دولت دهم برشمرد و خاطرنشان كرد: فضاي عمومي جامعه بايد فضاي همراه با آرامش و امنيت، صداقت، نشاط و شادابي باشد و همبستگي ملي در كشور حفظ شود.در مراسم تنفيذ احمدي نژاد وزير كشور در گزارشي از روندبرگزاري دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: تمهيد مقدمات انتخابات همزمان با جمع بندي و بررسي انتخابات گذشته از اواسط سال گذشته آغاز شد و وزارت كشور تمام امكانات خود را براي ارتقاي سطح كمي و كيفي انتخابات به كار گرفت.
محصولي با تشريح اقدامات و فعاليتهاي انجام شده گفت: در روز اخذ رأي و با توجه به حضور پرشور و بي نظير مردم در انتخابات كوچكترين ناامني رخ نداد و در طول ساعات رأي گيري مردم با امنيت كامل آراي خود را به صندوق انداختند.
وزير كشور با اشاره به 4 مرحله تمديدساعت رأي گيري تا ساعت 22 گفت: نتايج انتخابات نيز از ساعات اوليه 23 خرداد به اطلاع مردم رسيد ضمن آنكه آمار تفكيكي نامزدها به تفكيك شهر و صندوق با جزئيات كامل از طريق پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور انتشار يافت.
محصولي حضور ناظران شوراي نگهبان، نمايندگان نامزدهاي انتخاباتي و بازرسان وزارت كشور در كنار معتمدين و مجريان انتخابات را موجب دقت و نظارت چند لايه به شمارش آرا دانست و گفت: هنگام شمارش آرا به طور متوسط 14 نفر از جمله نمايندگان نامزدان حضور داشتند و با اعلام نتايج صندوق به صندوق، امكان تطابق آرا براي هريك از افراد حاضر در شمارش آرا بوجود آمد تا كوچكترين خطاي احتمالي رديابي و شناسايي شود.
وزير كشور با اشاره به بازشماري ده درصد آرا براي جلب اعتماد كامل و تطبيق نتايج بازشماري با نتايج اعلام شده افزود: در باشكوه ترين انتخابات بعد از انقلاب اسلامي و با تأييد شوراي محترم نگهبان قانون اساسي جناب دكتر احمدي نژاد با اكثريت مطلق 24607461 رأي از مجموع 39399975 به عنوان رئيس جمهور ايران اسلامي انتخاب شد و حماسه حضور 40 ميليوني و ركورد 85% حضور مردم در انتخابات ظرفيتهاي جديدي پيش روي مردمسالاري ديني قرار داد.