خبرگزاري آريا- مهدي ساروخاني فهرستي از کتابهاي در دست چاپ اين انتشارات را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا،مهدي ساروخاني، مدير تحقيقات و چاپ انتشارات اميرکبير اظهار کرد: کتابهاي «سواره نظام زبده ساساني»، «شاه اسماعيل»، «ملوک بهمني»، «زندگي در 35 روز»، «چشمهاي من و مجنون»، «گزارش مستند از حوادث کربلا»، «اعراب و راهبرد نظام ساساني در بينالنهرين، خليج فارس و جزيره العرب»، «ابوحنيفه دينوري»، «ميرزاي نائيني» و دو جلدي «پهلواني» در دست چاپ هستند.
مهدي ساروخاني با اشاره به کتابي که در حوزه تاريخ باستان نوشته شده افزود: «سواره نظام زبده ساساني» تاليف کاوه فرخ با ترجمه ميثم عليي به سواره نظام در دوره ساسانيان ميپردازد سواره نظامي که نقش عمده در بسط و گسترش قلمرو امپراتوري ساسانيان داشت به طوري که در هر نبردي که اين رسته از سپاه حضور داشتند نقش هماوردي خود را در برابر سپاه روميان ثابت ميکردند.
سواره نظام ساسانيان مانع از رسيدن سپاهيان روم به مرزهاي هند و چين ميشد. در کتاب آمده است که ليبانوس، سردار رومي در تشريح رويارويي روميان در برابر سپاهيان سواره نظام ايران مينويسد: «روميان در جنگ حاضر بودند به هر شرايطي تن در دهند و با هر سپاهي روبرو شوند اما با يک ايراني چشم در چشم نشوند.»
وي درباره کتابهاي آماده شده از مجموعه سرداران ايراني عنوان کرد: از اين مجموعه کتاب «شهيد رداني پور» نوشته محمدعلي جعفري، «شاه اسماعيل صفوي»، «زندگي در 35 روز» بر اساس زندگي محمدعلي جهان آرا که نوشته سارا خسروي است مراحل توليد را طي ميکند. همچنين کتاب «چشمهاي من و مجنون» بر اساس زندگي مهدي باکري از سوي طاهره ابوالحسني نوشته شده و در دست چاپ است.
وي با معرفي کلياتي از کتاب «ملوک بهمني» اثر خديجه عالمي، استاد دانشگاه تهران بيان کرد: اين کتاب به بررسي حضور مسلمانان در دکن از 747 تا 934 ق برابر با (1347 تا 1528. م) اشاره ميکند و تاريخ شبه قاره هند در دوره باستان، ميانه و گسترش اسلام را در اين سرزمين مورد بررسي قرار ميدهد که بر طبق بررسيهاي انجام شده گسترش اسلام را در هند يکي از برجستهترين دوران شکوفايي فرهنگ در هند برميشمرد. ضمن اين که منطقه دکن نقش اساسي در تحولات سياسي اجتماعي هند ايفا ميکند. در کتاب «ملوک بهمني» نگاهي به حکومتهاي مسلمان در دکن که به بهمنيان مشهورند، دارد.
مدير تحقيقات و چاپ انتشارات اميرکبير در ادامه با اشاره به کتاب «گزارش مستند از حوادث کربلا» تاليف محمد محمديان افزود: اين کتاب حوادث بعد از کربلا را بر اساس اسناد معتبر تاريخي به نگارش درآورده است. همچنين کتاب «اعراب و راهبرد نظام ساساني در بين النهرين، خليج فارس و جزيره العرب» نوشته فريدون الهياري به چگونگي نفوذ يافتن اعراب به بينالنهرين در سده سوم هجري تا آغاز اسلام را مدنظر قرار داده است و به بررسي عواملي چون تاثير خشکسالي در افزايش مهاجرت اعراب شبه جزيره عربستان به حدود کرانههاي خليج فارس و درياي عمان ميپردازد.
ساروخاني در پايان با اشاره به آماده شدن دو عنوان از مجموعه آفرينندگان فرهنگ و تمدن گفت: از اين مجموعه دو کتاب با عنوانهاي «ابوحنيفه دينوري» و «ميرزاي نائيني» نيز در دست چاپ است و در مجموعه ديگري با عنوان آفتاب معرفت دو جلدي «پهلواني» نيز در حال طي مراحل چاپ است، کتابي که انديشه و فرهنگ ايران زمين را درباره پهلوان و آيين پهلواني را که داراي جايگاه ويژهاي است، با بررسي مفهوم پهلوان در طول تاريخ و کاربرد پهلواني در اعصار تاريخ ايران واکاوي ميکند. افزون بر آن مفهوم پهلوان با مفهوم قدرت و نماد اصلي پهلواني در روزگار باستان، ميانه و حال تحليل ميشود.