خبرگزاري آريا- براي نخستين بار در کشور دستگاه «ضد تعريق» طراحي و ساخته شد.
به گزارش خبرنگار علمي و آموزشي خبرگزاري آريا، شرکت دانش بنيان " پرتو طب پرديس" پارک علم و فناوري دانشگاه تهران با همکاري محققان دانشگاه صنعتي KTH استکهلم و پزشکي کارولينسکاي سوئد و با حمايت معاونت علمي رياست جمهوري و صندق حمايت از پژوهشگران براي اولين بار در کشور موفق به طراحي، ساخت و تجاري سازي دستگاه پزشکي يونتوفورزيس (Iontophoresis) با نام تجاري الکسا (ELEXA) جهت درمان بيماري هايپر هيدروزيس، تعريق بيش از حد زير بغل و کف دست و پا شده است .
بر اساس اين گزارش؛ بيش از 3 ميليون نفر در کشور دچار اين عارضه ژنتيکي مي باشند که تا کنون درمان مناسب و قطعي براي آن وجود نداشته است. واحد پژوهش پرتوطب پرديس پارک علم و فناوري دانشگاه تهران براي اولين بار در دنيا دستگاه ضد تعريق يونتوفروسيس را بصورت هوشمند براي درمان تعريق بيش از حد بصورت استفاده براي درمان خانگي طراحي وتجاري سازي با توليد انبوه کرده است. طراحي هوشمند دستگاه الکسا منجبر به 98% موفقيت در درمان دائم و بدون عوارض جانبي و يکدهم قيمت تمام شده نسبت به نوع خارجي آن شده است.
بنابر اين گزارش ، آزمايشهاي باليني مربوطه درمراکز درماني معتبر و زير نظر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي کشور به روي تعداد زيادي بيمار طي 2 سال انجام شده و پس از گذراندن بيش از 90 تست متفاوت موفق به دريافت گواهي تاييديه عملکرد عالي از سازمان پژوهش هاي صنعتي به شماره 9200843 و پروانه توليد و بهره برداري به شماره 115180-664 از وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکي وگواهي اختراع به شماره 77462 در کشور ثبت گرديده است.
«الکسا پرو»درمان افرادي که از تعريق بيش ار حد رنج مي برند
به گفته دکتر طرقي، مدير تجاري سازي اين پروژه تحقيقاتي، دستگاه «الکسا پرو» براي اولين بار در کشور براي درمان افرادي که از عرق کردن بيش ار حد بدن خود رنج مي برند طراحي و توليد انبوه شده است. طراحي نوين و همچنين به کارگيري فناوري هاي جديددر دستگاه ضد تعريق «الکسا پرو» باعث عملکرد هوشمند آن شده است و نسبت به نمونه مشابه خارجي که عمدتا تکنولوژي آن در اختيار کشور آلمان و آمريکا مي باشد، اثر بهبود بسيار بالاتر و بصورت دائمي را دارد. تحقيقات و کنترل عملکرد و کيفيت، بهبودي 98 درصدي را نشان داده است. آزمايشهاي باليني مربوطه درمراکز درماني معتبر و زير نظر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي کشور به روي تعداد زيادي بيمار طي مدت 2 سال انجام شده و از اينرو پس از گذراندن بيش از 90 تست متفاوت، موفق به دريافت گواهي تاييديه عملکرد عالي از سازمان پژوهش هاي صنعتي و پروانه توليد و بهره برداري از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي گرديده است. اين طراحي منحصربفرد و پيشرفته به صورت اختراع نيز در کشور ثبت گرديده است.
حذف عوارض جانبي؛ از مزاياي عملکرد هوشمند دستگاه ضد تعريق
از مزاياي عملکرد هوشمند دستگاه ضد تعريق « Elexapro » حذف عوارض جانبي اين نوع درمان، مانند سوزش و پوسته شدن پوست، نسبت به نمونه خارجي آن گرديده است و با بکار گيري شيوه هاي نوين در تجاري سازي، قيمت تمام شده آن يک دهم نمونه خارجي مي باشد. در تجاري سازي اين دستاورد پژوهشي از تمام استاندارد هاي بين المللي و تکنيک هاي روز دنيا در طراحي و فرايند توايد و حتي بسته بندي و برند سازي استفاده شده است تا برند ايراني را در دنيا با شعار کيفيت بالا و قيمت ارزان و ظاهري زيبا در کنار برند هاي معتبر دنيا ارائه نماييم. دکتر طرقي تصريح کرد مديريت تجاري سازي صحيح که شامل چرخه ايده تا توليد و بازار مي باشد از عوامل دستيابي به اين موفقيت بين المللي شده است. بر مبناي پايگاه اطلاعات علمي تامسون رويترز (ISI) کشور ما از نظر توليد علمي مقام شانردهم در جهان را دارد و رتبه نخست در سرعت پيشرفت توليد علم را دارد اما فاصله زيادي تا تجاري سازي و توليد دستاوردهاي پژوهشي داريم. ازاينرو واحد تجاري سازي در پرتوطب پرديس تشکل شده است و به صورت رايگان با شماره 88978043 در ساختمان پژوهشهاي نانو پارک علم و فناوري دانشگاه تهران آماده حمايت از طرح هاي پژوهشگران براي توسعه علمي و فناوري کشور را دارد.
هايپرهيدروزيس اوليه و ثانويه
به گفته دکتر جواد محمدي متخصص ايمونوژنتيک از دانشگاه کارولينسکاي سوئد و عضو هيات علمي دانشگاه تهران و عضو تيم پژوهشي اين دستاورد، تعريق بيش از حد که در اصطلاح علمي هايپرهيدروزيس اوليه و ثانويه ناميده مي شود، حالتي است که در آن ميزان ترشحات عرق که براي دفع دماي بالاي بدن کاربرد دارد، به بالاتر از ميزان قابل قبول مي رسد. اين افراد در هواي سرد و بدون انجام فعاليت هاي زياد نيز به شدت عرق مي کنند وهمواره اعضاي بدن آنها مانند کف دست وپا و زير بغل ها به شدت خيس مي باشد و هميشه از آن رنج مي برند. در بيشتر مواردعلل نوع اوليه اين عارضه ژنتيکي مي باشد و همچنين دلايل متابوليک، نورولوژيک و سيستماتيک نيز باشد. نوع ثانويه که در سنين بالاتر بروز مي کند مي تواند به دليل ترشحات غده هيپوفيز و تيروئيد ايجاد شود و با ساير بيماريها مانند ديابت تشديد مي شود. از ساير علل تعريق بيش از حد مي توان به افزايش اضطراب، مصرف مواد غذايي کافئين و نيکوتين دار اشاره کرد.
تا کنون راه حل مناسبي براي درمان اين عارضه وجود نداشت و اغلب با روش هايي مانند تزريق بوتاکس، استفاده از محلول هاي و اسپري هاي رايج، دارو هاي خوراکي و يا عمل جراحي به درمان پرداخته که با تاثير کم و عوارض همراه بوده است. شايان ذکر است روش کارکرد درماني يونتوفورزيس داراي تاييديه FDA سازمان غذا و داروي آمريکا و استاندارد اروپا CEنيزمي باشد و به عنوان جديد ترين و بهترين روش درمان تعريق بيش از حد بدن، در دينا شناخته شده است.
به گزارش آريا، متن کامل خبر و تصاوير مربوطه براي پوشش خبري اين دستاورد پژوهشي و تجاري سازي و توليد اين دستگاه پزشکي , کليه مجوز هاي مربوطه از طريق لينک پنهان www.yjt.ir/download قابل دسترسي مي باشد. همچنين واحد روابط عمومي با شماره 88978043 در مرکز نانو پارک علم و فناوري دانشگاه تهران آماده توضيحات بيشتر مي باشد.