خبرگزاري آريا-وزير امور خارجه کشورمان گفت: جمهوري اسلامي ايران با نماينده ويژه دبيرکل سازمان ملل در امور يمن و دبيرخانه ملل متحد همکاري نزديک دارد و آماده است هرگونه کمکي را هم در حوزه انسان دوستانه و هم در حوزه رسيدن به راه حل سياسي در حد توان خود انجام دهد.
به گزارش خبرگزاري آريا،ظريف در نشست خبري با همتاي آفريقاي جنوبي خود افزود: جمهوري اسلامي ايران از ابتداي بحران يمن و از ابتداي حملات غيرقانوني به اين کشور به صراحت اعلام کرد که راه حل يمن نظامي نيست و اين حملات به جز کشتار مردم بي دفاع نتيجهاي به بار نخواهد آورد.
وي با اشاره به طرح چهارمادهاي جمهوري اسلامي ايران براي پايان بحران يمن گفت: ما اين طرح را به دبيرکل سازمان ملل اعلام کرديم و نخستين پيشنهاد ما آتش بس فوري و همه جانبه بود دوم کمک رساني انساني به يمن بود که متاسفانه عربستان با تمام قوا مانع آن شده است که اين اقدام آنها برخلاف حقوق بين الملل بشردوستانه و تعاليم اسلامي است که مردود و غيرقابل قبول است و بايد امکان کمک رساني به مردم يمن فراهم شود.
وزير امورخارجه افزود: سومين پيشنهاد ما در اين طرح چهار ماده اي گفتگوهاي يمني- يمني و چهارم ايجاد يک حکومت فراگير و داراي روابط مثبت و مناسب با همه همسايگان است .
ظريف گفت: هر آتش بس و توقف عمليات نظامي که تنها قرباني آن زنان و کودکان هستند مورد حمايت ماست و بايد اين آتش بس به آتش بس دائمي تبديل شود و مذاکرات براي ايجاد يک حکومت فراگير فورا ادامه پيدا کند.
وزير امور خارجه کشورمان تأکيد کرد: طرف مقابل ما در مذاکرات هستهاي بايد بداند که جمهوري اسلامي ايران هيچ گونه زيادهخواهي را نخواهد پذيرفت.
ظريف افزود: چون دولت امريکا را مسئول اجراي توافقات مي دانيم، لذا هر گونه مصوبهاي ازجانب کنگره يا ديگر نهادهاي امريکا را ناقض اجراي موارد مورد توافق نميدانيم. وي تصريح کرد: هر گونه مصوبه کنگره هيچ باري را از روي دوش دولت امريکا براي اجراي مفاد توافقات برنميدارد.
وزير امور خارجه تأکيد کرد: چنانچه مصوبات کنگره داراي تأثير در اجراي موارد توافقنامه باشد، دولت امريکا بايد بر اساس تعهدات بينالمللي، در صدد رفع تأثيرات آن برآيد.
ظريف گفت: ما در لوزان به يک چارچوب مفهومي با گروه 1+5 رسيده و اکنون وارد مرحله نگارش جزئيات آن شدهايم که مرحلهاي بسيار پيچيده و دقيق است.
تعدادي از جناح هاي سياسي آمريکا در داخل و بيرون خواهان حل موضوع هسته اي ايران نيستندوزير امورخارجه کشورمان گفت: احساس مي کنم که تعدادي از جناح هاي سياسي آمريکا در داخل دولت اين کشور و بيرون از آن، خواهان حل موضوع هسته اي ايران نيستند.
وي تصريح کرد: اما جمهوري اسلامي ايران با جديت مذاکرات هسته اي را دنبال مي کند و اگر دولت آمريکا بخواهد با رعايت حقوق مردم ايران و احترام به مردم و دولت جمهوري اسلامي ايران مذاکرات را ادامه دهد و به نتيجه برساند، وظيفه هماهنگي با کنگره و رفع مشکلات داخلي آمريکايي ها به عهده خودشان است و ما در امور داخلي آنها وارد نخواهيم شد.
وزير امورخارجه افزود: آنچه اهميت دارد و ما دوباره بر آن تأکيد مي کنيم اين است که دولت آمريکا را مسئول اجراي تعهداتي مي دانيم که با به نتيجه رسيدن مذاکرات بر عهده مي گيرد.
ظريف گفت: اين تعهدات با توجه به واقعيات و احترام به مردم ايران و رعايت حقوق مردم ايران و مستلزم اجتناب از بيان مطالب و اقداماتي است که هيچگاه در مذاکرات رسمي مطرح نشده است بلکه در بيرون از فضاي مذاکره و ازجمله با برخي اهداف داخلي آمريکايي ها مطرح مي شود.
ظريف گفت: دستيابي به تفاهم به نفع همه است و بهانه ها را براي ايجاد ايران هراسي در منطقه از بين مي برد. وي افزود: در اين صورت خواهيد ديد که جمهوري اسلامي ايران در پيگيري توافق هسته اي بسيار جدي خواهد بود.
وزير امور خارجه کشورمان با اشاره به فعاليت گروههاي تروريستي بوکوحرام، الشباب، القاعده، جبهه النصره و داعش در منطقه و افريقا و ايجاد ترور، خشونت و وحشت که متأسفانه بهاشتباه به اسلام نسبت مي دهند گفت: راه برخورد با اين گونه مسائل دخالت خارجي نيست.
ظريف افزود: در ليبي، با توجه به دخالت خارجي شاهد وضع اسفباري هستيم و دخالت در يمن نيز جز کشتار وحشيانه مردم بيدفاع و از بين بردن زيرساختهاي اين کشور نتيجه ديگري نخواهد داشت.
وي اضافه کرد: اين دخالتها مردم مقاوم يمن را دچار مشکل جدي کرده است و افکار عمومي، دبير کل سازمان ملل متحد و کشورها خواهان توقف فوري عمليات نظامي عليه يمن هستند.
ظريف با بيان اينکه جمهوري اسلامي ايران و افريقاي جنوبي ديدگاه مشترکي در اين زمينه دارند گفت: مبارزه با تروريسم در دستورکار دو طرف است و مذاکرات در اين باره ادامه مييابد.
وي افزود: منطقه خاورميانه و افريقا با مسئله تروريسم و افراطيگري مواجه است و اين مسائل چالشهاي منطقه به شمار ميرود.