خبرگزاري آريا- آخرين گزارش ها از درگيري هاي سخت نيروهاي مردمي با تروريست ها در عراق حکايت دارد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، خبرنگار شبکه تلويزيوني «روسيا اليوم» در بغداد از درگيري هاي شديد نيروهاي امنيتي و مردمي عراق با عناصر داعش در مناطق مختلف دو استان صلاح الدين و الانبار و آزادي برخي مناطق آن خبر داد.
اشرف محمد العزاوي درباره تحولات و درگيري ها در عراق گزارش داد: نيروهاي امنيتي در جبهه هاي مختلف با حمايت و پشتيباني نيروهاي مردمي براي آزاد کردن مناطق تحت اشغال داعش، سرسختانه در حال نبرد هستند.
خبرنگار اين شبکه افزود: در محورهاي جنوبي شهر الرمادي نيروهاي مردمي پيشروي کردند و توانستند مناطق گسترده اي را در جنوب و شرق آزاد کنند و توانستند بر منطقه «دانشگاه الانبار» تسلط يابند.
گزارش هاي موجود حاکي است نيروهاي مشترک عراقي توانستند بخش هايي از دانشگاه الانبار را نيز آزاد کنند.
خبرنگار روسيا اليوم افزود: شهر الرمادي از محورهاي مختلف تحت محاصره قرار دارد. منابع امنيتي اعلام کردند که نيروهاي مشترک توانستند همه ورودي هاي عناصر داعش را ببندند و خطوط امداد به اين گروه را در شهر الرمادي قطع کنند .
عمليات محاصره الرمادي با کمک نيروي هوايي عراق صورت گرفت و هواپيماهاي عراقي تجمع هاي عناصر داعش را در داخل شهر الرمادي هدف حمله قرار دادند.
خبرنگار اين شبکه در بغداد افزود: در منطقه «الکرمه» نيز درگيري ها بين نيروهاي امنيتي مورد حمايت نيروهاي مردمي با عناصر داعش ادامه دارد.
منابع محلي موجود در منطقه از پيشروي نيروهاي امنيتي عراق در اين نبردها خبر دادند.
در مناطق غربي شهر سامراء واقع در شمال بغداد نيز نيروهاي مردمي و نيروهاي امنيتي توانستند هفتاد و پنج درصد از اين منطقه را پاکسازي کنند.
اين مناطق در حد فاصل بين دو استان صلاح الدين و الانبار قرار دارد. نيروهاي امنيتي عراق همچنين در داخل شهرستان بيجي با اجراي عملياتي توانستند دو منطقه «الحاوي»، «الحمراء» و «المزرعه» را آزاد کنند و درگيري ها همچنان براي آزاد کردن مناطق ديگر در شهرستان بيجي از دست عناصر داعش ادامه دارد.
آزادسازي منطقه سيد غريب استان صلاح الدين در ادامه عمليات ارتش و نيروهاي مردمي عراق منطقه سيد غريب حد فاصل سامرا – بغداد(حدود 50کيلومتري سامرا) پس از درگيري هاي شديد، از وجود تروريست ها داعش پاک سازي شد.
«جواد طليباوي» ،سخنگوي گروه هاي مردمي عصائب اهل حق اعلام کرد: نيروهاي داوطلب مردمي خسارت ها سنگيني را به تروريست ها وارد وآنها را مجبور به عقب نشيني کردند وهم اکنون نيز نبرد براي آزاد سازي مناطق حومه سيد غريب ادامه دارد.
هم اکنون نيروهاي عراقي به سمت مرز بين استانهاي صلاح الدين والانبار در حال پيش روي هستند.
از استان الانبار همچنان خبر مي رسد نيروهاي مردمي خط کمک رساني به تروريست ها را به الرمادي قطع و آنها را در شهر محاصره کردند. (
متن کامل خبر)
همچنين بيش از 4000 هزار نفر از اهالي الانبار و عشاير اهل سنت عراق براي مبارزه وآزادي استان به پليس محلي استان الانبار پيوستند .
آزادسازي برخي مناطق از اشغال داعش در الانبار عراق به گزارش پايگاه خبري العهد، خالد الخزرجي رئيس کميته امنيتي در شوراي استان صلاح الدين اعلام کرد نيروهاي امنيتي و نيروهاي مردمي توانستند مناطق «الکسارات» و «اللاين» را آزاد کنند و در حال نزديک شدن به مناطق «ناظم الثرثار» و «الجزيره» در استان الانبار هستند.
هلاکت صدوپنجاه داعشي در الاسحاقيصد و پنجاه تروريست عضو داعش در منطقه الاسحاقي استان صلاح الدين عراق کشته شدند.
به گزارش شبکه تلويزيوني العراقيه، نيروهاي مسلح و نيروهاي مردمي عراق موفق شدند صد و پنجاه داعشي از جمله يکي از سران سعودي اين گروه را در بخش الفرحاتي منطقه الاسحاقي استان صلاح الدين به هلاکت برسانند.
جبار الموسوي يکي از فرماندهان نيروهاي مردمي عراق گفت: نيروهاي مسلح و نيروهاي مردمي پنجاه کيلومتر در اين منطقه پيشروي کردند. بخش الفرحاتي منطقه الاسحاقي، جاده ارتباطي صلاح الدين و فلوجه است.
هلاکت يکي از سرکرده هاي داعش در عراق پايگاه خبري العهد از هلاکت مسئول بمب گذاري خودروها در گروه تروريستي داعش ملقب به «حاتم شحاله» در حمله هواپيماهاي عراقي به مواضع داعش در منطقه «الکرمه» (به فتح کاف و سکون را) خبر داد.
معترضان به لبيک يا حسين عراقي نيستند عضو فراکسيون «ائتلاف دولت قانون» در پارلمان عراق تاکيد کرد که معترضان به نامگذاري عمليات الانبار به «لبيک يا حسين» عراقي نيستند.
به گزارش پايگاه خبري السومريه نيوز ، موفق الربيعي گفت: کساني که به نام «امام حسين (ع)» در نبرد با داعش اعتراض کردند عراقي نيستند و ما عراقي بودن آنها را به رسميت نخواهيم شناخت.
وي گفت: نامگذاري عمليات الانبار به عمليات «لبيک يا حسين» به رزمنده ها چه نيروهاي امنيتي و چه نيروهاي عشاير سني روحيه مي دهد.
الربيعي تاکيد کرد: معترضان به نامگذاري عمليات آزادسازي الانبار به نام «لبيک يا حسين» همان کساني هستند که انگيزه هاي طايفه اي دارند و مزدور کشورهاي دشمن عراق به ويژه کشورهاي همجوار هستند. آنها از درس هاي گذشته مانند سقوط موصل، تکريت و الانبار عبرت نگرفته اند.
امنيت کامل در بغداديکي از مسئولان رسانه اي نيروهاي مردمي عراق بر امنيت بغداد پايتخت اين کشور تاکيد کرد.
به گزارش شبکه تلويزيوني الميادين، عبدالهادي الدراجي در مصاحبه با اين شبکه گفت: درگيريهاي کنوني با داعش نبرد بغداد نيست، زيرا پايتخت عراق در امنيت کامل است. درگيريها در واقع براي آزادسازي صلاح الدين و الرمادي است. براي قطع کردن خط پشتيباني داعش، آزادسازي الرمادي بسيار اهميت دارد.
الدراجي افزود: امنيت کامل در بغداد و مکان هاي مقدس عراق برقرار است. مردم الرمادي خواستار مشارکت نيروهاي مردمي در آزادسازي اين شهر شدند.
آيا ممکن است جنگجويان داعش پيروز شوند؟ واشنگتن پست نوشت : بياييد در مورد اين موضوع غيرقابل تصور صحبت کنيم که آيا ممکن است جنگجويان گروه دولت اسلامي (داعش) پيروز شوند.
اين روزنامه آمريکايي در تحليلي به قلم جان مک لاگلين معاون رئيس و قائم مقام سيا از سال دو هزار تا دو هزار و چهار نوشت: من به اين سبب از کلمه « غير قابل تصور » استفاده مي کنم که مانند همه افراد از اين موضوع مايوس شده ام که بيشتر تحليلها در اين باره بررسي نمي کنند که پيروزي دولت اسلامي در خاورميانه چه شکلي خواهد داشت. تصور رايج افراد اين است که اين گروه به اندازه اي شرور است که بايد شکست داده شود و اين کار به زمان نياز دارد. اما مي خواهيم اين نظر را بررسي و براي يک دقيقه فکر کنيم که گروه دولت اسلامي چطور مي تواند پيروز شود؟
اساسا پيروزي دولت اسلامي اين است که بخش اعظم آنچه تصرف کرده است - حدود نيمي از خاک عراق و سوريه - را براي آينده قابل پيش بيني در اختيار داشته باشد و شکل اوليه اي از حکومت را برقرار کند.
منظور از آينده نزديک چيست؟ اين گروه تقريبا به طور قطع در دوره رياست جمهوري اوباما به حيات خود ادامه مي دهد. اگر دو سال پس از تصدي رئيس جمهور بعدي آمريکا ، دولت اسلامي همچنان اداره اين مکان ها را در دست داشته باشند ، به عقيده من اينکه اين وضع را يک پيروزي اعلام نکنيم دشوار است.
دستکم چهار موضوع مهم مطرح است تا چنين نتيجه اي يعني پيروزي دولت اسلامي به طور حتم محقق شود و هيچکدام از اين موارد نيز مسائلي خيالي نيستند.
نخست ، دشمنان دولت اسلامي نتوانند حمله زميني مهمي براي شکست اين گروه اجرا کنند. بمباران هاي هوايي به تنهايي کافي نيست. ارتش عراق تاکنون انتظارات را بر آورده نکرده است و مي توان درک کرد که چرا آمريکا تعداد مورد نياز نيرو شايد بين ده تا بيست هزار نفر را اعزام نمي کند. کشورهاي عرب از ايجاد يک نيروي نظامي صحبت مي کنند و در عين حال ، کشورهاي عرب در مورد چنين طرحي ، تجربه زيادي ندارند و اتحاد اندکي نيز براي اين کار وجود دارد.
به طور قطع ، ما از آموزش نظاميان عراقي دست برنداشته ايم و نيز آموزش پنج هزار يا در همين حدود نظامي را براي جنگ با دولت اسلامي در سوريه رها نکرده ايم. اما تجربه اي که من از جنگ ويتنام و جنگ هاي دهه هاي گذشته دارم اين است که بين اينکه نيروها آموزش ببينند با توانايي جنگيدن آنها تفاوت وجود دارد. آموزش خوب ، ضروري است ولي کافي نيست.افراد به خاطر اينکه آموزش ديده اند جنگ نمي کنند. افراد جنگ مي کنند به خاطر اينکه به چيزي عقيده دارند. اکنون بزرگترين افراد معتقد در منطقه ، جنگجويان دولت اسلامي هستند.
دوم ، جنگجويان دولت اسلامي بايد وارد بغداد شوند. تسلط دولت اسلامي بر استان الانبار که اين گروه را در جهت تحکيم اهداف خود بسيار جلو انداخته است ، ورود به بغداد را آسانتر مي کند.
افراد زيادي اين استدلال را مطرح مي کنند دولت اسلامي که سني ها تسلط آن را در اختيار دارند نمي تواند بغداد را تصرف کند. استدلالي که مطرح مي شود اين است بغداد شهري عمدتا شيعه نشين است که شبه نظاميان شيعه از آن به شدت محافظت خواهند کرد. در عين حال ، جنگجويان دولت اسلامي براي تضعيف روحيه دشمنان خود نيازي ندارند بغداد را بگيرند. ويت کنگ ها نيز در زمان حمله تِت در سال هزار و نهصد و شصت و هشت نيازي نداشتند سايگون را تصرف کنند.
ويت کنگ ها و ويتنام شمالي ها از لحاظ نظامي شکست خوردند و اما باز هم موفق به از بين بردن روحيه جنگي جنوبي ها و متقاعد کردن بسياري در ايالات متحده شدند که نمي توان در جنگ پيروز شد. دولت اسلامي تنها با نشان دادن اينکه مي تواند جنگجويان و سلاح هاي خود را در بغداد نفوذ دهد ، باعث هرج و مرج خواهد شد. سوم، عراق همچنان فرو بپاشد. اين وضعيت موجب مي شود مخالفان دولت اسلامي پايگاه مبارزه کمتر ايمني داشته باشند و سني ها، شيعيان و کردها حتي بيشتر از هم فاصله بگيرند. اقليت سني همچنان به ميزان غيرقابل تغييري به دولت شيعي حيدر العبادي بي اعتماد هستند. به نظر مي رسد تلاش استقلال کردها متوقف شده باشد اما اگر آنها به نيروي اصلي مبارزه با دولت اسلامي تبديل شوند - گزينه پيش فرض در صورتي که ارتش عراق همچنان شکست بخورد - انگيزه کردها براي استقلال از عراق افزايش مي يابد. چهارم ، ايران از به عهده گرفتن مسئوليتهاي بزرگتر براي شکست دولت اسلامي خودداري کند.
اين مقام پيشين آمريکا نوشت: اينها حقايقي تلخ هستند اما درس روشني که مي توان از چند سال گذشته گرفت اين است که تصميم نگرفتن باز هم يک تصميم است و اينکه تصميمي گرفته نشود احتمالا انتخابهاي بدتري را پيش رو قرار مي دهد. براي متوقف کردن حملات دولت اسلامي دو اقدام ضروري است که عبارتند از : بازپس گيري مکان هاي تصرف شده و نيز پايان دادن به انزواي سني ها در عراق و سوريه که مهمترين افرادي هستند که دولت اسلامي مي تواند آنها را اجير کند.