خبرگزاري آريا-وزير امور خارجه آمريکا قدرداني خود را از تهران پس از آزادي تفنگداران اين کشور ابراز کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا به نقل از خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، جان کري وزير امور خارجه آمريکا چهارشنبه قدرداني خود را از تهران پس از آزادي تفنگداران اين کشور ابراز کرد.
قدرداني جان کري پس از آن صورت گرفت که وزير امور خارجه ايران خواستار عذرخواهي رسمي آمريکا براي نقض حاکميت ملي ايران شد.
به گزارش شبکه تلويزيوني الجزيره، آقاي ظريف وزير امور خارجه ايران در گفتگوي تلفني با جان کري همتاي آمريکايي خود خواستار عذرخواهي رسمي آمريکا براي نقض حاکميت ملي ايران شد.
خبرگزاري رويترز از دبي نيز گزارش داد محمد جواد ظريف وزير امور خارجه ايران روز چهارشنبه اعلام کرد ملوانان آمريکايي «در آب هاي سرزميني ايران بودند و آمريکا بايد عذرخواهي کند».
استقبال وزير دفاع آمريکااشتون کارتر از آزادي تفنگداران نيروي دريايي آمريکا استقبال کرد
من خوشحالم که ده ملوان نيروي دريايي آمريکا ايران را ترک کرده اند و اکنون نزد نيروهاي آمريکايي هستند
پايگاه اينترنتي وزارت دفاع آمريکا گزارش داد اشتون کارتر وزير دفاع آمريکا روز چهارشنبه در بيانيه اي از خروج تفنگداران نيروي دريايي آمريکا از ايران استقبال کرد.
کارتر در اين بيانيه آورده است: «من خوشحالم که ده ملوان نيروي دريايي آمريکا ايران را ترک کرده اند و اکنون نزد نيروهاي آمريکايي هستند. من شخصا از جان کري وزير امور خارجه آمريکا به سبب تعاملات ديپلماتيک با ايران براي تضمين بازگشت سريع ملوانان مان تشکر مي کنم. نيروي دريايي آمريکا در سراسر جهان به ملوانان خارجي در شرايط حساس کمک مي کند و ما از اقدام به موقعي که باعث حل و فصل اين مسئله شد ، تشکر مي کنيم.»
جوبايدن: دليلي براي عذرخواهي نبودمعاون رئيس جمهور آمريکا : دليلي براي عذرخواهي نبود ، به دنبال عذرخواهي هم نبودند.
جو بايدن معاون باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا پس از ازادي ده تفنگدار اين کشور گفت براي نقص فني قايق عذرخواهي نمي کنند.!!
جو بايدن گفت: اتفاقي که رخ داد اين بود که به گفته مقامات نظامي کشورمان، ظاهرا يکي از قايقها به دليل نقص فني موتور وارد آبهاي ايران شد. ايراني ها دو قايق را گرفتند همانطور که ما به هنگام نجات، قايقهاي ايراني را (در گذشته) از آب گرفته بوديم. من نمي خواهم مطلب نادرستي به زبان بياورم و نمي دانم آنها (ملوانهاي ما ) را به کجا بردند و در آنجا متوجه شدند که آنها (ملوانها) دچار مشکل شده بودند و گفتند که آنها را ازاد خواهند کرد و آنها را رها کردند همانطور که کشورهاي معمولي انجام مي دهند. کشورها بايد اينگونه رفتار کنند. به همين علت است که بازبودن کانالها (براي ارتباط) مهم است.»
جو بايدن گفت عذرخواهي در کار نبود. دليلي براي عذرخواهي نبود. وقتي قايق شما دچار مشکل شود به علت بروز مشکل در قايق، عذرخواهي مي کنيد؟ خير. به دنبال عذرخواهي هم نبودند. اين رويه، رويه استاندارد دريايي بود.
جمهوريخواهان استفاده تبليغاتي کردندجب بوش، فرماندار سابق فلوريدا و يکي از داوطلبان نامزدي حزب جمهوري خواه براي انتخابات رياست جمهوري آمريکا/ در اقدامي تبليغاتي/ به سرعت به دستگيري ملوانان آمريکايي واکنش نشان داد. او گفت: سياست ضعيف و تحقيرآميز اوباما در برابر ايران بار ديگر خود را نشان داده است. تام کاتن سناتور جمهوري خواه، که مخالف توافق هستهاي ايران بود، نيز به سي ان ان گفت: «اين نوع اقدامات خصمانه آشکار تعجبآور نيست. اين دقيقاً همان چيزي است که وقتي که اوباما سرگرم مذاکره درباره توافق هستهاي با ايران بود من و ديگران پيش بيني ميکرديم - اينکه اين کار آنها را براي تجاوزگري عليه آمريکا و متحدان ما در منطقه جسور خواهد کرد.»
رئيس مجلس نمايندگان آمريکا از اوباما خواست فورا مردم آمريکا را در جريان وضع تفنگداران بازداشت شده در ايران، قرار دهد.
پايگاه اينترنتي پليتيکو نوشت: رايان در بيانيه اي اعلام کرد: اولويت اول ما ايمني و امنيت پرسنل مان است که توسط ايران بازداشت شده اند. من به دقت اوضاع را زيرنظر دارم و اميدوارم رئيس جمهور به زودي گزارشي را دراين خصوص به مردم آمريکا ارائه کند.
در همين حال يک نماينده کنگره جاسوسي از ايران را بخاطر دستگيري تفنگداران آمريکا در ايران کاملا موجه دانست.
به گزارش شبکه تلويزيوني فاکس نيوز،
دانکان هانتر عضو جمهوري خواه مجلس نمايندگان آمريکا از ايالت کاليفرنيا در گفتگو با اين شبکه درباره ماجراي شناورهاي آمريکايي نزديک جزيره فارسي ايران گفت:« اينکه اصلا چنين اتفاقي رخ بدهد ، تعجب آور است يعني اينکه آنها (ايران) براي ايالات متحده دردسر ساز شوند. با برداشته شدن تحريمها نيز يکصد ميليارد دلار در اختيار آنها قرار مي گيرد. آنها با اينگونه اقدامات پاسخ اقدام ما را در رفع تحريمها مي دهند. اين اتفاق در زمان مسئوليت دولتي در امريکا رخ مي دهد که هيچ سياست خارجي ندارد. ما در حال حاضر در منطقه خاورميانه (غرب آسيا) به ببر کاغذي تبديل شده ايم. اين وضع براي ايالات متحده تاسف آور است.»
وي افزود آمريکا هرگز نبايستي در اين موقعيت قرار مي گرفت. آيا قابل تصور است که در دوره رياست جمهوري فردي متفاوت از رئيس جمهور کنوني امريکا از قبيل جرج بوش و رونالد ريگان روساي جمهور پيشين آمريکا ، ايران چنين کاري انجام مي داد؟ خير زيرا ايران مي دانست که بايد پاسخگو مي بود. اما درباره مسئله اخير، هيچ عواقبي متوجه ايران نخواهد بود و حتي پيامدهاي مثبت متوجه ايران خواهد بود بطوريکه رئيس جمهور اوباما با رفع تحريمهاي ايران به اين کشور پاداش مي دهد و به اين کشور اجازه مي دهد تسليحات هسته اي داشته باشد. حتي اگر ملوانهاي آمريکايي در منطقه سرگرم جاسوسي از ايران بودند ، مگر اين کار چه اشکالي دارد؟ ايران رژيمي دارد که حامي تروريسم است . چرا نبايد درباره اين رژيم جاسوسي کرد؟ چرا نبايد مردم امريکا بدانند که ايران به دنبال چيست؟ چرا اسرائيل نبايد بداند که ايران مشغول چه کاري است؟ »
وي در ادامه افزود:« نبايد اجازه داد ايران به تسليحات هسته اي دست پيدا کند. نبايد اجازه داد تروريستها در خاک آمريکا حمله اي انجام بدهند. بايد براي شکست دادن گروه (تکفيري-صهيونيستي) داعش اقدام کرد. اين مسئله بسيار حائز اهميت است.»
وي گفت:« دنيا براساس اصل قدرت مي چرخد. اگر شما قدرت داشته باشيد ديگران به شما احترام مي گذارند و به حرف شما گوش مي کنند. اما حالا ايالات متحده در آن منطقه از جهان(غرب آسيا) قدرت ندارد. رئيس جمهور اوباما از خط قرمزهاي خودش (درباره سوريه) عقب نشيني کرد.
اوباما حاضر نيست با آنها (ايران) مقابله کند. بايد با آنها (ايران) به صورت مستقيم مواجه شد. بايد با مشت بر صورت آنها کوبيد. بايد به آنها فهماند که ايالات متحده اجازه نمي دهد خبرنگار آمريکايي را زنداني کند يا ملوانهاي امريکايي را در خليج فارس بازداشت کند و اگر اين کارها را انجام بدهد با مشت به صورت آن خواهيم کوبيد. ترديدي نيست که اين اقدام ايران، اقدامي تحريک کننده بوده است . البته اين اقدام درمقايسه با دستيابي ايران به تسليحات هسته اي مسئله اي بسيار کوچک است. اين مسئله درمقايسه با دستيابي ايران به تسليحات هسته اي از نظر شدت بحران از درجه سه يا چهار درمقايسه با سلاح هسته اي قراردارد که در درجه ده است.»
امروز خبرگزاري رويترز نيز در گزارشي به
واکنش برخي از مقام هاي مسئول آمريکا در قبال دستگيري تفنگداران آمريکايي پرداخت و اعلام کرد يک مسئول بلندپايه نظامي آمريکا گفته است آمريکا تماس با دو قايق کوچک را که در مسير خود از کويت به بحرين در حرکت بودند از دست داد. يک مسئول آمريکايي ديگر گفت مشکلات فني شايد موجب شد يکي از قايقها متوقف شود که به همين علت احتمالاً به صورت غير عمد آنها وارد آبهاي ايران شدهاند.
برخي مسئولان آمريکايي نيز «شب» و «دير وقت» بودن را براي آزادي آمريکاييها بهانه کردند. يکي از مسئولان آمريکايي به رويترز گفت: آمريکا معتقد است احتمالاً به اين 10 ملوان آمريکايي که در ايران بازداشت شدهاند اجازه ترک آنجا را در هنگام شب نخواهند داد چرا که «دير وقت» است. يک مسئول نظامي آمريکايي نيز شامگاه سهشنبه گفت اين ملوانان در مسير خود از کويت به بحرين بازداشت شدند و برنامهاي براي ايران، به منظور بازگرداندن آنها به يکي از کشتيهاي نيروي دريايي آمريکا در آبهاي بينالمللي در صبح چهارشنبه پيشبيني شده است. اين مسئول افزود انجام روند تحويل اين افراد «در هنگام روز» امنتر است.
شايان ذکر است برخي رسانههاي جهان نيز هرچند دستگيري ملوانان آمريکا را به عنوان استمرار «رفتار و موضع تهاجمي ايران در برابر آمريکا پس از توافق هستهاي» ارزيابي کردند اما در ادامه کوشيدند واکنش آمريکا به اين رويداد را محدود به روند اجرايي برجام کنند و در ادامه نيز بي تاثير بودن اين رويداد را در روند اجرايي برجام توجيه کنند. اين در حالي است که تنها راه واکنش به دستگيري ملوانان، براي امريکا ميتواند اخلال در روند اجرايي برجام نباشد.
پايگاه اينترنتي ـ آمريکايي بيزنس اينسايدر امروز در اين زمينه با اشاره "افزايش تنشها (بين ايران و آمريکا)" تصريح کرد: "بعيد به نظر ميرسد شرايط موجود بر اجراي توافق هستهاي ايران تأثيري داشته باشد".