خبرگزاري آريا- ايران در صورت اجرا نکردن توافق، بايد با عواقب و پيامدهاي آن مواجه شود!
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، عادل الجبير گفت ايران بايد به توافق هسته اي پايبند بماند و در صورت اجرا نکردن توافق، بايد با عواقب و پيامدهاي آن مواجه شود.
وزير امور خارجه عربستان سعودي بار ديگر ادعاهاي خود را در خصوص دخالت هاي ايران در منطقه تکرار کرد.
به گزارش شبکه تلويزيوني الحدث، عادل الجبير وزير خارجه عربستان سعودي در کنفرانس خبري مشترک با جان کري همتاي آمريکايي خود در رياض ادعا کرد ايران همچنان از تروريسم حمايت مي کند. به طور کلي آمريکا به خوبي به خطر رفتارهاي ايران به سبب فعاليت هاي اين کشور در منطقه واقف است. آمريکا با کمک متحدان خود و بخصوص کشورهاي شوراي همکاري مي کوشد راه هاي مناسب براي متوقف کردن اين فعاليت ها را در پيش بگيرد. گمان نمي کنم آمريکا در خصوص نوع و ماهيت حکومت ايران دچار توهم شده باشد. ما نيز در خصوص تبادل اطلاعات امنيتي و آموزش و دفاع موشکي و تقويت توانمندي هاي موشکي خود به همکاري با آمريکا ادامه مي دهيم.
وي همچنين مدعي شد به همراه آمريکا تلاش مي کنيم راهي براي رها شدن از دست بشار اسد (رئيس جمهور سوريه) پيدا کنيم و مي کوشيم با کمک آمريکا امنيت و ثبات را در يمن برقرار کنيم به گونه اي که ايران ديگر هيچ نقشي در اين کشور نداشته باشد. تلاش براي بازگرداندن ثبات به ليبي از ديگر تلاش هاي ما و آمريکا خواهد بود. تلاش مي کنيم نزاع اسرائيل و اعراب نيز حل شود. اين يک چالش بزرگ است اما تلاش مي کنيم امنيت و ثبات را به منطقه برگردانيم. همچنين لازمه برقراري ثبات و امنيت در منطقه توقف رفتارهاي خصمانه ايران در منطقه است.
کري: نگراني ها در قبال ايران را درک مي کنيمما درباره خطر حوثي ها عليه حاکميت عربستان سعودي گفتگو کرديم . ما در اين جنگ از رياض حمايت مي کنيم
به گزارش شبکه تلويزيوني الجزيره مباشر، جان کري وزير امور خارجه آمريکا در کنفرانس مشترک خبري با عادل الجبير وزير امور خارجه عربستان سعودي در رياض اعلام کرد نگراني کشورهاي عربي خليج فارس را در قبال ايران پس از لغو تحريم ها درک مي کنيم .
وي گفت : اطمينان دارم که امکان کسب پيروزي بيشتر در مبارزه با داعش هم در عراق و هم در سوريه وجود دارد.
وي گفت: ما درباره خطر حوثي ها عليه حاکميت عربستان سعودي گفتگو کرديم. ما در اين جنگ از رياض حمايت مي کنيم.
جان کري گفت واشنگتن به شراکت با کشورهاي حاشيه خليج (فارس) پايبند است و به اهميت و ضرورت آن اعتقاد دارد.
ما به حق مردم سوريه براي انتخاب آينده کشورشان احترام مي گذاريم ولي درباره سرنوشت بشار اسد با هم اتفاق نظر داريم.
کري گفت : ما مذاکرات ژنو را جدي مي دانيم و به آن براي پايان دادن به خشونت هاي جاري در سوريه تکيه مي کنيم. وي افزود ما مي دانيم با آن که در برخي مسائل پيشرفت هايي داشته ايم اما همچنان با مشکلاتي براي آغاز مذاکرات ژنو مواجهيم.
وزير امور خارجه آمريکا در ادامه گفت هرکشوري که ثابت شود عناصر داعش را آموزش مي دهد، به عنوان حامي تروريسم در نظر گرفته مي شود.
وي گفت واشنگتن به دفاع از کشورهاي منطقه، در صورت نياز، پايبند است.
جان کري در ادامه گفت: واشنگتن همچنان از فعاليت هاي ايران در تعدادي از کشورهاي همسايه مانند حمايت از حزب الله نگران است.
جان کري وزير امور خارجه آمريکا همچنين در پيامي در صفحه توييتر خود نيز ديدار با وزراي خارجه کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج فارس را مهم ارزيابي کرد و گفت: تمرکز اين نشست بر راههاي حل بحران سوريه و نابودي داعش است و همگي معتقدند موفقيت تنها از طريق همکاري حاصل مي شود.
ادعاهاي تکراري عربستان عليه ايرانروز پنجشنبه هفته گذشته عادل جبير اتهامات جديدي را عليه ايران در نشست فوقالعاده سازمان همکاري اسلامي در جده مطرح کرد.
روز پنجشنبه هفته گذشته نشست اضطراري کشورهاي عضو سازمان همکاري اسلامي به درخواست عربستان در جده تشکيل شد و سيدعباس عراقچي، معاون وزير امورخارجه ايران نيز با پذيرش خواسته عربستان، راهي جده شد. در اين نشست وزير خارجه جوان عربستان در شرايطي که ميزبان عباس عراقچي، معاون وزارت خارجه کشورمان بود، گستاخي خود عليه کشورمان را تکرار کرد.
در اين نشست، عادل جبير، وزير خارجه رژيم سعودي، ايران را متهم به دخالت در امور کشورهاي ديگر کرد و گفت: ايراني ها افتخار مي کنند که به پايتخت هاي چهار کشور عربي سلطه دارند و بيش از 200 هزار نيروي رزمي در برخي از کشورهاي منطقه تربيت کرده اند.
وزير امور خارجه رژيم سعودي که خواستار برپايي نشست فوق العاده کشورهاي عضو سازمان همکاري هاي اسلامي براي رسيدگي به حادثه سفارت عربستان در تهران شده، در سخنراني آغازين خود در اين نشست گفت: حمله به ساختمان هاي سفارت عربستان در ايران، ناشي از سياست هاي خصمانه و مداخله جويانه اين کشور در قبال کشورهاي منطقه است.
جبير با اين ادعا که ايران عامل اصلي درگيري هاي فرقه اي و بي ثباتي در منطقه است، اظهار داشت: اين اقدامات هم برخلاف مقررات بين المللي است و هم اينکه با اصول دين اسلام مغاير است.
اين وزير سعودي با اشاره به نشست فوق العاده اعضاي سازمان همکاري هاي اسلامي که در مقر فائو در جده آغاز شده، تصريح کرد: آنچه که اهميت اين جلسه را مضاعف مي کند اين واقعيت است که حمله به سفارت عربستان تنها يک نمونه از سلسله حملات عليه سفارتخانه هاي کشورهاي اسلامي و ساير کشورها در ايران است که از 35 سال قبل آغاز شده و هيچ تلاشي از سوي دولت ايران براي جلوگيري از اين اقدامات صورت نگرفته است.
عادل جبير در تلاش براي همپايه دانستن سنگ پراني به سفارت عربستان با تسخير لانه جاسوسي امريکا، اضافه کرد: نقض مصونيت ديپلماتيک نمايندگان کشورهاي ديگر، تنها محکوميت شفاهي برخي از مقامات ايراني را در پي داشته و هيچ اقدام جدي براي جلوگيري از آن صورت نگرفته است.
وزير سعودي در ادامه با تشکر از وزرا و نمايندگان کشورهايي که با برپايي اين نشست فوق العاده و اضطراري موافقت کردند و در آن حضور يافتند، گفت: مهمانان عزيز و عاليجنابان، از اينکه در اين جلسه شرکت کرديد تا در برابر اينگونه حملات "الغاشمه" [حيواني، دد منشانه] عليه سفارت خانه و کنسولگري عربستان بايستيد از همه شما تشکر مي کنم.
جبير ادامه داد: البته اقدام ايران با محکوميت هاي گسترده اي در سراسر جهان مواجه شد و سازمان هاي بين المللي جهاني و منطقه اي، شوراي امنيت سازمان ملل متحد، سازمان همکاري کشورهاي خليج فارس و ساير نهادها و اتحاديه هاي عربي مواضع قاطعانه اي در اين خصوص اتخاذ کرده اند.
وزير امورخارجه رژيم سعودي در پايان سخنراني اش گفت: عربستان همواره خواهان ايجاد روابط بهتر و دوستانه با ايران بر اساس اصل همجواري و احترام متقابل و مداخله نکردن در امور کشورها بوده اما هرگز پاسخ مناسبي به جز اظهاراتي که با رفتارهاي عملي متناقض است، از ايران دريافت نکرده است.
عربستان هرچه زودتر سر عقل بيايدظريف در حاشيه اجلاس داووس گفت: اميدواريم عربستان سعودي هرچه زودتر سر عقل بيايد.
محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه ايران در حاشيه اجلاس داووس به خبرنگاران گفت: ما خود را در حالت دشمني و تخاصم با عربستان سعودي نمي بينيم. همان طور که پيش از اين نيز گفته ام، ما بر اين باوريم که عربستان در پي توافق هسته اي ايران سراسيمه شده و اقدامات تحريک آميز صورت داده است و ما اميدواريم که آنها هر چه زودتر به خود بيايند و شاهد رفتار معقولانه آنها باشيم.
به نظر مي رسد تدبير دولت ايران در سياست خارجي و رويکرد صلح طلبانه و پرهيز از افزايش تنش ها، حتي پس از تجاوز ماموران سعودي به دو نوجوان ايراني، باعث گمراهي مقامات رژيم سعودي شده و امر را بر آنها مشتبه کرده است که مي توانند منتظر عذرخواهي مقامات دولت ايران باشند.
تحرکات عربستان در چارچوب صف بندي هاي سياسي عليه ايران ، اين روزها در صدر فعاليت هاي دستگاه ديپلماسي سعودي ها قرار گرفته است. هدف عربستان اتخاذ اقدامات سياسي و ديپلماتيک عليه ايران است و اينکه کشورهاي منطقه را براي فشارهاي سياسي عليه ايران ترغيب نمايد.
اين درحاليست که مسولان نظام جمهوري اسلامي ايران ضمن برخورد قضايي با عواملي که در تعرض چندي قبل به سفارتخانه عربستان سعودي در تهران دست داشتند ؛ مواضع خود را در قبال اين رويداد اعلام و تصريح کرده است که چنين تعرضي را به هيچ عنوان تاييد نمي کند. اين مسئله اما با اهدافي مشخص به دستمايه ادعاسازي براي متهم کردن ايران به دخالت در کشورهاي منطقه تبديل شده است که نشاندهنده بهره برداري هايي فراتر از اصل ماجراست . علت اصلي اين رفتار عربستان در واقع نگراني از عواقب اقدام نظامي رياض در يمن و برهم خوردن محاسبات غلطش درباره تنش در موضوع هسته اي بين ايران و غرب و به بن رسيدن اقدامات غير منطقي اش در بازار نفت است . عربستان اما توقع دارد که جهان اسلام و کشورهاي عربي منطقه با تبعيت از رياض هزينه ناکامي ها و رفتار غير منطقي عربستان را بپردازند.