خبرگزاري آريا- اوباما با متغيرها و ظرفيت هاي مختلف بازي مي کند تا بتواند مديريت منطقه اي خود را به نتيجه برساند.
دکتر حسن لاسجردي کارشناس مسائل بين الملل در گفتگو با خبرگزاري آريا در خصوص مداخله سازمان ملل براي حل اختلافات ميان تهران و واشنگتن در موضوع مصادره اموال ايران توسط آمريکا، گفت: نوع ورود آمريکايي ها به بحث مصادره دو ميلياد دلار دارايي ايران از روش هاي معمول به دور بوده است و دست اندازي و به نوعي دزدي تلقي مي شود. به نظر مي رسد از ميان مذاکرات مستقيم با آمريکا و يا حل دوستانه و ريش سفيدانه و مراجعه به نهادها و سازمان هاي بين المللي، ايران بايد با توجه به فضاي حاکم بر روابط ايران و آمريکا راه دوم يعني اقدام از طريق نهادهاي بين المللي را انتخاب کند. به اين معنا که اولا تلاش کند موضوع برداشت غير قانوني پولهاي ايران و اين اقدام خصمانه و خلاف روند قانون را تشريح کند و آمريکا را از نگاه سنجش افکار عمومي مورد مواجهه قرار دهد. همچنين با مراجعه به سازمان ملل، دادگاه لاهه، بردن شکايت و دادن يادداشت هاي متعدد به اشخاص مختلف مانند دبيرکل سازمان ملل تلاش کند به نوعي موجبات جبران خسارت و عذرخواهي آمريکايي ها را فراهم کند.
وي در پاسخ به سوال ديگر آريا مبني بر اينکه آيا آمريکا با رد مداخله سازمان ملل در اين موضوع به دنبال کشاندن ايران به مذاکره در موضوعات غير هسته اي است؟، گفت: در رقابتي که پس از موضوع برجام با آمريکايي ها از سر گرفتيم، يک نبرد ديپلماتيک را در مورد مسئله برجام شروع کرديم؛ بر سر ميز مذاکره نشستيم بدون آنکه يکديگر را محکوم کنيم و تلاش کرديم از هنر ديپلماسي استفاده کنيم. برخي از گروههاي سياسي مانند کنگره که در رقابت با حزب حاکم آمريکا هستند، احساس مي کنند که يا در موضوع برجام و مذاکرات ايران و آمريکا، آنها امتيازات لازم را به دست نياورده اند و بازي يکطرفه بوده و آنها باخته اند و يا اينکه از اين موضوع فعلا به عنوان يک اهرم فشار عليه حزب رقيب در انتخابات بايد استفاده کنند. لذا هر يک از اين موارد را که در نظر بگيريم، در هر دو صورت اين دو نگرش سياسي است و ورود آنها به بحث هايي که پس از برجام شده است، مانند بحث منع ويزاي گردشگري، بحث تحريم هاي مجدد، بحث توقيف اموال ايران، در مجموع به نظر مي رسد پيش از آنکه يک رفتار عادي باشد، شيطنت هاي سياسي است.
اين استاد تحليلگر مسائل سياسي در پاسخ به اين سئوال آريا که آيا نامه نگاري هاي اخير و محرمانه اوباما به مقام هاي عالي رتبه نظام، تغييري در سطح روابط دو کشور ايجاد خواهد کرد؟، گفت: همانطور که اوباما در گذشته اعلام کرد که همه گزينه ها بر روي ميز است، تلاش کرده است با استفاده از عناصر مختلف و هم زمان تهديد و فشار، مذاکره و ارسال نامه هاي محرمانه سياست هاي خود را در قبال ايران پيش ببرد. اوباما از يک سو دستي بر آتش دارد و از سوي ديگر در سايه آتش تلاش مي کند از عناصر و عوامل مختلف استفاده کند. از يک طرف در منطقه با سعودي ها گفتگو و ايران را تهديد مي کند و از طرفي در مصاحبه ديگري به عربستان اعلام مي کند که بايد جايگاه ايران در تحولات منطقه را بپذيرد. اوباما با متغيرها و ظرفيت هاي مختلف بازي مي کند تا بتواند مديريت منطقه اي خود را به نتيجه برساند.
لاسجردي در خصوص آينده مناسبات ايران و آمريکا پس از انتخابات رياست جمهوري آمريکا نيز گفت: اگر حزب دموکرات و به طور مشخص هيلاري کلينتون به پيروزي برسد، سياست کنوني اوباما با کمي فشار بيشتر در قبال ايران ادامه پيدا خواهد کرد. اما اگر ترامپ جمهوريخواه قدرت را در دست بگيرد شرايط سخت تر خواهد شد. به نظر مي رسد هيلاري کلينتون،نامزد حزب دموکرات، پيروز نهايي انتخابات خواهد بود.