خبرگزاري آريا -
خيلي وقت ها رابطه مادرزن و داماد هم مانند رابطه عروس و مادرشوهر بحراني مي شود
درست است که از قديم، هميشه رابطه عروس و مادرشوهر حساسيت برانگيز بوده، اما خيلي وقت ها رابطه مادرزن و داماد هم بحراني مي شود. اين رابطه هم چالش هاي خاص خودش را دارد و ممکن است بي توجهي به آن يا نابلدي در برقراري يک رابطه درست با مادرزن، منجر به تنش و سردي رابطه شده يا برعکس، توقعات بيش از حدي را از داماد در مادرزن ايجاد کند.
اگر مي خواهيد فوت و فن رابطه گرم و صميمي و بدون چالش با مادرزن تان را ياد بگيريد، تا پايان اين مطلب با ما همراه باشيد.
1- ذهنتان را پاکسازي کنيد
بسياري از دخترها و پسرها سال ها پيش از ازدواج در بمباران اطلاعات منفي از کاراکتر «مادرشوهر» و «مادرزن» قرار مي گيرند. در جامعه ما عموما تصويري منفي از «مادرزن» ارائه مي شود، از اين زاويه شايد بتوان بخشي از اختلافات داماد و مادرزن را ناشي از اين تلقينات دانست. بسياري از زوج هايي که با اين ذهنيت غلط زندگي خويش را آغاز مي کنند بدون آن که واقعا دخالتي از جانب بزرگ ترها به زندگي آنها وارد آيد از همان ابتدا سعي بر جداسازي مي کنند و محدوديت هايي براي آمد و شد قائل مي شوند که همين مساله نيز مي تواند به شروع چالش هاي خانوادگي بعدي منجر شود. در الگوي عمومي، زوج ها خانواده هاي ترکيبي دارند، بنابراين ما مجبوريم دو مجموعه گسترده و سببي را يکپارچه سازيم. برخورد واقع گرايانه در مسائل و نگرش مثبت اعضا مي تواند به استحکام پيوند ها کمک کند.
2- قدرشناس ها محبوب ترند
مادر همسر شما يك عمر براي دخترش زحمت كشيده و ميوه زندگي اش را دودستي تقديم شما كرده. او به عنوان مادري مهربان و فداكار حق بزرگي بر گردن شما دارد و شما به عنوان داماد او وظيفه داريد تا احترام، جايگاه و موقعيت او را به رسميت بشناسيد و به او محبت كنيد. شوخي ها و ذهنيت هاي دور از انصاف معمول در جامعه را فراموش كنيد. شما مي توانيد با رفتار و ذهنيت درست، رابطه اي شيرين و سرشار از محبت و احترام با مادرهمسرتان داشته باشيد. از سوي ديگر شما با ازدواج وارد رابطه با خانواده اي شده ايد كه يكي از مهم ترين اركان آن، مادرهمسرتان است. با پايه ريزي درست رابطه و رعايت يكسري از مسائل، شما مي توانيد بناي يك رابطه صميمانه، دوستانه و محبت آميز را بسازيد.
3- سختگيري ها را ببخشيد
در دوران آشنايي و خواستگاري معمولا خانواده ها و به خصوص مادرهمسرتان، براي اطمينان از انتخاب فردي مناسب براي ازدواج با دخترشان، اغلب سختگيري ها و حساسيت هايي را به خرج مي دهند که ممکن است باعث دلخوري شود. منصف باشيد و از ديد آنها به ماجرا نگاه کنيد. تصور کنيد پسري به خواستگاري خواهر خود شما آمده است. آيا همين قدر سختگير و دل نگران نخواهيد بود؟ به مادر همسرتان حق بدهيد نگران آينده دخترش باشد و سختگيري هاي او را ببخشيد و سعي کنيد او را مطمئن کنيد که همسر خوبي براي دخترش خواهيد بود.
4- رابطه خود را، مديريت کنيد
«راهنمايي هاي درخواست نشده» يا همان دخالت در زندگي عروس و داماد، يکي از اعصاب خردکن ترين موقعيت ها در رابطه شما با مادرزن آينده تان است. واقعيت اين است که نگاه مادرزن ها در چنين مواقعي اين است كه شما به خاطر تجربه کم، داريد راه را اشتباه مي رويد و آنها بايد دست شما را بگيرند و به راه درست بازگردانند. به محبت و نيت خير آنها احترام بگذاريد اما سياست بيشتري به خرج بدهيد. به طوري که حرف آنها را بشنويد، تاييد کنيد، از آنها نظرخواهي کنيد اما تصميم گيرنده نهايي شما و عروس خانم باشيد.
5- او را مادر خود ندانيد
بله درست خوانديد! مادر همسر شما، مادر شما نيست. پس هميشه در هاله اي از احترام، فاصله و رسميت رفتار کنيد. بي دعوت به خانه او نرويد و جلوي او آنقدر راحت نباشيد که دراز بکشيد، با پيژامه بنشينيد يا بخواهيد تا غذاي مورد علاقه تان را برايتان بپزد. هميشه بايد حريمي ميان شما و مادر همسرتان وجود داشته باشد.
6- او را رقيب نبينيد
رابطه نزديك همسرتان با مادرش را رقيبي براي رابطه خود با او نبينيد. اين رابطه در موازات يكديگر هستند، نه در رقابت با هم. علاقه همسر شما به مادر و خانواده اش، نشان از مهرباني، اصالت و خانواده دوستي او مي دهد كه اين خصوصيت ها براي خانم يك خانه، بسيار خوب و ايده آل است.
7- زيرسيبيلي رد کنيد
در رابطه با مادرهمسرتان به ياد داشته باشيد لازم نيست همه صحبت ها و رفتارها را جدي بگيريد و درصدد پاسخ به آنها بر بياييد. بعضي از رفتارها و صحبت ها و كنايه ها را از سر شوخي برداشت كنيد و آنها را نشنيده بگيريد. باور كنيد با اين كار روح و روان شاداب و سالم تري خواهيد داشت.
8- هواي مادرزن را داشته باشيد
شما به عنوان داماد خانواده و يك شوهر بهتر است حواس تان به رفتار همسرتان با مادر خودش هم باشد. چون ممكن است گاهي همسر شما در وظايف خود نسبت به مادر گرامي اش كوتاهي كند يا رفتاري نسنجيده از او در تعامل با مادرش سر بزند. شما به عنوان يك شوهر بايد همسر خود را از وظايفش نسبت به مادر و پدرش آگاه كنيد و اجازه ندهيد او مادر خود را دل آزرده و رنجور كند. در اين صورت خودتان هم حس بهتري به اين روابط پيدا مي كنيد.
منبع: تبيان