خبرگزاري آريا - عضو انجمن راديوتراپي و انکولوژي با اشاره به اينکه درمان سرطان با بهرهگيري از تکنولوژي IMRT در ايران محقق شد، گفت: 50 درصد بيماران مبتلا به سرطان در صورت تشخيص بهموقع قابليت درمان قطعي دارند.
به گزارش خبرگزاري آريا از فارس، سيد هادي مولانا با اشاره به آئين رونمايي از مجهزترين و پيشرفته ترين دستگاه پرتودرماني کشور که با حضورمسئولان وزارت بهداشت و بيش از 200 پزشک متخصص و فعال در حوزه درمان سرطان برگزار شد، اظهار کرد:سرطان موضوع اصلي بهداشت و درمان کشور است و بايد از سوي همه مردم بيشتر از قبل موردتوجه قرار گيرد.
وي با اشاره به اينکه در آيندهاي نهچندان دور با بالا رفتن سن ايرانيان ميزان ابتلا به سرطان نيز افزايش مييابد، تصريح کرد: هرچند هنوز خيلي زود است که اصطلاح سونامي سرطان را براي کشورمان به کار ببريم، اما اين حقيقت انکارناپذير است که بهزودي تعداد مبتلايان به سرطان در کشور افزايش مييابد.
مولانا آمار بيماران سرطاني کشور را نزديک به 90 هزار نفر اعلام کرد و افزود: مصرف بالاي سيگار، الکل، مواد مخدر، چربيها و ساير مواد مضر باعث شده ضريب ابتلا به سرطان در ايران افزايش داشته باشد و اين مسئله ضرورت توجه به پيشگيري و درمان صحيح و دقيق اين بيماري را تبيين ميکند.
مديرعامل يک مرکز جامع انکولوژي با تأکيد بر اينکه نبايد سرطان را بد تعريف کرد گفت:ترس از سرطان از خود اين بيماري بدتر است.مردم بايد بدانند که سرطان هم مانند بيماريهاي ديگر است.50 درصد سرطانها قابل پيشگيري است و 50 درصد بيماران سرطاني هم در صورت تشخيص بهموقع قابليت درمان قطعي دارند.
اين پزشک فعال در حوزه درمان بيماريهاي سرطان بابيان اينکه تاکنون باوجود مراکز متنوع درمان سرطان هيچ مرکز جامعي براي آموزش، پيشگيري و درمان قطعي سرطان در کشور وجود نداشته است تأکيد کرد: از 6 سال پيش برنامهريزي کردهايم تا مرکزي تأسيس شود که امکان ريشهيابي،تشخيص،پيشگيري و درمان اين بيماري را داشته باشد و به همين دليل يک مرکز جامع انکولوژي و راديوتراپي را راهاندازي کرديم که چهارم اسفندماه با حضور متخصصان حوزه سرطان و مسئولان بهداشتي و درماني اين مرکز کشور فعاليت رسمي خود را آغاز کرد.
مولانا افزايش سطح آگاهيهاي جامعه درباره سرطان،آموزش و کنترل عوامل سرطانزا، و تغيير نگاه عمومي به اين بيماري را ازجمله اهداف خود و همکارانش در مجموعه روشنا دانست و اظهار کرد:در اين مرکز آزمايشگاههاي تخصصي، بخش شيمي درماني، کلينيکهاي تخصصي سرطانهاي مختلف ازجمله سرطان دستگاه گوارش، اورولوژي، بيماريهاي زنان و ... تلاش ميکنند به همهکساني که براي درمان سرطان از مرحله مشاوره تا پيشگيري، تشخيص و درمان نياز به همراهي دارند ياري رساند.
متخصص پرتو درماني با تأکيد بر ضرورت درمان هدفمند سرطان ادامه داد:يکي از روشهاي درمان اين بيماري راديوتراپي است و درصورتيکه با دستگاههاي پيشرفته و مدرن انجام شود کمترين آسيب به بافتهاي غير سرطاني وارد ميشود.به همين منظور پس از سالها که اروپا و امريکا اجازه استفاده از نرمافزارها و زيرساختهاي درمان پيشرفته سرطان را به ايران نميدادند،يکي از مدرنترين دستگاههاي راديوتراپي جهان را براي دستيابي کشورمان به روش فوق پيشرفته IMRT رونمايي ميشود.
به گفته وي، IMRT مدرنترين روش درمان سرطان است و با استفاده از اين دستگاه در بسياري از موارد ديگر نيازي به جراحي براي درمان سرطان نيست همچنين با توجه به هزينه بالاي اين سبک درماني 2 تا 5 درصد بيماران سرطاني براي استفاده از اين تکنيک به خارج از کشور سفرکرده و براي هر بار استفاده از اين دستگاه رقمي معادل 250 ميليون تومان ميپرداختند که با آغاز فعاليت اين دستگاه در ايران علاوه بر جلوگيري از خروج ارز از کشور هزينه درمان نيز به يکپنجم کاهش مييابد.
مولانا با انتقاد از حمايت نکردن دولت از بخش خصوصي درمان گفت:براي خريد هر دستگاه 5 ميليون يورو بودجه لازم است و باهدف دسترسي آسان مردم به امکانات درمان سرطان دو دستگاه از اين نمونه خريداري شد اما دولت هيچ حمايتي از روند توسعه روشهاي درمان توسط بخش خصوصي نميکند و مجبور شديم با وامهاي بانکي 24 تا 28 درصد بودجه لازم براي خريد اين دستگاههاي را تأمين کنيم.
اين پزشک متخصص با اشاره به اينکه هزينه درمان سرطان بسيار بالاست تأکيد کرد:نبايد استفاده از روشهاي مدرن درمان فقط به قشر مرفه جامعه محدود شود و همه مردم بايد بتوانند از اين تکنولوژي استفاده کنند اما متأسفانه بيمهها زير بار هزينههاي درماني IMRT نميروند و دولت نيز هيچ حمايتي نميکند درحاليکه در بسياري از کشورهاي پيشرفته که در 15 سال اخير از اين فناوري استفاده ميکردند بيمهها از درمان سرطان با اين شيوه حمايت مالي کامل ميکنند.
مولانا يادآور شد:در حال حاضر تنها بيمه نيروهاي مسلح با 95 درصد پوشش بيمهاي هزينههاي درمان با اين روش را پذيرفته و ساير بيمهها با توجه به تأخير 12ماهه در پرداخت هزينهها براي بخش خصوصي مقرونبهصرفه نيست چراکه بانکها اقساط خود را ماهيانه دريافت کرده و حتي با چند روز تأخير هم ديرکرد ميگيرند.
مديرعامل اين مرکز خصوصي تخصصي سرطان با تأکيد بر اينکه با امکانات موجود سالانه تنها 3 هزار بيمار سرطاني ميتوانند از پرتودرماني IMRT استفاده کرده و درمان شوند افزود:دولت بايد از بخش خصوصي حمايت کند تا زمينه درمان حدود 87 هزار بيمار سرطاني باقيمانده نيز فراهم شود.
به گفته مولانا، راهاندازي اين دستگاه در ايران امکان استفاده از مزيتهاي توريسم درماني را نيز فراهم ميکند و بسياري از بيماران سرطاني کشورهاي همسايه نيز ميتوانند از مزاياي اين تکنولوژي در کشورمان بهرهمند شده و ارزآوري گستردهاي در اقتصاد کشور رقم بخورد.
وي افزود:در حال حاضر برخي بيماران مقيم کشورهاي اروپايي به دليل اينکه هزينه درمان در ايران بسيار پايين تر از اروپاست براي طي مراحل درمان بيماري خود به تهران و مرکز روشنا مراجعه مي کنند و خوب است مسئولان دولتي با توجه دقيق به نقش توريسم درماني در توسعه اقتصاد کشور در زمينه بهره گيري از اين فرصت مغتنم براي دستيابي به اهداف کلان گردشگري سلامت بهره ببرند.
مولانا تاکيد کرد: پيش ازاين برخي از مراکز درماني مدعي استفاده از اين تکنولوژي بودند اما در حقيقت اين نخستين بار است که دستگاه مدرن پرتودرماني با روش IMRT در ايران به بهرهبرداري ميرسد و همه اپراتورها و کارشناسان مرتبط با اين فناوري نيز آموزشهاي تخصصي لازم را ديدهاند.