خبرگزاري آريا - ياسوج- ايرنا- کارشناس اداره کل هواشناسي کهگيلويه و بويراحمد گفت: سامانه بارشي که از روز چهارشنبه وارد استان شد بارش هاي بالاي 100 ميلي متر را در بيشتر مناطق استان در پي داشت.

ولي بهره مند روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت : بيشترين بارش باران سامانه اخير استان تا ساعت 18 و 30 دقيقه امروز جمعه در شهر لنده با 168 ميلي متر ثبت شده است.
وي اظهار داشت: بارش هاي اخير استان طي اين مدت در لنده 168، اميرآباد بابکان 167، ياسوج 151.9، کاکان149، سي سخت 145.1، لوداب 136، مارگون 127، چيتاب 124، آبده گاه 119، سرفارياب 107.7، قلعه دختر 107و سوق 105.5 ميلي متر باران باريده است
وي عنوان کرد: بارش هاي اخير در جاورده 105، باشت 102.5، قلعه رئيسي 96، جوکار 95، سرآسياب يوسفي بهمئي 87، دهدشت 85.7، بابا کلان 71، امام زاده جعفر 67.4، دوگنبدان 65.2 و ليکک 51.3 ميلي متر بارندگي ثبت شده است.
سامانه بارشي اخير که روز چهارشنبه وارد استان شده بود يکي از سامانه هايي است که با بارش هاي قابل توجه همراه بود.
در حالي که هواشناسي کهگيلويه و بويراحمد اعلام کرده بود پايان هفته جاري سامانه جديد بارشي وارد استان مي شود برخي منابع از بارش باران تا بيش از 100 ميلي متر هم خبر داده بودند.
کارشناس اداره کل هواشناسي کهگيلويه و بويراحمد روز سه شنبه به ايرنا گفت: سامانه بارشي جديدي از روز چهارشنبه وارد استان شده و تا بعد از ظهر جمعه ادامه خواهد داشت.
ولي بهره مند اظهار داشت: در اين مدت با توجه به شدت بارشها طغيان رودخانهها، مسيلها، آب گرفتگي معابر و نيز اختلال در تردد جادهاي دور از انتظار نيست.
بهره مند عنوان کرد: براي کاهش خسارتهاي احتمالي، تمهيدات لازم از سوي مردم، سازمانهاي امدادي و مديريت بحران انديشيده شود.
هنوز خسارت هاي احتمالي به زيرساخت هاي کهگيلويه و بويراحمد بررسي و اعلام نشده است اما با توجه به شدت بارش ها انتظار مي رود اين خسارت ها قابل توجه باشد.
** راه ارتباطي 80 روستاي کهگيلويه وبويراحمد مسدود شد
مديرکل راهداري و حمل و نقل پايانه هاي کهگيلويه و بويراحمد گفت که بارش شديد برف و باران در 2 روز گذشته سبب مسدود شدن راه ارتباطي بيش از 80 روستاي اين استان و 2 محور فرعي گچساران- پازنان به بندر ديلم و سي سخت به پادنا در سميرم شده است.
علي خوان پايه جمعه شب در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: بازگشايي اين تعداد راه روستايي توسط راهداران با وجود امکانات و ماشين آلات محدود و کمبود نيرو آغاز شده است.
وي تصريح کرد که بيشترين تعداد روستاهاي مسدود شده مربوط به شهرستان هاي کهگيلويه و چرام و بخش هاي قلعه رئيسي و ديشموک هستند.
خوان پايه دليل مسدود شدن اين تعداد راه روستايي را خاکي بودن و نبود زيرسازي مناسب اين جاده ها عنوان کرد و گفت: جاده برخي از روستاها نيز به دليل جاري شدن سيل و طغيان رودخانه ها دچار خسارت شده اند.
مديرکل راهداري و حمل و نقل پايانه هاي کهگيلويه و بويراحمد گفت: همچنين جاده ارتباطي 2 محور گچساران- پازنان به بندر ديلم به دليل تخريب پل در اين مسير و نيز جاده سي سخت به پادنا در سميرم به علت بارش سنگين برف مسدود شده اند.
خوان پايه تاکيد که با وجود بارش باران،تمامي محورهاي اصلي استان باز و تردد در آنها جريان دارد.
کهگيلويه و بويراحمد داراي 79 گردنه با 2 هزار و 846 کيلومتر و جاده و 66 نقطه به طول 327 کيلومتر محور برفگير است.
200 دستگاه ماشين آلات سنگين، نيمه سنگين و تجهيزات برف روب براي بازگشايي جادههاي ارتباطي کهگيلويه و بويراحمد فراهم شده است.
200 نفر نيروي راهداري در 23 راهدارخانه ثابت و سيار مستقر و مشغول خدمات رساني به مردم و مسافران در محورهاي ارتباطي کهگيلويه و بويراحمد هستند.
** بارش ها خوشحالي کشاورزان و مردم استان را در پي داشت
مديرکل هواشناسي کهگيلويه و بويراحمد پيش از اين گفته بود که ميزان بارش ها در سال زراعي گذشته در اين استان نسبت به ميانگين بلند مدت 53 درصد کاهش داشته است.
وي تصريح کرد: ميزان بارش بلندمدت در شهر ياسوج از 850 ميلي متر به 804 ميلي متر کاهش يافته است.
رضا کاکاوند ميزان بارش سال زراعي 96-97 در استان را 309 ميلي متر ذکر کرد و گفت: حدود 79 ميلي متر کاهش بارندگي را نسبت به سال زراعي 95-96 نشان مي دهد.
وي بيشترين ميزان کاهش بارش ها در سال زراعي گذشته را مربوط به شهر دهدشت با 152 ميلي متر عنوان کرد.
کاهش بارندگي ها در سال زراعي گذشته سبب کاهش برداشت محصولات کشاورزي شده بود.
سال زراعي گذشته 41 هزار و 434 تن گندم سيلويي و بذري مازاد بر مصرف کشاورزان استان خريداري شد که نسبت به سال گذشته 40 درصد کاهش داشته است.
کاهش بارندگي ها و خشکسالي به ويژه در مناطق گرمسيري استان از دلايل کاهش 40 درصدي ميزان توليد گندم در استان بوده است.
اما بارش هاي اخير و پيش بيني فصلي بارش ها که پيش از اين اعلام شده بود خوشحالي کشاورزان استان را در پي داشته است.
مديرکل هواشناسي کهگيلويه و بويراحمد پيش از اين با اشاره به وضعيت بارش ها در سال زراعي جاري گفت: وضعيت در فصل پاييز و ماه آبان نرمال پيش بيني مي شود.
رضا کاکاوند تصريح کرد: ماه هاي آذر و دي وضعيت تاحدودي نرمال نيست اما در ماه هاي بهمن و اسفند نيز سامانه هاي بارشي مناسبي در سطح استان پيش بيني شده است.
کشت پاييزه در شهرستان هاي مختلف استان بويژه در هفته هاي اخير با شروع بارشها در 134 هزار هکتار زمين زراعي آغاز شده است.
6110
انتهاي پيام /*