خبرگزاری آریا - نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با انتقاد از کیفیت پایین آموزش در استانهای محروم، گفت: مساوات را باید جدای از عدالت آموزشی دانست و شیوه توزیع امکانات، اعتبارات و نحوه جذب نیروی انسانی در سیستم آموزشی کشور را در جزئیات توزیع این عدالت تعریف کنیم.
فرشاد ابراهیم پور در مورد توزیع عادلانه امکانات آموزشی در تمام استانهای کشور به ویژه استانهای محروم، گفت: زیر بنای توسعه و پیشرفت هر کشوری از مسیر سرمایههای اجتماعی آن کشور میگذرد و قطعا محور توسعه یافتگی هر سرزمینی همان آموزش و پرورش است که عدالت محوری باید در راس آن قرار بگیرد.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کیفیت پایین آموزش در استانهای محروم، افزود: دانش آموزان در بسیاری از مدارس دولتی بصورت یکسان و با کیفیت کامل آموزشی تعلیم نمییابند، عدم وجود معلمان و مربیان خبره و حرفهای در مناطق محروم اولین گام بیعدالتی آموزشی را در استانهای کم برخوردار را کلید میزند که در کنار آن کمبود امکانات آموزشی عاملی بر بیعدالتی در حوزه تعلیم و تربیت کشور میشود.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدالت آموزشی دارای دو بال جدا نشدنی از یکدیگر هستند، اظهار کرد: مناطق محروم و کم برخوردار کشور از دو بال عدالت آموزشی یعنی نیروی انسانی خبره و تجهیزات به روز بیبهرهاند، مهاجرت نیروهای حرفهای در تمام حوزهها به مناطق برخوردار در کنار نبود تجهیزات و زیرساختها عقب ماندگی تاریخی را برای استانهای محروم رقم زده است.
ابراهیمپور با بیان اینکه دولت هیچگاه تعریف منطقی از عدالت آموزشی در خصوص مناطق کم برخوردار نداشته است، یادآور شد: مساوات را باید جدای از عدالت آموزشی دانست و شیوه توزیع امکانات، اعتبارات و نحوه جذب نیروی انسانی در سیستم آموزشی کشور را در جزئیات توزیع این عدالت تعریف کنیم.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اجرایی شدن اصل30 قانون اساسی، گفت: مسئولان آموزشی کشور اصل 30 قانون اساسی را پذیرفته اما جزئیات و چگونگی عملیاتی شدن این اصل را غیر قابل دسترسی میدانند باید شرایط مردمیسازی آموزش و پرورش در تمام استانهای کشور محقق شود به گونهای که مدیریت مدارس در اختیار دولت و به واسطه بخش خصوصی اداره شود. مسئولان و متولیان توجه داشته باشند، سیستم آموزشی باید اعتبارات مدارس آموزش و پرورش را به درستی در جای خود هزینه کنند، تا شاهد مردمیسازی آموزش در کشور باشیم.
وی با بیان اینکه امروز چالشهای متعددی در حوزه عدالت آموزشی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: تفاوتهای منطقهای و جغرافیایی، تبعیض اقتصادی، کمبود معلمان متخصص، تبعیضات جنسیتی در حوزه آموزشی، کمبود امکانات و زیرساختهای آموزشی، بی توجهی به نیازهای دانش آموزان دارای معلولیت، بی توجهی به ساختار ناکارآمد سیستم آموزشی کشور از چالشهای حوزه آموزش در مناطق محروم است./
پایان پیام