خبرگزاری آریا - عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رهبر انقلاب هم نسبت به عدم ثبات در مدیریت آموزش و پرورش انتقادهایی داشته است، گفت: یکی از دلایل استعداد کشی، در سیستم آموزشی کشور تغییرات مکرر در مدیریت آموزش و پرورش است، زمانی که مدیری تغییر میکند شاهد جابجایی در مدیران میانی هستیم که منجر میشود پویایی و تنوع در سیستم آموزشی کشور وجود نداشته باشد.
سید محسن موسویزاده در واکنش به صحبتهای وزیر آموزش و پرورش مبنی بر استعداد کشی و ناکارآمدی برنامههای درسی مدارس، گفت: پیشرفت علم و دانش در کشور باید در راستای توسعه یافتگی علوم در سطح جهان باشد، با توجه به عملکرد و سرعتی که فضای مجازی دارد، قطعا باید به سمت توسعه یافتگی حرکت کنیم.
نمایندهٔ مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برنامه سیستم آموزشی کشور نباید به صورت معلم محور باشد، افزود: کلاسهای درس باید به شکل گروهی و به دور از معلم محوری باشد؛ معلمان باید دانش آموزان را در موضوعات مختلف درسی فعال کنند تا استعداد آنان شکوفا شود، در این بین تفاوتها خواه و ناخواه مشخص خواهد شد به گونهای که تحولات در سیستم آموزشی کشور را رویت کنیم.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استعداد کش بودن برنامههای درسی از مباحث مهم سیستم آموزشی کشور است، اظهار داشت: باید برنامهریزی سیستم آموزشی کشور تغییر و اصلاح شود و از روزمرگی خلاصی یابد، وزیر آموزش و پرورش دولت چهاردهم بر روی نقطه حساسی از تعلیم و تربیت در قالب استعداد کشی دانش دست گذاشته است.
وی با بیان اینکه برنامهریزی آموزشی کشور باید دچار تغییر و تحول بنیادی شود، گفت: بدون اینکه برنامهای از آموزش و پرورش حذف شود باید تنوع آموزشی را بین دانش آموزان رواج دهیم از استعدادهای ورزشی گرفته تا فرهنگی را میتوان در سایه تعلیم و تربیت شکوفا کرد، در نظر داشته باشیم بهرهگیری از علوم مختلف در سطح جهانی با تبعیت از سند تحول بنیادین آموزش مانع از استعداد کشی میشود.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه استعداد کشی دانش آموزان به هر دلیلی باید متوقف شود، اظهار داشت: اگر برنامههای آموزشی کشور خارج از چارچوب قوانین باشد بی تردید به استعداد کشی دانش آموزان ختم خواهد شد.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب هم نسبت به عدم ثبات در مدیریت آموزش و پرورش انتقادهایی داشته است، یادآور شد: یکی از دلایل استعداد کشی، در سیستم آموزشی کشور تغییرات مکرر در مدیریت آموزش و پرورش است، زمانی که مدیری تغییر میکند شاهد جابجایی در مدیران میانی نیز هستیم که منجر میشود پویایی و تنوع در سیستم آموزشی کشور وجود نداشته باشد.
موسوی زاده با بیان اینکه تعلیم و تربیت را باید از دعواهای سیاسی دور کنیم، خاطرنشان کرد: اگر امروز سخن از استعداد کشی در سایه برنامههای ناکارآمد است همگی قربانی تغییرات در سطح وزارتخانه بوده است، امیدواریم در بحث مدیریت آموزش و پرورش ثبات ایجاد شود و شاهد حضور استعدادهای خلاق در سیستم آموزشی کشور برای شکوفا شدن استعداد دانش آموزان باشیم.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استعداد کشی در سایه برنامههای ناکارآمد در سیستم آموزشی کشور نمایان است، گفت: باید با این مسئله به صورت جدی مقابله کنیم و در سایه تقویت برنامههای کارآمد بتوانیم سیستم آموزشی کشور را از پیشرفتهترین علوم در اختیار دانش آموزان ایرانی قرار دهیم تا شاهد مرگ تدریجی استعداد کودکان این سرزمین نباشیم./
پایان پیام