خبرگزاری آریا-طبق آخرین آمار جهانی تاکنون بیش از 86 میلیون و 110 هزار نفر به بیماری کرونا -کووید19- در سراسر جهان مبتلا شدهاند.
به گزارش خبرگزاری آریا، بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی "worldometer" تا صبح امروز 86 میلیون و 110 هزار و 65 نفر در جهان به ویروس کرونا ــ کووید19 ــ مبتلا شدهاند که از این تعداد، یک میلیون و 860 هزار و 593 نفر جان خود را از دست دادهاند.
از مجموع تعداد مبتلایان در جهان، تاکنون 61 میلیون و 60 هزار و 604 نفر بهبود یافته و توانستهاند این بیماری را شکست دهند.
کشور آمریکا با بیشترین تعداد مبتلایان در جهان با افزایش 190 هزار و 165 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 21 میلیون و 353 هزار و 51 نفر رسیده است؛ تاکنون 362 هزار و 123 آمریکایی مبتلا به کووید19 در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
کشور هند پس از آمریکا در رده دوم جهان قرار دارد که با افزایش 16 هزار و 278 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 10 میلیون و 357 هزار و 569 مبتلا رسیده است؛ در این کشور تعداد 149 هزار و 886 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشور برزیل به عنوان سومین کشور جهان با افزایش 20 هزار و 814 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 7 میلیون و 754 هزار و 560 نفر رسیده است؛ تاکنون 196 هزار و 591 برزیلی جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشورهای روسیه، فرانسه، انگلیس، ترکیه و ایتالیا نیز بهترتیب با 3میلیون و 260 هزار و 138, 2میلیون و 713 هزار و 563, 2میلیون و 659 هزار و 750, 2میلیون و 255 هزار و 607 و 2میلیون و 166 هزار و 244 نفر مبتلا در ردههای چهارم تا هشتم جهان قرار گرفتهاند.
همچنین کشورهای اسپانیا با یک میلیون و 958 هزار و 844 مبتلا و آلمان نیز با یک میلیون و 796 هزار و 216 نفر مبتلا در ردههای نهم و دهم جهان قرار دارند.
هرج و مرج در روند واکسیناسیون در فرانسه
جدیدترین اخبار کرونا از اروپا حاکی از آن است که روند واکسیناسیون در فرانسه دچار هرج و مرج شده و دولت به دلیل روند کند شروع واکسیناسیون کرونا تحت فشار بالایی قرار دارد.
وزیر بهداشت فرانسه اعلام کرده که استراتژی واکسیناسیون کرونا را تقویت، تسریع و ساده خواهد کرد.
در فرانسه همچنان درباره تعداد مشخص افراد واکسینه شده آمار مشخصی وجود نداشت. عملا فرانسه در مقایسه با دیگر کشورها از نظر واکسیناسیون عقب است. وزیر بهداشت فرانسه قول داد که اوضاع را بهبود بخشد.
تشدید محدودیتها در بخشهایی از اسپانیا
ساکنان منطقه جزیرهای بالریک اسپانیا که شهر توریستی مایورکا در آن قرار دارد هم به دلیل آمار بالای مبتلایان در هفته آینده هم باید محدودیت های سختگیرانه را تحمل کنند.
سخنگوی دولت منطقهای اسپانیا اعلام کرد که تا فوریه انتظار کاهش محدودیت ها نمی رود. وی بخصوص شرایط در مایورکا را بسیار منفی ارزیابی کرد. به نوشته رسانه های محلی وضعیت کرونا در این شهر توریستی از کنترل خارج شده است.
منطقه جزیرهای بالریک از ماه دسامبر بالاترین آمار مبتلایان به کرونا در تمام اسپانیا را دارا است.
شمار روزافزون مبتلایان به کرونا در ایالت مکلنبورگ- فورپومرن آلمان هم شرایط بدی برای بیمارستان های این ایالت ایجاد کرده و منجر به پر شدن اکثر تخت های مراقبت های ویژه در این کشور شده است.
944 مرگ روزانه کرونایی در آلمان
در آلمان هم بر اساس اطلاعات انستیتو رابرت کخ آلمان در عرض 24 ساعت 11897 نفر به کرونا مبتلا شده و 944 نفر هم در این مدت بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
اکثر شهروندان آلمانی خواستار تمدید قرنطینهاند
نتایج جدیدترین نظرسنجی هم نشان می دهد که اکثر قریب به اتفاق شهروندان آلمانی خواستار تمدید قرنطینه برای مهار کرونا هستند.
در یک نظرسنجی که از طرف انستیتو یوگو و به سفارش خبرگزاری آلمان انجام شده تقریبا دو سوم شهروندان بر این عقیده بودند که محدودیت ها حداقل با سخت گیری فعلی آن باید بعد از 10 ژانویه هم ادامه یابد. تنها 17 درصد شهروندان خواستار کاهش محدودیت ها و 11 درصد هم خواهان لغو کامل آن بودند.
اعمال قرنطینه سراسری دیگری در انگلیس
«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس هم دوشنبهشب در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که این کشور بار دیگر وارد قرنطینه سراسری شد و مردم باید همانند ماه مارس که انگلیس برای مقابله با اولین موج کرونا وارد قرنطینه شد، این بار نیز در منازل خود باقی بمانند.
وی با بیان اینکه مرگومیر در این کشور طی هفته گذشته 20 درصد افزایش یافته است، اعلام کرد که این کشور دوباره وارد قرنطینه سراسری شد.
نخست وزیر انگلیس تأکید کرد که نسخه جدید ویروس کرونا بهسرعت و بهگونهای «هشدارآمیز و مأیوسکننده» در حال گسترش است.
گونه جدید ویروس کرونا بهویژه شهر لندن را فراگرفته و باعث تعطیلیها و محدودیتهای گسترده در آستانه تعطیلات سال جدید میلادی شده است.
مقامات انگلیسی گفتهاند که سرعت انتشار این نوع از ویروس 70 درصد بالاتر و بیشتر از ویروس معمول کروناست؛ اما تا به این لحظه هنوز شواهدی دال بر کشندهتر بودن این ویروس ارائه نشده است.
سیستم بهداشت انگلیس زیر فشار اهرم کرونا
مقامهای ارشد بهداشت و درمان انگلیس هم نسبت به خطر جدی که سیستم درمانی این کشور را به خاطر بحران ویروس کرونا تهدید میکند، هشدار دادهاند.
مقام های ارشد بهداشت و درمان بریتانیا روز دوشنبه هشدار دادند که در برخی مناطق کشور این خطر جدی و بزرگ وجود دارد که سیستم بهداشت و درمان در برابر شیوع ویروس کرونا مغلوب شود، اگر طی 21 روز آینده تدابیر و اقدامات جدیدی اتخاذ و اجرا نشود.
مقام های ارشد بهداشت و درمان انگلیس، ولز اسکاتلند و ایرلند شمالی در بیانیه مشترکی توصیه کردند که سطح هشدار ویروس کرونا در بریتانیا از 4 به 5 افزایش یابد.
از روز چهارشنبه در انگلیس یک قرنطینه سخت 6 هفته ای آغاز می شود که احتمالا تا ماه مارس ادامه خواهد داشت.
مایکل گوو، وزیر کابینه انگلیس در این باره گفته است که هفته های بسیار بسیار دشواری در برابر ما قرار دارد. وی پیش بینی لغو محدودیت ها بعد از پایان دوران در نظر گرفته شده را در شرایط فعلی ممکن ندانسته است.
کرونا ترمز روند افزایشی شاغلان در آلمان را کشید
بر اساس اطلاعات اداره آمار فدرال آلمان روند افزایش 14 ساله شاغلان در آلمان در سال 2020 به دلیل بحران کرونا معکوس شده و شمار افراد شاغل در این سال نسبت به سال 2019 حدود 1.1 درصد کاهش یافت
شدیدترین کاهش نیروی کار در آلمان در سال 2020 در بین ارائه دهندگان خدمات با کاهش 281 هزار نفر بوده است و بیشترین آسیب های شغلی مربوط به بخش های خرده فروشی، حمل و نقل و مهمان نوازی بوده است.
استفان زایبرت سخنگوی دولت آلمان هم در یک کنفرانس مطبوعاتی شرایط در بیمارستان ها را بسیار سخت دانسته است
انستیتو رابرت کخ آلمان هم از واکسیناسیون 265 هزار نفر در این کشور علیه کرونا خبر داده است.
ویروس انگلیسی به اتریش هم رسید
ویروس های جهش یافته انگلیسی و آفریقای جنوبی در اتریش هم کشف شده است. بر اساس اطلاعات نهادهای بهداشتی این کشور چهار مورد ویروس انگلیسی و یک مورد ویروس جهش یافته از آفریقای جنوبی در اتریش دیده شده است.
وزیر بهداشت اتریش تاکید کرد: برای اینکه از شیوع و گسترش بیشتر این ویروس انگلیسی جلوگیری کنیم محدودیت های سفر و کنترل ها همچنان وجود خواهد داشت. در بین افراد آلوده به ویروس جهش یافته انگلیسی در اتریش دو کودک هم وجود داشته است که همگی قرنطینه شدهاند.
پیشبینی کاهش رشد اقتصادی آلمان در سه ماه ابتدایی سال 2021
انستیتو تحقیقات اقتصادی در آلمان هم به دلیل بحران کرونا پیش بینی ها برای رشد اقتصادی در سال جدید را از 5.2 درصد به 3.5 کاهش داده است.
رئیس این انستیوی مهم آلمانی اعلام کرد که بعد از کاهش رشد اقتصادی در سه ماهه چهارم سال قبل اکنون انتظار رکود اقتصادی بیش از دو درصد در سه ماهه ابتدایی سال 2021 را داریم.
وی تاکید کرد که شروع مجدد رشد اقتصادی در 3 ماهه دوم سال 2021 تنها زمانی امکان پذیر خواهد شد که موج مبتلایان تا فوریه کاهش یابد و بسیاری محدودیت ها لغو شود.
تشدید محدودیتها در دستورکار دانمارک
دانمارک هم تشدید محدودیت ها برای مقابله با آمار بالای مبتلایان و مهار ویروس انگلیسی را در دستور کار قرار داده است.
کاهش 78 درصدی شمار توریستهای خارجی در اسپانیا
بر اساس آمارهای اعلام شده در ماه نوامبر به ندرت توریستی به اسپانیا سفر کرده و شمار توریست های خارجی حدود 90 درصد در مقایسه با این دوره در سال گذشته کاهش پیدا کرده است. این خبر را اداره آمار اسپانیا اعلام کرده است. بر این اساس از ژانویه تا نوامبر سال 2020 در مجموع 19 میلیون توریست خارجی به اسپانیا آمدند که کاهش 78 درصدی را نشان می دهد.
بازداشت یک نماینده پارلمان انگلیس به دلیل نقض قواعد کرونایی
یک نماینده پارلمان انگلیس هم به دلیل نقض آشکار قواعد کرونایی دستگیر و متهم به نقض قوانین شد. این موضوع را پلیس اسکاتلند شب گذشته تایید کرد.
این نماینده یک زن 60 ساله به اسم "مارگارت فریر" و عضو سابق حزب ملی اسکاتلند است. وی در ماه سپتامبر با علائم بیماری کرونا مسیر 600 کیلومتری از گلاسکو به لندن را طی کرد و در پارلمان صحبت کرد و بعد از انجام تست مثبت کرونا به گلاسکو بازگشت و موجبات اعتراضات زیادی را فراهم کرد.
وی با وجود تقاضاها برای استعفا کرسی در پارلمان را رها نکرده و با این حال از فراکسیون اخراج شده و اکنون نماینده ای مستقل در مجلس است.
گفتگوی تلفنی مرکل و پوتین با محوریت گسترش همکاریهای کرونایی
بر اساس اطلاعات کرملین رئیس جمهور روسیه و صدر اعظم آلمان هم درباره تولید مشترک واکسن کرونا مشاوره کردهاند. این دو مقام اروپایی در یک گفتگوی تلفنی درباره همکاری در مبارزه با ویروس کرونا با هم صحبت کردند. بر این اساس وزرای بهداشت و متخصصان دو طرف قرار است به مذاکرات در این راستا ادامه دهند.
افزایش چشمگیر بیکاران در اسپانیا
مدت هفت سال شمار بیکاران در اسپانیا همواره روند کاهشی داشت. با بحران کرونا اقتصاد این کشور به شدت ضعیف شده و بر اساس اطلاعات وزارت کار اسپانیا شمار بیکاران اسپانیایی در دسامبر گذشته به 3.89 میلیون نفر افزایش پیدا کرده که یک افزایش 724532 ( 22 درصدی) را نسبت به دسامبر سال قبل از آن را نشان می دهد. چنین رشد چشمگیر شمار بیکاران در اسپانیا آخرین بار در دوران بحران اقتصادی و مالی سال 2009 اتفاق افتاد.
بحران کرونا بر اساس اطلاعات دولت اسپانیا در سال 2020 کاهش رشد اقتصادی بیش از 10 درصدی را به دنبال داشته است.
جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا در کشورهای مهم اروپایی
جدیدترین آمارها نشان می دهد که تا به حال در انگلیس 2713563 نفر به کرونا مبتلا شده و 75431 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در فرانسه هم تا به حال 2659750 نفر به کرونا مبتلا شده و 65415 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در ایتالیا هم تا به حال 2166244 نفر به کرونا مبتلا شده و 75680 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در اسپانیا هم تا به حال 1958844 نفر به کرونا مبتلا شده و 51078 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
بر اساس جدیدترین آمارها در آلمان هم تا به حال 1796216 نفر به کرونا مبتلا شده و 35982 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
ابتلای رئیس جمهور ارمنستان به کرونا در لندن
تست کرونای رئیس جمهور ارمنستان پس از انجام عمل جراحی در لندن مثبت اعلام شد.
به گزارش اسپوتنیک، دولت ارمنستان اعلام کرد که رئیس جمهور این کشور پس از انجام عمل جراحی در لندن به ویروس کرونا مبتلا شده و خود را قرنطینه کرده است.
دولت ارمنستان اعلام داشت: رئیس جمهور تعطیلات خود در سال نو را همراه با خانواده و نوههای خود در لندن جشن گرفت. 3 ژانویه سارکسیان از ناحیه پا تحت عمل جراحی قرار گرفت که این عمل موفقیت آمیز بود. اما علائم نوع جدید ویروس کرونا در رئیس جمهور پدیدار شد و نتایج آزمایش وی مثبت اعلام شد.
خاطرنشان می شود که آرمن سارکسیان به قرنطینه رفته و به طور موقت کار خود را از راه دور ادامه خواهد داد.
احتمال تولید واکسن کرونا مشترک روسیه و آلمان
رهبران روسیه و آلمان در یک مکالمه تلفنی درباره امکان تولید یک واکسن مشترک برای مبارزه با ویروس کرونا رایزنی کردند.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در یک گفتوگوی تلفنی درباره ویروس کرونا، واکسن کووید و همچنین بحران اوکراین رایزنی کردند.
به گفته سرویس خبری کاخ کرملین، پوتین و مرکل در زمینه اجرای توافقهات صورت گرفته در چارچوب میسنک و گروه نرماندی برای حل و فصل بحران اوکراین رایزنی کردند.
رهبران روسیه و آلمان همچنین در زمینه مبارزه مشترک با پاندمی کرونا صحبت کردند و چشم انداز همکاری مشترک برای تولید واکسن کرونا را مورد بررسی قرار دادند. قرار شد تماسهای بیشتری میان وزرای بهداشت دو کشور و همچنین سازمانهای مربوطه دو طرف در این زمینه برقرار شود.
در حال حاضر روسیه دو واکسن کرونا تولید و روانه بازار کرده است و یک شرکت آلمانی نیز با همکاری شرکت آمریکایی یک واکسن کرونا تولید کرده است.
پوتین و مرکل همچنین سال نوی میلادی را به یکدیگر تبریک گفتند و بر لزوم همکاری بیشتر در سال 2021 تاکید کردند.
تلفات بالای کرونا در میان کهنه سربازان آمریکایی
تلفات کرونا در میان کهنه سربازان آمریکایی از تلفات جنگ های عراق و افغانستان بیشتر شد.
به گزارش جامجم آنلاین به نقل از صداوسیما، پایگاه اینترنتی نیوزویک در مقالهای به قلم اسکات مک دونالد نوشت: گزارش جدید در روز دوشنبه نشان داد در مقایسه با کسانی که در طی دو جنگ بزرگ آمریکا در این قرن کشته شده اند، تعداد بیشتری از بیماران تحت مراقبت اداره امور کهنه سربازان بر اثر عوارض بیماری کووید 19، جان باخته اند.
اداره امور کهنه سربازان آمریکا گزارش داد: از مارس گذشته، 6772 بیمار تحت مراقبت این اداره بر اثر عوارض کووید 19 از دنیا رفته اند. این تعداد از مجموع سربازانی که در جنگ عراق (2003- 2010) و عملیات افغانستان (2001- 2014) جان خود را از دست داده اند، بیشتر است. وزارت دفاع آمریکا مجموع تعداد سربازان آمریکایی را که در این دو جنگ کشته شده اند، 6756 تن اعلام کرده است.
البته اسامی 95 کارمند در فهرست افراد تحت پوشش اداره امور کهنه سربازان که بر اثر کووید 19 جان داده اند، آورده نشده است. این کارمندان در ماههای اخیر به کووید مبتلا شده و بر اثر عوارض این بیماری جان باخته اند. براساس گزارش میلیتاری تایمز، وزارت دفاع آمریکا اعلام نکرده است که این کارمندان در کدام کلینیکها یا بیمارستانها کار میکردند، یا این که چگونه در معرض کووید قرار گرفته اند.
آمارمرگ و میر کهنه سربازان که اداره امور کهنه سربازان اعلام کرده است، معادل 23 مرگ در روز است که از میزان خودکشی کهنه سربازان که 17 مورد در روز است، بیشتر است.
آلمان محدودیتهای کرونایی را تمدید میکند
دولت آلمان و اغلب 16 ایالت این کشور توافق کردند که محدودیتهای ناشی از کرونا را تا پایان ماه جاری میلادی تمدید کنند.
انتظار میرود که این تصمیم به زودی تصویب شود و تا کنون تنها با مخالفت دو ایالت مواجه شده است.
محدودیتهای سختگیرانه آلمان که به تعطیلی مدارس، کسبوکارها و خدمات منجر شد از شانزدهم دسامبر اعمال شده است.
قرار بود این محدودیتها از دهم ژانویه کاهش یابد اما شناسایی موارد جدید ویروس کرونا و افزایش مرگ و میر، مقامات را ناچار ساخت تا برخی اقدامات را دوباره تمدید کنند.
به گزارش بی بی سی، تعداد موارد ابتلا به کرونا روزانه در آلمان حدود 12 نفر است. همچنین مجموع قربانیان کرونا در این کشور تاکنون به بیش از 35 هزار نفر رسیده است.