خبرگزاری آریا-کمیته اضطراری سازمان جهانی بهداشت که به طور معمول هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه میدهد اما اینبار تدروس آدانوم، مدیرکل این نهاد دو هفته زودتر از موعد مقرر اعضای این کمیته را برای حل این مشکل دعوت کرد
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از یورونیوز،کمیته اضطراری سازمان جهانی بهداشت قرار است توصیههایی را در مواجهه با گونههای جدید ویروس کرونا با قدرت شیوع بیشتر منتشر کند، احتمال داده میشود این گونهها میتوانند منجر به بدتر شدن بیماری همهگیر کووید-19 شوند.
بریتانیا جمعه ساعت چهار صبح به وقت گرینویچ مرزهای خود را به روی مسافران از تمامی کشورهای آمریکای جنوبی و همچنین پرتغال به دلیل جهشی که در برزیل کشف و از سوی سازمان جهانی بهداشت «نگران کننده» توصیف شده است، بست.
پرتغال به دنبال اعمال قرنطینه جدید است در حالی که فرانسه از روز شنبه ساعت شروع منع تردد شبانه را از 20 به 18 تغییر میدهد.
کمیته اضطراری سازمان جهانی بهداشت که به طور معمول هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه میدهد اما اینبار تدروس آدانوم، مدیرکل این نهاد دو هفته زودتر از موعد مقرر اعضای این کمیته را برای حل این مشکل دعوت کرد. اعضای کمیته اضطرای سازمان جهانی بهداشت قرار است درباره گونههای جدید جهش یافته ویروس و همچنین گواهینامههای واکسیناسیون بحث و گفتوگو کنند.
حدود دو میلیون قربانی
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت جدیدترین جهش ویروس که منشا آن برزیل است و روز یکشنبه چند مورد ابتلا به آن در ژاپن گزارش شد میتواند بر پاسخ ایمنی بدن تاثیر بگذارد. قبل از این نیز دو نوع دیگر ویروس جهش یافته با سرعت شیوع بیشتر در بریتانیا و آفریقای جنوبی مشاهده شد که نوع جهش یافته با منشا بریتانیا در دستکم 50 کشور و با منشا آفریقای جنوبی در دست کم 20 کشور دیده شده است.
ویروس کرونا همچنین در چین نیز تجدید حیات کرده است و این کشور نخستین مورد فوتی از ماه مه، در اثر ابتلا به کرونا را در استان هبئی گزارش کرد.
متخصصان سازمان جهانی بهداشت در حالیکه قربانیان این بیماری به مرز 2 میلیون نفر نزدیک میشوند، روز پنجشنبه برای بررسی ریشه آن وارد چین شدند.
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه و به نقل یک منبع نزدیک به مقامهای آلمانی، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان خواستار اعمال محدودیتهای شدیدتر و تشکیل جلسه در هفته آینده شده است.
آلمان با ثبت 25 هزار 164 مورد ابتلای جدید در 24 ساعت و مرگ 1124 نفر در اثر کووید-19 یکی از بالاترین آمارهای خود را از زمان شیوع این بیماری گزارش کرده است.
واکسن کرونا چه زمانی در دسترس عموم مردم کشورهای مختلف جهان قرار میگیرد؟
ایتالیا وضعیت اضطراری را تا 30 آوریل تمدید کرد و واتیکان نیز اعلام کرد که پاپ فرانسیس 83 ساله و پاپ سابق بندیکت شانزدهم که 93 ساله است واکسینه شدهاند.
ترکیه نیز کارزار واکسیناسیون را از روز پنجشنبه با تزریق واکسن شرکت چینی کروناواک آغاز کرد.
لبنان که با افزایش تصاعدی آمار ابتلا روبرو شده بود روز پنجشنبه قرنطینه سختگیرانه خود را به مدت 11 روز آغاز کرد.
ایالت آمازوناس در شمال برزیل نیز اعلام کرد که به دلیل پر شدن بیمارستانها با مشکلات جدی و کمبود اکسیژن روبرو شدهاند.
جو بایدن، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه در مواجهه با شوکی که بزرگترین اقتصاد جهان را با خسارت روبرو کرده است از بسته محرک اضطراری جدید به مبلغ 1.9 تریلیون دلاری رونمایی کرد. این طرح شامل پرداخت چک 1400 دلاری به هر آمریکایی است.
واکسیناسیون کند و در چند کشور محدود پیش میرود
مسئولان بخش اروپایی سازمان جهانی بهداشت میگویند که واکسیناسیون در مقیاس بالا تنها راه خروج از بحران است اما 95 درصد دوزهای تجویز شده تاکنون تنها به 10 کشور محدود شده است.
واکسیناسیون در آمریکا که روزانه تا چهار هزار نفر هم قربانی داده است کند پیش میرود. تاکنون 10 میلیون نفر نخستین دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
کشف گونه ای جدید از ویروس کرونا!
وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرد یک گونه جدید از ویروس کرونا را در میان چهار مسافر ایالت آمازوناس برزیل که به ژاپن سفر کرده اند شناسایی کرده است،
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت ژاپن روز یکشنبه گفت یک گونه جدید از ویروس کرونا را در میان چهار مسافر ایالت آمازوناس برزیل که به ژاپن سفر کرده اند شناسایی کرده است که با گونههای شدیدا مسری کرونا که در انگلیس و آفریقای جنوبی یافت شد و موجب افزایش رقم مبتلایان و تلفات کرونا گردید متفاوت است.
این تازهترین نشان از این واقعیت است که ویروس عالمگیر کرونا در حال تحول است.
یک مقام وزارت بهداشت ژاپن گفت مطالعاتی برای بررسی کارآمدی واکسن علیه گونه جدید در حال اجراست.
تاکاجی واکیتا، رئیس موسسه ملی بیماریهای واگیردار در ژاپن گفت: در حال حاضر هیچ گونه شواهدی دال بر آن نیست که میزان واگیری این گونه جدید بالا باشد.
کشف دومین گونه جهش یافته کروناویروس در انگلیس
دو فرد که از آفریقای جنوبی به انگلیس سفر کرده بودند، دارای گونه دوم کروناویروس واگیرتر و با قابلیت انتقال بیشتر تشخیص داده شدند.
به گزارش آی ای، پس از کشف یک سویه جدید و جهش یافته از ویروس کرونا در انگلیس که ترس و واهمه را در سراسر جهان برانگیخت، حالا خبر رسیده است که نوع جدیدتری از کروناویروس که مسریتر و واگیرتر است، در آفریقای جنوبی شناسایی شده است.
طبق گفته "مت هانکوک" وزیر بهداشت انگلیس، این کشور دو مورد از نوع دوم واگیرتر کروناویروس کووید-19 را از مسافرانی که از آفریقای جنوبی به انگلیس آمده اند، شناسایی کرده است.
محدودیتهای سفر به آفریقای جنوبی بلافاصله اعمال شده است و انگلیس هر کسی که در دو هفته گذشته به این کشور سفر کرده باشد به علاوه هر کسی که با آنها تماس نزدیک داشته را تحت محدودیتهای قرنطینه فوری قرار میدهد.
"هانکوک" گفت: ما فوقالعاده از دولت آفریقای جنوبی به خاطر صراحت و شفافیتی که آنها به درستی به خرج داده اند، سپاسگزاریم.
دو نوع جدیدی از ویروس کرونا که اولین مورد آن در انگلیس شناسایی شد و مورد جدید در آفریقای جنوبی کشف شده است، با وجود فرگشت مستقل در دو مکان جغرافیایی، شباهتهای قابل توجهی با یکدیگر دارند. هر دو ویروس شامل جهشی به نام "N501Y" هستند که به عنوان بخشی از توانایی ویروس در آلوده کردن سلولهای بدن انسان نقش مهمی دارد.
پروفسور "سوزان هاپکینز" از سازمان بهداشت عمومی انگلیس گفت: به نظر میرسد هر دو نسخه مسریتر هستند، اما متخصصان هنوز در حال بررسی جزئیات این نوع جدید هستند که در آفریقای جنوبی شناسایی شده است.
دانشمندان مستقر در آفریقای جنوبی میگویند نوع جدید کووید-19 به سرعت گسترش مییابد و قابلیت شیوع در همه کشورهای جنوبی را دارد.
در حالی که نوع قبلی شناسایی شده در انگلیس نگرانیهای جدی را در پی کارکرد واکسنهای توسعه یافته علیه بیماری کووید-19 برانگیخته بود، شرکت آلمانی "بیونتک"(BioNTech) یکی از تولیدکنندگان اولین واکسن کووید-19 که در حال حاضر در سراسر جهان در حال گسترش است، اظهار داشت که اطمینان علمی دارد که این واکسن برای نسخه جدید شناسایی شده در انگلیس نیز موثر خواهد بود.
اولین سویه جدید بیشتر در منطقه جنوب شرقی لندن و انگلیس مشاهده شده است و باید دید که آیا هر یک از انواع جدید و جهش یافته ویروس کرونا به موارد جدیتری از بیماری منجر خواهند شد یا خیر.
ضمن اینکه باید به انتظار اظهارنظر تولیدکنندگان واکسن در مورد کارایی در مقابل سویه دوم نیز نشست.
"اوغور شاهین" مدیر عامل شرکت "بیونتک" در یک کنفرانس خبری گفت: ما در حال حاضر نمیدانیم که آیا واکسن ما قادر به محافظت در برابر این نوع جدیدتر هم هست یا نه، اما از نظر علمی، به احتمال زیاد واکنش ایمنی ایجاد شده توسط این واکسن میتواند با انواع جدید ویروس نیز مقابله کند.
از آنجا که نوع دوم کووید-19 که به تازگی کشف شده است، جهشی مشابه با نوع اول را نشان میدهد، خوش بینی "شاهین" می تواند درست باشد. اما تا چند هفته دیگر نگذرد و ما شاهد عملکرد واکسنها در عمل در برابر جهش های ویروس کرونا نباشیم، نمیتوان به طور قطعی گفت.
گونه جدید ویروس کرونا در فرانسه هم کشف شد
وزارت بهداشت فرانسه از شناسایی نخستین مورد مبتلا به گونه جدید ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
این رسانه فرانسوی به نقل از وزارت بهداشت این کشور افزود: آزمایش گونه جدید کرونای یک مرد فرانسوی مقیم انگلیس در شهر تور/Tours (شهری در مرکز فرانسه) مثبت اعلام شده و در حال حاضر در قرنطینه به سر می برد.
«اولیویه وران» وزیر بهداشت فرانسه پیشتر در گفتوگو با رادیو اروپا 1 گفته بود که ممکن است گونه جدید ویروس کرونا در حال انتشار در فرانسه باشد هر چند که آزمایشهای اخیر آن را شناسایی نکردهاند.
وی افزود که واکسنهایی که به تازگی برای از بین بردن این ویروس ساخته شدهاند میتوانند در برابر گونه جدید آن نیز کارساز باشند.
به گزارش فرانس 24؛ پس از تایید واکسن کرونای شرکت فایزر- بایون تک توسط سازمان دارویی اروپا، نهاد نظارت بر وضعیت بهداشت و سلامت فرانسه نیز این واکسن را برای استفاده در سراسر کشور تایید کرده است.
امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه نیز در واکنش به کشف گونه جدید ویروس کرونا در انگلیس و نگرانی های جهانی نسبت به وضعیت جدید شیوع کرونا گفت: لازم است سطح هوشیاری و آمادگی های مرتبط با تدابیر کرونایی در فرانسه افزایش یابد.
مت هنکاک وزیر بهداشت انگلیس هفته پیش خبر داد که گونه جدیدی از ویروس کرونا که سرعت سرایت بیشتری دارد در جنوب شرقی این کشور شیوع یافته است. در همین حال بیشتر کشورهای اروپایی برای جلوگیری از گسترش این ویروس، سفرها از انگلیس و بالعکس را متوقف کردهاند.
امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه پس از مثبت اعلام شدن ابتلایش به کرونا در قرنطینه به سر می برد.کاخ الیزه روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد که رئیس جمهوری فرانسه عاری از علائم بیماری کووید 19 است و دیگر نیازی به ماندن در قرنطینه نیست.
در پی شیوع ویروس کرونا در فرانسه تا کنون دو میلیون و 547 هزار و 771 نفر به بیماری کووید 19 مبتلا شده و 62 هزار و 427 نفر جان خود را از دست داده اند.
براساس داده های ارائه شده توسط مرکز ورد متر، فرانسه هم اکنون در جایگاه پنجم بیشترین مبتلایان به ویروس کرونا در سطح جهان قرار گرفته است