خبرگزاری آریا-طبق آخرین آمار جهانی تاکنون 93 میلیون و 536 هزار نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و 2 میلیون و 2 هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش خبرگزاری آریا،بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی "worldometer" تا صبح امروز 93 میلیون و 536 هزار و 554 نفر در جهان به ویروس کرونا ــ کووید19 ــ مبتلا شدهاند که از این تعداد، 2 میلیون و 2 هزار و 456 نفر جان خود را از دست دادهاند.
از مجموع تعداد مبتلایان در جهان، تاکنون 66 میلیون و 835 هزار و 146 نفر بهبود یافته و توانستهاند این بیماری را شکست دهند.
کشور آمریکا با بیشترین تعداد مبتلایان در جهان با افزایش 230 هزار و 457 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 23 میلیون و 848 هزار و 410 نفر رسیده است؛ تاکنون 397 هزار و 994 آمریکایی مبتلا به کووید19 در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
کشور هند پس از آمریکا در رده دوم جهان قرار دارد که با افزایش 15 هزار و 677 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 10 میلیون و 528 هزار و 508 مبتلا رسیده است؛ در این کشور تعداد 151 هزار و 954 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشور برزیل بهعنوان سومین کشور جهان با افزایش 68 هزار و 656 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 8 میلیون و 236 هزار و 115 نفر رسیده است؛ تاکنون 207 هزار و 160 برزیلی جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشورهای روسیه، انگلیس، فرانسه، ترکیه و ایتالیا نیز بهترتیب با 3میلیون و 495 هزار و 816، 3 میلیون و 260 هزار و 258، 2 میلیون و 851 هزار و 670، 2 میلیون و 364 هزار و 801 و 2 میلیون و 336 هزار و 279 نفر مبتلا در ردههای چهارم تا هشتم جهان قرار گرفتهاند.
همچنین کشورهای اسپانیا با 2میلیون و 211 هزار و 967 مبتلا و آلمان نیز با 2 میلیون و 4 هزار و 11 نفر مبتلا در ردههای نهم و دهم جهان قرار دارند.
از لحاظ تعداد بهبودیافتگان نیز کشورهای آمریکا، هند و برزیل بهترتیب با 14 میلیون و 112 هزار و 119، 10 میلیون و 162 هزار و 738 و 7 میلیون و 339 هزار و 703 نفر بهبودیافته در ردههای اول تا سوم قرار دارند.
واکسن جدید ایرانی کرونا وارد فاز بالینی شد
سخنگوی سازمان غذا و دارو از کارآزمایی بالینی فاز 1/2 واکسن جدید ایرانی کرونا متعلق به مؤسسه سرم و واکسنسازی رازی خبر داد.
کیانوش جهانپور؛ سخنگوی سازمان غذا و دارو از کارآزمایی بالینی فاز 1/2 واکسن جدید ایرانی کرونا متعلق به مؤسسه سرم و واکسنسازی رازی، با تصویب کمیته ملی اخلاق خبر داد.
پیش از این نیز دو واکسن ایرانی کرونا موفق به اخذ مجوز از کمیته ملی اخلاق شده بودند که مراحل تست انسانی آنها در حال انجام است و تاکنون هیچ عارضهای میان دریافتکنندگان آنها مشاهده نشده است.
واکسیناسیون گسترده در روسیه از دوشنبه آغاز خواهد شد
معاون نخست وزیر روسیه گفت: طبق دستور چند روز قبل ولادیمیر پوتین، واکسیناسیون گسترده شهروندان روس علیه ویروس کرونا از 18 ژانویه (29 دی ماه) آغاز میشود و حدود 60 درصد از مردم واکسینه خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، "تاتیانا گالیکووا" معاون نخست وزیر روسیه شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که واکسیناسیون گسترده شهروندان روس علیه بیماری کووید-19، طبق دستور رئیس جمهور ولادیمیر پوتین، از تاریخ 18 ژانویه (29 دی ماه) آغاز خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد که واکسیناسیون گسترده بتواند روند وضعیت شیوع ویروس کرونا در روسیه را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
معاون نخست وزیر در عین حال با اشاره به اینکه وضعیت اپیدمی در روسیه در حال حاضر، در مقایسه با سایر کشورها، بسیار آرام است، ادامه داد که طبق برنامه ریزی انجام شده، حدود 60 درصد از جمعیت روسیه در سال 2021 واکسینه خواهند شد. به گفته وی، این دستاورد بزرگی خواهد بود و بخش قال توجهی از شهروندان در برابر این عفونت مصونیت خواهند یافت.
لازم به یادآوری است که "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه در نشستی با اعضای کابینه دولت، دستور داد تا از هفته آینده واکسیناسیون گسترده شهروندان روس علیه ویروس کرونا آغاز شود.
پوتین همچنین یادآور شد که واکسن روسی علیه ویروس کرونا در جهان بهترین است و این واقعیت اکنون و در عمل ثابت شده است.
عامل شیوع کرونای جدید در چین اعلام شد
مقامات بهداشتی چین عامل شیوع کرونای جدید در این کشور را مسافران و مواد غذایی جدید میدانند.
به گزارش رویترز، کمیسیون بهداشت ملی چین امروز (شنبه) اعلام کرد که منشا شیوع اخیر ویروس کرونا در این کشور مسافران و یا مواد غذایی یخ زده ای بودهاند که از خارج از چین وارد این کشور شدهاند.
ما ژیائووی، وزیر کمیسیون بهداشت ملی این اظهارات را در یک جلسه دولتی مطرح کرد و گفت که این ویروس درحال گسترش به سمت مناطق دورافتاده است.
در بیانیهای که در سایت کمیسیون بهداشت ملی منتشر شده با اشاره به شیوع خوشهای این بیماری در مناطق پکن، سیچوان، لیاونینگ، هبی و هیلونگ جیانگ آمده: ابتلاهای جدید دارای ویژگی های زیر هستند. ابتدا اینکه آنها از خارج وارد چین شدهاند و مسافران خارجی و یا غذاهای وارداتی یخ زده آلوده عامل این ویروس هستند.
هر چند تعداد مبتلایان همچنان کمتر از زمان اوج شیوع کرونا در اوایل 2020 است اما نزدیک شدن به سال جدید قمری در یک ماه آتی نگرانی مقامات را به همراه داشته است.
افزایش شیوع ویروس کرونا درحالی در چین رخ داده که کارشناسان سازمان بهداشت جهانی در شهر ووهان چین در قرنطینه به سر می برند. هدف از سفر این گروه تحقیق درباره منشا ویروس کرونا است که باعث کشته شدن نزدیک به دو میلیون نفر در سراسر دنیا شده است.
جانسون: فشار بر سیستم درمان انگلیس استثنائی است
نخست وزیر انگلیس در سخنانی از فشار خارق العاده و استثنائی بر سیستم بهداشت و درمان کشور سخن گفته و آمار بستری بیماران کرونایی در بیمارستانها را بی سابقه توصیف کرد.
به گزارش "ان تی وی" آلمان، سیستم بهداشت و سلامت انگلیس در شرایط تهدید آمیز و خطرناکی قرار گرفته است. ویروس جهش یافته کرونا به سرعت در انگلیس گسترش می یابد.
در این شرایط "بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس با توجه به رکورد بالای بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان ها فشار بر سیستم بهداشت و درمان را خارق العاده و استثنایی توصیف کرده و اعلام کرد که در برخی بیمارستان ها عمل های جراحی باید به تعویق بیفتد و آمبولانس ها در صف های انتظار طولانی قرار گرفتهاند.
جانسون همچنین گفت: در حال حاضر زمانی برای کوچک ترین کاهش محدودیت ها نداریم. مردم باید به اقدامات محتاطانه ادامه دهند و تا جای ممکن در خانه بمانند. بر اساس اطلاعات رسمی در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری بیماران کرونایی بیشتری در بیمارستان های انگلیس بستری هستند که در مجموع تعداد آن ها بیش از 37 هزار نفر است.
جانسون همچنین گفت که بیش از 4 هزار نفر تنها در روز سه شنبه در بیمارستان بستری شدند.
دولت انگلیس علت افزایش چشمگیر شمار مبتلایان و مرگ های کرونایی در انگلیس را شیوع گسترده ویروس جهش یافته ارزیابی می کند که سرایت آن هفتاد درصد بیشتر از نوع معمولی آن است.
جانسون هشدار داد که حتی در سوپرمارکت ها ایستادن در صف نزدیک به افراد دیگر می تواند خطرناک باشد.
انگلیس هفته گذشته به ازای هر 100 هزار نفر بیش از 550 ابتلا به کرونا را ثبت کرده که این رقم در لندن حدود 875 تا هزار نفر است.
انگلیس از ترس نوع جدید جهش یافته کرونا که در برزیل دیده شده است قواعد سفر خود را تشدید کرده است. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده از روز دوشنبه سفرها به این کشور با یک تست منفی کرونا که بیش از 72 ساعت از آن نگذشته باشد امکان پذیر است.
همچنین باید همه مسافران بدون استثناء در یک قرنطینه 10 روزه قرار گیرند که می تواند در پنجمین روز با یک تست کرونای منفی خاتمه یابد.
همچنین روند واکسیناسیون در انگلیس هم بر اساس تصمیمات اتخاذ شده سرعت بیشتری خواهد گرفت. تا به حال در انگلیس حدود 3.2 میلیون نفر علیه کرونا واکسینه شدهاند.
نتایج یک بررسی هم نشان می دهد که به دلیل مسائل اقتصادی در بحران کرونا صدها هزار نفر انگلیس را ترک می کنند. دانشمندان مرکز آمار اقتصادی برتر در لندن به این نتیجه دست یافتهاند که انگلیس با یک مهاجرت بی سابقه کارگران خارجی مواجه شده است.
نویسندگان این تحقیق اعلام کردهاند که بخش بزرگی از مسئله بیکاری در دوران کرونا بیشتر متوجه کارگران خارجی شده است و این مسئله بخصوص در لندن وجود داشته است.
رشد اقتصاد انگلیس در سایه قرنطینه سراسری برای مهار کرونا کاهش چشمگیری داشته است. اقتصاد انگلیس در ماه نوامبر رکود را تجربه کرده و دلیل آن قرنطینه مجدد برای مهار کرونا بوده است. در نوامبر سال 2020 اقتصاد انگلیس نسبت به نوامبر سال قبل از آن 2.6 درصد کاهش داشته است. همچنین تولید صنعتی هم در ماه نوامبر در انگلیس کاهش داشته است.
بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده در روز جمعه در 24 ساعت 55761 نفر در انگلیس به کرونا مبتلا شده و 1280 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان دادهاند.
به این ترتیب از شروع بحران کرونا تا به حال 3316019 نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و 87295 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان دادهاند.
واکسینه شدن 620 هزار نفر در روز سوم واکسیناسیون
وزیر بهداشت ترکیه نوشت: طی 24 ساعت گذشته از 167 هزار و 211 نفر تست کرونا گرفته شده است که از بین آنها 8 هزار و 314 نفر مبتلا تشخیص داده شدهاند.
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه درخصوص آخرین وضعیت شیوع کرونا در این کشور در صفحه توئیتر خود نوشت: طی 24 ساعت گذشته از 167 هزار و 211 نفر تست کرونا گرفته شده است که از بین آنها 8 هزار و 314 نفر مبتلا تشخیص داده شده و 169 نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود: به این ترتیب در مجموع از 27 میلیون و 66 هزار و 653 نفر تست گرفته شده است که 2 میلیون و 373 هزار و 115 نفر از آنها مبتلا به کرونا تشخیص داده شدهاند؛ همچنین 23 هزار و 664 نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. تعداد مبتلایان بدحال نیز 2 هزار و 311 نفر است.
تاکنون و در سومین روز واکسیناسیون عمومی در ترکیه نیز، 620 هزار نفر واکسینه شده اند.
براز نگرانی اتریش درباره گسترش ویروس انگلیسی در سراسر اروپا
وزیر بهداشت اتریش وضعیت اروپا با توجه به شیوع گسترده ویروس انگلیسی را هشدارآمیز دانسته و نتایج یک بررسی هم از کاهش اعتماد شهروندان به دولت ائتلافی خبر میدهد.
به گزارش روزنامه "کرونن سایتونگ"، وزیر بهداشت اتریش در سخنانی شهروندان را برای روبرو شدن با دورانی سخت آماده کرده و گفت: اقدامات و محدودیت های قرنطینه ای تاثیر می گذارد، اما ما هنوز به آنجایی که باید و می خواهیم برسیم نرسیده ایم. من نگرانم که در هفته های آینده اوضاع بهتر نشود.
وزیر بهداشت اتریش بزرگترین مسئله در حال حاضر را گسترش نوع جدید و جهش یافته ویروس انگلیسی دانسته و گفت: در همه کشورهای اروپایی شرایط بسیار نگران کننده ای وجود دارد و گسترش این ویروس بسیار جدی گرفته می شود.
وی کشورهای ایرلند، انگلیس، اسلواکی، هلند، دانمارک و سوئیس را از جمله کشورهایی دانست که به شدت تحت تاثیر شیوع ویروس انگلیسی قرار گرفته اند و اتریش را هم از این مسئله مصون ندانست.
وی تاکید کرد که در حال حاضر حدود 100 مورد مشکوک آلودگی به ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور شناسایی شده که در هفته آینده نتایج نهایی بررسی آن در دسترس قرار می گیرد. وی تاکید کرد که این ویروس کم و بیش در تمام اتریش تقسیم شده است.
"آنشوبر" بر لزوم در پیش گرفتن محدودیت های سفر برای مقابله با شیوع این ویروس بسیار مسری تاکید کرده و با تاکید بر اینکه اوضاع بسیار بسیار جدی است گفت: انتظار نمی رود کاهش شدید محدودیت ها امکان پذیر باشد.
رادولف آنشوبر در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که شرایط در سراسر اروپا مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و ما در ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر هستیم.
اتریش هم مانند دیگر کشورهای اروپایی اخیرا با سرعت بالای شیوع کرونا مواجه شده است.
نتایج یک نظر سنجی نشان میدهد که با وجود آغاز طرح واکسیناسیون جمعی علیه کرونا اما اکثر شهروندان اتریشی بر این عقیدهاند که این بحران همچنان در سال 2021 هم کشور را به صورت گسترده درگیر خواهد کرد.
بر این اساس همچنان 86 درصد شهروندان اتریشی بر این باورند که بحران کرونا در سال جاری میلادی هم به صورت گسترده کشور را درگیر خود خواهد کرد. بر این اساس شهروندان اتریشی انتظار بهبود اوضاع اقتصادی در سال 2021 را هم ندارند.
نتایج این نظر سنجی نشان می دهد که تنها حدود یک چهارم شهروندان اتریشی انتظار بهبود اوضاع اقتصادی البته در نیمه دوم سال جاری میلادی را دارند.
این نظر سنجی از طرف موسسه ایماس و در نوامبر و دسامبر سال گذشته از بین بیش از هزار شهروند اتریشی واجد شرایط رای دادن انجام گرفته است.
بر این اساس حدود 43 درصد شهرندان اعتقاد دارند که این پاندمی در سال 2021 هم به صورت گسترده کشور را درگیر خود خواهد کرد. تنها 10 درصد شهروندان اعتقاد داشتند که این مسئله برطرف می شود و 4 درصد هم در این باره ابراز بی اطلاعی کردند..
این نظر سنجی همچنین نشان می دهد که تمام شدن بحران کرونا، سالم ماندن خود و خانواده و بازگشت به زندگی عادی از اولویت های آرزوهای شهروندان اتریشی در سال جاری میلادی است. تنها تعداد کمی از شهروندان به مسئله حفاظت از محیط زیست و آب و هوا اشاره کردند
این نظر سنجی همچنین نشان می دهد که اکثر شهروندان اتریشی انتظار بهبود سریع اوضاع اقتصادی بعد از کرونا را ندارند. تنها 8 درصد انتظار بهبود اوضاع اقتصادی در نیمه ابتدایی سال 2021 و 23 درصد هم انتظار بهبود اوضاع در نیمه دوم سال جاری میلادی را داشتند. 48 درصد هم اعتقاد داشتند که تازه در سال 2022 و یا 2023 اوضاع اقتصادی کشور بهبود می یابد. حدود یک پنجم شهروندان هم انتظار بهبود اوضاع اقتصادی بعد از سال 2023 را داشتند
کاهش چشمگیر اعتماد شهروندان اتریشی به دولت ائتلافی
دراین شرایط دولت ائتلافی اتریش هم اعتماد و اعتبارخود در بین شهروندان اتریشی را از دست می دهد. نتایج یک بررسی نشان می دهد که تقریبا همه سیاستمدارانی که از مدیران اصلی بحران کرونا بوده اند شاخص اعتماد خود در بین شهروندان را از دست داده اند و در این میان رادولف آنشوبر، وزیر بهداشت، هاینز فاسمن، وزیر آموزش و پرورش و سباستین کورتس، صدر اعظم اتریش بیش از دیگران اعتبار خود در بین شهروندان را از دست داده اند.
وزیر کار اتریش هم در جایگاه چهارم این لیست قرار گرفته است.
این بررسی و شاخص اعتماد که به سفارش خبرگزاری اتریش انجام شده نشان می دهد که اعتماد شهروندان به رئیس جمهور آلمان با 3 درصد کاهش به 43 و اعتماد به صدر اعظم اتریش با 7 درصد کاهش به 20 و اعتماد به وزیر بهداشت با 11 درصد کاهش به 13 درصد رسیده است.
بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال در اتریش 390788 نفر به کرونا مبتلا شده و 6987 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
درخواست وزارت بهداشت فلسطین از روسیه برای دریافت واکسن کرونا
با ادامه سیاست تبعیض آمیز رژیم صهیونیستی در توزیع واکسن کرونا، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که از روسیه تقاضای دریافت واکسن کرونا کرده است.
به گزارش وبگاه فلسطینی القدس الاخباریه، «می کیله» وزیر بهداشت فلسطین اعلام کرد که از روسیه تقاضای دریافت 100 هزار واکسن کرونای روسی کرده است.
این در شرایطی است که رژیم صهیونیستی در هفته های اخیر در ادامه سیاست های تبعیض آمیز نژادی خود، واکسن کرونا را تنها به صهیونیستها ارائه کرده و از ارائه آن به فلسطینی ها خودداری می کند.
در این میان وضعیت اسرای فلسطینی بدتر است و با توجه به شرایط نامناسب زندانهای صهیونیستی، هر روز آمار مبتلایان در بین اسرا به صورت تصاعدی بالاتر می رود.
از سوی دیگر، وزارت بهداشت فلسطین در رام الله با صدور بیانیه ای اعلام کرد: در شبانه روز گذشته 822 فلسطینی دیگر به ویروس کرونا مبتلا شده و 27 نفر هم بر اثر این بیماری جان باختهاند.
براین اساس، در 24 ساعت گذشته 1646 نفر دیگر از مبتلایان نیز بهبود یافتهاند و حال 87 نفر از مبتلایان خطرناک اعلام شده است.
شمار کلی مبتلایان به کرونا در فلسطین از مارس گذشته تاکنون به 170210 نفر و شمار جان باختگان نیز به 1848 نفر رسیده است. تاکنون 155420 نفر از مبتلایان نیز بهبود یافتهاند.
عبور آمار مبتلایان به کرونا در آلمان از مرز 2 میلیون نفر
جدیدترین اخبار کرونا در اروپا حاکی از آن است که آمار مبتلایان به کرونا در آلمان از مرز 2 میلیون نفر عبور کرد.
1133 مرگ روزانه کرونایی در آلمان
انستیتو رابرت کخ آلمان اعلام کرد که در عرض 24 ساعت 22368 نفر به کرونا مبتلا شده و 1133 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
با توجه به شمار بالای مبتلایان به کرونا در آلمان و نگرانی بالا درباره شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی بحث ها درباره تمدید و تشدید محدودیت ها در این کشور بالا گرفته است.
"آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان می خواهد هفته آینده و نه بنابر آنچه قبلا مقرر شده بود در 25 ژانویه با نخست وزیران ایالات آلمان درباره چگونگی تداوم اقدامات برای مهار کرونا مشاوره کند.
نخست وزیر ایالت زاکسن آلمان هم از احتمال مشاوره مرکل با مقامات ایالتی آلمان در هفته آینده خبر داده است.
رئیس فراکسیون سبزها در پارلمان آلمان هم با توجه به شرایط حاد کرونایی در کشور یک نشست ویژه پارلمانی برای هفته آینده را پیشنهاد داده است. وی تاکید کرد: تا زمانی که آمار مبتلایان پایین نیامده اقدامات قرنطینه ای خاتمه نخواهد یافت و تداوم این محدودیت ها ضرورت دارد.
مرکل همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر شرایط برای کاهش محدودیت ها مساعد نیست گفت: در هفته آینده باید تحولات این بحران بخصوص در سطح اروپایی با همه سران کشورهای این اتحادیه مورد بحث قرار گیرد.
مرکل: تشدید محدودیتها تنها راهکار برای مقابله با ویروس انگلیسی است
صدر اعظم آلمان همچنین با ابراز نگرانی درباره ویروس جهش یافته کرونا تاکید کرد که ما باید با کاهش ارتباطات این ویروس را تحت کنترل درآوریم. وی تنها تشدید اقدامات را برای توقف رشد سریع این ویروس موثر دانست. وی تاکید کرد: نوع جهش یافته انگلیسی کرونا نگرانی زیادی برای ما ایجاد کرده است.
بر اساس گزارش های منتشر شده روزهای دوشنبه و یا سه شنبه هفته آینده برای نشست بعدی مقامات دولتی و ایالتی آلمان مد نظر قرار گرفته است.
"مارکوس زودر"، نخست وزیر ایالت بایرن و رئیس حزب سوسیال مسیحی هم براین عقیده است که در مبارزه با این این بحران دو ماه آینده دوران حساسی است. وی گفته است: ما باید خیلی محتاط باشیم.
شمار مبتلایان به کرونا در آلمان از آغاز شیوع این بیماری از مرز 2 میلیون نفر عبور کرد.
به اعتقاد پزشکان مراقبت های ویژه در آلمان کاهش محدودیت ها تنها در صورت کاهش آمار بستری ها در بخش های مراقبت های ویژه به زیر هزار نفر امکان پذیر است. رئیس انجمن بخش های مراقبت های ویژه و اورژانس آلمان (Divi) گفته است که بیمارستان ها به مرزهای ظرفیت پذیرش خود رسیده اند. در حال حاضر حدود 5200 بیمار کرونایی در بخش های مراقبت های ویژه در آلمان بستری هستند.
هشدار درباره افزایش بیماران بستری شده در بخش های مراقبت های ویژه آلمان
رئیس اتاق پرستاری فدرال آلمان هم درباره افزایش بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه آلمان هشدار داده است.
وی در این باره گفته است: ما از نظر کارکنان متخصص پرستاری به حد بحرانی رسیده ایم و باید همه اقدامات لازم را انجام دهیم تا به این ترتیب آمار بیماران نیازمند به مراقبت های ویژه افزایش نیابد. در غیر این صورت کارکنان آموزش دیده کافی برای مراقبت از این بیماران وجود نخواهد داشت.
مرگ مشکوک 10 نفر در آلمان بعد از تزریق واکسن فایزر
انستیتو "پاول اهرلیش" در آلمان که مسئول تایید ایمنی واکسن ها در این کشور است در حال حاضر مشغول بررسی علل 10 مورد مرگ بعد از تزریق واکسن کرونای شرکت فایزر-بیونتک است. در بین افراد فوت شده بعد از تزریق این واکسن یک زن 90 ساله هم وجود داشته است.
بر اساس اطلاعات این موسسه مهم آلمانی ارتباط بین مرگ این افراد و تزریق واکسن کرونا بعید به نظر می رسد. گفته می شود برخی افرادی که ظرف 4 روز بعد از تزریق واکسن کرونا مرده اند از بیماری های جدی زمینه ای رنج می بردند.
مسئول بخش ایمنی داروها و دستگاه های پزشکی در آلمان در این باره گفته است: بر اساس داده هایی که ما در اختیار داریم این فرضیه وجود دارد که این بیماران به دلیل بیماری های زمینه ای خود و به صورت تصادفی بعد از تزریق واکسن کرونا فوت کرده اند.
یکی از موارد مرگ بعد از تزریق واکسن کرونا در آلمان مربوط به یک زن 90 ساله بود که در یکی از خانه های سالمندان در این کشور زندگی می کرد و حدود یک ساعت بعد از تزریق واکسن با وجود اقدامات فوری برای احیا از دنیا رفت. این خبر را یکی از مقام های محلی اعلام کرد.
این مقام محلی در آلمان اعلام کرد که با وجود مرگ مشکوک این زن بعد از تزریق واکسن کرونا اما وی به کیفیت مواد و تیم سیاری که این زن را واکسینه کرده است شکی ندارد و اقدامات واکسیناسیون بر اساس برنامه پیش خواهد رفت.
بر اساس اطلاعات نهادهای بهداشتی تا به حال بیش از 800 هزار نفر در آلمان واکسن کرونا را دریافت کرده اند. تا روز یکشنبه گذشته 325 مورد مشکوک با 913 عوارض جانبی توسط انستیتو پاول اهرلیش کشف شده که 51 مورد آن عوارض جدی تزریق واکسن را نشان داده است. در حال حاضر شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده سردرد، درد در محل تزریق، خستگی وبدن درد بوده است.
قرار است در روزهای آینده نهادهای بهداشتی آلمان به صورت هفتگی موارد تزریق ها با عوارض جانبی احتمالی آن را گزارش دهند.
بازمانده آنفلوانزای اسپانیایی در 101 سالگی واکسن کرونا زد
امیلی لاوسون شهروند اسکاتلندی که سال 1919 دربحبوحه شیوع آنفلوانزای اسپانیایی متولد شده در اداره بهداشت گلاسکو واکسن کرونا زد. اولویت واکسیناسیون در بریتانیا برای 15 میلیون شهروند سالخورده یا در معرض خطر تعیین شده است
آنفلوانزای اسپانیایی از بهار 1918 تا تابستان 1919 نزدیک نیم میلیارد نفر جمعیت جهان را مبتلا کرد و 50 میلیون قربانی به جا گذاشت. امیلی لاوسون که در سال 1919 نوزادی بیش نبود، در اوج پاندمی، در حالی متولد شد که مادر بیمارش در بستر مرگ بود و رمقی برای نگاهداری از او نداشت.
سرویس خدمات درمانی گلاسکو روز پنجشنبه 14 ژانویه تصویر واکسینه شدن امیلی لاوسون را منتشر کرد. این زن 101 ساله بعد از تزریق گفت: «این هم مثل همه واکسنها بود.»
تشدید محدودیت ها در فرانسه
فرانسه هم محدودیت های آمد و شد برای مهار کرونا را تشدید می کند و نخست وزیر این کشور اعلام کرد که منع ترددهای شبانه برای مدت 15 روز به جای ساعت 20 از ساعت 18 برقرار خواهد بود.
ممنوعیت سفر از آمریکای جنوبی و پرتغال به انگلیس
به دلیل کشف یک ویروس جهش یافته کرونا در برزیل انگلیس ممنوعیت سفر برای مسافران از آمریکلی جنوبی و پرتغال را تصویب کرده است. این خبر را وزیر حمل و نقل انگلیس شب گذشته اعلام کرد.
اتریشی ها امیدی به بهبود اوضاع کرونا در سال 2021 ندارند
با وجود اینکه با شروع واکسیناسیون جمعی امیدها برای بهبود اوضاع کرونایی افزایش پیدا کرده، اما نتایج جدیدترین نظر سنجی نشان می دهد که همچنان 86 درصد شهروندان اتریشی بر این باورند که بحران کرونا در سال جاری میلادی هم به صورت گسترده کشور را درگیر خود خواهد کرد. بر این اساس شهروندان اتریشی انتظار بهبود اوضاع اقتصادی در سال 2021 را هم ندارند.
بر این اساس تنها حدود یک چهارم شهروندان اتریشی انتظار بهبود اوضاع اقتصادی البته در نیمه دوم سال جاری میلادی را دارند.
این نظر سنجی از طرف موسسه ایماس و در نوامبر و دسامبر سال گذشته از بین بیش از هزار شهروند اتریشی واجد شرایط رای دادن انجام گرفته است.
بر این اساس حدود 43 درصد شهرندان اعتقاد دارند که این پاندمی در سال 2021 هم به صورت گسترده کشور را درگیر خود خواهد کرد. تنها 10 درصد شهروندان اعتقاد داشتند که این مسئله برطرف می شود و 4 درصد هم در این باره ابراز بی اطلاعی کردند.
این نظر سنجی همچنین نشان می دهد که تمام شدن بحران کرونا، سالم ماندن خود و خانواده و بازگشت به زندگی عادی از اولویت های آرزوهای شهروندان اتریشی در سال جاری میلادی است. تنها تعداد کمی از شهروندان به مسئله حفاظت از محیط زیست و آب و هوا اشاره کردند.
این نظر سنجی همچنین نشان می دهد که اکثر شهروندان اتریشی انتظار بهبود سریع اوضاع اقتصادی بعد از کرونا را ندارند. تنها 8 درصد انتظار بهبود اوضاع اقتصادی در نیمه ابتدایی سال 2021 و 23 درصد هم انتظار بهبود اوضاع در نیمه دوم سال جاری میلادی را داشتند. 48 درصد هم اعتقاد داشتند که تازه در سال 2022 و یا 2023 اوضاع اقتصادی کشور بهبود می یابد. حدود یک پنجم شهروندان هم انتظار بهبود اوضاع اقتصادی بعد از سال 2023 را داشتند.
مهاجرت صدها هزار نفر از انگلیس به دلیل بحران اقتصادی حاصل از کرونا
نتایج یک بررسی هم نشان می دهد که به دلیل مسائل اقتصادی در بحران کرونا صدها هزار نفر انگلیس را ترک می کنند. دانشمندان مرکز آمار اقتصادی برتر در لندن به این ننتیجه دست یافته اند که انگلیس با یک مهاجرت بی سابقه کارگران خارجی مواجه شده است.
نویسندگان این تحقیق اعلام کرده اند که بخش بزرگی از مسئله بیکاری در دوران کرونا بیشتر متوجه کارگران خارجی شده است و این مسئله بخصوص در لندن وجود داشته است.
پرتغال رکورد جدیدی در آمار مبتلایان روزانه را ثبت کرد
پرتغال هم از ثبت رکورد جدیدی در آمار مبتلایان روزانه خبر داده و بر اساس اطلاعات نهادهای بهداشتی این کشور در عرض 24 ساعت 10698 نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده اند که از ابتدای شیوع کرونا بی سابقه بوده است. 148 نفر هم در این مدت در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.
دعوت رئیس جمهور آلمان از شهروندان برای روی آوردن به کار در خانه
"فرانک والتر اشتاین مایر"، رئیس جمهور آلمان هم با توجه به آمار بالای مبتلایان همگان را به کار از خانه فراخوانده است. وی تاکید کرد که شمار افرادی که در اثر ابتلا به این ویروس می میرند بسیار غم انگیز و ناراحت کننده است. وی همچنین گفت: ویروس جهش یافته انگلیسی هم خطر ابتلا را افزایش می دهد و این مسئله یه شدت من را نگران کرده است.
جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا در کشورهای مهم اروپایی
بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال در انگلیس 3260258 نفر به کرونا مبتلا شده و 86015 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
در فرانسه هم تا به حال 2851670 نفر به کرونا مبتلا شده و 69313نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
در ایتالیا هم تا به حال 2336279 نفر به کرونا مبتلا شده و 80848 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
در اسپانیا هم تا به حال 2211967 نفر به کرونا مبتلا شده و 53079 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان داده اند.
بر اساس جدیدترین آمارها در آلمان هم تا به حال 2004011 نفر به کرونا مبتلا شده و 45492 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.