خبرگزاری آریا-طبق آخرین آمار جهانی در شب گذشته بیش از 188 هزار نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شدند و همچنین 4374 نفر جان خود را از دست دادند.
به گزارش خبرگزاری آریا،بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی "worldometer" تا صبح امروز 97 میلیون و 310 هزار و 103 نفر در جهان به ویروس کرونا ــ کووید19 ــ مبتلا شدهاند که از این تعداد، 2 میلیون و 83 هزار و 337 نفر جان خود را از دست دادهاند.
از مجموع تعداد مبتلایان در جهان، تاکنون 69 میلیون و 851 هزار و 783 نفر بهبود یافته و توانستهاند این بیماری را شکست دهند.
کشور آمریکا با بیشترین تعداد مبتلایان در جهان با افزایش 188 هزار و 426 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 24 میلیون و 998 هزار و 975 نفر رسیده است؛ تاکنون 415 هزار و 894 آمریکایی مبتلا به کووید19 در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
کشور هند پس از آمریکا در رده دوم جهان قرار دارد که با افزایش 15 هزار و 227 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 10 میلیون و 611 هزار و 719 مبتلا رسیده است؛ در این کشور تعداد 152 هزار و 906 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشور برزیل بهعنوان سومین کشور جهان با افزایش 64 هزار و 126 مبتلا در 24 ساعت گذشته، به مجموع 8 میلیون و 639 هزار و 868 نفر رسیده است؛ تاکنون 212 هزار و 893 برزیلی جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
کشورهای روسیه، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا نیز بهترتیب با 3میلیون و 633 هزار و 952، 3میلیون و 505 هزار و 754، 2میلیون و 965 هزار و 117، 2میلیون و 414 هزار و 166 و 2میلیون و 412 هزار و 118 نفر مبتلا در ردههای چهارم تا هشتم جهان قرار گرفتهاند.
همچنین کشورهای ترکیه با 2میلیون و 406 هزار و 216 مبتلا و آلمان نیز با 2 میلیون و 90 هزار و 161 نفر مبتلا در ردههای نهم و دهم جهان قرار دارند.
از لحاظ تعداد بهبودیافتگان نیز کشورهای آمریکا، هند و برزیل بهترتیب با 14 میلیون و 968 هزار و 716، 10 میلیون و 265 هزار و 706 و 7 میلیون و 564 هزار و 622 نفر بهبودیافته در ردههای اول تا سوم قرار دارند.
شیوع ویروس کرونا انگلیسی در کشورهای اطراف زیاد است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: بحث افزایش شیوع ویروس کرونا جهش یافته انگلیسی در کشورهای اطراف زیاد است و رفت و آمد به استان مرکزی به دلیل پایتخت صنعتی ایران نیز زیاد انجام میشود که نیاز است مراقبت های ویژه از جمله شناسایی افراد پرسابقه در سفر مورد توجه قرار گیرد.
سید محمد جمالیان در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا استان مرکزی، افزود: گزارشهایی از استانهای همجوار مبنی بر افزایش تعداد بستری ویروس کرونا در هفته جاری وجود دارد که نیاز است مراقبتها و دقت های ویژه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه عادی انگاری در مقابل بیماری کرونا در استان مرکزی در حال رخ دادن است، ادامه داد: تقاضاهای زیادی برای بازگشاییها وجود دارد که در این رابطه انتظار می رود هر تصمیمی که قرار است اتخاذ شود، تنها از طریق ستاد مدیریت کرونا کارشناسی شود.
مسیر دشوار پاکستان برای ایمن سازی همه مردم علیه کرونا
پاکستان که در ماههای اخیر به شدت با موج دوم شیوع «ویروس کرونا» درگیر بوده، اجرای طرح فراگیر ایمن سازی (واکسیناسیون) را به رغم صدور مجوز استفاده از دو واکسن خارجی، میان تمام جمعیت خود را دشوار میداند، موضوعی که چالش جدید این کشور برای کنترل شیوع این ویروس تلقی میشود.
وزارت بهداشت پاکستان طی روزهای اخیر مجوز استفاده اضطراری از دو واکسن خارجی ساخت دانشگاه «آکسفورد» انگلیس و شرکت داروسازی بریتانیایی - سوئدی «آسترازنکا» و واکسن «سینوفارم» چین را صادر کرد. در عین حال انتقادهایی از داخل شنیده میشود که دولت پاکستان برخلاف دیگر کشورهای جهان، اقدام فوری در تامین واکسن مورد نیاز مردم اتخاذ نکرده است.
سرپرست وزارت بهداشت و دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان با اشاره به اینکه به زودی 20 میلیون دوز واکسن کرونا خریداری و وارد کشور میشود، از چالش تامین نیاز همه جمعیت کشور به ایمن سازی علیه ویروس کرونا خبر داد.
«فیصل سلطان» امروز به رسانههای پاکستانی گفت: ایمن سازی تمام جمعیت کشور برای دولت کار آسانی نخواهد بود، با این حال اولویت دریافت کنندگان واکسن با ورود اولین محموله واکسنهای خارجی، ماموران سلامت، کارمندان بیمارستانها و افراد 65 سال به بالا در اولویت تزریق قرار خواهند گرفت.
وی افزود: در مرحله دوم به شهروندان 60 سال و در مراحل بعدی به سنین 18 به بالا واکسن کرونا تزریق خواهد شد. تامین واکسن از اوایل اسفندماه در پاکستان آغاز شده و قرار است اولین محموله به مقدار یک میلیون دوز وارد کشور شود
دولت پاکستان درحالی از دریافت واکسن کرونا تا آینده نزدیک خبر میدهد که ماه گذشته پیشنهاد مسکو برای ارائه واکسن کرونای روسی موسوم به «اسپوتنیک وی» را دریافت کرد.
از زمان شیوع کرونا در پاکستان (هفتم اسفند 98) تاکنون 11 هزار و 157 نفر از مبتلایان جان سپردند. همچنین 527 هزار و 146 نفر در این کشور تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
پاکستان که پیشتر بر لزوم دسترسی یکسان کشورها به هرگونه واکسن برای ریشهکنی کرونا تاکید داشته، اکنون به صف سفارش دهندگان واکسن کرونا پیوسته و برای آن از هم اکنون بودجه 250 میلیون دلاری درنظر گرفته است.
بهبود وضعیت شیوع کرونا در روسیه
با روند کاهش موارد آلودگی روزانه به کرونا در روسیه، تعداد بیماران درمان شده از این عفونت به 3 میلیون و 54 هزار نفر رسیده، حدود 534 هزار نفر همچنان بیمار هستند و در شهر مسکو نیز برخی محدودیتها کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری «تاس»، ستاد عملیاتی پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در روسیه، امروز (پنجشنبه) گزارش داد که تعداد موارد جدید ابتلا به بیماری کووید-19 در این کشور طی یک روز گذشته، 21 هزار و 887 مورد افزایش یافته است و بدین ترتیب، تعداد کل افراد آلوده به این عفونت در روسیه به 3 میلیون و 655 هزار و 839 نفر رسیده است.
طبق این اطلاعات، اکنون برای سومین روز متوالی است که تعداد موارد جدید آلودگی از 22 هزار نفر در روز فراتر نرفته است. از لحاظ نسبی، نرخ رشد بیماری در حد 0.6 درصد باقی مانده است.
بیشترین موارد آلودگی به ویروس کرونا طی روز گذشته، 3 هزار و 458 مورد در شهر مسکو، 3 هزار و 112 مورد در سنپترزبورگ، یک هزار و 92 مورد در منطقه مسکو، 493 مورد در منطقه نیژنی نووگوراد، 392 مورد در منطقه سهوردلوفسک و 390 مورد در منطقه راستوف شناسایی شده است.
در حال حاضر، 533 هزار و 789 نفر در روسیه همچنان بیمار بوده و تحت درمان قرار دارند.
این ستاد یادآور شد، تعداد شهروندان روس بهبود یافته از عفونت ویروس کرونا طی روز گذشته 26 هزار و 902 نفر افزایش یافت. بدین ترتیب، در مجموع 3 میلیون و 54 هزار و 218 نفر از بیماری کووید-19 درمان شدهاند.
سهم بهبودی بیماران به 83.5 درصد از تعداد کل افراد آلوده افزایش یافته است.
بطور خاص، طی 24 ساعت اخیر، 5 هزار و 220 بیمار در شهر مسکو، 4 هزار و 194 بیمار در سنپترزبورگ، یک هزار و 250 بیمار در منطقه مسکو، 483 بیمار در منطقه نیژنی نووگوراد و 449 بیمار در منطقه سهوردلوفسک، پس از گذراندن دوره درمان، از بیمارستانها مرخص شدند.
ضمن اینکه، تعداد مرگ و میرهای ناشی از ویروس کرونا در روسیه در روز گذشته 612 مورد افزایش یافته است که این رقم، بیشترین موارد فوت بیماران مبتلا به کرونا از تاریخ 24 دسامبر (4 دی ماه) به اینطرف است. در مجموع، تاکنون 67 هزار و 832 بیمار در این کشور بر اثر این عفونت جان خود را از دست دادهاند.
بیشترین موارد فوت در طول روز گذشته، 79 بیمار در سن پترزبورگ، 69 بیمار در شهر مسکو، 39 نفر در منطقه مسکو، 29 نفر در منطقه کراسنویارسک، 25 نفر در منطقه راستوف و 18 بیمار هم در منطقه کراسنودار ثبت شده است.
کاهش بخشی از محدودیتهای کرونایی در پایتخت روسیه
علاوه بر این، "سرگئی سوبیانین" شهردار مسکو، امروز پنجشنبه، از کاهش اقدامات محدودکننده در پایتخت برای مقابله با شیوع ویروس کرونا خبر داد.
شهردار یادآور شد که طی هفت روز گذشته، روند افزایش روزانه موارد جدید بیار کووید-19 در سطح 2 الی 4 هزار نفر بوده که به طور قابل توجهی کمتر از اوایل ماه دسامبر (آخرین ماه سال 2020) است. ضمن اینکه، تعداد افراد بستری در بیمارستانها به دلیل این عفونت نیز روزانه به 1.2-1.3 هزار نفر کاهش یافته و امروز بیش از 9 هزار تخت خالی باقی مانده است.
سوبیانین افزود، با توجه به بهبود وضعیت، مقامات پایتخت تصمیم گرفتهاند که از تاریخ 22 ژانویه (جمعه/ سوم بهمن ماه) کالجها ، موسسات آموزشی، مدارس ورزشی و مراکز اوقات فراغت برای کودکان را به ساعات عملیاتی خود برگردانند. قفل کارتهای حمل و نقل دانشجویی نیز برداشته خواهد شد.
به گفته وی، با این وجود، روند آموزش از راه دور در دانشگاههای دولتی مسکو، مطابق با تصمیم وزارت آموزش و علوم روسیه تا 6 فوریه (18 بهمن ماه) ادامه خواهد داشت.
شهردار مسکو همچنین اعلام کرد، از روز جمعه، کار موزهها ، کتابخانهها و دیگر موسسات فرهنگی پایتخت از جمله رویدادهای گسترده با حضور تماشاچیان، از سر گرفته شده است. در تئاترها، سینماها و سالنهای کنسرت شهر نیز حداکثر تعداد تماشاگران از 25 درصد به 50 درصد از ظرفیت کل سالن نمایش افزایش خواهد یافت.
رکورد جدید مرگ های کرونایی روزانه در انگلیس
بر اساس جدیدترین اخبار رسانههای اروپا ایتالیا اعلام کرده که شکایت از شرکت فایزر به دلیل بد قولی در تحویل واکسن را در دستور کار قرار میدهد و انگلیس هم با اعلام 1820 مورد مرگ در اثر ابتلا به کرونا در عرض 24 ساعت رکورد جدیدی را ثبت کرد.
به گزارش روزنامه "دی ولت" آلمان، انستیتو رابرت کخ آلمان از شهروندان خواست سفرها در اتحادیه اروپا را تا جایی که امکان دارد محدود کنند.
رئیس این نهاد بهداشتی مهم در آلمان در این باره گفت: درخواست من این است که همه انسان ها تنها در صورتی به سفر بروند که ضرورت دارد.
وی هر مورد ابتلا را هم زیاد دانست و از احتمال بسته شدن مرزها برای مهار این بیماری خبر داد.
برلین و فرانسه از احتمال بستن مجدد مرزها خبر داده اند
ویروس جهش یافته انگلیسی هم همچنان در آلمان در حال گسترش است و وزیر بهداشت ایالت نوردراین- وست فالن آلمان از کشف 3 مورد آلودگی به این ویروس در بین ساکنان این ایالت خبر داده است.
دولت فرانسه هم کنترل های مرزی برای مهار کرونا را درخواست کرده است. این درخواست از طرف سخنگوی دولت فرانسه مطرح شده است.
سران کشورهای اروپایی عصر پنج شنبه در یک کنفرانس ویدئویی به مسئله بحران کرونا و بخصوص شیوع ویروس انگلیسی خواهند پرداخت.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هم بستن مرزها برای مهار کرونا را رد نکرده است. وی اعلام کرده که در صورت عدم همکاری کشورها در اعمال محدودیت ها برای مهار کرونا برلین برای بستن مجدد مرزها آمادگی دارد.
اورزو لا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی در سخنانی در پارلمان اروپا بستن مرزها را به صورت کلی راهکار مناسبی برای مهار کرونا ندانسته است.
وی گفته است: این اقدام به بازار داخلی اروپا آسیب می رساند و به اندازه اقدامات هدفمند دیگر کارساز نیست.
فون در لاین تاکید کرد که باید یک استراتژی مشترک برای تست گیری و ردیابی زنجیره سرایت ها پیدا کنیم و چنین رویکرد مشترکی برای سفرها و مرزها هم ضرورت دارد.
کاهش شدید سرمایه گذاری شرکت های اروپایی پیامد بحران کرونا
بانک سرمایه گذاری اروپا هم درباره کاهش شدید سرمایه گذاری ها در اروپا پیامد بحران کرونا هشدار داده است. ورنر هویر، رئیس این بانک اروپایی اعلام کرده است که حدود 45 درصد شرکت های اروپایی به دلیل بحران کرونا سرمایه گذاری های خود را کاهش داده اند. تنها 6 درصد انتظار سرمایه گذاری بیشتر را دارند.
تهدید ایتالیا علیه شرکت فایزر
ایتالیا هم شرکت فایزر را تهدید کرده که به دلیل تاخیر در تحویل واکسن اقدامات قانونی را علیه این شرکت در پیش خواهد گرفت. "دومنیکو آرکوری"، کمیسر شرایط اضطراری ناشی از همه گیری کرونا در ایتالیا در این باره گفته است که حمایت از سلامت شهروندان قابل مذاکره نیست.
وی تاکید کرده که روند واکسیناسیون در ایتالیا نمی تواند کند شود بخصوص برای افرادی که بعد از دریافت اولین دوز واکسن حالا به دوز دوم نیاز دارند. به گفته وی حدود 29 درصد از واکسن های وعده داده شده از طرف شرکت فایزر به ایتالیا در این هفته تحویل داده نشده است. بر اساس آمارهای رسمی تا به حال در ایتالیا حدود 1.2 میلیون نفر واکسینه شده اند.
شرکت فایزر جمعه گذشته اعلام کرد که برای 3 تا 4 هفته ارسال واکسن به اروپا را بنا به دلایلی از جمله ازون تغییرات و بازسازی ها کاهش می دهد.
"مارکوس زودر"، نخست وزیر ایالت بایرن و رئیس حزب سوسیال مسیحی آلمان هم برای تولید بیشتر واکسن کرونا در آلمان و امنیت بیشتر در تامین این ابزار ضد کرونایی تاکید کرده و به صورت غیر مستقیم شرکت آمریکایی فایزر را متهم کرد که آمریکا را به بقیه کشورها ترجیح می دهد.
"ینز اشپاهن"، وزیر بهداشت آلمان هم به شرکت فایزر به دلیل کاهش تحویل واکسن کرونا انتقاد وارد کرده است. شرکت فایزر هفته گذشته اعلام کرد که به دلیل بازسازی در کارخانه نمی تواند به وعده های خود برای تحویل واکسن کرونا کاملا پایبند بماند
وی این مسئله را کاملا قابل درک دانست که برای افزایش ظرفیت ها در دراز مدت باید در کوتاه مدت نوسازی ها و تغییراتی ایجاد شود، اما این را بسیار بسیار ناخوشایند دانست که این مسئله یک شبه به اروپا ابلاغ شده است
مسابقه بین واکسیناسیون و ویروس انگلیسی در آلمان
پزشکان بخش های مراقبت های ویژه در آلمان هم ویروس جهش یافته انگلیسی را چالش بزرگی برای هفته های آینده ارزیابی کرده و "گرنوت مارکس" ، رئیس انجمن مراقبت های ویژه و اورژانس آلمان(Divi). از نوعی مسابقه بین ویروس انگلیسی و واکسیناسیون سخن گفته و اظهار داشته که برای اینکه از به وجود آمدن شرایطی مانند اسپانیا و انگلیس در کشور جلوگیری کنیم باید حتی المقدور افراد بیشتری واکسینه شوند.
وی اعلام کرد که گسترش ویروس جهش یافته انگلیسی به افزایش شمار مبتلایان و در نهایت بستری بیماران بیشتر در بخش های مراقبت های ویژه منجر می شود.
تمدید قرنطینه سراسری در آلمان
جدیدترین اخبار کرونایی در اروپا حاکی از آن است که آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان مسئله کنترل های مرزی برای مهار ویروس جهش یافته انگلیسی در موارد حاد را رد نمی کند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در همراهی با نخست وزیران 16 ایالت این کشور در نشست مشترک روز گذشته خود نسبت به لزوم تشدید محدودیتهای کرونایی به توافق رسیدند.
محدودیتهای پیشبینی شده قرار است دستکم تا روز 14 فوریه ادامه یابد. محورهای توافق صدراعظم آلمان و ایالتهای این کشور از این قرار هستند:
رستورانها، کافهها و مراکز فرهنگی و تفریحی در آلمان تا روز 14 فوریه تعطیل خواهند بود.
مدارس و مهدکودکهای آلمان نیز تا تاریخ اعلام شده تعطیل هستند. در برخی از ایالتها مدارس میتوانند با رعایت پروتکل ایمنی به طور محدود به فعالیت خود ادامه دهند.
استفاده از ماسک جراحی یا ماسک FFP2 در فروشگاهها و همچنین در زمان استفاده از اتوبوسها و متروها الزامی خواهد بود.
تاکید بر دورکاری است. دولت فدرال آلمان از کارفرمایان درخواست کرده است در صورت امکان شرایط مناسب برای دورکاری را فراهم کنند.
شرکت در مراسم مذهبی در آلمان تنها در صورت امکان رعایت فاصلهگذاری و همچنین رعایت اجبار استفاده از ماسک مجاز اعلام شده است.
محدودیت تردد شبانه که در برخی از ایالتها تعیین شده، در سراسر آلمان اجرا نخواهد شد.
مخالفت کمیسیون اروپایی با بستن مرزها
این در حالی است که اورزو لا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی در سخنانی در پارلمان اروپا بستن مرزها را به صورت کلی راهکار مناسبی برای مهار کرونا ندانسته است.
وی گفته است: این اقدام به بازار داخلی اروپا آسیب می رساند و به اندازه اقدامات هدفمند دیگر کارساز نیست.
فون در لاین تاکید کرد که باید یک استراتژی مشترک برای تست گیری و ردیابی زنجیره سرایت ها پیدا کنیم و چنین رویکرد مشترکی برای سفرها و مرزها هم ضرورت دارد.
بیش از هزار مرگ کرونایی دیگر در آلمان طی 24 ساعت
آمار مرگ ها و مبتلایان روزانه در آلمان همچنان بالا است و انستیتو رابرت کخ آلمان صبح امروز از ابتلای 15974 مورد ابتلا به کرونا در 24 ساعت و 1148 مورد مرگ کرونایی دیگر در این مدت خبر داد.
مقام آلمانی: شرکت فایزر آمریکا را به بقیه کشورها ترجیح میدهد
"مارکوس زودر"، نخست وزیر ایالت بایرن و رئیس حزب سوسیال مسیحی آلمان هم برای تولید بیشتر واکسن کرونا در آلمان و امنیت بیشتر در تامین این ابزار ضد کرونایی تاکید کرده و به صورت غیر مستقیم شرکت آمریکایی فایزر را متهم کرد که آمریکا را به بقیه کشورها ترجیح می دهد.
انجمن مراقبت های ویژه و اورژانس آلمان هم بر لزوم پایین آوردن سریع شمار مبتلایان به کرونا در کشور تاکید کرده و اعلام کرد: در حال حاضر ما در آلمان کمتر از 5 هزار تخت مراقبت های ویژه داریم که تعداد بیماران بستری در این بخش ها باید پایین بیاید.
معاون نخست وزیر لهستان در بیمارستان بستری شد
"جاسک ساسین"، معاون نخست وزیر لهستان هم به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شد. این خبر را سخنگوی وی اعلام کرد. روز پنج شنبه گذشته دفتر ساسین از مثبت شدن تست کرونای وی خبر داد و حالا هم به دلیل بدتر شدن حالش به بیمارستان منتقل شده است.
واکسیناسیون اجباری نظامیان در دستور کار دولت آلمان
دولت آلمان واکسیناسیون اجباری برای نظامیان را در دستور کار قرار می دهد. وزیر دفاع آلمان در عین حال گفت که تردیدهای شخصی نیروهای نظامی آلمانی باید جدی گرفته شود.
تشدید محدودیتها در دستورکار دولت لتونی
دولت لتونی هم برای مهار کرونا تمدید محدودیت های کرونایی که تا 24 ژانویه مقرر شده بود تا 7 فوریه را در دستور کار قرار می دهد.
نخست وزیر این کشور شرایط در بیمارستان ها را همچنان بحرانی ارزیابی کرده و وزیر بهداشت این کشور هم اعلام کرده که در حال حاضر هیچ دلیلی برای کاهش محدودیت ها وجود ندارد. در لتونی از آغاز بحران کرونا بیش از 56 هزار نفر به این بیماری مبتلا شده و 1012 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
خشم آلمان از بد عهدی شرکت فایزر در تحویل واکسن
"ینز اشپاهن"، وزیر بهداشت آلمان هم به شرکت فایزر به دلیل کاهش تحویل واکسن کرونا انتقاد وارد کرده است. شرکت فایزر هفته گذشته اعلام کرد که به دلیل بازسازی در کارخانه نمی تواند به وعده های خود برای تحویل واکسن کرونا کاملا پایبند بماند.
وی این مسئله را کاملا قابل درک دانست که برای افزایش ظرفیت ها در دراز مدت باید در کوتاه مدت نوسازی ها و تغییراتی ایجاد شود، اما این را بسیار بسیار ناخوشایند دانست که این مسئله یک شبه به اروپا ابلاغ شده است.
جدیدترین آمار ابتلا به کرونا در کشورهای مهم اروپایی
بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال 3466849 نفر در انگلیس به کرونا مبتلا شده و 91470 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در فرانسه هم تا به حال 2938333 نفر به کرونا مبتلا شده و 71342 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در ایتالیا هم بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال 2400598 نفر به کرونا مبتلا شده و 83157 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در اسپانیا هم تا به حال 2370742 نفر به کرونا مبتلا شده و 54173 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
در آلمان هم بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال 2071473 نفر به کرونا مبتلا شده و 49244 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
ادامه روند رو به کاهش موارد ابتلا به کرونا در روسیه
در حالیکه تعداد موارد آلودگی روزانه در روسیه به حدود 21 هزار مورد کاهش یافته، تعداد کل مبتلایان به کووید-19 در این کشور به حدود 3 میلیون و 634 هزار نفر رسیده که از این تعداد، تنها 540 هزار بیمار هنوز تحت درمان قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری «نووستی»، ستاد عملیاتی پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در روسیه، گزارش داد که تعداد افراد جدید آلوده به این عفونت، طی روز گذشته، 21 هزار و 152 نفر افزایش یافت که این حداقل موراد روزانه آلودگی از 18 نوامبر (28 آبان ماه) است.
طبق این اطلاعات، بدین ترتیب، تعداد کل افراد مبتلا به بیماری کووید-19 در روسیه به 3 میلیون و 633 هزار و 952 نفر رسیده است و از لحاظ نسبی، نرخ افزایش آلودگی به 0.6 درصد کاهش یافته است.
بیشترین موارد آلودگی به ویروس کرونا طی روز گذشته، 3 هزار و 347 مورد در شهر سنپترزبورگ، 2 هزار و 452 مورد در شهر مسکو، 488 مورد در منطقه نیژنی نووگوراد، 389 مورد در منطقه وارونژ، 389 مورد در منطقه سهوردلوفسک و 388 مورد در منطقه راستوف ثبت شده است.
در حال حاضر، 539 هزار و 416 نفر در سراسر روسیه بیمار هستند. ضمن اینکه تعداد شهروندان روس بهبود یافته از این عفونت طی روز گذشته، 25 هزار و 290 نفر افزایش یافت و در مجموع به 3 میلیون و 27 هزار و 316 نفر رسید. نسبت کسانی که بهبود یافتهاند به 83.3 درصد از کل افراد آلوده افزایش یافته است.
به طور خاص، طی 24 ساعت اخیر، 4 هزار و 770 بیمار در شهر مسکو، 2 هزار و 855 بیمار در سن پترزبورگ، 494 بیمار در منطقه نیژنی نوگوراد و 404 بیمار در جمهوری کریمه پس از درمان از بیمارستانها مرخص شدند.
تعداد مرگ و میرهای ناشی از ویروس کرونا در روسیه طی روز گذشته 597 مورد افزایش یافت که این بیشترین میزان فوت روزانه بیماران از ابتدای سال جدید میلادی است. در مجموع، تاکنون 67 هزار و 220 بیمار بر اثر این عفونت جان خود را از دست دادهاند.
در طول روز گذشته، 72 بیمار در سن پترزبورگ، 65 بیمار در شهر مسکو، 27 نفر در منطقه راستوف، 25 نفر در منطقه کراسنویارسک، 19 بیمار در منطقه کراسنودار و 16 بیمار در منطقه نیژنی نووگوراد فوت کردند.
هشدار مرکل درباره خطرات شیوع ویروس انگلیسی در آلمان
صدر اعظم آلمان تمدید و تشدید محدودیتها را به دلیل خطرات شیوع ویروس انگلیسی در کشور لازم دانسته است و انستیتو رابرت کخ آلمان هم صبح امروز از 1148 مرگ کرونایی دیگر در عرض 24 ساعت خبر داد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در همراهی با نخست وزیران 16 ایالت این کشور در نشست مشترک روز گذشته خود نسبت به لزوم تشدید محدودیتهای کرونایی به توافق رسیدند.
محدودیتهای پیشبینی شده قرار است دستکم تا روز 14 فوریه ادامه یابد. محورهای توافق صدراعظم آلمان و ایالتهای این کشور از این قرار هستند:
رستورانها، کافهها و مراکز فرهنگی و تفریحی در آلمان تا روز 14 فوریه تعطیل خواهند بود.
مدارس و مهدکودکهای آلمان نیز تا تاریخ اعلام شده تعطیل هستند. در برخی از ایالتها مدارس میتوانند با رعایت پروتکل ایمنی به طور محدود به فعالیت خود ادامه دهند.
استفاده از ماسک جراحی یا ماسک FFP2 در فروشگاهها و همچنین در زمان استفاده از اتوبوسها و متروها الزامی خواهد بود.
تاکید بر دورکاری است. دولت فدرال آلمان از کارفرمایان درخواست کرده است در صورت امکان شرایط مناسب برای دورکاری را فراهم کنند.
شرکت در مراسم مذهبی در آلمان تنها در صورت امکان رعایت فاصلهگذاری و همچنین رعایت اجبار استفاده از ماسک مجاز اعلام شده است.
محدودیت تردد شبانه که در برخی از ایالتها تعیین شده، در سراسر آلمان اجرا نخواهد شد.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان بعد از پایان نشست خود با مقامات ایالات آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی تمدید محدودیت ها را به دلیل خطر بالای ویروس جهش یافته انگلیسی توجیه کرد که بخصوص در ایرلند و انگلیس در حال گسترش است.
مرکل گفت: ما باید حالا عمل کنیم. حالا وقت آن است که جلوی این خطر را بگیریم، وگرنه ممکن است آمارها به شدت افزایش پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه اطلاعات تا به حال به دست آمده نشان می دهد که این ویروس بسیار مسری تر است از کشف مواردی از آلودگی به این ویروس در کشورش خبر داد.
,مرکل آنچه اکنون دوباره باید از مردم انتظارداشت را تصمیمی سخت عنوان کرده و در عین حال اصل احتیاط را اولویت دانست و گفت: تمدید قرنطینه با اقدامات و محدودیت های بیشتر باید مهار کرونا را تقویت کند.
آمار مرگ ها و مبتلایان روزانه در آلمان همچنان بالا است و انستیتو رابرت کخ آلمان صبح امروز از ابتلای 15974 مورد ابتلا به کرونا در 24 ساعت و 1148 مورد مرگ کرونایی دیگر در این مدت خبر داد.