خبرگزاری آریا-آمار جهانیِ مبتلایان به کروناویروس تاکنون به 98 میلیون و 92 هزار و 928 نفر رسیده و مرگ دو میلیون و 100 هزار و 454 نفر بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است.
به گزارش خبرگزاری آریا،روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید-19 که تاکنون در 219 کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.
بنابر تازهترین آمارها تاکنون 70 میلیون و 486 هزار و 766 نفر از مبتلایان به کووید-19 بهبود یافتهاند.
آمریکا تاکنون با بیش از 25.1 میلیون مبتلا و بیش از 420 هزار قربانی همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-19 قرار دارد.
هند نیز با آمار بیش از 10.6 میلیون مبتلا پس از آمریکا در رتبه دوم جهانی قرار دارد و آمار مبتلایان به کووید-19 در برزیل هم از 8.6 میلیون نفر فراتر رفته است.
همچنین در حال حاضر چهار کشور ایالات متحده، برزیل، هند و مکزیک رکورددارِ شمار قربانیان این بیماری در دنیا هستند.
تعداد جانباختگان کووید 19 در انگلیس نیز از 94 هزار نفر عبور کرده و این کشور تاکنون بیشترین قربانیان کرونا را در بین کشورهای اروپایی داشته است. به علاوه هماکنون تعداد قربانیان کرونا در ایتالیا نیز از 84 هزار نفر عبور کرده و در میان کشورهای اروپایی در رتبه دوم این جدول قرار دارد.
همچنین فرانسه بیش از 71 هزار، روسیه بیش از 67 هزار و ایران نیز بیش از 57 هزار فوتی بر اثر ابتلا به بیماری کووید-19 را گزارش دادهاند.
پس از این کشورها، اسپانیا با بیش از 55 هزار، آلمان با بیش از 51 هزار، کلمبیا با بیش از 50 هزار و آرژانتین با بیش از 46 هزار جانباخته، دیگر کشورهایی هستند که تاکنون آمار بالای مرگ و میر ناشی از کووید 19 را ثبت کردهاند.
جهشهای کروناویروس میتواند به گسترش سریعتر آن منجر شود
مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی در آمریکا هشدار داد: جهشهای کروناویروس میتواند به گسترش سریعتر آن منجر شود.
دکتر آنتونی فائوچی - مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی در آمریکا - گفت: جهش های جدید بیماری کووید-19 نمی تواند به طور چشمگیری بر اثربخشی واکسن تاثیر بگذارد اما می تواند به گسترش سریعتر ویروس منجر شود.
فائوچی در اولین نشست مطبوعاتی خود به عنوان مشاور ارشد جو بایدن - رئیس جمهوری آمریکا - تاکید کرد: درحالی که سویه های جدید کروناویروس که در انگلیس و آفریقای جنوبی شناسایی شده اند "به صورت یک به یک" با خطر بیشتر بیماری یا مرگ همراه نیستند، گونه کشف شده در انگلیس نسبت به سویه های اصلی ویروس دو برابر مسری تر است.
به گفته فائوچی، کروناویروس انگلیسی در 20 ایالت آمریکا مشاهده شده هرچند به نظر نمی رسد گونه مشاهده شده در آفریقای جنوبی به ایالات متحده وارد شده باشد.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی در آمریکا هشدار داد: ویژگی مسری تر بودن ویروس باید جدی گرفته شود زیرا افزایش موارد ابتلا می تواند به بالا رفتن آمار فوتی ها منجر شود.
ثبت 103 مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در چین
کمیسیون سلامت ملی چین از ثبت 103 مورد جدید ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به گزارش رویترز، کمیسیون سلامت ملی چین امروز -جمعه- از ثبت 103 مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
این رقم روز گذشته 144 تن اعلام شده بود.
در بیانیه این کمیسیون آمده است که 94 مورد از افراد ثبتشده جدید در خاک چین به این ویروس مبتلا شدهاند.
شمار کل مبتلایان به کرونا در چین به 88 هزار و 804 تن رسیده است.
واکسن کرونای روسی در 4 کشور خارجی تولید و صادر میشود
رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه اعلام کرد که واکسن روسی اسپوتینک در بیش از 10 نقطه در هند، چین، برزیل و کره جنوبی تولید و صادر می شود.
به گزارش خبرگزاری تاس، کریل دیمیتریف، رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه (RDIF) روز پنجشنبه در مصاحبه با کانال تلویزیونی روسیه-24 اعلام کرد که واکسن روسی اسپوتینک در بیش از 10 نقطه در هند، چین، برزیل و کره جنوبی تولید و صادر می شود.
وی گفت: [برای صادرات] ما بیش از پنج کارخانه تولیدی در هند داریم، یک سایت در کره داریم...، در چین نیز سه شرکت وجود دارد، در برزیل هم یک شرکت دارای مجوز تولید است.
این مقام روسیه در ادامه تاکید کرد که واکسن اسپوتنیک توسط شرکت های دارویی پیشرو تولید خواهد شد.
وی افزود: بسیاری از شرکت ها در حال رقابت بودند تا واکسن خود را تولید کنند و نه واکسن ما را، اما در اولین مرحله به کارایی واکسن اسپوتینک ایمان می آوردند و در حال حاضر تولید واکسن ما را آغاز کرده اند.
در تاریخ 11 آگوست، روسیه اولین کشوری بود که واکسن ویروس کرونا که Sputnik V نامگذاری شد را در سراسر جهان به نام خود ثبت کرد.
این واکسن توسط مرکز تحقیقات ملی گامالیا برای اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی وزارت بهداشت روسیه ساخته شد.
بایدن: تلفات کرونا تا ماه آینده به بیش از 500 هزار نفر خواهد رسید
رئیس جمهور آمریکا بر این باور است که تلفات ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور تا ماه آینده به بیش از 500 هزار نفر میرسد.
به گزارش رویترز، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پنجشنبه در اظهاراتی گفت: تلفات ویروس کرونا در آمریکا طی ماه آینده به بیش از 500 هزار نفر خواهد رسید.
بر اساس این گزارش وی افزود: مقابله با شیوع ویروس کرونا یک مبارزه سخت و طاقت فرسا است. آمریکا روزهای سختی در پیش دارد.
بایدن اظهار داشت: توزیع واکسن کرونا تاکنون یک شکست ناخوشایند بوده است. شرایط به جای آنکه بهتر شود در حال بدتر شدن است.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا اعلام کرد: تا صبح پنجشنبه بیش از 37960000 دوز واکسن کرونا در سراسر کشور توزیع شده و 17546374 دوز واکسن نیز تاکنون تزریق شده است.
این در شرایطی است که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا به بیش از 24135690 نفر رسیده که نسبت به آمارهای قبلی 153106 نفر افزایش داشته است.
تعداد تلفات ویروس کرونا در آمریکا هم با 2297 نفر افزایش به بیش از 400306 نفر رسیده است.
شمار قربانیان کرونا در آلمان از 51 هزار نفر گذشت
شمار افرادی که تا صبح امروز جمعه به دلیل ابتلا به کرونا در آلمان جان خود را از دست داده اند از مرز 51 هزار نفر گذشت.
به گزارش سایت ورلد مترز، تا صبح امروز جمعه شمار افرادی که در آلمان به کرونا مبتلا شدهاند به 2 میلیون و 108 هزار و 895 نفر رسید.
بر همین اساس 51 هزار و 151 نفر نیز در این کشور بر اثر ابتلا به کرونا از دنیا رفتهاند.
بر اساس آمارهای ثبت شده در کل جهان به 96 میلیون و 200 هزار نفر و آمار قربانیان نیز به 2 میلیون و 60 هزار نفر رسیده است.
برنامه سازمان جهانی بهداشت برای ارسال واکسن کرونا به آفریقا
سازمان جهانی بهداشت (WHO) قصد دارد تا پایان سال 600 میلیون دوز واکسن کووید-19 به کشورهای آفریقایی تحویل دهد.
یکی از مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت روز گذشته (پنج شنبه) در یک کنفرانس خبری گفت: این سازمان قصد دارد تا پایان سال 600 میلیون دوز واکسن کووید-19 را به کشورهای آفریقایی تحویل دهد.
دکتر «ماتشیدیسو موئتی» - رئیس منطقهای سازمان جهانی بهداشت در آفریقا - افزود: پیش بینی شده تا پایان سال حدود 20 درصد از جمعیت کشورهای آفریقایی تحت پوشش واکسن کروناویروس قرار گیرند و دو دوز از واکسن را دریافت کنند.
به گزارش شبکه خبری سی ان ان، وی تاکید کرد: کادر درمان و افراد آسیب پذیر در این منطقه به تزریق واکسن موثر و ایمن کووید-19 نیاز دارند. عادلانه نیست که آسیب پذیرترین جمعیت کشورهای آفریقایی در انتظار تزریق واکسن باشند و گروههای کم خطر در کشورهای ثروتمند واکسن دریافت کنند.
آخرین آمار ابتلای به ویروس کرونا در ترکیه
وزیر بهداشت ترکیه نوشت: طی 24 ساعت گذشته از 165 هزار و 109 نفر تست کرونا گرفته شده است که از بین آنها 6 هزار و 289 نفر مبتلا تشخیص داده شدهاند.
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه درخصوص آخرین وضعیت شیوع کرونا در این کشور در صفحه توئیتر خود نوشت: طی 24 ساعت گذشته از 165 هزار و 109 نفر تست کرونا گرفته شده است که از بین آنها 6 هزار و 289 نفر مبتلا تشخیص داده شده و 153 نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود: به این ترتیب در مجموع از 28 میلیون و 32 هزار و 559 نفر تست گرفته شده است که 2 میلیون و 412 هزار و 505 نفر از آنها مبتلا به کرونا تشخیص داده شدهاند؛ همچنین 24 هزار و 640 نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. تعداد مبتلایان بدحال نیز 2 هزار و 74 نفر است.
تاکنون و در نهمین روز واکسیناسیون عمومی در ترکیه نیز، یک میلیون و 126 هزار نفر واکسینه شده اند.
فائوچی: کرونای کشف شده در آفریقای جنوبی، از گونه انگلیسی آن نگران کنندهتر است
رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا از نگرانیها در خصوص گونه کشف شده کرونا در آفریقای جنوبی سخن گفت.
به گزارش دیلی میل، «آنتونی فائوچی» رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا و مشاور پزشکی ارشد بایدن اعلام کرد گونه جدید کرونا که در آفریقای جنوبی کشف شده است، از همتای این ویروس که در انگلیس مشاهده شده، نگران کنندهتر است.
فائوچی اعلام کرد گونه کرونای کشف شده در انگلیس دست کم در 20 ایالت آمریکا یافت شده است. او گفت: مانند گونه انگلیسی که دست کم در 20 ایالت وجود دارد، گونه آفریقای جنوبی کرونا ویروس که از سوی دانشمندان به نام «501Y» شناخته میشود، قابلیت عفونی بالاتری به نسبت نسخه اصلی کرونا دارد.
او در ادامه افزود: گونههای جدید پیوسته کشف میشوند و باید با احتیاط با آنها برخورد کرد. ویروسی مانند کرونا پیوسته تغییر میکند؛ اما بیشتر جهشها تأثیری بر اثر بخشی واکسن نخواهد داشت.
رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا در ادامه گفت:، اما جهشهایی نیز وجود دارد که سبب میشود تا اثر بخشی وکسن را کمتر کند. این ویژگی خطرناکی است که در گونه B117 مشاهده شده در انگلیس دیده نمیشود؛ اما گونهای که در برزیل مشاهده شده، اثر بخشی واکسن را کمتر میکند.
فائوچی همچنین با تأکید بر ضرورت دوبرابر کردن تولید واکسن برای مبارزه با کرونا گفت: اگر مجبور شویم واکسنها را اصلاح کنیم، جایگزینهایی وجود دارد؛ اما فعلا به نظر میرسد این واکسنها در برابر گونههای جدید مؤثر هستند.
تا کنون بیش از 25 میلیون نفر در آمریکا به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد، بیش از 420 هزار نفر جان خود را از دست داده اند. همچنین بیش از 98 میلیون نفر در جهان به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد، بیش از دو میلیون و 100 هزار نفر جان خود را از دست داد.
طرحهای جدید اروپا برای مهار کرونا
شب گذشته سران کشورهای اروپایی در نشست ویدئویی درباره محدودیتهای جدید سفر برای مهار کرونا توافق کردند و شیوع ویروس انگلیسی در این اتحادیه را بسیار نگران کننده توصیف کردند.
به گزارش"ان تی وی" آلمان، شب گذشته سران کشورهای اروپایی در یک کنفرانس ویدئویی راهکارهای مبارزه مشترک با کرونا و بخصوص نوع جهش یافته انگلیسی آن را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده 27 عضو اتحادیه اروپا نمی خواهند سفرهای ضروری را محدود کنند و مرزهای اروپایی تا حد ممکن برای کالاها و مسافران باز می ماند. این خبر را "چارلز میشل"، رئیس شورای اروپایی شب گذشته بعد از کنفرانس ویدئویی با سران اروپایی اعلام کرد.
سران کشورهای اروپایی توافق کردند که اوضاع جدید ویروس کرونا به صورت خاص ردیابی شود و فعالیت واکسیناسیون روند بهتری داشته باشد. همچنین باید یک گواهی واکسیناسیون برای افراد واکسینه شده وجود داشته باشد، اما در ابتدا هیچ امتیازی نباید برای این افراد در نظر گرفته شود از جمله در سفرها
چارلز میشل همچنین از نگرانی بالای کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره شیوع ویروس انگلیسی خبر داده و گفت: از این رو محدوددیت ها باید حفظ شود و در برخی موارد در صورت امکان تشدید شود. وی در عین حال گفت: مرزها باید باز بمانند تا به این ترتیب بازار داخلی کارآمد باشد.
"اورزو لا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی هم اعلام کرد که نهادهای اروپایی می خواهند گسترش کارت چراغ راهنمای کرونا را پیشنهاد دهند. به این ترتیب برای مناطقی که کرونا در آن ها به شدت گسترش پیدا کرده است یک دسته جدید قرمز تیره تعریف می شود. به گفته وی در آینده محدودیت های سفر خاصی برای مناطق قرمز تیره کرونایی در نظر گرفته می شود و همچنین باید از سفرهای غیر ضروری خودداری شود.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هم در آستانه برگزاری این نشست خواستار همکاری تنگاتنگ تر با کشورهای اروپایی شده و همچنین کنترل های مرزی در صورت عدم همکاری کشورها در تشدید محدودیت ها برای مهار کرونا را رد نکرد.
با این همه کمیسیون اروپایی می خواهد تا جایی که می تواند از تکرار مجدد طرح کنترل های مرزی در منطقه شنگن برای مهار کرونا جلوگیری کند. البته برخی کشورها از جمله مجارستان، اتریش و دانمارک در حال حاضر هم کنترل های مرزی برای مهار کرونا را در دستور کار قرار داده اند. ویروس های جهش یافته انگلیسی و آفریقای جنوبی که گفته می شود بسیار مسری تر از ویروس جدید است نگرانی های زیادی را در بین کشورهای اروپایی ایجاد کرده است.
درخواست برلین برای اقدامات مشترک اروپایی برای مهار کرونا
وی با اشاره به اینکه تنها مردم آلمان نیستند که از این بحران و محدودیت های آن رنج می برند همچنین آمارهای مرگ های کرونایی در کشورش را وحشتناک دانسته و به این مسئله اشاره کرد که در 24 ساعت اخیر هم بیش از هزار نفر در کشور در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
مرکل بار دیگر درخواست کرد که مبارزه با ویروس کرونا حتی الامکان به صورت مشترک و قابل فهم در آلمان و همراه با کشورهای همسایه انجام گیرد.
مرکل کرونا را یک فاجعه قرن در مفهوم یک فاجعه طبیعی دانسته و غلبه بر آن را نیازمند صبر بالایی دانست.
مرکل یک رویکرد واحد و منسجم علیه ویروس جهش یافته انگلیسی را درخواست کرده و گفت: اگر کشورهای همسایه این اقدام را انجام ندهند کنترل های مجدد مرزی بعید نیست. وی در عین حال گفت که ما اقدامات زیادی را انجام می دهیم تا از این مسئله جلوگیری کنیم.
پیشنهاد همکاری مرکل با روسیه در زمینه واکسن کرونا
مرکل در بخش دیگری از سخنانش حمایت از روسیه در اقدامات بیشتر برای تولید و توسعه واکسن کرونایی روسی اسپونتیک را پیشنهاد داد.
وی در عین حال تصویب و آماده سازی در اتحادیه اروپا را پیش شرط همکاری آلمان با روسیه در این راستا اعلام کرد.
جهش تازه ویروس کرونا در آلمان
مرکل همچنین از یک تصویر جدا شده شرایط کرونایی در آلمان سخن گفته و درباره به خطر افتادن همه تلاش ها در مهار کرونا با توجه به شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی کرونا هشدار داد. وی از این رو از همگان خواست کاملا محتاطانه عمل کنند.
مرکل همچنین گفت: ما در شرایط بسیار دشواری قرار داریم. وی با اشاره به کاهش اندک آمار مبتلایان و و بستری شدگان در تخت های مراقبت های ویژه در عین حال گفت : اما خطر ویروس جهش یافته انگلیسی باید بسیار جدی گرفته شود.
رئیس انجمن پزشکان بیمارستان های پیشرو در آلمان (VLK)هم درباره گسترش ویروس جهش یافته انگلیسی ابراز نگرانی کرده است.
رئیس دفتر صدر اعظم آلمان هم با توجه به شیوع ویروس انگلیسی از احتمال ضرورت کنترل های مرزی سخن گفته است.
"هلگا براین"، رئیس دفتر صدر اعظم آلمان خواستار اقدامات مشترک اروپا برای مهار ویروس جهش یافته انگلیسی شده و تاکید کرد که همه کشورها باید مانند آلمان اقداماتی را در پیش گیرند تا این بحران را مهار کرده و به این ترتیب از گسترش ویروس انگلیسی جلوگیری کنند.
وی تاکید کرد: اگر یک کشور همسایه این کار را انجام ندهد در این صورت ما به دشواری می توانیم از خود در برابر این ویروس جهش یافته محافظت کنیم. در این صورت قواعد سختگیرانه مرزی امری غیر قابل اجتناب خواهد بود. از آنجایی که هیچ کس خواهان این نیست باید اتحادیه اروپا به صورت مشترک عمل کند.
"اولاف شولتز"، معاون صدر اعظم آلمان هم ویروس جهش یافته انگلیسی را عامل نگرانی زیادی دانسته و تاکید کرد: ما باید محتاط باقی بمانیم.
کشف 28 مورد آلودگی به ویروس انگلیسی در آلمان
یک سخنگوی انستیتو رابرت کخ آلمان هم اعلام کرده که تا به حال 28 مورد ویروس جهش یافته انگلیسی در هفت ایالت آلمان شناسایی شده است. حدود 17 مورد آلودگی به ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی هم در این کشور شناسایی شده است.
به دلیل نگرانی درباره شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی سران کشورهای اروپایی می خواهند امشب درباره یک رویکرد واحد در مبارزه با این مسئله با هم مشاوره کنند. در بحث های امروز قرار است به مسئله اقداماتی مانند کنترل های مرزی شناسایی بهتر ویروس جهش یافته انگلیسی و هماهنگی های بیشتر در اعمال محدودیت ها پرداخته شود. پیش از آن کمیسیون اروپایی برخی توصیه ها برای یک جبهه گیری متحد علیه کرونا را توصیه کرده است. در مرکز این اقدامات باید تسریع واکسیناسیون در اروپا گنجانده شود.
1013 مرگ کرونایی روزانه در آلمان
آمار مبتلایان به کرونا در آلمان مرتبا در حال افزایش است. انستیتو رابرت کخ آلمان هم صبح امروز از ابتلای 20398 مورد دیگر ابتلا به کرونا در عرض 24 ساعت و 1013 مورد مرگ کرونایی دیگر خبر داد.
بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال در آۀمان 2097706 نفر به کرونا مبتلا شده و 50636 نفر ه در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.