خبرگزاری آریا- شورای هماهنگی 15 عضو حقیقی نهاد اجماع ساز که از سوی کمیته 5 نفر انتخاب شده اند، فردا معرفی میشوند.
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری آریا؛ هر چه به آخر سال نزدیکتر می شویم به نظر می رسد احتمالات و اما و اگرهای حضور چهره های احتمالی در انتخابات 1400 در سپهر سیاسی کشور قوت می گیرد. اما به نظر می رسد جریان اصلاحات مانند اصولگرایان هنوز نتوانسته اند بر روی گزینه ای به اجماع برسند.
شنیده ها حاکی از آن است که بحث اصلاح طلبان بر روی دو گزینه یعنی علی لاریجانی و سیدحسن خمینی است و در همین راستا دچار دو دستگی شده اند.
شورای 15 نفره اصلاحطلبان برای انتخابات 1400با هدایت خاتمی
دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات گفت: به احتمال زیاد در جلسه فردای شورای هماهنگی 15 عضو حقیقی نهاد اجماع ساز که از سوی کمیته 5 نفر انتخاب شده اند، معرفی میشوند.
علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات با اشاره به آخرین اقدامات اصلاح طلبان برای تشکیل نهادی اجماع ساز و تعیین اعضای حقیقی این نهاد گفت: در ارتباط با انتخاب اعضای حقیقی هنوز خبر خاصی از سوی کمیته انتخاب اعلام نشده است.
وی در پاسخ به این سوال که اعضای کمیته 5 نفره چه اشخاصی هستند؟ تصریح کرد: قرار شد خیلی روی این موضوع اطلاع رسانی نشود، چون اساس اینکه چه کسانی عضو این کمیته هستند مسئله مهمی نیست و مهم این است که این کمیته بتواند 15 عضو حقیقی را مشخص کند و آن زمان اسامی 15 عضو حقیقی منتخب اعلام خواهد شد.
صوفی ادامه داد: به احتمال زیاد در جلسه فردای شورای هماهنگی 15 عضو حقیقی نهاد اجماع ساز که از سوی کمیته 5 نفر انتخاب شده اند، معرفی میشوند.
دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات درباره نقش خاتمی در تشکیلات انتخاباتی جدید اصلاح طلبان گفت: آقای خاتمی تا جایی که این نهاد به ثبت برسد، وظیفه هدایت آن را بر عهده خواهد داشت، ولی اساسا ایشان در مراحل و فرآیند بستن لیست اصلاح طلبان برای انتخابات شوراها و همچنین انتخاب کاندیدای نهایی ریاست جمهوری نقشی ایفا نمیکند؛ البته طبیعتاً در انتهای کار، لیست نهایی شوراها و گزینه ریاست جمهوری باید به تایید آقای خاتمی برسد.
وی در واکنش به این سوال که در صورت مخالفت خاتمی با لیست و گزینه نهایی اعضای نهاد اجماع ساز برای انتخابات شوراها و ریاست جمهوری، تکلیف چه میشود؟ تصریح کرد: البته آقای خاتمی اختیار این کار را دارد، ولی از آنجا که ایشان در اکثر موارد پذیرای تصمیم و عقل جمعی بوده، امیدوارم که مشکلی در این رابطه پیش نیاید.
بعید است لاریجانی گزینه اصلاحطلبان برای انتخابات 1400 باشد
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، نیز تصمیمگیر اول و آخر انتخابات را مردم دانست و با بیان اینکه کسی نباید خود را از پیش برنده بداند، گفت: اگر جریان اصلاحطلب براساس قاعده حاکم بر انتخابات گذشته درست بازی کند پیروز انتخابات خواهد شد.
حق شناس درباره اختلاف شدید احزاب اصلاحطلب برای معرفی نامزد اصلاح طلب و یا نیابتی، بیان کرد: نه در جریان اصلاحات، حتی در مجموعه حزب کارگزاران و در خانواده مرحوم هاشمی هم شاهد اختلاف نظر هستیم. فائزه، محسن و محمد هاشمی از اعضای حزب کارگزاران هستند که نظرات آنها 180 درجه متعارض با هم و حتی با شورای مرکزی حزب کارگزاران است. این اختلاف در ظاهر بد اما نشانه خوبی است. همچنین در جریان اصلاح طلبی با اینکه دیدگاههای متفاوتی وجود دارد، اما در روز واقعه این نظرات متفاوت سامان مییابد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی اظهار کرد: قطعا در این دوره اصلاح طلبان روندی که در 92 انجام دادند را تکرار نخواهند کرد و رویکردی و استراتژی که از آن به عنوان «رحم اجارهای» یاد میشود را در دستور کار نخواهند داشت، از طرفی ویژگیها و کاراکتر سیاسی علی لاریجانی در این دوره رای نمیآورد و شانس زیادی برای انتخاب شدن ندارد و انتخاب او از سوی جناح اصلاحطلب بعید است.
پیشنهاد اصلاح طلبان به سیدحسن خمینی برای حضور در انتخابات1400
جواد امام، فعال سیاسی اصلاح طلب، هم در رابطه با کاندیداتوری سید حسن خمینی در انتخابات 1400گفت: گروههای زیادی دوست دارند سید حسن خمینی کاندیدا آنها باشد؛ اصولگرایان از او دعوت کرده اند، اما نپذیرفته است.
وی افزود: اصلاح طلبان هم به او پیشنهاد داده اند، اما هنوز عزم جدی برای حضور در انتخابات را ندارد.
این فعال سیاسی تاکید کرد: از افراد دیگری هم در سطح او برای حضور در انتخابات دعوت شده، اما هیچ کدام نپذیرفتند از جمله آنها محمدجواد ظریف است که بارها توسط گروههای مختلف اصلاح طلبی از او برای حضور در انتخابات دعوت شده، اما تاکنون نپذیرفته است.این فعال سیاسی در ادامه بیان کرد: روز شنبه تکلیف لیست نهاد اجماع ساز مشخص و لیست ارائه و شخصیتها مشخص میشوند.
وی اضافه کرد: اگر بنای حکومت انتخاباتی مشابه مجلس یازدهم باشد هر تلاشی برای انتخابات بیهوده است.
پایگاه رای اصلاح طلبان در جامعه از بین رفته است
همچنین؛ محمد علی وکیلی، نماینده سابق مجلس و فعال سیاسی اصلاح طلب در این باره گفت: طبقه متوسط که پایگاه رای اصلی اصلاح طلبان در جامعه بود و پیام اصلاح طلبان را در جامعه مهندسی میکرد از بین رفته است و اکنون دیگر در صحنه جامعه ایران حضور ندارد.
وی درباره انتخابات 1400 و وضعیت اردوگاه دو جریان اصلی سیاسی در کشور نیز گفت: هنوز یخ انتخابات آب نشده و همچنان فضای سردی بر سر ساحت سیاست در کشور حاکم است و بلاتکلیفی گروههای سیاسی همچنان ادامه دارد و حتی هرروز بیشتر میشود. در اردوگاه اصولگرایان به دلیل توهم سهل دانستن دستیابی جایگاه ریاست جمهوری مدعیان بسیاری صف کشیده اند و در اردوگاه اصلاح طلبان به دلیل ناامیدی هیچ کس حاضر به حضور نیست.
وکیلی با اشاره به اینکه در اردوگاه اصلاح طلبان به دلیل ناامیدی تا الان کسی حاضر به حضور نشده و بلاتکلیفی بر سر تعیین نامزد نهایی همچنان حاکم است، گفت: اکنون که در حال صحبت هستیم فضای عمومی فضای یخ زده و بی روح و بی نشاط است و در فضای سیاسی تحرک هدفمندی وجود ندارد و در اردوگاه اصولگرایان شاهد تکثر نامزدها به خاطر تصور سهل الوصول دانستن فتح پاستور هستیم و در اردوگاه اصلاح طلبان بلاتکلیفی ناشی از ناامیدی و میزان مشارکت را میبینیم.
عضو سابق هیئت رئیسه مجلس افزود: مجموعه عواملی دست به دست هم دادند که اصلاح طلبان به این نقطه عدم اقبال رسیدهاند. یکی از این عوامل این است که عملکرد دولت روحانی به پای اصلاح طلبان نوشته شده و به همین خاطر سرنوشت اصلاح طلبان با سرنوشت دولت روحانی گره خورده است. دوم اینکه در طول سالهای گذشته این طبقه متوسط بود که پایگاه اصلی رای اصلاحطلبان محسوب میشد، پایگاه رایی که امروز از بین رفته به همین جهت آن طبقهای که محرک جامعه بود و پیام اصلاح طلبان را مهندسی اجتماعی میکرد در صحنه امروز جامعه ایران حضور ندارد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در تجلیل چشم انداز وضعیت اصلاحطلبان گفت: اصلاح طلبان فرصت زیادی برای سخت گیری و رفتن به سمت گزینه حداکثری ندارند. رفتن به سمت گزینه حداکثری برای زمانی است که شرایط نرمال باشد. اکنون شرایط عادی نیست به همین دلیل به نظر من همه عقلای جامعه باید کمک کنند که کشور دست فردی تندرو رادیکال نظم ستیز نیفتد حالا این فرد میخواهد یک اصولگرای عاقل باشد یا یک اصلاح طلب میانه رو. مهم این است که کشور به دست جریان رادیکال نیفتد.
وکیلی همچنین گفت: هنوز آرایش اصلاح طلبان شکل نگرفته و باید صبر کنیم و ببینیم در یکی دوماه آینده چه اتفاقاتی در عرصه سیاست خارجی میافتد و آیا اجازه میدهند از رهگذر گشایشهایی که در حوزه سیاست خارجی میافتد به اصلاح امیدوار شویم و گشایشی در زندگی مردم ایجاد شود یا نه، همه چیز در چند ماه آینده مشخص میشود.
وی درباره تحرکات جریان اصولگرایی نیز گفت: به رغم تکثر در جبهه اصولگرایان، در آنجا هم تمایل این است که فردی نامزد شود که ظرفیت مشارکت سازی و امکان ایجاد مشارکت داشته باشد. اگر این مفروض درست باشد من فکر میکنم رئیسی از ظرفیت بالایی برای ایجاد مشارکت و اجماع سازی برخوردار است. هیچ منافاتی هم ندارد کسی رئیس یک قوه باشد و وارد یک قوه دیگر شود. این در حالی است که قالیباف توان اجماع سازی ندارد، اما از پایگاه رای نسبی برخوردار است.